Schaam je je om de kleinste persoon in je familie of onder je vrienden te zijn? Gekaapt worden met bijnamen die gericht zijn op je kortheid, laat een permanent litteken achter. Hoewel tekort op geen enkele manier een maatstaf is die iemands bekwaamheid bepaalt, tast het zeker hun zelfvertrouwen aan. Als je je lengte in een week wilt vergroten, kan dit artikel je specifieke tips geven.

Dus denk je dat je je lengte op een natuurlijke manier in een week kunt vergroten? Dit artikel bespreekt het onderwerp in detail; blijf lezen!

Manieren om de hoogte in 1 week thuis te vergroten

Hoe de hoogte in 1 week te vergroten:

Na de leeftijd van 25 jaar stoppen botten met groeien, dus het is een uitdaging om de hoogte te vergroten. Verschillende medicijnen en operaties met groeihormoon beloven een toename van de lengte, maar de complicaties kunnen gevaarlijk zijn. Maar met behulp van enkele tips en trucs kun je de lengte na 18 in 1 week voor vrouwen of mannen vergroten, waardoor ze groter lijken. In de volgende paragrafen bespreken we de factoren die van invloed zijn op de lengtegroei en de tips die u kunt volgen om uw lengte in een week te vergroten.

Factoren die u zullen helpen uw lengte te vergroten:

Afgezien van de omgeving, activiteiten en voeding, beïnvloeden verschillende factoren de lengte van een gemiddeld persoon. We presenteren u enkele van de factoren die een rol spelen bij het bepalen van uw lengtegroei.

1. Genetica:

Volgens schattingen van wetenschappers wordt de lengte van een persoon ongeveer 80 procent keer bepaald door de DNA-sequentievarianten die ze hebben geërfd. Dus je lengte kan worden voorspeld op basis van hoe lang je ouders als vuistregel zijn. Er wordt gezegd dat je lengte tussen het gemiddelde van de lengte van je ouders ligt, of ze nu lang of kort zijn.

Maar sommige kinderen kunnen groter zijn dan hun familieleden of ouders of in sommige gevallen veel kleiner. Wetenschappers hebben meer dan 700 genen geïdentificeerd die de productie van groeihormonen en groeischijven beïnvloeden. Bovendien hebben mensen met verschillende etnische achtergronden verschillende lengtebereiken, die hun DNA kan bepalen (1).

2. Hormonen:

Ons lichaam heeft chemische boodschappers, hormonen genaamd, die in het bloed worden uitgescheiden en die uw organen en weefsels helpen goed te functioneren. Verschillende aspecten van lichaamsfuncties en processen worden beïnvloed door vele soorten hormonen. Enkele van de hormonen die uw lengtegroei beïnvloeden, zijn bijvoorbeeld:

l. Groeihormonen:

Het groeihormoon is het meest cruciale hormoon voor groei en wordt gemaakt in de hypofyse. Het heeft invloed op uw lengte wanneer de productie van groeihormonen in uw lichaam wordt beïnvloed door bepaalde gezondheidsproblemen (2). Kinderen groeien bijvoorbeeld langzamer dan andere kinderen als ze een zeldzame genetische aandoening hebben die aangeboren groeihormoondeficiëntie wordt genoemd.

ii. Schildklierhormonen:

De schildklier produceert twee belangrijke hormonen, T3 (trijoodthyronine) en T4 (thyroxine), die een directe invloed hebben op het bot en de lengtegroei beïnvloeden. De klier geeft de hormonen vrij wanneer dat nodig is door ze in je lichaam op te slaan. De schildklier wordt aangestuurd door de hypothalamus en de hypofyse in de hersenen (3).

iii. Geslachtshormonen:

Twee van de essentiële geslachtshormonen voor groei tijdens de puberteit zijn testosteron en oestrogeen.

Sommige van de specifieke kenmerken van volwassen mannen worden toegeschreven aan testosteron. Het speelt ook een cruciale rol bij de spier- en botsterkte, samen met de voortplanting (4).

