Лондон, един от най -красивите градове в света, е дом на мнозинството индийски индуси. В Лондон има около 150 храма, което показва важността на тези места за хората в Англия. Тези храмове са места на обща хармония, където хората от различни култури се срещат и се покланят там. Храмовете също са места, които предоставят широк спектър от обществени услуги на индусите, особено за сватби, езикови класове, религиозни събития, фестивали и дори йога. Храмът Сваминариаран, храмът Баладжи и храмът Муруган са някои от изтъкнатите индуистки храмове в Лондон, Великобритания. Прочетете, за да разгледате тези красиви храмове.

Красиви снимки на храмове в Лондон:

1. Храмът Sree Ganapathy в Уимбълдън:

храмове в лондон

Този красив храм се намира в Уимбълдън и е посещаван от почти всеки индианец, живеещ в Лондон. Създаден през 19 век, този страхотен храм е посветен на лорд Ганеша. Почти всички ритуали на индуисткото поклонение се следват точно в този храм. В този храм се практикуват дейности като философски беседи, религиозни лекции и т.н..

2. Храм Шри Свами Нараян във Уилсден:

Храмове в Лондон2

Това е едно от най -посещаваните индуски поклонения в Лондон. Разположен във Willesden, този храм е основан от Shree Swamy Narayan. След като е създаден през 1960 г., този храм е едно от най -популярните индуистки места за събиране в града, където всички те идват, за да научат за религията, Бог, да медитират и т.н. Храмът също е домакин на класове и здравни семинари.

3. Храмът ISKCON Soho London:

Храмове в Лондон3

Едно от най -спокойните и спокойни места в Лондон е Храмът ISKCON Soho London и е едно от най -чистите места в страната. Разположен на Оксфорд Стрийт, този храм се счита за значимо и историческо място от индианците. В промяна се показва красиво божество на Шри Шри Радха Лондонишвара, което също е една от основните атракции на този сайт. Храмът предлага на посетителите много възможности за освежаване с широката си гама от магазини за подаръци, магазини за лекарства, вегански магазини и др. Има и близки ресторанти, които правят този храм популярно туристическо място.

4. Храмът в Лондон Англия (LDS):

Храмове в Лондон4

Този храм е основно мормонски храм. Структурата е построена отдавна и е един от най -значимите исторически обекти в страната. Разположен на около 25 мили южно от Лондон, храмът се състои от масивна площ и в помещенията има редица стаи и сгради. Сградата е построена в традиционен стил на имение и от разстояние прилича и на такава. Храмът се различава, когато слънцето падне с помощта на околното осветление и празничното настроение.

5. Лондонският храм Шри Муруган:

Храмове в Лондон5

Сред многото индуистки храмове в Лондон, този е от особено значение. Предната част на храма си заслужава да се възхищаваме. Това индуистко поклонение изглежда красиво отвън и отвътре. Интериорът на конструкцията е изключително добре декориран с плодове и цветя. Сред многото божества в този храм, лорд Мурга е най -значимото. Въз основа на обратната връзка от посетителите на храма Шри Муруган може да се каже, че тук ще прекарате прекрасно.

6. Храмът Ват Будападипа:

Храмове в Лондон6

Това будистко поклонение е едно от най -посещаваните религиозни места в Лондон. Разположен в Уимбълдън, този храм е открит за първи път в края на 19 век. Архитектурата на този храм изобразява красивия стил на строеж на тайландски храм.

7. Jain Temple London:

Храмът Shree Mahavira swami Jain се намира в Бродуей, Хароу. Храмът е построен през 1980 г. и е първият храм в Дигамбър извън Индия. С нарастващия брой мумушки в Лондон е създаден джайнски мандал, който да служи на интересите на общността и да празнува техните поводи.

Лондон може да е известен само със своята космополитна природа, окото на Лондон и разбира се, метрото и трамваите! Но скрити са тези красиви места за религиозно поклонение, които могат незабавно да доставят спокойствие на посетителите. Разположени в някои от най -спокойните общности в Лондон, тези храмове се посещават редовно от местните индуси. Независимо от тяхната общност, индусите се събират в тези храмове и празнуват всички индийски празници и събития, отбелязвайки обща хармония в дом далеч от дома!