9 beste natuurlijke etherische oliën om de huid van cellulitis te verminderen

Cellulitis is een vetafzetting onder de huidlagen die uit weefsels puilen en een kuiltje, klonterig uiterlijk hebben. Deze formatie geeft duidelijk aan dat het lichaam wordt aangetast door ontstekingsaandoeningen en reiniging en ontgifting vereist. Er wordt waargenomen dat zwaarlijvige mensen last krijgen van cellulitis, maar er zijn ook verschillende andere redenen, zoals genetica, medicatie, onjuiste bloedsomloop, spierverlies, ongezond voedingspatroon en gebrek aan lichaamsbeweging..

Vrouwen hebben vaker last van cellulitis dan mannen omdat ze meer vetophopingen hebben in de buurt van dijen, heupen, hormonale veranderingen na zwangerschap en menopauze zijn de basisoorzaken. Toch kunnen we van de cellulitishuid afkomen door dingen te vermijden die vetophoping bevorderen, een gezond en voedzaam dieet te volgen en een goed trainingsregime, diep ademhalen en droog borstelen van de huid en verplichte massage met natuurlijke oliën te volgen. De massages met olie stimuleren het metabolisme en elimineren gifstoffen die zich onder de huid hebben afgezet en opgehoopt.

Beste natuurlijke etherische oliën om de huid van cellulitis te verminderen

Natuurlijke etherische oliën om de huid van cellulitis te verminderen – Hoe te maken en te gebruiken?

Laten we een kleine reis maken en een kijkje nemen naar de top 9 verschillende soorten natuurlijke etherische olie die helpt om de cellulitishuid te verminderen.

1. Kalmerende etherische olie van mandarijn:

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de olie een zoet, pittig aroma, net als de sinaasappelvrucht. Dit is een uitstekende essentiële olie voor cellulitis die je geest kan opbeuren of stimuleren en je zelfs kan laten ontspannen. Het bevat antioxidant d-limoneen en verbetert de bloedcirculatie en verbetert het verteringsproces, waardoor u de gifstoffen gemakkelijk uit het lichaam kunt verwijderen. Deze olie heeft een citrussmaak en kan met water worden geconsumeerd. In een glas vol water kun je een druppel gezonde olie met eetbare mandarijnolie toevoegen zodat het lekker smaakt en je zo’n 8-10 glazen per dag drinkt. Omdat deze olie het immuunsysteem stimuleert, zuivert het zelfs het bloed, waardoor je op je beurt weer van de cellulitishuid afkomt.

De essentiële oliën voor cellulitis is mandarijn kan worden gemengd met andere oliën zoals grapefruit met amandelolie en jojoba-olie.

Methode om olie en applicatie te mengen:

 • Neem 1 druppel mandarijnolie, 1 druppel grapefruit, 1 druppel citroen met twee eetlepels amandelolie en 15 druppels jojoba-olie.

Proces om de olie aan te brengen:

 • Neem alle essentiële oliën voor het verwijderen van cellulitis in een niet-reactieve kom en meng het goed en breng het aan op het getroffen gebied en masseer het goed. Breng de mix dagelijks aan voor het beste resultaat.

2. Cederhout etherische olie:

Dit is een andere beste cellulitisolie, die helpt om de cellulitishuid te verminderen en overmatige vochtafzetting in de weefsels af te voeren. Het verwijdert zelfs overtollig vet tussen de weefsels en verwijdert alle gifstoffen die in het bloed aanwezig zijn. Het verstevigt zelfs de huid en stimuleert de collageenproductie, wat je direct helpt om van de cellulitishuid af te komen.

Proces om de olie aan te brengen:

 • Deze olie kan direct op de huid worden aangebracht door te mengen met kokosolie.
 • Neem 1 eetlepel cederhoutolie, daarna verdubbelt of iets minder kokosolie. Meng de olie en masseer het dagelijks eenmaal op het getroffen gebied en zie de magie binnen enkele weken gebeuren.

3. Essentiële olie van venkel om de huid van cellulitis te behandelen:

Venkelzaad wordt al sinds de oudheid gebruikt omdat het het lichaam versterkt en zelfs de eetlust onderdrukt en helpt om gewicht te verminderen. De venkelolie ontgift het lichaam en helpt zelfs om lichaam en geest te ontspannen. Door deze olie te gebruiken elimineert het het opgeslagen afvalmateriaal en voert het zelfs overtollig waterretentie in de weefsels af. Door gebruik als dit de vetlagen die onder de huid zijn afgezet, breekt.