Er is een trigger van een groeispurt en lichamelijke ontwikkeling, geslachtsspecifieke lichaamsontwikkeling wanneer er een toename is van GH en oestrogeen (5).

3. Seks:

In vergelijking met vrouwen zijn mannen meestal langer omdat mannen langer blijven groeien dan vrouwen. In vergelijking met volwassen vrouwtjes is een volwassen mannetje gemiddeld 5,5 centimeter langer.

Manieren om de hoogte in één week te vergroten:

Onze lichaamslengte is voor ongeveer 20 procent of meer afhankelijk van de omgeving, activiteiten en voeding. Dus door specifieke regels te volgen, kunnen we onze lengte vergroten. Laat ons de tips weten om de hoogte in ongeveer een week te vergroten.

1. Meer water drinken:

Water speelt een vitale rol bij het in stand houden van de gezondheid van uw lichaam, daarom raden artsen aan om zoveel mogelijk water te drinken. Water helpt verschillende vitamines en mineralen op te nemen, waardoor je lichaam beter functioneert. Bovendien verbetert water het absorptieverschijnsel efficiënt door de celfunctie te ondersteunen. Dit hele proces zal je helpen om je lengte op natuurlijke wijze te vergroten.

2. Zorg voor voldoende slaap:

Je lichaam groeit en regenereert weefsels terwijl je slaapt, en het is een bekend feit. Wanneer u in een diepe en gezonde slaap bent, maakt uw lichaam van nature menselijke groeihormonen (HGH) aan, waardoor uw lengte aanzienlijk toeneemt (6). Om de maximale lengte te bereiken, moeten opgroeiende kinderen en tieners minstens 11 uur slapen. Zorg ervoor dat u storende geluiden of lichten vermijdt voor een goede omgeving. Enkele tips die u kunt overwegen om een ​​goede nachtrust te krijgen zijn:

 • U kunt de kwaliteit van de slaap verbeteren door een warmwaterbad te nemen.
 • Een andere tip om slaap op te wekken is om een ​​kopje kamillethee te drinken.

3. Yoga en Meditatie:

Yoga en meditatie gaan hand in hand bij het bieden van een goede mentale en fysieke gezondheid. Dus als je op zoek bent naar een minder inspannende manier om je lengte te vergroten en je gezondheid te behouden, dan is yoga de perfecte optie. Daarnaast kun je door het uitvoeren van bepaalde yogahoudingen groeibevorderende hormonen in je lichaam aanmaken. Ten slotte verbetert yoga je houding door je spieren te versterken. Enkele van de yogahoudingen die je in een week kunt proberen te vergroten zijn:

 • Trikonasana.
 • Tadasana.
 • Bhujangasana.
 • Sukhasana.
 • Vrikshasana.
 • Surya namaskaras.

4. Oefenen en strekken:

Oefeningen of trainingssessies zouden deel moeten uitmaken van ieders dagelijkse routine, omdat het helpt om je spieren te strekken die je helpen om langer te worden en je gezondheid op een natuurlijke manier te behouden. Bovendien zul je zeker een centimeter groeien als je je houding verbetert door oefeningen. U kunt zwemmen, fietsen, behalve oefeningen die kunnen helpen om een ​​paar centimeters te winnen.

l. Aan de bar hangen:

Hoewel een beetje moeilijk in het begin, kunnen hangende oefeningen zeer effectief zijn om de hoogte te vergroten. Een rekstok is alles wat je nodig hebt om je armen en ruggengraat te strekken zolang je aan de stang hangt. Het kan nuttig zijn om deze stretch vijf minuten per dag te doen. Je kunt ook de tijd dat je aan de bar hangt, verlengen als je eenmaal aan het proces gewend bent.

ii. Zwemmen:

Zwemmen is een uitstekende manier om de hoogte te vergroten waarbij je hele lichaam betrokken is. Daarnaast kan zwemmen al op jonge leeftijd zorgen voor een goede groei. Voor degenen die hun lengte willen vergroten, wordt schoolslag speciaal aanbevolen. Zwemmen helpt bij het verlengen en opbouwen van spierkracht door intensieve lichaamsbeweging te bieden.

