Сега един ден да си осигурим огромен имот не е възможно за всички нас, особено ако живеете в столичен град. Повечето градски апартаменти не ви позволяват да имате гигантска жилищна площ в бюджета. Но липсата на огромна жилищна площ не означава, че не можете да имате красива всекидневна. Просто трябва да проявите креативност, докато избирате дизайна, обзавеждането и цветовата схема на вашия малък хол.

Най -добрите дизайни на малки дневни в Индия:

Ето нашите 15 прости и модерни идеи за малка всекидневна са илюстрирани, които можете да адаптирате, за да превърнете вашата малка и тромава всекидневна в уютно и невероятно място.

1. Мебели за малка всекидневна:

дизайн на малък хол

Как обзавеждате стая, в която няма място? Възползвайте се максимално от наличното пространство, което имате. Първото и най -важно нещо е да използвате елегантни мебели. Това е основният дизайн на хола за малки пространства. Обемните мебели правят една малка всекидневна по -задръстена. Обзаведете хола си с мебели с по -тънки стойки или крака, отстъпвайки място на по -голяма площ на дъното.

2. Дизайн на бял хол:

Нежна цветова тема

Светлите цветове винаги правят сенчестия ъгъл да изглежда светъл и ефирен. Опитайте да нарисувате хола си в светли цветове и светли мебели. Едноцветен от светли цветове като бяло или бежово придава сплотено и организирано усещане на стаята ви, освен че я прави по -просторна. Това е хитър интериорен дизайн на хола за малки пространства.

3. Малка всекидневна със завеси:

Внимателно поставете завесите

Наличието на по -малка всекидневна или малки прозорци не означава, че трябва да имате малки завеси. Опитайте се да добавите завеси към прозорците, висящи от покрива. Това създава усещането, че имате по -големи прозорци и прави цялостния вид на хола ви по -привлекателен.

4. Мебели за малка всекидневна:

Разчупете мебелите си

Звучи странно и неудобно, но е изключително полезно. Когато всеки квадратен фут се брои, не ги прахосвайте. Имайте две централни маси, вместо да имате централна маса от едно парче. Това дава повече ликвидност и също така е по -лесно да преместите мебели. Пространството изглежда елегантно и модерно, чудесен начин да симетризирате оформлението на вашата малка всекидневна.

5. Малка всекидневна с огледала:

Още огледала

Огледалата напоследък започнаха да се превръщат в модерна мебел, която да имате във вашия дом. Ако са интелигентно поставени, огледалата могат да подобрят потока от светлини в стаята и в същото време да бъдат поразително стилни. Опитайте да имате огромно огледало или няколко по -малки огледала и вижте чудесата, които той отразява в цялата ви трапезария по отношение на това да дадете на стаята повече пространство.

6. Цветен дизайн на малка всекидневна:

Възползвайте се максимално от вашите мебели

Ако не можете да поставите повече мебели, опитайте да имате многофункционални мебели. Това не само ви спестява много място, но и прави цялостния облик на жилищната ви зона много модерен. Това е чудесна идея за малка всекидневна.

7. Дизайн на малка всекидневна със шкафове:

Когато живеете в малко пространство, се научавате да извлечете максимума от наличното си пространство. Ако нямате страхотни произведения на изкуството или снимки, които да бъдат показани, опитайте да добавите рафтове към неизползваните пространства на стената. Имайте предвид темата за хола, докато избирате дизайна на рафта (викториански, модерен, монохромен и т.н.) ще супер интелигентен интериорен дизайн за малка всекидневна.

8. Малка всекидневна с поп цветове:

Играйте с поп цветове

Вярно е, че светлите цветове ви помагат да дишате и помагат да увеличите мястото, което имате. Но това не бива да ви спира да се забавлявате с любимите си цветове. Опитайте да експериментирате с ярки цветове и готина графика. Обзаведете с подходящи мебели и украсете с готини артикули.

9. Дизайн на малка всекидневна с диван:

Разцъфнете пода

Понякога дървен под или друг такъв тъмен настил убива много място. Можете да опитате да покриете подовата площ с килими по ваш избор. Традиционните килими винаги изглеждат добре, ако това е в съответствие със същността на вашата стая. Опитайте да добавите парчета килими по цялата настилка, особено под централната маса и страничните маси.

10. Красив дизайн на малка всекидневна:

Смели и красиви

Вярно е, че смелите и тъмни цветове понякога могат да направят жилищното ви пространство да изглежда по -малко, отколкото е. Но ако се използва интелигентно, то може да направи същото пространство изключително уютно и модерно. Уверете се, че поддържате достатъчно количество слънчева светлина, за да си проправите път и да използвате лъскави мебели.

11. Малка всекидневна с телевизор:

Ивиците са на мода

Жилищната ви зона изключително ли е тясна? Опитайте да използвате ивици и да използвате двойни цветове, за да изглежда по -широк. Поставете вашия телевизор и други мебели хитро с дълги завеси и великолепни огледала, монтирани на стената.

12. Мебели за малка всекидневна със склад:

Мебели със склад

Когато страдате от космическа криза, откривате най -иновативните начини за съхранение на предмети. Добавете скрити единици за съхранение под дивана на хола си или други мебели. Помага ви да коригирате безполезния си боклук.

13. Галерия за малка всекидневна:

Галерия за хол

Украсете стената внимателно със снимки и картини, отгоре надолу, организирайки по иновативен начин. Това придава на стаята уютно и селско усещане с подобрено разстояние, страхотна идея за декориране на малка всекидневна.

14. Дизайн на малка всекидневна:

Оставете слънчевите лъчи да пробият

Не запушвайте прозорците в хола си. Наличието на един огромен прозорец, покриващ по -голямата част от тази стена, се предпочита пред няколко по -малки прозорци. Съществена идея за дизайн на малка всекидневна.

15. Малка дневна с тъмен цвят:

Осветете стаята интелигентно

Осветяването на помещението е друг изключително важен аспект, който прави вашето малко жилищно пространство да изглежда по -голямо. Винаги се опитвайте да използвате шикозни опции за осветление. Опитайте стратегически да окачите настолните лампи на стените; това ще спести място на страничната маса. Също така осветявайте частите на стаята, които могат да накарат стаята да излъчва повече сияния и да извлече повече пространство.

Някой може да си помисли, че не може да направи много с малко пространство в хола. Отчасти е вярно. Малка всекидневна може да бъде изключително удобна, както и привлекателна. Този ефект е, че една малка всекидневна, която е правилно обзаведена и декорирана, е огромна.