Methode om olie en applicatie te mengen:

Er zijn twee manieren waarop venkel helpt om cellulitis op de huid te verminderen.

 • Je kunt de venkelzaden mengen met water en een gladde pasta maken en deze met cellulitis op de huid aanbrengen. Als het eenmaal droog is, zachtjes masseren en wassen met lauw water.
 • Neem 15 druppels venkel-, rozemarijnolie en 10 druppels jeneverbes- en grapefruitolie met 20 -25 druppels of wortelzaadolie.

Stappen om de olie aan te brengen:

 • Meng alle ingrediënten in een glazen fles en schud goed zodat het gemengd wordt.
 • Sprenkel nu voor het baden 2-3 druppels van deze mix op de cellulitishuid.
 • Gebruik een lichaamsborstel met haren en borstel in cirkelvormige bewegingen naar boven zodat de huid wordt gestimuleerd en de bloedsomloop verbetert en deze olie helpt om de cellulitishuid kwijt te raken.

4. Jojoba-etherische olie:

Jojoba-olie is eigenlijk een vloeibare was die wordt gewonnen uit de noten van deze plant. De olie helpt de huid te verzachten en reguleert en verbetert de talgproductie (het is degene die de huid urenlang gehydrateerd houdt). Het bevat antioxidanten, die helpen om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en de cellulitishuid te verminderen.

Methode om olie te mengen en aan te brengen:

5 eetlepels jojoba-olie, 3 eetlepels amandel- of olijfolie volgens beschikbaarheid.

Stappen om de olie aan te brengen:

 • Meng beide olie in een klein glazen flesje en schud het goed.
 • Reinig vervolgens het getroffen gebied met water en dep het droog.
 • Masseer vervolgens langzaam en voorzichtig de olie, laat het drogen om het te laten drogen.

Gebruik de olie indien mogelijk voor het slapengaan, zodat het een nacht blijft en wonderen doet op de cellulitishuid.

5. Anti-cellulitisolie – etherische olie van hazelnoot:

Deze beste anti-cellulitisolie dringt diep door in de huid; helpt de huid te versterken en de huid strakker te maken. Wanneer deze olie wordt gemengd met andere essentiële olie, werkt het geweldig en werkt het fantastisch om de cellulitishuid te verminderen.

Methode om de olie te mengen:

4 eetlepels hazelnootolie en jojoba-olie, 8-10 druppels van elke etherische olie van kaneel, sinaasappel, cipres en jeneverbes.

Stappen om de olie aan te brengen:

 • Meng alle oliën samen in een glazen fles en schud het goed.
 • Was het cellulitisgebied om de onzuiverheden te verwijderen en dep het droog.
 • Neem vervolgens 3-4 druppels van de mix en breng aan op het getroffen gebied.
 • Masseer het gebied mooi in of borstel het zodat het diep in de huid doordringt en de bloedcirculatie verbetert.

6. Verminder cellulitis met etherische olie van kaneel:

Er wordt gezegd dat de olie een van de beste essentiële oliën is om de cellulitishuid te verminderen en te verwijderen. Kaneel werkt als een natuurlijke ontgifting van het lichaam door afvalstoffen en vocht te verwijderen en de bloedcirculatie te verbeteren, wat op zijn beurt helpt om de cellulitishuid te verwijderen.

Methode om olie te mengen en aan te brengen:

10 druppels kaneel-, jeneverbes-, sinaasappel- en cipresolie met een half kopje jojoba-olie.

Stappen om toe te passen:

 • Meng alle essentiële olie in een dikke glazen fles met strakke deksels.
 • Masseer het getroffen gebied zachtjes door de cirkelvormige massagebeweging, waarbij u enige druk uitoefent met de vingertoppen.
 • Oefen niet te veel druk uit, zodat het uw weefsels kan beschadigen.
 • Breng de olie indien mogelijk een nacht aan.

Breng de mix dagelijks aan en kijk of er wonderen gebeuren.

