9 effectieve huismiddeltjes voor schurft!

Kwam uw kind thuis van school en krabde ernstig aan zijn huid? Heb je rode, puistjesachtige blaren op zijn lichaam opgemerkt? Als je van dichterbij kijkt en eventuele kleine leeningen in de huid waarneemt, kan het schurft zijn! Schurft wordt vaak aangezien voor insectenbeten of veel voorkomende allergische huiduitslag. Ze worden eigenlijk veroorzaakt door een mijt, die gaten in de huid boort en het gebied begint te besmetten. Het is een van de meest irriterende huidaandoeningen, die zelfs volwassenen kan treffen, vooral ouderen. Leer meer over de belangrijkste oorzaken, symptomen van deze ziekte, samen met 9 bewezen huismiddeltjes voor schurft (sarcoptesschurft)!

Effectieve huismiddeltjes voor schurft

Wat veroorzaakt schurft??

Schurft wordt veroorzaakt door een mijt genaamd “Sarcoptes Scabiei”, die holen in de huid maakt en daar gaat leven. Door de aanwezigheid van een vreemd organisme start de huid het afweermechanisme in de vorm van jeuk. De onregelmatige blaren op de huid zijn het gevolg van de beweging van deze mijten, die daar eieren leggen en puin afwerpen. De volgende factoren kunnen u schurft geven:

 • Slechte hygiëne
 • Lichamelijk contact met besmette persoon
 • Persoonlijke spullen delen

Symptomen van schurft:

Schurft lijkt op gewone huiduitslag of muggenbeten. Deze symptomen kunnen u echter helpen bij het identificeren van schurft:

 • Ernstige jeuk
 • Rode puistjes zoals blaren op de huid

Plaatsen waar schurft voorkomt:

 • oksels
 • Tussen de vingers
 • polsen
 • Penis
 • Voeten
 • Zitvlak
 • knieën
 • Ellebogen
 • Huidplooien
 • Secundaire infecties waren het gevolg van overmatig krabben

Preventie van schurft:

Schurft is een zeer besmettelijke ziekte die zich gemakkelijk onder mensen verspreidt. Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, kunt u voorkomen dat de mijten uw huid binnendringen en ze uit uw omgeving verwijderen:

 • Blijf uit de buurt van besmette mensen
 • Zorgen voor een goede hygiëne
 • Reiniging van alle kleding en linnengoed met heet wasmiddelwater
 • Alle items in een plastic zak verzegelen om mogelijke mijten te verstikken en te doden

Als uw kind besmet is met schurft, stuur hem dan niet naar school totdat het volledig is genezen om herbesmetting te voorkomen.

Beste huismiddeltjes voor schurft:

Laten we de top 9 huismiddeltjes voor schurft vinden.

1. Neemolie:

neemolie

Neemolie is een beste huismiddeltje voor schurft op de huid, met behulp van natuurlijke bronnen. Het is verkrijgbaar bij alle algemene winkels en op de markt. Neemolie bevat natuurlijke chemicaliën die de huid niet beschadigen, maar de mijten met succes doden. Het is prikkelbaar vanwege de geur, maar heeft zeker voordelen bij 3-4 toepassingen. Gebruik neemolie grondig op het lichaam na het baden om schurft te genezen.

Proces:

 • Neem wat neemolie en breng het aan op de getroffen gebieden
 • Masseer goed en herhaal een paar keer per dag

Tips en voorzorgsmaatregelen:

Je kunt ook neemzepen en -crèmes gebruiken in plaats van je gewone toiletartikelen om sneller van schurft af te komen.

2. Uienbad:

Uienbad

Uienbad is ook een effectief huismiddeltje en kan worden gestart vanaf het begin van de irritatie. De zwavel die in uien aanwezig is, kan effectief zijn bij het uitroeien van de mijten op de huid. Plet 3-4 uien of zoveel als nodig is en kook met water. Als het water lauw is, wast u het getroffen gebied grondig met dit water. U kunt uiensap ook rechtstreeks aanbrengen op het gebied waar de infectie wordt veroorzaakt.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

Naast de hierboven genoemde behandeling, kunt u ook rauw uiensap rechtstreeks op de huid gebruiken.

3. Tea Tree-olie:

Tea Tree Olie

Tea tree olie heeft een zeer dunne consistentie die gemakkelijk door de huid dringt en schade toebrengt aan schurft waardoor er zich onder de huid insecten vormen. Het is een antimicrobiële olie die werkt door de mijten te doden. De ontstekingsremmende eigenschappen van tea tree olie helpen bij het verminderen van huiduitslag en bultjes op de huid. Dit is een van de beste huismiddeltjes om schurft te doden.

Hoe doe je?

Breng theeboomolie rechtstreeks op de huid aan met wattenschijfjes of wattenstaafjes.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

Gebruik handschoenen tijdens het aanbrengen en vermijd onnodige verspreiding van de olie om te voorkomen dat de infectie groeit.

4. Permetherine:

Huismiddeltjes voor schurft

Permethrin is een veelvoorkomend insectenverdrijvend middel van synthetische aard en is een sterk aanbevolen vrij verkrijgbare remedie voor schurft. Het is een van de veiligste crèmes die door de artsen worden aanbevolen voor kinderen, volwassenen en zelfs zwangere vrouwen. 5% Permethrin-crème wordt aanbevolen voor zuigelingen en jonge kinderen, terwijl 10% wordt aanbevolen voor volwassenen. Door de eieren en mijten te doden, is Permethrin een effectief huismiddeltje voor schurft dat werkt.