iii. Cobra pose:

Stappen:
 • Ga op de grond liggen, buik de grond rakend.
 • Houd je handpalmen aan weerszijden van je borst, voorhoofd tegen de grond en tenen naar voren gericht.
 • Til langzaam je bovenlichaam op terwijl je je lichaam op je handpalmen ondersteunt. Til vervolgens je hoofd naar het plafond en houd je kern betrokken.
 • Blijf in deze positie zo lang als je kunt.
 • Kom nu terug naar de beginpositie terwijl je langzaam je lichaam laat zakken.
 • Terwijl je deze pose uitvoert, moet je ervoor zorgen dat je je bilspieren samenknijpt terwijl je je bovenlichaam optilt en je benen recht houdt.

NS. Fietsen:

Als je een fervent fan bent van fysieke activiteiten, zal fietsen je lengte misschien niet meteen vergroten, maar het maakt je slank, waardoor je er langer uitziet. Fietsen is ook zeer effectief in het verbeteren van je houding, wat een directe invloed heeft op je lengte. Als resultaat ziet u er lang en slank uit met een betere houding en een slank figuur. Daarnaast verbrand je gemiddeld zo’n 400 calorieën per uur als je regelmatig fietst.

v. Springen en overslaan:

Overslaan of springen kan ook een snelle, gemakkelijke maar effectieve oplossing zijn om je lengte te vergroten.

Stappen:
 • Sta rechtop met ontspannen schouders, voeten bij elkaar en kern aangespannen.
 • Draai je polsen terwijl je het touw vasthoudt en zwaait.
 • Spring aan het touw om vallen te voorkomen.
 • Zorg ervoor dat je het op een vlakke ondergrond oefent!.

5. Consumeer een uitgebalanceerd dieet:

Uw lengte op natuurlijke wijze vergroten is mogelijk met de juiste voeding en dieet zijn essentieel. Je systeem moet de vitamines, mineralen en voedingsstoffen in zichzelf opnemen, en het is alleen mogelijk als je lichaam ze eerst moet opnemen. Daarom moet u transvetten en verzadigde vetten vermijden, omdat die de opname van voedingsstoffen belemmeren; u moet voedingsmiddelen opnemen die essentieel zijn voor een goede groei, die calcium, vitamine D, jodium, fosfor en magnesium bevatten (7). Dit zijn de voedingsmiddelen waaruit uw dieet moet bestaan ​​om een ​​uitgebalanceerd dieet te vormen:

 • Bonen.
 • Groene bladgroenten.
 • Kip.
 • Eieren.
 • Bessen.
 • Zoete aardappelen.
 • Melk.
 • Zalm.

6. Eiwitten consumeren:

Eiwitten worden beschouwd als de bouwstenen van ons lichaam en ze helpen de lengte in een week te vergroten. Eiwit heeft bepaalde aminozuren die zijn ontworpen voor de groeihormonen die helpen bij het behoud van gezonde botten, spieren, weefsels, organen, tanden en huid. Het werkt ook als een enzym door biochemische reacties te stimuleren. Enkele van de voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten zijn:

 • Kip.
 • Mager vlees.
 • Noten en zaden.
 • Hele eieren.
 • Vis.
 • Peulvruchten.

7. Zink:

Een tekort aan zink kan leiden tot groeiachterstand bij kinderen en daarom is een goede inname van zink essentieel (8). Als je supplementen wilt gebruiken, raadpleeg dan zeker een arts. Enkele van de voedingsmiddelen die rijke bronnen van zink zijn, zijn:

 • Zoete aardappelen.
 • Donkere Chocolade.
 • Volkoren.
 • schaaldieren.
 • Vlees.
 • Ei.
 • Zuivel.
 • Peulvruchten.

8. Vitamine D:

Vitamine D speelt een essentiële rol bij de goede groei van tanden en botten door de groeihormonen te activeren (9). Bovendien helpt het uw lichaam om calcium te absorberen, waardoor u op natuurlijke wijze in lengte toeneemt. Hoewel je genoeg van deze vitamine uit zonlicht krijgt, kan het nuttig zijn om sommige voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D te gebruiken. Enkele van de voedingsmiddelen zijn:

 • Verrijkte voedingsmiddelen.
 • Paddestoelen.
 • Eidooiers.
 • Tonijn in blik.
 • Zalm.
 • Sardines.
 • Vlees.

