De hoed die ook als een beschermer kan worden genoemd, die de hoofdhuid en het haar beschermt tegen lichte verwondingen van buitenaf en het haar ook beschermt tegen stof en externe vervuiling. Om de hoed er stijlvoller en trendy uit te laten zien, hebben ontwerpers het oude hoedontwerp gewijzigd in een nieuw modieus accessoire en een verouderd of verdwenen hoedontwerp in de huidige trend gebracht met uniek materiaal en kleur van de stof. Om meer te weten te komen over de soorten, de naam van de hoed en het ontwerp, wijst dit artikel ook op de top 20 verschillende soorten hoeden met afbeeldingen, wat zeker een handige gids zal zijn voor hoedenliefhebbers en voor mensen die de onbekende soorten hoeden willen ontdekken.

Soorten hoeden voor mannen en vrouwen met afbeeldingen:

Laten we hier 20 verschillende soorten hoeden voor mannen en vrouwen vinden.

1. Effen strohoed voor dames:

Effen strohoed voor dames

De strohoedstijl is de meest voorkomende collectie designerhoeden. Dit type hoed wordt ook wel de Panama-hoed genoemd en is het beroemdst gemaakt in Ecuador. De hoed heeft een verlengde rand met een diepe kroon waardoor de hoed gemakkelijk naar beneden valt. De rand gaat ook vergezeld van een paar kleurrijke ronde ballen waardoor de hoed er aantrekkelijker uitziet.

2. Kleurrijke gevlochten strohoed voor dames:

Kleurrijke gevlochten strohoed voor dames

Het hoofdthema achter deze gevlochten strohoed is om een ​​effen strohoed een kleurrijk uiterlijk te geven dat de aandacht van meisjes trekt. De rietjes worden in kleuren gedompeld en gevlochten voordat het wordt gevormd als een hoed. Dit type hoed kan worden gebruikt als zomerhoed. Dit type hoed is een ideale strandfeesthoed die goed past bij een dunne strandjurk en een paar strandsandalen.

3. Gehaakte muts voor dames:

Gehaakte muts voor dames

Het haakpatroon is een elegant type muts voor vrouwen en een zeer tijdrovend ontwerp dat veel tijd en geduld nodig heeft om zelf zo’n gehaakte muts te maken. Om het gemakkelijker te maken, hebben ontwerpers deze gehaakte muts gemaakt die gemakkelijk in verschillende kleuren op de markt verkrijgbaar is. De kleuren bij het ontwerpen van deze muts kunnen variëren van mild wit tot een veelkleurig gebreide mutsontwerp.

4. Beanie pull-on hoed voor dames:

Muts-optrekmuts voor dames

Beanie-ontwerp is een uniek en gemakkelijk te dragen hoedontwerp dat meestal is gemaakt van een stoffen materiaal. Het ontwerp dat het eenvoudig maakt, is overgenomen uit de Verenigde Staten, waar de randloze hoed gewoon comfortabel op het hoofd knuffelt vanwege de randloze functie. Het opvallende kenmerk als dit type hoed gemakkelijk te dragen is.

5. Ascot-pet voor heren:

Ascot-pet voor heren

Ascot-hoed is een traditioneel wollen hoedontwerp dat rond de jaren 1900 beroemd wordt gedragen. Dit type muts voor heren wordt ook wel de Lip pin katoenen muts genoemd. Het voorste deel van de muts is rond en hard waardoor het een typische wintermuts is. De Ascot-hoed past zowel bij een formele als een semi-formele hoed voor heren.

6. Akubra herenhoed:

Akubra Herenhoed

Akubra staat bekend om zijn bush hat die is vervaardigd door een Australische fabrikant. Het opvallende aan deze herenhoed is dat de rand van de hoed breed is en het kroongedeelte van de hoed aan beide zijden deuken heeft. Deze bush-hoed wordt door mannen gedragen tijdens een bezoek aan de paardenrace, omdat dit type hoed een cowboy-effect kan creëren.

7. Honkbalhoed:

Honkbal hoed

Baseballcaps zijn zacht gemaakt van katoen. De meest aangeklaagde kleuren zijn geel, flessengroen en rood. Het aantrekkelijke van de hoed is dat de kroon van de hoed is afgerond en de rand van de hoed naar buiten steekt en stijf is. Dit type hoed wordt het meest gedragen door zowel mannen als vrouwen in de Verenigde Staten.

8. Schippershoed voor heren:

Boater-hoed voor heren

Dit type herenhoed wordt ook wel de zeemanshoed genoemd en is gemaakt van het stro-materiaal. Het kroongedeelte van de hoed is plat en de rand is ook plat ontworpen, wat de hoed specialer maakt. Dit type hoed wordt samen met een lint rond het kruingebied gedragen. Dit type hoed wordt zowel door jonge jongens als door mannen van middelbare leeftijd gedragen als een semi-casual hoed.

9. Bretonse hoed voor dames:

Bretonse hoed voor dames

Dit type hoed werd rond de 19e eeuw beroemd en werd traditioneel gedragen door de Bretonse landarbeiders in het noordwesten van Frankrijk. De opvallende kenmerken van deze hoed zijn dat het kroongedeelte is afgerond en de rand taps toeloopt tot aan het kruingebied, wat een diepe randvorm geeft.

