10 eenvoudige maar geweldige voordelen van arganolie voor huid en gezicht!

Arganolie, vaak ‘vloeibaar goud’ genoemd, is een biologisch product dat wordt gewonnen uit de pitten van de arganvrucht. Deze arganvrucht komt voor aan de arganboom, die bijna uitsluitend in Zuidwest-Marokko groeit. Vandaar dat deze olie ook wel Marokkaanse arganolie wordt genoemd. Arganolie komt voornamelijk voor in twee vormen: de eetbare arganolie die wordt gewonnen uit de geroosterde arganpitten, en de andere is de cosmetische arganolie die wordt gewonnen uit de ongebrande zaden. De cosmetische arganolie is bedoeld om direct op de huid of het haar aan te brengen om voordelen te behalen. Traditioneel passen de Marokkaanse bevolking arganolie lokaal toe om psoriasis, eczeem en zelfs haaruitval te behandelen. Arganolie is verrijkt met enkelvoudig onverzadigde vetzuren, vitamine E en antioxidanten die helpen bij het omgaan met verschillende huidproblemen en glans aan het gezicht geven.

Geweldige voordelen van arganolie voor huid en gezicht

Veel mensen vragen zich af of arganolie goed en veilig is om op het gezicht aan te brengen. Het simpele antwoord is ‘JA’, het is veilig om plaatselijk op het gezicht aan te brengen. Arganolie is een natuurlijke olie die wordt gewonnen uit de pitten van de arganvrucht en vrij is van chemicaliën. Deze olie valt in het midden van het spectrum, waardoor het een van de veiligste producten voor het gezicht is. Dit serum is niet te zwaar en niet te licht voor het gezicht, waardoor het een perfecte keuze is.

Arganolie is een veelgebruikt product over de hele wereld vanwege de essentiële voedingsstoffen die erin aanwezig zijn.

Eigenschappen van arganolie:

1. Arganolie heeft essentiële voedingsstoffen, zoals vetzuren en fenolische verbindingen. Het grootste deel van het vetgehalte van deze olie is afkomstig van oliezuur en linolzuur.

 • Oliezuur – 42%
 • Linolzuur – 36,8% (Omega 6-vetzuur)
 • Palmitinezuur – 12%
 • Stearinezuur – 6%
 • Linoleenzuur – <0,5%

2. Arganolie is verrijkt met vitamine E, of tocoferol, een in vet oplosbare vitamine die nodig is voor een gezonde huid.

3. Arganolie wordt beschouwd als anti-oxidant en ontstekingsremmend. De fenolische verbindingen in de arganolie zijn verantwoordelijk voor de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.

4. Studies hebben aangetoond dat arganolie een aantal verbindingen bevat zoals CoQ10, melatonine en plantensterolen, die antioxiderende eigenschappen hebben, wat op zijn beurt helpt voor een gezonde huid.

Voordelen van arganolie voor de huid:

Arganolie, hoewel beschikbaar in het land Marokko, wordt nu over de hele wereld gebruikt voor een verscheidenheid aan cosmetische, culinaire en medicinale toepassingen. Opgesomd zijn enkele van de voordelen van arganolie voor huid en gezicht.

1. Zonbescherming:

 • De zon heeft enkele schadelijke UV-stralen die het gezicht en de epitheelcellen beschadigen.
 • De antioxiderende eigenschap in arganolie helpt de huid te beschermen tegen de schade door vrije radicalen veroorzaakt door de schadelijke UV-stralen van de zon.
 • Dit voorkomt ook hyperpigmentatie en brandwonden aan het oppervlak.
 • De meeste Marokkaanse mannen en vrouwen hebben arganolie gebruikt als bescherming tegen beschadiging door de zon.
 • Breng arganolieserum aan op het gezicht voordat u in de zon gaat voor bescherming tegen de UV-stralen. (1)

