10 meest effectieve huismiddeltjes om hitte op de huid te behandelen

Kookt, meestal bekend als hitte kookt, blijft ons allemaal af en toe lastig vallen en niet velen van ons kennen de echte oorzaken en behandelingen voor hetzelfde. Kookt wordt medisch gecategoriseerd als een plaatselijke huidinfectie die begint als rode vlekken die lijken verheven knobbeltjes op de huid. Langzaam wordt de kern harder met vorming en ophoping van pus in de rode vlek waardoor het kookt.

Huismiddeltjes om hitte op de huid te behandelen

Oorzaken van steenpuisten:

Hoewel steenpuisten worden gecategoriseerd als een infectie, zijn de meeste steenpuisten niet echt infectiegebaseerd, ze ontwikkelen zich in feite door overmatige hitte in het lichaam die opduikt en pijnlijke steenpuisten veroorzaakt. Sommige steenpuisten treden op als gevolg van overmatige consumptie van warmtegenererend voedsel zoals mango of jackfruit of drumsticks enz., terwijl sommige steenpuisten van nature besmettelijk zijn met bacteriegroei. Er kunnen veel redenen zijn die verband houden met het optreden van steenpuisten, maar de oorzaak is de vorming van extra witte bloedcellen in het lichaam die zich op een punt op de huid verzamelen en steenpuisten vormen.

Waar komen ze vaak voor??

Hittepuisten of huidpuisten komen vaak voor op gevoelige plaatsen van het lichaam of op meer warmtegenererende gebieden zoals billen, oksels, rug, benen of hoofdhuid waar meer zweet wordt geproduceerd.

Of het nu komt door zweet of overmatige hitte in het lichaam veroorzaakt door de externe temperatuurstijging of door de inname van warm voedsel, er verschijnen hittepuisten.

Hoewel sommige hittepuisten medische tussenkomst nodig hebben, kunnen de meeste hittepuisten, wanneer ze in de eerste stadia worden geïdentificeerd, worden genezen met de beste huismiddeltjes. Hier hebben we de meest veelbelovende lijst met huismiddeltjes voor hittekookbehandelingen samengesteld om u een snelle keuze te geven oplossingen voor alle soorten huidpuisten.

10 beste huismiddeltjes voor warmte kookt huid:

1. Neempasta:

Neem, dat natuurlijke geneeskrachtige eigenschappen heeft, wordt gebruikt om veel ziekten te behandelen en hittepuisten kunnen ook worden behandeld! Indiase sering zoals het bekend is, neem heeft antiseptische en antibacteriële eigenschappen die helpen bij de juiste behandeling van steenpuisten zonder veel moeite.

Bereidingsinstructies:

 • Pluk wat neembladeren
 • Was ze schoon en maak er een pasta van.

Een andere methode is om neemoplossing te maken

 • Neem wat schoon gewassen neembladeren
 • Voeg ze toe aan een vat met kokend water
 • Wacht tot de oplossing is teruggebracht tot 1/3. Laat het afkoelen en gebruik dan.

Gebruiksrichtlijnen:

Neempasta

 • Breng de neempasta aan op de steenpuisten en laat het intrekken tot het droog wordt en is uitgewerkt.
 • Blijf dit doen totdat de kook begint te drogen.

Neem oplossing

 • Neem de neemoplossing en spoel de aangetaste gebieden er vaak mee af.

Bijwerkingen:

Neem heeft de beste geneeskrachtige eigenschappen en er is geen manier dat dit bijwerkingen kan veroorzaken.

2. Tea Tree-olie:

Tea tree olie is een essentiële olie die van nature hoge niveaus van antibacteriële, antiseptische en schimmelwerende eigenschappen heeft en perfect is voor elke vorm van infectie op de huid, inclusief steenpuisten. Tea tree olie staat bekend om zijn aangename geur en wordt gebruikt bij de bereiding van veel kruiden huidverzorgingsproducten. Dit kan hittepuisten en blaren efficiënt genezen.

Bereidingsinstructies:

Tea tree olie is gemakkelijk verkrijgbaar in kleine verpakte flesjes. Hoewel het iets hoger geprijsd is, is het de moeite waard om te kopen! Vergeet niet om een ​​pure vorm van tea tree olie te kiezen.