10. Emmerhoed voor heren:

Bucket Hat voor heren

Het wordt ook wel de Session-hoed of Ierse plattelandshoed genoemd. Dit type hoed heeft een brede en slordige rand die naar beneden valt en het hele voorhoofd bedekt. Het is gemaakt van canvas of denim materiaal. Het is een ideale vrijetijdshoed die goed past bij een chino en een T-shirt.

11. Cartwheel-hoed voor dames:

Cartwheel-hoed voor dames

Dit type hoed dat in de jaren ’30 beroemd werd en later het nieuwe trendy hoedontwerp is geworden. De hoed heeft een brede ronde rand en een plat kroonontwerp dat een wielontwerp geeft. Dit type hoed wordt meestal in een hoek gedragen.

12. Crickethoed:

Cricket Hoed

Dit type hoed werd beroemd nadat de cricketscheidsrechters ze droegen. De hoed is gemaakt van een middeldikke katoenen stof met een iets losse rand en een ondiep kraaigedeelte. De hoed wordt geleverd met een draad waardoor de hoed stevig op het hoofd past.

13. Fedora-pet voor heren:

Fedora-pet voor heren

De term Fedora komt van een titel van het toneelstuk rond 1882. Dit type hoed heeft een ietwat zachte rand en het kroongedeelte heeft inkepingen. De inkepingen kunnen zich in het midden bovenaan of aan de zijkanten van de kroon bevinden. Dit type hoed wordt meestal gedragen door mannen van middelbare leeftijd in combinatie met een casual overhemd en een broek.

14. Gatsby-hoed voor heren:

Gatsby-hoed voor heren

Dit type kroon wordt vaak door mannen gedragen vanwege het unieke en klassieke ontwerp. Het materiaal dat wordt gebruikt bij het ontwerpen van deze hoed is vrij zacht en dik. De hoed geeft een flodderig uiterlijk door het afgeronde kroonontwerp en een vastzittende onderkant in het midden van de kroon.

15. Tennishoed voor dames:

Tennishoed voor dames

Dit type hoed is een ontwerp met een halve hoed, de tennishoed genoemd. Het kroongedeelte van de hoed wordt niet gezien in plaats van een uitstekende dikke rand en dunne riem die helpt bij het aanpassen van de hoedbreedte. Dit type hoed is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen.

16. Feesthoed:

Feesthoed

Zoals de namen al zeggen de betekenis en het gebruik van de hoed die tijdens het “feest” is. Het materiaal dat wordt gebruikt bij het ontwerpen van deze hoed is meestal van glanzend en glitterpapier met een extra accessoire. De hoed is ontworpen in een omgekeerde kegelvorm met een draad waardoor de hoed op het hoofd blijft zitten.

17. Pet met piek:

Gepiekte hoed

Dit type hoed wordt meestal gedragen door de militair, de politie, maar ook door de piloot en de kapitein van het schip. De hoed heeft een plat kroondeel met een slordige uitstraling met een dikke band. De kroon heeft een piek die het vizier wordt genoemd, waardoor de hoed meer verschilt van andere ontwerpen.

18. Chullo-hoed voor heren:

Chullo-hoed voor heren

Dit type hoed wordt gebruikt in het Andesgebergte in Zuid-Amerika. Dit type muts is gemaakt van zuivere wol en heeft twee oorflappen waardoor de muts zich meer onderscheidt van de rest. De muts heeft een wollen draad die helpt bij het vastmaken van de muts aan de voorkant onder de kin.

19. Trilby-hoed voor heren:

Trilby-hoed voor heren

Dit type hoed is een veel gedragen hoed door mannen. Het meest opvallende ontwerp is de smalle rand die aan de achterkant van de hoed omhoog loopt en een ingesprongen kroon heeft. Dit type hoed is gemaakt van zacht materiaal.

20. Zonnehoed voor dames:

Zonnehoed voor dames

Zonnehoed is vernoemd naar het ontwerp dat helpt bij het beschermen van het gezicht van vrouwen tegen hitte en stof. De hoed is gemaakt van jute, meestal met meerdere kleuren. De hoed heeft een brede en een lange rand die meestal het hele gezicht bedekt. De kleuren die worden gebruikt bij het ontwerpen van deze hoed zijn meestal helder en aantrekkelijk, omdat dit type hoed voornamelijk in de zomer wordt gebruikt.

SOORTEN HOEDENONTWERPEN

Het dragen van een simpele hoed kan een verschil maken op een zonnige dag en door geen hoofdbeschermer te dragen tijdens een warme dag. De hoed beschermt niet alleen het hoofd tegen hitte, maar speelt ook een grote rol bij het voorkomen van schade aan het haar en de haarzakjes. Het hoofddoel van de ontwerpers is om het trendy en modieus te maken en vooruit te gaan door niet alleen een haarbeschermer te zijn, maar ook een modestatement te maken onder de menigte. De ontwerpers hebben hun taak bereikt door zulke opvallende ontwerpen te maken en ook verschillende soorten materiaal te gebruiken. Meisjes en jongens kunnen hun dag kleurrijker maken door een van de bovengenoemde soorten hoeden te proberen.