10 redenen waarom Aloë Vera goed is voor je huid!

Aloë Vera voor de huid

Uitgaan voor je werk of een dagje winkelen kan leuk en vermakelijk zijn. Maar is het mogelijk om huidproblemen te voorkomen? Vooral die welke optreden als gevolg van schadelijke zonnestralen, stof in de omgeving en nog veel meer persoonlijke redenen zoals ontstekingen, vette huid, etc. die problemen voor je huid kunnen veroorzaken. Ga door dit artikel om de lijst met voordelen van Aloë vera voor de huid te krijgen en enkele doe-het-zelfrecepten die je snel kunt proberen. Het is een plant met veel water en veel voedingsstoffen die gunstig zijn voor je huid.

Voordelen van Aloë Vera voor de huid:

Hier is een lijst met voordelen van het aanbrengen van aloë vera-gel op het gezicht, laten we ze doornemen voor meer informatie:

1. Celreparatie:

Aloë vera kan wonden genezen omdat het helende eigenschappen heeft. Er is een hoeveelheid celbeschadiging wanneer er een verwonding is, en wanneer topisch aangebracht, versnelt aloë vera de wondcontractie en geneest ze. Het vermogen om vocht vast te houden in je oppervlak, waardoor het zachter en gladder wordt, is een van de significante effecten van aloë vera op de huid. Het verhoogt de productie van collageen door celverjonging te stimuleren, wat resulteert in de productie van nieuwe huidcellen veel sneller.

2. Behandelt acne:

Aloë vera heeft salicylzuur, dat wordt beschouwd als een natuurlijke exfoliant die je poriën ontstopt, samen met zijn antibacteriële eigenschappen die puistjes verminderen. Het vermindert ook de kans op herhaling van mee-eters aanzienlijk door bacteriën, overtollige olie, een schimmel te elimineren met behulp van lupeol, ureumstikstof, zwavel en kaneelzuur. De antibacteriële eigenschappen van aloë vera-huid zijn gunstig voor acne en helpen u deze te verminderen (1).

3. Natuurlijk antioxidant:

De antioxidanten zijn overvloedig aanwezig in aloë vera dat een onderdeel is van polyfenolen. Zonlicht of het oxidatieproces in je lichaam produceert vrije radicalen die je huid beschadigen. U kunt uw huid van binnenuit beschermen met behulp van antioxidanten. Enkele van de andere voordelen van het gebruik van aloë vera op de huid zijn het verminderen van rimpels waardoor je er jeugdiger uitziet. Constant groeiende huidcellen hebben anti-oxidanten nodig om te herstellen en te helpen groeien (2).

4. Verzachtend voor zonnebrand:

Zonnestralen kunnen in de zomer veel schadelijke effecten op uw huid hebben, vooral als u een gevoelige huid heeft die vaak verbrandt. Maak je geen zorgen meer aloë vera is hier om te redden! Het herstelt je huid met behulp van verbindingen die polysachariden worden genoemd en die ook nieuwe huidcellen genereren in plaats van de beschadigde. Het heeft ook een verzachtend effect op je huid, omdat het een pijnstiller heeft die carboxypeptidase wordt genoemd. Een door de zon verbrande huid wordt hersteld vanaf de onderste laag, waardoor aloë vera de beste optie is voor huidverzorgingsvoordelen.

5. Stop huidveroudering:

Je huid heeft een natuurlijke elasticiteit die na verloop van tijd verloren gaat, wat resulteert in verschillende tekenen van veroudering, zoals rimpels. Het plaatselijk aanbrengen van Aloë vera op uw huid kan vrije radicalen bestrijden door de productie van collageen te verhogen, waardoor uw huid steviger wordt en u er jong uitziet. Het behoudt ook de elasticiteit door de productie van elastinevezels te verhogen en is kreukvrij, waardoor aloë vera anti-aging huidverzorging een perfecte optie is (3).

6. Natuurlijke exfoliant:

Je huid verwijdert elke 30 dagen op natuurlijke wijze dode huidcellen uit haar lichaam, maar soms werpen de dode huidcellen de poriën niet af. Dit is waar exfoliatie in beeld komt. Een van de voordelen van Aloë vera voor de huid is dat het werkt als een volledig natuurlijk exfoliërend middel dat helpt dode huidcellen te verwijderen met behulp van stoffen zoals salicylzuur. Het heeft ook lignine dat een doordringend effect op je huid heeft en plaats maakt voor voedingsstoffen.

7. Vochtinbrengende crème:

Aloë vera bestaat voor 95% uit water en heeft een geleiachtige consistentie die helpt om je huid te hydrateren zonder dat je huid vettig aanvoelt. Door de aloë vera-gel op je huid aan te brengen, houdt het je poriën vrij, waardoor vocht kan intrekken, waardoor het glad en zacht wordt. Aminozuren dragen bij aan de voordelen van het aanbrengen van aloë vera op de huid, omdat het je harde huidcellen verzacht en je huid hydrateert. Het is geschikt voor alle huidtypes, vooral vette en gevoelige huidtypes, tijdens elk seizoen (4).

8. Vermindert donkere vlekken:

De schadelijke UV-stralen in het zonlicht veroorzaken vaak hyperpigmentatie en littekens op je huid. Tyrosinase is een enzym dat donkere vlekken veroorzaakt en Aloë vera helpt de vorming van dit enzym te voorkomen. Het heeft ook antioxidanten die helpen de schade veroorzaakt door zonnestralen te vervagen.

9. Nuttig voor huidirritatie:

Veel redenen kunnen irritatie en ontsteking van uw huid veroorzaken, waaronder huidaandoeningen. Aloë vera vermindert de irritatie door de enzymen die deze veroorzaken te onderdrukken met behulp van verbindingen zoals acemannaan. Het verkoelende karakter van deze plant maakt het een perfect ingrediënt om jeuk en roodheid te verminderen, vooral bij gevoelige huidtypes (5).

10. Verwijdert striae:

Striae is vaak een doorn in het oog, vooral als je een bikini of zomerjurkje wilt dragen. De toepassing van aloë vera herstelt de schade aan uw huid en vervaagt van uw striae. Het elimineert de stippen misschien niet, maar deze magische gel vermindert hun uiterlijk tot het maximum.

Bijwerkingen van Aloë Vera voor uw huid:

  • Er zijn niet veel bijwerkingen bij gebruik van aloë vera voor externe toepassingen.
  • Bent u allergisch voor aloë vera, dan kunt u beter direct stoppen met het gebruik ervan.
  • Het is altijd beter om een ​​pleistertest op uw handen uit te voeren voordat u iets op uw gezicht aanbrengt.
  • Het oraal innemen van aloë-gel, vooral in overmaat, kan diarree, maagklachten, enz. veroorzaken.

Laatste gedachten:

De huid is het grootste orgaan in ons lichaam dat een laag vormt die alle inwendige organen beschermt. Het gezicht is een weergave van hoe je je voelt en heeft daarom extra verzorging nodig. Velen van ons neigen naar volledig natuurlijke remedies omdat ze je minimale bijwerkingen geven en ook zakvriendelijk zijn. Aloë vera is nog een van die gemakkelijk verkrijgbare planten die kunnen worden gebruikt om huidproblemen te behandelen. Met de voordelen van Aloë vera voor je huid en de doe-het-zelfrecepten wordt het proces gemakkelijker gemaakt. Laat ons weten hoe het je heeft geholpen om je huidproblemen te overwinnen.