2. Huid Moisturizer:

 • Het vochtverlies van het gezicht maakt het droog en broos, en veroorzaakt verder huiduitslag en brandwonden.
 • Vitamine E en vetzuurgehalte in de arganolie zorgen ervoor dat de huid gehydrateerd blijft en de hele tijd gehydrateerd blijft. Deze olie trekt gemakkelijk in en is niet-irriterend en niet vet, waardoor het een natuurlijke vochtinbrengende crème is.
 • Deze olie is gemakkelijk over het hele lichaam te gebruiken. Neem gewoon een paar druppels van deze olie in de hand en strijk het zachtjes in je huid. Gebruik deze olie op het gezicht door het in cirkelvormige bewegingen glad te strijken.
 • Arganolie kan plaatselijk worden aangebracht of oraal worden ingenomen met dagelijkse supplementen.

3. Behandelt acne:

 • Het gezicht scheidt van nature talg af van de talgklieren. Wanneer deze talg overmatig wordt uitgescheiden, komt het vuil vast te zitten op het gezicht, wat bacteriën uitnodigt die puistjes en acne veroorzaken.
 • Arganolie heeft anti-talgeffecten die de afscheiding van talg reguleren, en de antioxiderende eigenschap van deze olie helpt beschadigde huidcellen te genezen en ontstekingen te verminderen.
 • Breng minimaal twee keer per dag een paar druppels van deze olie of crème met arganolie aan op het aangetaste gebied om het gewenste resultaat te zien.

4. Anti-veroudering:

 • Er jonger uitzien is tegenwoordig een essentiële kwaliteit in ieders leven. De meeste mensen gebruiken verschillende crèmes om er jonger uit te zien.
 • Arganolie heeft bewezen een van de beste producten tegen veroudering te zijn. De antioxidanten in deze olie helpen bij het verwijderen van de dode cellen in het gezicht, wat heeft bijgedragen aan de aanmaak van nieuwe cellen in het gezicht. Het gebruik van deze olie op de huid verhoogt de elasticiteit van de huid, waardoor je er jonger uitziet dan voorheen.
 • Maak eerst je gezicht schoon met een face wash en dep droog. Breng deze olie nu op het gezicht aan en masseer het zachtjes in cirkelvormige bewegingen. Laat het een nacht staan. Je kunt de verandering in je gezicht binnen twee weken zien als je het regelmatig toepast.

5. Verbetert wondgenezing:

 • Van arganolie wordt aangenomen dat het het wondgenezingsproces op de huid versnelt.
 • De combinatie van vitamine E en de antioxidanten in de arganolie zijn meestal gunstig voor het genezen van wonden en het behandelen van de beschadigde, gebarsten of zelfs verbrande huid.
 • Breng een paar druppels arganolie aan op de pijnlijke of beschadigde huid om het genezingsproces te versnellen.

6. Geneest huidinfecties en bepaalde huidaandoeningen:

 • Traditioneel wordt arganolie door de Marokkanen gebruikt om bepaalde huidinfecties te behandelen. Dit komt omdat arganolie zowel antibacteriële als schimmelwerende eigenschappen heeft.
 • Studies hebben aangetoond dat arganolie een huidaandoening kan behandelen die atopische dermatitis wordt genoemd, een aandoening met een jeukende, rode huid. De vitamine E en de ontstekingsremmende eigenschappen van de arganolie helpen deze aandoening te verzachten.
 • Breng regelmatig een paar druppels arganolie aan op het getroffen gebied om huidinfecties te behandelen.

7. Remedie voor striae:

 • Arganolie wordt beschouwd als een van de beste producten om striae te voorkomen tijdens de zwangerschap of zelfs voor iedereen die striae heeft.
 • Vitamine E in arganolie helpt de elasticiteit van de huid te vergroten, waardoor de kans op het ontwikkelen van striae wordt voorkomen.
 • Breng deze olie twee keer per dag rechtstreeks aan op het gebied waar striae is en zie de gewenste resultaten. (2)

8. Vette huid:

 • Een vette huid is een van de belangrijkste problemen waarmee de meeste mensen worden geconfronteerd. Ze gebruiken verschillende crèmes, remedies, maar zijn tevergeefs geweest.
 • Het gebruik van arganolie voor het gezicht kan helpen om de vettigheid van de huid te verminderen. Arganolie reguleert de talgproductie zodat je huid gehydrateerd is en geen overmatige talgproductie zal veroorzaken.
 • Arganolieserum of crème kan twee keer per dag direct op de huid worden aangebracht om goede resultaten te ervaren.