Hoe te gebruiken?

Meng voor gebruik algemene vaseline en permethrin in gelijke hoeveelheden en breng aan op de geïnfecteerde huid. Alleen gebruiken op het besmette gebied en binnen 10 uur wassen.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

Aangezien dit een van de huismiddeltjes is voor schurft bij baby’s en kinderen, moet ervoor worden gezorgd dat het kind deze crème niet likt of doorslikt.

5. Cayenne:

Cayenne peper

Cayennepeper is een minder bekende, maar beste remedie voor thuis tegen schurft. Het is een Mexicaans kruid dat wordt gebruikt om verschillende huidproblemen te genezen. Een verbinding genaamd capsaïcine verdooft de gebieden en biedt onmiddellijke verlichting van jeuk. De potentie van dit middel kan de mijten effectief doden en schurft uitroeien.

Hoe te gebruiken?

Maak voor gebruik een badkuip gevuld met warm water en meng er cayennepeper in. Houd het lichaam ondergedompeld in dit water totdat het afkoelt.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

Zorg ervoor dat u het contact van dit water met ogen en mond voorkomt.

6. Zink:

Zink

Een van de beste huismiddeltjes om schurft te genezen is zink! Zink voorkomt huiduitslag en jeuk die worden veroorzaakt bij het begin van schurft en helpt ook voorkomen dat het groeit. Gebruik voor gebruik gewone zinktabletten, meng met een gelijke hoeveelheid kurkumapoeder en voeg water toe om een ​​dikke pasta te vormen. Gebruik dit op geïnfecteerde gebieden.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

Het gebruik van een op zink gebaseerde zalf helpt ook bij het verminderen van secundaire infecties veroorzaakt door schurft.

7. Koperlotion:

Koperen lotion

Koperhydroxide of colloïdaal koper kan worden verkregen bij elke algemene chemicus. Meng het met water, krijt en appelciderazijn om een ​​lotion te maken. Aanbrengen op het gebruikte wattenschijfje op het besmette gebied. De lotion moet vanaf het bovenlichaam worden aangebracht en met neerwaartse bewegingen naar het onderlichaam worden gebracht. Dit is een van de huismiddeltjes om snel van schurft af te komen.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

Dit is een actuele toepassing en mag nooit worden gebruikt voor interne behandelingen

8. Antiseptische lotions:

Antiseptische lotions

Er zijn verschillende antiseptische lotions op de markt die worden gebruikt bij gewone krassen en infecties. Gebruik deze in uw zwemwater en het water dat wordt gebruikt voor het reinigen van de kleding. Het voorkomt dat schurft groeit en herbesmetting één genezingsproces begint. Dompel ook badhanddoeken en lakens in na het wassen om ze vrij te houden van infecties.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

Zorg ervoor dat je je laken in direct zonlicht droogt om eventuele mijten te doden.

9. Boraxpoeder:

Borax Poeder

Boraxpoeder is verkrijgbaar bij elke apotheek en kan worden gebruikt om schurft te genezen. Meng boraxpoeder in ongeparfumeerde gewone talk en breng een of twee keer per dag aan op geïnfecteerde gebieden. Dit voorkomt dat de schurfteieren groeien en uitkomen in het oppervlak en maakt het gemakkelijk om zich te ontdoen van.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

Dit mag alleen op de geïnfecteerde gebieden worden aangebracht, omdat het behoorlijk sterk op uw huid kan zijn

Deze 9 huismiddeltjes voor schurft zijn uitgeprobeerd en getest om schurft onder controle te houden. Het is echter mogelijk dat veel van de natuurlijke oplossingen die in het artikel worden voorgeschreven, de schurftmijten en zijn eieren niet volledig doden. Ze kunnen je echter wel verlichting geven van vreselijke jeuk en een branderig gevoel. Voorkomen is zeker beter dan genezen in het geval van schurft!

Veel Gestelde Vragen:

1. Is schurft levensbedreigend??

Schurft is een veel voorkomende plaag van mijten op de huid, die bij bijna iedereen kan voorkomen. Er zijn geen potentiële gevaren voor het leven met dit probleem. Schurft in gevorderde stadia kan echter een behoorlijk problematische fase zijn, waarbij miljoenen eieren en mijten uw huid tot hun thuis kunnen maken. In deze toestand wordt het moeilijk om het probleem te behandelen en de jeuk die volgt is onbeschrijfelijk.

2. Wat is de grootte van een schurftmijt??

Schurftmijten zijn microscopisch kleine wezens die met het blote oog niet kunnen worden gezien. Ze zijn nog geen halve millimeter groot en kunnen daarom alleen met een microscoop worden gezien. Door gebruik te maken van de lijst met symptomen en door onderzoek van het getroffen gebied kan schurft worden vastgesteld.

3. Veel mensen bleken poeder op de huid te gebruiken om schurft te doden? Is het veilig?

Bleekpoeder is een extreem krachtig materiaal met corrosieve eigenschappen. Het werkt door de bovenste laag van de huid weg te eten, waarin ook de mijtenholen worden vernietigd. Het kan echter ook een gezonde huid beschadigen en blijvende schade achterlaten. Het gebruik van bleekmiddel wordt daarom afgeraden.