Всяка година известни списания като Forbes и Businessinsider публикуват списъка на най-влиятелните хора в света и съответно списъка на супер богатите високотехнологични гении. В повечето случаи това са новатори в бранша и управляващи директори на най-големите и световноизвестни високотехнологични компании, които задават тон в най-модерните технологии. За да се създаде класацията, повече от 100 от най-влиятелните и многомилионни хора във високотехнологичната индустрия бяха разгледани и оценени по определени критерии в четири основни области. Това са икономическа сила, лидерство, актуалност и въздействие. В тази статия ви представяме „Големите пет“, 5-те супер богати високотехнологични гении и още два фаворита от тази индустрия, които целият свят познава и обожава. Обясняваме и на какво се основава вашето богатство. Любопитни ли сте да разберете кой е в този списък??

 Бил Гейтс оглавява списъка на супер богатите високотехнологични гении в света.

Високотехнологичният гений най -богатият човек в света Бил Гейтс

  • Петте супер богати високотехнологични гении в света

 

Бил Гейтс – 96,4 милиарда долара

През 1975 г. Бил Гейтс, сега 62 -годишен, основава Microsoft с приятел от детството Пол Алън. Той го превърна в емблематична софтуерна компания и в момента е най -богатият човек в света с нетна стойност от 96,4 милиарда долара.

Той е дарил голяма част от това (65 милиарда щатски долара) за благотворителност, което го прави един от най-големите филантропи в света. Въпреки че все още е в борда на директорите на Microsoft, той вече не участва активно там.

Най-богатият човек в света изглежда повече от смирен в ежедневието.

Високотехнологичният гений Бил Гейтс в ежедневието

Вместо това Гейтс е фиксиран върху даряването на богатството си. Заедно със съпругата си Мелинда той основава една от най -мощните благотворителни организации в света и продължава да я развива. „Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс“ е основана през 2000 г. и сега постоянно помага в борбата с болести, които трудно се лекуват, като ХИВ, малария и много други инфекциозни заболявания, особено в развиващите се страни. Те също така подкрепят инициативи за развитие на селското стопанство, спешна помощ, глобални библиотеки и се борят с бедността в градовете и насърчават общото образование. Идеята на Бил Гейтс е да я използва, за да насърчи повече милиардери да участват в благотворителни дейности. Междувременно той намери много последователи.

Джеф Безос направи Amazon суперсила в онлайн търговията на дребно.

Високотехнологичният гений Джеф Безос Суперсила на Amazon в онлайн търговията на дребно

  • Джеф Безос – 81,7 милиарда долара

Amazon.com е безспорна суперсила в електронната търговия и основателят на компанията Джеф Безос стана известен с идеите си за електронна търговия. Всяка година компанията прави все по -големи продажби и печалби, дори надхвърлящи очакванията на анализаторите. Акциите на Amazon скочиха нагоре, правейки основателя и главен изпълнителен директор Джеф Безос все по -богат. Въпреки негативните медийни съобщения, Безос твърди, че компанията продължава да бъде успешна.

Сега Bezos оглавява растежа на Amazon Web Services, индустрията за облачни изчисления на компанията, обяви план за доставка на високоскоростни пратки с помощта на дронове и отвори първата книжарница на Amazon в Сиатъл.

Частната космическа компания на Безос Blue Origin е основана през 2000 г. и вече успешно стартира първия си космически кораб. Можем да очакваме още интересни новини от Джеф Безос през следващите няколко години.

Джеф Безос все още има много нови и иновативни идеи, които също иска да приложи.

Високотехнологичният гений Джеф Безос много иновативни идеи

Facebook в момента е най -голямата социална мрежа в света.

Високотехнологичният гений Марк Зукърбърг Основател на Facebook

  • Марк Зукърбърг- 61,7 милиарда долара

 

Най-младият сред високотехнологичните гении, Марк Зукърбърг (34 години) е основател на най-голямата социална мрежа в света. Той имаше трудна, но успешна година. Facebook беше критикуван за разпространението на „фалшиви новини“ в мрежата. Марк Зукърбърг наскоро обяви, че уебсайтът му има 1 милиард потребители за един ден и 8 милиарда гледания на видео на ден. Акциите на компанията са се увеличили с около 40%. В резултат на това нетната стойност на Марк Зукърбърг също нарасна високо.