Gebruiksrichtlijnen:

Neem een ​​schoon watje, doop het in de Tea tree olie en dep het watje dan direct op de steenpuisten.

Herhaal 4-5 keer per dag totdat de hitte kookt.

Bijwerkingen:

Tea tree olie is een natuurlijk extract van de tea tree en heeft geen relatieve bijwerkingen, tenzij de oliefles die je kiest andere combinaties heeft. Dus kies verstandig!

3. Ui:

Ui, die smaak toevoegt aan voedselrecepten, staat ook bekend om zijn geneeskrachtige waarde. Met rijke antioxidanten en andere gezondheidsverrijkende waarden is ui een uitzonderlijke groente. De antiseptische eigenschappen in ui doen wonderen op de huid en genezen de huid kookt efficiënt.

Bereidingsinstructies:

 • Schil een middelgrote ui en was hem.
 • Snijd in twee.
 • Bedek de ui met een schone en dunne stof.

Gebruiksrichtlijnen:

 • Leg de met stof bedekte ui op de huid en kookt 3-4 keer per dag direct
 • Herhaal tot de tijd dat de hitte kookt volledig verdwenen is.

Bijwerkingen:

 • Omdat ui zuur van aard is, kan het een branderig gevoel bij het koken veroorzaken. Maar dit kan niet als een bijwerking worden beschouwd. Het is als onderdeel van de genezing.

4. Epsom-badzout:

Van Epsom-zout wordt aangenomen dat het de kracht heeft om alle negativiteit te verwijderen en de energieën op te frissen. Epsom-zout wordt beschouwd als de natuurlijke remedie voor veel ziekten, vooral huidgerelateerde ziekten zoals hittepuisten.

Bereidingsinstructies:

 • Bereid een weekbeurt van water en Epsom-zouten voor. Dit moet worden gebruikt om de volgende 15-20 minuten goed te laten weken.
 • Je zou elke dag kunnen genieten van een bad gevuld met warm water en epsomzout om eventuele kwalen kwijt te raken. Of het nu gaat om lichaamspijnen, huiduitslag of hittepuisten, Epsom-zout doet goed werk om u verlichting te geven.

Gebruiksrichtlijnen:

Je zou elke dag kunnen genieten van een bad gevuld met warm water en epsomzout om eventuele kwalen kwijt te raken. Of het nu gaat om lichaamspijnen, huiduitslag of hittepuisten, Epsom-zout doet goed werk om u verlichting te geven.

Als je niet het geduld en de tijd hebt om in een badkuip te baden, laat dan het gebied waar de kook verscheen, bedekt worden met het bad.

Bijwerkingen:

Er zijn geen mogelijke effecten van deze remedie.

5. Kurkuma:

De ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschap van kurkuma, samen met de voordelen van bloedzuivering, verdrijven steenpuisten binnen de kortste keren.

Bereidingsinstructies:

 • Neem een ​​glas warme melk en doe er een halve theelepel kurkuma bij.
 • Of neem gewoon een snufje pure kurkuma en voeg een paar druppels olie of honing toe of met verse gember om een ​​dikke pasta te maken.

Gebruiksrichtlijnen:

 • Drink elke avond een glas melk, gemengd met een beetje kurkuma. Dit helpt bij het efficiënt behandelen van uw huidpuisten.
 • Gebruik anders de pasta elke dag aan de kook totdat ze verdwijnen. Houd de verpakking afgedekt voor het beste resultaat.

Bijwerkingen:

Er zijn geen mogelijke bijwerkingen van deze remedie.

6. Knoflook:

Knoflook, dat een scherpe geur en sterke smaak heeft, is eigenlijk een zeer goede gezondheidsversterker. Behalve dat het een geweldig ingrediënt is om de gezondheid van het hart en de lever te verbeteren, is knoflook uiterst efficiënt in het behandelen van hittepuisten.

Bereidingsinstructies:

Neem een ​​paar gepelde teentjes knoflook, was ze en maak er een pasta van. De hitte in knoflook zal de hitte van de kook openbreken, waardoor alle pus binnenin vrijkomt en daardoor de huid kookt efficiënt.

Gebruiksrichtlijnen:

Breng de knoflookpasta twee keer per dag op de steenpuisten aan en zie ze verdwijnen.

