13 veelvoorkomende huiduitslag die bij elk lichaam kan voorkomen

Huiduitslag is een ongemakkelijk iets om te ervaren. het is meestal erg delicaat en komt met een merkbare verandering in textuur of de kleur van je huid. Wanneer huiduitslag optreedt, verandert de kleur van uw huid en wordt de huidtextuur jeukend, gezwollen of te droog. Huiduitslag heeft niet echt een specifieke reden waarom het verschijnt. Het kan simpelweg komen door een giftig plantenblad dat je hebt aangeraakt of een allergische reactie die je hebt ontwikkeld op een voedingsmiddel of een ziekte. Het kan uw huid meer beschadigd en gescheurd achterlaten en toch zal de jeuk u er niet van weerhouden om te krabben. We hebben allemaal wel eens last van huiduitslag. Lees verder om de vele soorten en de ernst ervan voor uw lichaam te kennen. De milde kunnen thuis worden behandeld en verdwijnen binnen een of twee dagen. Echter, hoe ernstiger de aandoening, hoe meer medicatie en tijd het kost.

Gemeenschappelijke huiduitslag die bij elk lichaam kan voorkomen

Huiduitslag: ken de besmettelijke en de niet-besmettelijke:

Hier zijn enkele van de besmettelijke huiduitslag waarvan u op de hoogte moet zijn. Besmettelijke huiduitslag verspreidt zich en wordt veroorzaakt door bacteriën, schimmels of virussen. Sommigen van hen verschijnen op de huidplooien en zijn een schimmelinfectie. Daarom zijn deze niet locatiespecifiek en zullen ze afhangen van het soort uitslag dat u ontwikkelt. De bacteriële infectie kan zich van andere mensen verspreiden. De impact op de huid hangt ook af van het organisme dat het verspreidt.

1. Ringworm:

Huiduitslag en veroorzaakt ringworm

Ringwormen vertonen een cirkelvormige uitslag die schilferig is en een verhoogde rand heeft. De randen van de ring spreiden zich naar buiten uit en de huid aan de binnenkant van de ring ziet er gezond uit. Het zijn besmettelijke schimmelinfecties die het gevolg zijn van een parasiet die leeft op de cellen in de buitenste lagen van de menselijke huid. Het verspreidt zich door direct contact van huid op huid. Artsen observeren het getroffen gebied meestal onder een microscoop om te controleren of dit echt ringwormen zijn.

2. Impetigo:

Huiduitslag en veroorzaakt Impetigo

Een andere besmettelijke uitslag die het gevolg is van letsel aan de huid. Dit is het gevolg van een andere huidaandoening zoals dermatitis, een ontsteking op de huid. Het is echter gemakkelijk te behandelen en niet erg ernstig. Het komt veel voor bij baby’s en kinderen. De locatie is rond de mond, kin en neus, waar de met vocht gevulde blaren gemakkelijk loskomen en zo een honingkleurige korst vormen. Er is een reeks antibiotische crèmes beschikbaar die zullen helpen om er in de beginfase vanaf te komen. Het kan echter erg jeuken en pijnlijk zijn.

3. Staphylococcus:

Huiduitslag en veroorzaakt Staphylococcus

Het is bekend dat de stafylokokbacteriën huidinfecties bij mensen veroorzaken. De meest voorkomende soort is de steenpuist, die pus vormt in de haarzakjes of in de olieklier. Het wordt meestal verspreid door huid-huidcontact door het besmette gebied aan te raken. Staphylococcus veroorzaakt andere ziekten zoals cellulitis, impetigo, toxisch shocksyndroom tec. Het kan ongeveer twee tot drie weken duren voordat het volledig weg is.

4. Schurft:

Huiduitslag en veroorzaakt schurft

Schurft is erg jeukend en is gemaakt van kleine blaren en kan er schilferig uitzien. Het is meer een plaag dan een infectie, waarbij mijten, Sarcoptesscabiei genaamd, zich nestelen in de buitenste laag van de huid. De huid zal hier echter heftig op reageren en zo ontstaan ​​er boze uitslag en jeuk. Deze extreme jeukende aandoening kan zich van de ene persoon op de andere verspreiden door direct huidcontact. Het is bekend dat ze in de buurt blijven totdat ze worden behandeld en zelfs na de behandeling blijven de dode kleine stofjes en hun dode eitjes ongeveer 2 tot 4 weken in de huid, wat betekent dat de jeuk nog steeds aanhoudt.

5. Herpes:

Huiduitslag en veroorzaakt herpes

Het is bekend dat herpes voorkomt in het gebied van uw mond of geslachtsdelen. Het zijn nat uitziende blaren met vloeistof. De HSV-1 is degene die zweren rond de lippen en mond veroorzaakt, terwijl de HSV-2 zweren in uw geslachtsdelen veroorzaakt. De meest voorkomende symptomen zijn griepachtige symptomen, ongemak bij het plassen en de met vocht gevulde blaren. Het is zeer besmettelijk en is geen SOA.

6. Waterpokken:

Huiduitslag en veroorzaakt waterpokken

een ander veelvoorkomend huidprobleem waar we allemaal een keer in ons leven mee te maken hebben, is de waterpokken. Het heeft een uitslag van ontstoken puistjes en is een besmettelijke ziekte. Het kan lichte koorts veroorzaken. Waterpokken kunnen zich gemakkelijk verspreiden door nabijheid of zelfs in de lucht. Het zijn meestal rode vlekken van met vocht gevulde blaren. Het wordt veroorzaakt door een virus genaamd varicella-zoster, dat leidt tot hevige jeuk. Het duurt ongeveer vijf tot tien dagen om te genezen.