 Марк Зукърбърг е истински високотехнологичен гений.

Високотехнологичният гений Марк Зукърбърг основава най-голямата социална мрежа Facebook

Основателят на Facebook продължава да инвестира стотици милиони от личното си богатство в образованието. През 2010 г. той и съпругата му Присила основават организация с нестопанска цел за подобряване на училищното образование и компания, която насърчава персонализираното образование.

 Друг от двамата високотехнологични гении и основател на Google – Лари Пейдж.

Високотехнологичният гений Лари Пейдж основател на Google

 За Сергей Брин приятелството му с Лари Пейдж е особено важно.

Високотехнологичният гений Сергей Брин е един от основателите на Google

  • Високотехнологичните гении Лари Пейдж и Сергей Брин имат съответно 51,5 милиарда и 50,2 милиарда долара

 

Лари Пейдж и Сергей Брин са съоснователи на Google. Те се срещнаха в Станфорд, където и двамата получиха докторска степен. Три години след като учи там, Google беше създаден и се превърна в най -голямата търсачка в света. Той носи продажби на милиарди долари на своите основатели. Преди две години Лари Пейдж и Сергей Брин обявиха мащабно преструктуриране на Google. Създадена е нова холдингова компания, наречена Alphabet, която се ръководи от Брин като президент и Пейдж като управляващ директор. Всички други компании на Google, като Nest и Google X, вече са отделни компании под шапката на Alphabet. Там работят около 100 000 служители. Технологичната група постигна продажби от 110 милиарда щатски долара през 2017 г..

 Лари Пейдж и Сергей Брин развиха Google в най -голямата търсачка в света.

Високотехнологичният гений Сергей Брин Най-голямата търсачка на Google в света

  • Нашите два фаворита сред световните високотехнологични гении

Джак Ма, основателят и управляващ директор на Alibaba и Илон Мъск, управляващ директор на Tesla и SpaceX, са сред известните иноватори и в същото време супер богатите високотехнологични гении в света. Те отбелязват с иновативното си мислене и уникалния предприемачески дух.

От бивш учител по английски до супер богат високотехнологичен гигант.

Високотехнологичният гений Джак Ма от бивш учител по английски до онлайн гигант

Джак Ма – 37,3 млрд. американски долар

Бившият учител по английски Джак Ма сега е вторият най -висок човек в Китай. Основателят и главен изпълнителен директор на Alibaba стартира първата си компания China Pages през 1995 г. с помощта на заеми и лични спестявания от родителите си. През 1999 г. Ма основава сега много успешния сайт за електронна търговия Alibaba с начален капитал от 60 000 щатски долара. Днес той има 37,3 милиарда долара, според Forbes. Той изобщо не се притеснява, защото Alibaba все още е доминиращ на един от най -големите пазари в света и се очаква да стане по -силен. През септември 2018 г., на 54 -ия си рожден ден, Джак Ма обяви, че иска да се оттегли от онлайн търговията и да продължи да се занимава с образователни проблеми.

 Филантропът и високотехнологичният гений се превърнаха в едно!

Високотехнологичният гений Илон Мъск Филантроп и гений се превърнаха в едно

Илон Мъск – ​​21,3 милиарда долара

Човекът, който вярва, че „няма бизнес, само преследване на цел“, е инвестирал, основал и управлявал 18 компании до момента, включително две от най-иновативните технологични компании в Америка: Tesla Motors и SpaceX. Той работи за подобряване на трафика на земята и в космоса. Мускус има нарастващо богатство, което му позволява да експериментира с технологиите на бъдещето. Преди три години той обяви в Twitter, че ще изгради тестова писта Hyperloop с дължина пет мили, където студенти и компании ще тестват идеите си за високоскоростната транспортна система. Той също така дари над 10 милиона долара на Future of Life, институция, която има за цел да поддържа изкуствения интелект безопасен и полезен за хората.

Илон Мъск има широк кръг интереси – от бъдещ транспорт до изкуствен интелект.

Високотехнологичният гений Илон Мъск всестранно интересува транспортирането на бъдещия изкуствен интелект

 Джак Ма е най -богатият човек в Китай.

Високотехнологичният гений Джак Ма е най-богатият човек в Китай

 Зад успеха на високотехнологичните гении стои много работа.

Високотехнологичният гений Лари Пейдж Джеф Безос на пресконференция