Bijwerkingen:

Er zijn geen mogelijke bijwerkingen van deze remedie.

7. Maïsmeel:

Maïsmeel is een natuurlijk absorptiemiddel en werkt uitstekend bij het genezen van hittepuisten. Maïsmeel is van nature erg plakkerig en absorberend van aard. Daarom wordt dit gebruikt als huismiddeltje voor kookbehandelingen.

Bereidingsinstructies:

Breng ongeveer een half kopje water aan de kook en voeg er maïsmeel aan toe om een ​​dikke pasta te maken. Koel het af.

Gebruiksrichtlijnen:

 • Neem de afgekoelde maïsmeelpasta en breng deze gelijkmatig aan op de steenpuisten.
 • Bedek het gebied met een doek.
 • Doe het 2-3 keer per dag voor effectieve resultaten.

Bijwerkingen:

Omdat het een natuurlijk voedselingrediënt is, zijn er geen bijwerkingen.

8. Warm kompres:

Een goede manier om steenpuisten op een huismiddellijke manier te behandelen, is door er een washandje op aan te brengen dat in warm water is gedompeld. Je kunt een beetje zout aan het water toevoegen voor meer voordeel.

Bereidingsinstructies:

 • Neem een ​​ruime hoeveelheid water in een middelgroot vat en verwarm het.
 • Zodra het water is opgewarmd, zet je de vlam uit en doe je het water in een andere kom
 • Voeg zout toe aan het water en houd een schone doek bij de hand.

Gebruiksrichtlijnen:

 • Voor het beste resultaat dompelt u de verse doek in het hete zoute water en gebruikt u deze als warm kompres op de kook.
 • Dit moet gedurende 10 minuten in één sessie worden gedaan
 • Herhaal dit minstens 6 keer per dag voor snelle verlichting.

Bijwerkingen:

Water en zout hebben geen bijwerkingen. Zorg er echter voor dat u uw vinger dompelt om de hitte van het water te controleren. Soms, wanneer het water erg heet is, kan het de huid verbranden.

9. Komijnzaad:

Komijnzaden die het best als kruiden en ook voor spijsverteringsproblemen kunnen worden gebruikt, zijn ook geweldig in het genezen van steenpuisten. Omdat het een natuurlijk koelmiddel is, helpt komijn bij het koelen van de hitte kookt en droogt ze snel op.

Bereidingsinstructies:

 • Neem een ​​eetlepel komijnzaad en week ze in een kopje water.
 • Zodra ze zacht en lekker zijn, maal je ze tot een mooie dikke pasta.

Gebruiksrichtlijnen:

 • Breng de komijnpasta op de steenpuisten aan als een pak en laat het drogen.
 • Herhaal totdat de hitte kookt verdwijnen.

Bijwerkingen:

Komijnzaad heeft geen bijwerkingen op de huid.

Snelle keuzetips:

Als u vaak last heeft van pijnlijke warmte-kookplekken overal rond de oksels, benen, hoofdhuid, billen, borsten, rug of op het dijgebied, wat de meest gevoelige plekken zijn, volgen hier enkele snelle tips die u kunt kiezen en volgen om hitte-kooksels te verdrijven en ook voorkomen dat de pijnlijke huid kookt.

 • Bittere kalebas: deze groente die extreem bitter van smaak is maar van smaakpapillen geniet als hij op de juiste manier wordt gekookt, heeft eigenlijk antibacteriële eigenschappen. Maak sap van verse bittere darmen, knijp er een royale hoeveelheid citroensap in om de bittere smaak in evenwicht te brengen en neem het elke dag om je lichaam te reinigen en hitte kookt te voorkomen.
 • Azijn: Azijn, dat een uitstekende smaakversterker is, is ook een geweldig reinigingsmiddel. Niet alleen dat, azijn heeft de kracht om uitzonderlijk te werken op hittekooksels en ze te laten knallen. Week een watje of een bruin papier in azijn en zet het op het vuur aan de kook. Verband het en laat het. Als je het verband na een paar uur opent, zie je dat het droog kookt en eraf springt.

Nu je de lijst met huismiddeltjes voor kookbehandelingen hebt gemaakt, ga je gang en gebruik deze en ga pijnloos als het gaat om hittepuisten. Als je dit artikel informatief vond, reageer dan hieronder met je gedachten.