7. Citroengras etherische olie:

Deze geel gekleurde olie werkt zowel als simulator en werkt zelfs kalmerend. Het is een geweldig samentrekkend middel en deze olie heeft het vermogen om de cellulitisafzettingen op te lossen en je huid ervan te ontdoen. Deze beste olie voor cellulitis is een geweldige energiebooster en elimineert vochtretentie onder de weefsels.

Stappen om de olie aan te brengen:

 • Je kunt deze olie alleen gebruiken zonder te mengen met een olie of desgewenst mengen met andere essentiële olie en aanbrengen op de aangetaste huid.
 • Neem gewoon een paar druppels van deze olie en masseer deze twee keer per dag voor het beste resultaat.
 • Zorg ervoor dat u na het aanbrengen van deze olie niet wordt blootgesteld aan zonnestralen, aangezien deze olie lichtgevoelig is en er wat pigmentvlekken kunnen ontstaan.

8. Rozemarijn etherische olie:

Dit is een effectieve cellulitisoliebehandeling voor mensen die last hebben van de bloedsomloop, omdat deze olie kan vechten tegen lymfatische blokkades en je helpt een gemakkelijke strijd tegen cellulitis te bestrijden. Afgezien hiervan voert het vochtretentie en schadelijke gifstoffen af ​​die in de weefsels zijn afgezet. Het vermindert zelfs mentale vermoeidheid en stimuleert de hersenen ook geweldig.

Methode om olie en applicatie te mengen:

15 druppels rozemarijn-, jeneverbes- en venkelolie 1o druppels citroenolie en 5 druppels geraniumolie.

Stappen om toe te passen:

 • Meng alle essentiële olie in een glazen fles en schud goed.
 • Neem een ​​paar druppels olie in de handpalm en masseer of borstel het gebied dagelijks 5-10 minuten. Wees niet erg hard voor de huid, want het kan de weefsels beschadigen.

Zorg ervoor dat u de fles op een donkere en koele plaats bewaart, zodat deze voor langere tijd kan worden gebruikt. Aangezien al deze processen enige tijd in beslag nemen, verlies dus de hoop niet en ga door met positivist.

9. Essentiële olie van jeneverbes:

Deze essentiële olie wordt veel gebruikt omdat het het vermogen heeft om het vasthouden van water te verminderen, weefsels te activeren en het metabolisme te verhogen, wat helpt om de cellulitishuid kwijt te raken. Door deze olie regelmatig aan te brengen, verwijdert het cholesterol, wat een van de belangrijkste redenen is voor de ontwikkeling van cellulitis in het lichaam. Wanneer deze olie wordt gemengd met andere essentiële olie, werkt het als een goede anti-cellulitis mix.

Methode om olie en applicatie te mengen:

15 druppels jeneverbessenolie, 10 druppels citroen- of venkelolie met twee eetlepels amandelolie en 10 druppels wortelolie als draagolie.

Stappen om toe te passen:

 • Meng eerst alle olie in een glazen fles en schud deze zodat de olie goed mengt.
 • Dan kun je het getroffen gebied masseren of je kunt de olie gebruiken tijdens het baden.

Je kunt het bad vullen met water en in een kom wat melk nemen en 6-8 druppels van deze mix gieten. Giet de mix in het met water gevulde bad en dompel jezelf vervolgens in het bad en wrijf of masseer de cellulitishuid ermee.

De vorming van cellulitis vindt plaats op bovenarmen, buik en dijen en billen. Het vormt zich naarmate een persoon ouder wordt en de lichaamsweefsels elasticiteit verliezen, of wanneer u snel spieren verliest, kan dit nog een reden zijn voor de cellulitishuid.

Er zijn veel moderne en nieuwste manieren, zoals liposuctie, schokgolftherapie, injectables-lasertherapie die cellulitis vermindert, maar het verschijnt na korte tijd weer en ziet er lelijker uit dan voorheen, dus een van de beste en veiligste methoden om te verminderen en te krijgen ontdoen van cellulitis huid is natuurlijke essentiële oliën die effectief het oude, hardste vet dat zich onder de huid heeft opgehoopt, kunnen smelten en oplossen. In dit proces kun je niet meteen resultaten krijgen, dus je moet geduld hebben en de olie regelmatig aanbrengen.