Wij zijn unieke instanties:

Geen twee lichamen lijken op elkaar. Er zijn altijd zeer kleine maar merkbare verschillen tussen de mensen. Dit maakt ze uniek en verschillend op hun eigen manier. Ook in het eigen gezin zal er een verschil zijn. Je neven of zelfs broers en zussen zullen verschillende lichaamssamenstellingen hebben, afgezien van een paar duidelijke genetische overeenkomsten. Als dit niet het geval was, zouden we er aan de andere kant allemaal uitzien als catwalkmodellen en zou niemand ooit te zwaar zijn.

lengte gewichtstabel in kg

Betekenis van deze grafiek

De lengte- en gewichtsgrafieken zijn bedoeld om de groei van het menselijk lichaam te volgen. Het begint vanaf onze kindertijd wanneer het wordt gebruikt om bij te houden of het kind zich ontwikkelt zoals bedoeld of niet. Eventuele afwijkingen en kleine wijzigingen werden onder de aandacht gebracht van de kinderarts, die verder een toekomstige handelwijze zou voorstellen.

Als we opgroeien, blijft ons lichaam ouder worden, maar onze lengte stopt met groeien na een bepaalde leeftijdsgrens. Maar het gewicht is zo’n parameter van het lichaam die ons hele leven blijft fluctueren. Deze fluctuatie is zelf een indicator van ons lichaam voor wat de mogelijke toekomstige risico’s zijn waarvoor het lichaam vatbaar zal zijn.

Dus gebruiken we deze parameters om een ​​paar benchmarks van het lichaam te beoordelen die helpen om aan te geven of het lichaam op zijn best is of niet. Zonder deze grafiek zouden de verdere analysetechnieken niet kunnen werken.

Lichaamsgewichtindicatoren:

Hoewel we weten dat spieren meer wegen dan vet in ons lichaam, kan het geen kwaad om af en toe onze gewichten te controleren. Een deel hiervan is eigenlijk watergewicht dat verloren gaat als het koud is en dat kan opzwellen bij warm en vochtig weer. Maar onze weegmachines kunnen het verschil nauwelijks zien. We kijken vaak naar verschillende indicatoren om te suggereren of onze huidige levensstijl al dan niet past bij ons ideale gewicht.

BMI (Body Mass Index):

De meest voorkomende en meest gebruikte indicator is de BMI of body mass index. Dit is een unieke en gemakkelijke determinant of we ondergewicht of zwaarlijvig zijn. In het metrieke stelsel kun je dit berekenen door je gewicht in kilogrammen te delen door het kwadraat van je lengte in meters.

De resultaten van de bovenstaande formule worden geïnterpreteerd op basis van het volgende bereik:

Ondanks dat het gemakkelijk te berekenen is, dient het niet meer dan een algemeen doel om het ideale gewicht van een persoon te bepalen met betrekking tot zijn lengte. Het negeert echter het vetpercentage van het lichaam dat nodig is bij het bepalen van de gezondheid van de persoon. Dus voor deze beoordeling zal een lange bankaardappel een gezondere man zijn in vergelijking met een bokser van dezelfde lengte.

Het negeert ook het belang van de taille-tot-heupverhouding die spreekt over vruchtbaarheid en hartgezondheid en negeert ook het concept van botdichtheid. Een persoon met ernstige osteoporose zal nog steeds gezonder zijn dan een huisvrouw die aankomt door hormoonstoornissen.

Lichaamsvet percentage:

Als u uw lichaamsvetpercentage kent, kunt u verschillende details ontdekken. U deelt eenvoudig het gewicht van uw vetten door het totale gewicht van uw lichaam en vergelijkt de uitkomst met het bereik volgens deze gegeven tabel.

Dit is een veel betere en effectieve manier om de toekomstige risico’s in te schatten waarmee het lichaam wordt geconfronteerd met betrekking tot hun gewichtstoename in termen van vetten. Dit geeft een betere leidraad voor de gezondheid van ons hart en het cholesterolgehalte. Het kan ook de vetopslagcapaciteit van ons lichaam suggereren met betrekking tot het soort activiteit dat we doen. Het is een zeer gedetailleerde benadering die helpt om de resultaten te verfijnen.

Dus de kilo’s die we wegen, dienen een veel groter doel voor onze gezondheid dan we gewoonlijk aannemen.