10 geweldige huidvoordelen van groene thee voor je huid en gezicht!

Voordelen van groene thee voor de huid

Groene thee, een klassieke drank van Aziaten, wordt beschouwd als een van de gezondste dranken ter wereld, vanwege de talrijke gezondheidsvoordelen, zoals gewichtsbeheersing en ziektebestrijding. Groene thee werd voor het eerst ontdekt in China door Japanse monniken en ontdekten dat groene thee ongelooflijke helende eigenschappen heeft. Afgezien van deze helende eigenschappen, wordt groene thee tegenwoordig gebruikt voor huidverzorging vanwege de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen die erin aanwezig zijn.

Groene thee is een van de theesoorten die tegenwoordig erg populair is geworden vanwege de vele voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat het helpt bij het afvallen. Schoonheid is tegenwoordig een van de essentiële eigenschappen van veel mensen geworden. Vanwege het drukke leven, de hectische schema’s en de vervuiling rondom, is de huid een van de grootste zorgen geworden, vooral voor de jongere generatie. Om er mooi uit te zien, gebruiken we verschillende dure cosmetica en haasten we ons zelfs naar de dermatologen of schoonheidsspecialisten voor onmiddellijke resultaten, maar uiteindelijk is alles tevergeefs. Er zijn verschillende natuurlijke remedies voor huidverzorging, waaronder het gebruik van groene thee op de huid. Dit artikel is bedoeld om de voordelen van groene thee voor gezichts- en huidverzorging uit te leggen.

Voordelen van groene thee voor de huid:

Het drinken van groene thee kan helpen om op gewicht te blijven en de stofwisseling in het lichaam te verbeteren. Het ontgift en reinigt ook het lichaamssysteem. Bovendien kan groene thee, wanneer aangebracht op de huid, wonderen doen. Sommigen van hen zijn hieronder opgesomd:

1. Anti-veroudering:

 • Er goed uitzien is tegenwoordig een van de prioriteiten geworden en met het ouder worden neemt de schoonheid van het gezicht langzaam af. Deze groene thee werkt als een anti-aging product voor het gezicht en de huid.
 • De antioxidanten die aanwezig zijn in de groene thee, dragen bij aan de celregeneratie op het gezicht. Het belangrijkste ingrediënt in de groene thee EGCG heeft het vermogen om de dode cellen op het gezicht te regenereren, waardoor het gezicht er jeugdiger uitziet.
 • Catechines, een subgroep van de biologische verbinding polyfenolen, aanwezig in groene thee, vernietigen de vrije radicalen, die helpen bij het vertragen van het verouderingsproces.
 • Het drinken van 2-3 kopjes groene thee of het plaatselijk aanbrengen kan binnen enkele weken de gewenste resultaten opleveren.

2. Voorkomt huidkanker:

 • De zon heeft enkele schadelijke UV-stralen die de huid beschadigen, wat kan leiden tot huidkanker.
 • Deze schadelijke UV-stralen dringen de huidlagen binnen en vernietigen de epitheelcellen die melanoom huidkanker of niet-melanoom huidkanker veroorzaken.
 • Zoals eerder verteld, heeft groene thee een krachtige antioxidant EGCG catechine die het DNA van de huid beschermt door te voorkomen dat de schadelijke UV-stralen van de zon door de huid dringen..
 • Dit kan worden bereikt door regelmatig 2 kopjes groene thee te drinken of plaatselijk op het huidoppervlak aan te brengen.

3. Voordelen onder de ogen:

 • Donkere kringen en wallen onder de ogen zijn een van de grootste zorgen waarmee de huidige generatie wordt geconfronteerd. Donkere kringen worden voornamelijk gevormd door slaapgebrek, nachtwerk, enz..
 • Groene thee kan deze donkere kringen onder de huid verminderen. De twee belangrijkste ingrediënten, cafeïne en antioxidanten, helpen bij het verkleinen van de bloedvaten onder de ogen en verlichten het uiterlijk van de donkere kringen.
 • De flavonoïden die aanwezig zijn in groene thee helpen ook bij het verminderen van de donkere lijnen en kringen rond de ogen.
 • Hiervoor heb je twee zakjes groene thee nodig, bij voorkeur gebruikte. Koel ze af en plaats de wallen 15-20 minuten op uw ogen. Na verwijdering kunt u het verschil waarnemen.
 • Voor de gewenste resultaten, ga hier regelmatig mee door totdat de donkere kringen rond de ogen verdwijnen.

4. Ontstekingsremmende eigenschappen:

 • Ontsteking wordt het verschijnen van roodheid en irritatie op de huid genoemd. Deze ontsteking vernietigt het uiterlijk van de huid en kan verder leiden tot ernstige huidproblemen.
 • Polyfenolen, aanwezig in groene thee, hebben aanzienlijke ontstekingsremmende voordelen.
 • Het drinken van groene thee kan het benzoëzuurgehalte in het lichaam verhogen, waarvan wordt aangenomen dat het huidirritaties en aandoeningen zoals eczeem behandelt.
 • Bovendien kan het aanbrengen van de vers gezette theezakjes op de rode huid heilzaam zijn en de irritatie verminderen.