7. Gordelroos:

Huiduitslag en veroorzaakt gordelroos

Dit is een pijnlijke huiduitslag, die wordt veroorzaakt door hetzelfde virus als waterpokken. De typische symptomen zijn jeuk, met vocht gevulde blaren. Ze verschijnen aan de zijkant van iemands nek of lichaam. Het gaat gepaard met een intense boze uitslag. Er zijn antivirale medicijnen die worden gebruikt voor het genezen van gordelroos.

Niet-besmettelijke huiduitslag waar uw lichaam vatbaar voor is:

Naast de besmettelijke, zijn er ook een paar niet-infectieuze huiduitslag. Sommigen van hen zijn zo mild als luieruitslag en zijn niet besmettelijk, maar kunnen irriterend en ongemakkelijk zijn. Ze verspreiden zich niet en verdwijnen meestal binnen een dag of twee. Het wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie die de neiging heeft om in het luiergebied te verschijnen. Hier zijn enkele niet-infectieuze huiduitslag.

1. Eczeem:

Huiduitslag en veroorzaakt eczeem

Eczeem is een aandoening waarbij de huid van de persoon jeukt, rood en gezwollen wordt. Het leidt ook tot een ruwe en gebarsten look. De meest voorkomende oorzaak van eczeem is allergie, meer als huidirritatie die het vaakst wordt gezien bij kinderen dan bij volwassenen. Het is niet besmettelijk, maar als het allergische gebied geïnfecteerd raakt, kan het agens van deze infectie besmettelijk zijn. De exacte reden wordt echter niet begrepen, terwijl het wordt gezien als een overactieve reactie van het lichaam en zijn immuunsysteem op een irriterend.

2. Dermatitis:

Huiduitslag en veroorzaakt dermatitis

Dermatitis is een brede term die wordt gebruikt om een ​​ontsteking van de huid te beschrijven. Het wordt meestal gekenmerkt door jeuk, roodheid en uitslag. In sommige gevallen ontwikkelen zich ook blaren. Van vochtinbrengende crèmes en steroïde crèmes is bekend dat ze verlichting bieden bij dermatitis. Meestal ontstaat de uitslag wanneer het lichaamsdeel in aanraking komt met stoffen die de huid irriteren en zo een allergie veroorzaken. De meest voorkomende komen voor in de handen, armen, gezicht en benen. De blaren die het produceert, zullen vloeistof lekken wanneer ze worden bekrast.

3. Psoriasis:

Huiduitslag en veroorzaakt psoriasis

Dit is een niet-besmettelijke maar chronische aandoening die een dikke, geschubde huid veroorzaakt. Patiënten met psoriasis hebben plekken met een abnormale huid, die rood, jeukend en schilferig zijn. Hun ernst varieert van kleine plekken in een deel van het lichaam tot het hele lichaam. Psoriasis is het resultaat van verschillende factoren, waaronder het immuunsysteem. Het immuunsysteem wordt overactief als u psoriasis heeft en ontstekingen in het lichaam veroorzaakt. Dit is wat je in wezen buiten je lichaam bent.

4. Seborroe:

Huiduitslag en veroorzaakt Seborroe

Seborroe-dermatitis verschijnt op de hoofdhuid en de symptomen kunnen variëren van een droge, schilferige tot gele hoofdhuid, of vettige schubben met een rode huid. Het is mogelijk om seborroe te ontwikkelen op alle vette delen van het lichaam, dat kan het gezicht zijn of zelfs de borst en achterkant van het lichaam. Een vette huid wordt gezien als een factor die tot seborroe leidt en patiënten met deze aandoening lijken jaren van huidgroei te hebben in de getroffen gebieden.

5. Rosacea:

Huiduitslag en veroorzaakt rosacea

Dermatologen suggereren dat afwijkingen in de bloedvaten, de bloedvaten in het gezicht, leiden tot blozen en roodheid, samen met zichtbare bloedvaten. Het is een chronische, niet-besmettelijke, geneesbare, acne-achtige huidaandoening die kan worden gecontroleerd en beheerd. Het is bekend dat het het gezicht en vooral de neus beïnvloedt.

6. Netelroos:

Huiduitslag en veroorzaakt netelroos

Netelroos is die aandoening die leidt tot rode, jeukende verheven striemen op de huid. Het komt in verschillende vormen en maten en het is niet bekend dat het langer dan twaalf uur meegaat. In het ergste geval duurt het een week. Het is meestal het uitbreken van lichtrode bultjes of striemen die op de huid verschijnen, vooral na de reactie van het lichaam op allergenen. Ze jeuken en steken en branden soms. Ze zijn niet besmettelijk en het is bekend dat ze voorkomen in de borst of rug.

Sommige huiduitslag hebben extreme zorg nodig, terwijl andere je niet eens laten weten wanneer ze komen of gaan. We begrijpen echter hoe moeilijk en ongemakkelijk het is om met uitslag rond te lopen. Zorg daarom dat je jezelf altijd schoon houdt en raadpleeg een deskundige of dermatoloog voor de juiste medicatie. Als je ervoor kiest om iets alleen te proberen, wees er dan dubbel zeker van. U nodigt geen andere bijwerkingen uit. Wees voorzichtig!