9. Droge huidaandoeningen:

 • Eczeem is een droge huidaandoening die jeukende, rauwe en schilferige huid kan veroorzaken. Het gebruik van arganolie voor dergelijke huidaandoeningen is gunstig.
 • De vetzuren en vitamine E die aanwezig zijn in de arganolie herstellen de beschadigde huid en leveren essentiële voedingsstoffen die uitdroging en irritatie verder voorkomen.
 • Het aanbrengen van arganolie op de aangetaste huid en zachtjes masseren kan enige verlichting bieden en de droogheid en irritatie genezen.

10. Gebarsten voeten:

 • Arganolie is vanwege zijn verzachtende eigenschap ideaal voor het behandelen van gebarsten hielen.
 • De lichte arganolie dringt gemakkelijk in de huid en de antioxidanten die in de olie aanwezig zijn herstellen de beschadigde weefsels. Deze olie hydrateert en verzacht ook de huid, waardoor de voeten soepel en zacht worden.
 • Probeer een paar druppels van deze olie in de voeten te masseren voordat je naar bed gaat.

Hoe u de beste arganolie kiest??

De laatste tijd is het gebruik van arganolie voor schoonheidsdoeleinden over de hele wereld enorm toegenomen. Deze arganolie is er in twee vormen, pure arganolie en de met argan doordrenkte huidproducten. Als je van plan bent om voor de pure arganolie te kiezen, houd er dan rekening mee dat de levensduur van deze pure olie slechts drie tot vier maanden is. De arganbomen komen voornamelijk voor in Marokko, en het hele proces van extractie van deze olie is een arbeidsintensieve taak, en daarom is deze olie niet goedkoop. Ondertussen wordt aangenomen dat deze arganboom bodemerosie voorkomt en de watervoorraden in Marokko beschermt. Deze boom wordt bedreigd door overmatig gebruik. Daarom worden er vervalste producten verkocht om het gemakkelijk verkrijgbaar te maken tegen een betaalbare prijs. Zorg ervoor dat u dit product koopt bij een betrouwbare bron met eerlijke handelspraktijken.

Bijwerkingen van arganolie:

Het gebruik van arganolie wordt bij de meeste mensen over het algemeen als veilig beschouwd. Maar sommige personen kunnen echter enkele bijwerkingen ervaren in de vorm van allergie die bekend staat als contactdermatitis wanneer ze plaatselijk worden aangebracht. Dit wordt gekenmerkt door de ontwikkeling van jeuk, uitslag en roodheid op de plaats van toediening. Arganolie kan bij orale inname een spijsverteringsstoornis veroorzaken, waaronder misselijkheid, diarree of gas. De tocoferolen, een vorm van vitamine E die aanwezig is in de arganolie, kunnen de bloedstolling vertragen en een wisselwerking hebben met de anticoagulantia zoals warfarine.

Laatste gedachten:

Arganolie, of het nu plaatselijk wordt gebruikt of oraal wordt ingenomen, is voor de meeste mensen veilig in gebruik. De voedingsstoffen en vitamines die in deze olie aanwezig zijn, geven je geweldige voordelen voor de huid. Het beste van deze olie is dat hij in zijn pure vorm kan worden gebruikt en volkomen veilig is. Het gebruik van deze olie in zijn puurste vorm kan u de maximale voordelen voor de huid en het gezicht geven. Als je een gevoelige huid hebt, is het beter om vooraf te testen op eventuele allergieën. Tot slot, als je op zoek bent naar een natuurlijk schoonheidsproduct, probeer arganolie dan eens en ervaar de resultaten.