5. Antibacteriële eigenschappen en behandeling van acne:

 • Acne, wie heeft er geen hekel aan? Het is een van de meest voorkomende problemen bij jongeren. Veel mensen worden depressief en voelen zich verlegen om naar buiten te gaan vanwege acne.
 • Groene thee, een krachtig antibacterieel middel, helpt bij de behandeling van acne. De polyfenolen in de groene thee reinigen het huidoppervlak en de golvingen op de huid en bestrijden eventuele bacteriële huidinfecties.
 • Dit betekent dat de polyfenolen die aanwezig zijn in de groene thee de acne verminderen, waardoor bacteriën op de huid groeien. Bovendien verzacht en verstevigt het de huid.
 • Het wordt aangeraden om regelmatig 2 kopjes groene thee te drinken om zichtbare acne op het gezicht te voorkomen.
 • U kunt ook gebruikte theezakjes nemen en deze plaatselijk aanbrengen op de huid waar acne dagelijks zichtbaar is. Op deze manier helpt het bij het verminderen van ongewenste acne op de huid.

6. Verlicht zonnebrand of vlekken:

 • Zonnebrand is de meest irriterende op het gezicht en de huid. Door zonnebrand blijf je overdag gewoon thuis, wat je dagelijkse werkzaamheden belemmert.
 • Groene thee helpt bij het verlichten van zonnebrand en puistjes. Groene thee heeft een speciaal ingrediënt genaamd looizuur, dat de irritatie op de huid kalmeert.
 • Hiervoor heb je groene theebladeren nodig die in water zijn gebrouwen. Koel de gezette thee, dompel een schone doek in de thee en wrijf de gedimde doek een half uur zachtjes over het aangetaste gebied.
 • Als alternatief kunt u groene theezakjes gebruiken. Wrijf de natte theezakjes zachtjes over de onzuivere plekken om irritatie en roodheid te verminderen.

7. Ontstop poriën en behandel mee-eters:

 • De huid heeft de eigenschap om overtollig talg uit de talgklieren af ​​te scheiden. Door deze talg krijgt de huid te maken met de verstopte poriën of mee-eters of mee-eters.
 • Groene thee helpt bij het voorkomen van deze kleine problemen. Dit is een natuurlijk samentrekkend middel en verwijdert daarom overtollig talg of olie.
 • Het helpt ook bij het verwijderen van vuil uit de open poriën en vernauwt de gereinigde poriën om te voorkomen dat verontreinigende stoffen binnendringen.
 • Dit kan worden bereikt door tweemaal daags plaatselijk groene thee aan te brengen, en het drinken van één kopje per dag kan de huid in stand houden.

8. Gloeiende huid:

 • Door overmatige aanwezige vervuiling verliest de huid geleidelijk haar glans. Meestal worden toners gebruikt om een ​​stralende huid te krijgen.
 • Als je toner op is, is de natuurlijke remedie groene thee. Groene thee, een natuurlijk samentrekkend middel, helpt de poriën te verkleinen, verwijdert vettigheid en reinigt het, waardoor de huid gloeit.
 • Neem hiervoor een nat en koud theezakje en wrijf het zachtjes op je gezicht gedurende 10 minuten en laat het een paar minuten zitten.
 • Als u dit regelmatig doet, kunt u een stralende huid krijgen.

9. Vette huid:

 • De afscheiding van overtollig talg door de talgklieren veroorzaakt een vette huid. Hierdoor zie je er erg ongemakkelijk en soms zelfs lelijk uit.
 • Er zijn een aantal melanges van groene thee die rijk zijn aan natuurlijke oliën, waardoor ze gunstig zijn voor de vette huid. Deze melanges bevatten een stof genaamd tannines, die de poriën van de huid doen krimpen, waardoor de afscheiding van de talgproductie (olie) wordt verminderd..
 • Het lokaal aanbrengen van groene thee op de huid kan helpen bij het verminderen van de olieproductie. Het drinken van een kopje groene thee is ook gunstig voor de vette huid.

10. Psoriasisbehandeling:

 • Psoriasis is een aandoening waarbij de huidcellen zich ophopen en schilfers en jeukende, droge plekken vormen. Niemand wil met zo’n huid te maken hebben.
 • Onderzoek heeft aangetoond dat de belangrijkste ingrediënten in groene thee huidaandoeningen zoals psoriasis kunnen aanpakken vanwege de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.

Laatste gedachten:

Groene thee, een natuurlijk kruid, heeft verschillende voordelen, zowel door het te drinken als door het plaatselijk op het huidoppervlak aan te brengen. Zelfs artsen en voedingsdeskundigen raden aan om eenmaal per dag groene thee te drinken om het lichaamsgewicht te behouden en een stralende huid te krijgen. Maar als u denkt aan aanbrengen op de huid en rond de ogen, is het beter om te testen op eventuele allergieën. Als het uw doel is om een ​​gezonde en stralende huid te hebben, aarzel dan niet om groene thee als uw schoonheidsproduct te gebruiken. Deel ook de verbeteringen die je op je huid hebt ervaren na het gebruik van groene thee op je huid en gezicht.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik groene thee als huidtoner gebruiken??

antw: Ja, u kunt groene thee gebruiken als uw huidtoner. Zet een groene thee en laat deze afkoelen. Neem een ​​schone katoenen handdoek, dompel deze in de gezette thee en masseer zachtjes op je gezicht, dit is de meest effectieve toner die je zowel ‘s ochtends als’ s avonds kunt gebruiken.

2. Hoe kan groene thee worden gebruikt als gezichtsscrub??

antw: Voeg eerst een theelepel groene theeblaadjes of een theezakje toe met een gelijke hoeveelheid van je gezichtsreiniger. Meng het goed totdat het eruit ziet als een exfoliërende scrub. Breng de scrub zachtjes aan op je gezicht en draai in cirkelvormige bewegingen. Grondig afwassen en droogdeppen.