Будизмът е една от основните религии в света и е доминиращ в редица страни. Тя се основава на ученията на Сидхарта Гаутама, който стана известен като Господ Буда, след като постигна просветление през V век сл. Хр. Будистките храмове не са популярни само в Индия, но са известни и в страни като Непал, Корея и Тайланд. Храмовете са художествени и са произведени в различни стилове и шарки. Само в случай, че планирате да посетите някои будистки храмове в Индия през този празничен сезон, не забравяйте да хвърлите един поглед на някои от храмовете, включени в следващите няколко параграфа.

Известни будистки храмове в Индия:

Храмът Махабодхи:

Известни будистки храмове в Индия

Храмът Махабодхи се намира в Бодх Гая на Бихар и се счита за един от най -важните и свещени храмове на будизма, тъй като това е мястото, където Сидхарта Гаутама е постигнал просветление, докато е седял под древното дърво Бодхи. Архитектурата на този храм е красива и е ярко отражение на различните обичаи, култура и традиции на будизма.

Храмът Махапаринирвана:

Известни будистки храмове в храма Индия-Махапаринирвана

Храмът Махапаринирвана се намира в Кушинагар, който се намира в Утар Прадеш в северната част на страната ни. Състои се от шестметровата статуя на легналия Буда. Той е издълбан в чунарския пясъчник и успешно показва умиращата възраст на Буда.

Храмът Ступа Рамабхар:

Известни будистки храмове в Индия-Рамабхар Ступа Храм

Храмът Ступа Рамабхар се намира на около 1,5 километра от храма Махапаринирвана. Той е висок около 49 фута и има специално значение, тъй като това е мястото, където Господ Буда е кремиран. Външният вид на тази ступа е доста богат, славен и привлекателен.

Тибетски манастир и златен храм Namdroling Nyingmapa:

Известни будистки храмове в Индия-Namdroling Nyingmapa Tibetian Monestary

Този манастир и храм, разположен в Карнатака, наистина са нещо, което не бива да се пропуска. Молитвената зала е издълбана в злато и гледката е почти поразителна. Двете златни статуи на Буда също са хипнотизиращи и великолепни на външен вид.

Ступа Дамеха:

Известни будистки храмове в Индия-Dhamekha Stupa

Ступата Dhamekha е един от най -впечатляващите и красиви храмове на Сарнатх. Построен е през 500 г. сл. Хр. И всяка година има хиляди поклонници и поклонници, които заобикалят това място, за да се поклонят на великия Буда.

Храмът Паринивара:

Известни будистки храмове в Индия-храм Паринивара

Храмът Паринивара в Кушинагар е една от най -важните и големи туристически атракции, които се виждат днес. Този будистки храм е древен, красив и много добре устроен. Той има голямо историческо значение и си заслужава да бъде посетен.

Храмът Wat Thai:

Известни будистки храмове в храма Индия-Ват Тай

Храмът Wat Thai е един от най -уникалните будистки храмове в Индия. Построен е в чест на победата на великия крал Бумибол. Този храм не бива да се пропуска, особено заради живописната си красота и чар.

Будистките храмове на Ладак:

Известни будистки храмове в Индия-будистки храмове на Ладак

Ладак е известен със своите будистки храмове и манастири. Архитектурата, стилът и рисуването на тези храмове са абсолютно блестящи. Посещението на храмовете в този регион със сигурност ще бъде едно прекрасно и ползотворно преживяване. Те силно представят културата, стила и традицията на будистката религия. Повечето храмове тук са заобиколени от градини, които са толкова естествени и красиви за гледане. Идването тук със сигурност ще доведе до изцяло ново преживяване.

Будистките храмове на Делхи:

Известни будистки храмове в Индия-будистки храмове на Делхи

Будистките храмове в Делхи са живи, цветни, свещени и наистина прекрасни. Златният образ на Буда, намерен в тези храмове, със сигурност ще ви изпусне челюстите. Те също символизират духовността, спокойната и приятна природа, на която учи тази религия. Храмовете тук са известни и се посещават от хиляди всяка година.