Wat moet je vermijden??

Als je binnen een week groter wilt lijken, moet je je eetgewoonten veranderen en sommige voedingsmiddelen helemaal vermijden.

1. Junkfood:

Hoewel we allemaal zeker weten dat junkfood alleen je smaakpapillen bevredigt, maar geen voeding bevat, hebben we de neiging om ze op te eten. Het is dus het beste om junkfood te vermijden als je op zoek bent naar hoogte.

2. Frisdrank:

Ongeacht je lengte of niet, frisdrank is schadelijk voor je lichaam. Dit komt omdat frisdranken knoeien met het vermogen van uw lichaam om voedingsstoffen op te nemen. Ze zitten immers boordevol suikers en onnodige calorieën.

3. Alcohol:

Het drinken van alcohol kan het endocriene systeem, de lever en de botten schaden en de groei belemmeren, zelfs als het in de kortere periode van de adolescentie is. Volgens een onderzoek bij mensen hebben adolescente jongens en meisjes lagere groei- en geslachtshormonen bij regelmatig alcoholgebruik. Verminder dus het gebruik van alcohol, niet alleen in lengte, maar ook voor uw algehele gezondheid.

4. Suiker:

Hoewel suiker een essentiële rol speelt bij het toevoegen van smaak aan de gerechten, doet het bij overmatig gebruik meer kwaad dan goed. Deze voedingsmiddelen laten geen ruimte voor voedzaam voedsel dat de lengtegroei beïnvloedt. Dus, als u uw lengte in een week wilt vergroten, vermijd dan voedingsmiddelen met veel suiker maar weinig voedingswaarde, zoals chocolaatjes, koekjes, enz..

Daarom hebben we u de factoren gepresenteerd die een essentiële rol spelen bij lengtegroei en de eenvoudige tips om u daarbij te helpen. Door enkele eenvoudige veranderingen aan te brengen, zoals het nuttigen van voedzaam voedsel, lichaamsbeweging, voldoende rust en blootstelling aan de zon, zult u een verschil in uw houding en gewicht zien, waardoor u zich langer voelt dan voorheen. Als je de informatie nuttig vond, vergeet deze dan niet te delen met je vrienden.

Vrijwaring: De inhoud van dit artikel is gebaseerd op onderzoek en is informatief. Het is geen vervanging voor medisch advies en de website is niet verantwoordelijk voor de effecten ervan op uw lichaam.

FAQ:

1. Zijn pillen effectief bij het vergroten van uw lengte??

antw: De groei van een persoon hangt af van menselijke groeihormonen. De niveaus van HGH in ons lichaam nemen toe met behulp van aminozuren of externe pillen. Het helpt het lichaamsgewicht te behouden, vergroot de magere spieren en maakt je sterke spieren, hoewel er meer onderzoek nodig is om de effecten van HGH op ons lichaam te bewijzen.

2. Hoe kunnen we hoogteverlies voorkomen??

antw: Gezondheidsproblemen zoals osteoporose en compressie van de wervelkolom kunnen ervoor zorgen dat volwassenen lengte verliezen, waardoor u een voorgevoel krijgt. Volwassenen kunnen het leeftijdsgebonden verlies van lengte helpen stoppen door tabaksgebruik te vermijden, voldoende voeding te behouden, goede gewichtdragende bewegingen te maken, alle vitamines en mineralen binnen te krijgen, enz..

3. Kunnen supplementen helpen bij lengtegroei??

antw: Er zijn verschillende natuurlijke brouwsels en supplementen op de markt die hoogtegroei beloven. Maar de effectiviteit van hun claims is misschien niet helemaal juist. Artsen kunnen sommige supplementen aanbevelen als u lijdt aan een extreme tekortkoming die uw hormonale werking beïnvloedt.