9 geweldige voordelen van olijfolie voor je huid!

Voordelen van olijfolie voor uw huid

Wist je dat olijfolie veel andere toepassingen heeft dan koken? Ja! Olie gewonnen uit de boomoogst van olijven wordt olijfolie genoemd. Veel mensen geloven dat de gezondheid van je huid afhangt van de voeding die je binnenkrijgt, en ze hebben ook gelijk. Maar een goede huidverzorgingsroutine speelt ook een cruciale rol bij het krijgen van een stralende teint. Olijfolie en de voordelen ervan voor je huid worden behoorlijk populair omdat het eten van olijfolie goed voor de huid kan zijn.

Olijfolie is rijk aan vitamines en is op zijn unieke manier heilzaam voor je huid. Slechts een paar druppels van deze olie doen het werk! Het kan ‘s nachts op je huid worden aangebracht en doe bij voorkeur een pleistertest om te zien of je allergisch bent voor het. Dus bekijk het artikel voor de voordelen van olijfolie voor je huid en hoe ze je helpen.

Is het oké om olijfolie op je gezicht te gebruiken??

De voordelen van het aanbrengen van olijfolie op het gezicht kunnen zeer gunstig zijn voor uw gezicht, omdat het boordevol vitamines zit. De prominente rol wordt gespeeld door vitamine E die je huid beschermt tegen vrije radicalen en is gevuld met antioxidanten. Denk eraan om niet te veel olijfolie te gebruiken, omdat het je poriën kan verstoppen, en een paar druppels zijn voldoende om de glans toe te voegen. Begin met een of twee keer per week een gezichtsmassage met olijfolie om te zien hoe uw huid reageert, zodat u deze regelmatig kunt gaan aanbrengen.

Voordelen van olijfolie voor de huid:

Hier is de lijst met voordelen van het aanbrengen van olijfolie op je huid. Deze olie heeft veel eigenschappen die heilzaam zijn voor je huid. Lees dit artikel voor de voordelen van het wrijven van olijfolie op het oppervlak.

1. Rijk aan antioxidanten:

Olijfolie bevat oliezuur en squaleen die je huid voorzien van antioxidanten zoals polyfenolen die helpen de kiemwortels te bestrijden die je verouderingsproces bevorderen. Ons lichaam gaat door een natuurlijk proces van oxidatie dat vrije radicalen produceert die je huid beschadigen. Veel lopende onderzoeken bewijzen de klinische toepassingen van olijfolie. De vitamines zoals K en E maken olijfolie voedzaam en gezond, wat je huid biologisch aantast (1).

2. Ontstekingsremmend:

Olijfolie speelt een essentiële rol bij de behandeling van ontstekingen, zowel intern als extern, omdat het boordevol ontstekingsremmende eigenschappen zit. Er wordt aangeraden om extra vierge olijfolie te gebruiken. Dit is de beste olijfolie voor de huid, omdat het een ongeraffineerde vorm van olie is en daarom de voedingsstoffen niet verliest tijdens de verwerking. Breng daarom enkele druppels olijfolie aan rond het ontstoken gebied en vind onmiddellijke verlichting (2).

3. Anti-veroudering:

Olijfolie zit boordevol vitamines en voedingsstoffen die helpen rimpels te verminderen en de tekenen van veroudering te bestrijden. Deze olie helpt ook om je beschadigde huid te herstellen en te verjongen. Vitamine E in olijfolie speelt een prominente rol bij het bieden van anti-verouderingseigenschappen, aangezien vitamine E de vrije radicalen bestrijdt en ook fijne lijntjes vermindert. Om olijfolie te gebruiken voor rimpels, probeer olijfolie en citroensap te mengen, breng het mengsel aan voor een jonger uitziende (3).

4. Behandelt acne:

Overtollig talg blokkeert de huidporiën die acne veroorzaken. Mee-eters en whiteheads zijn andere problemen bij veel jongeren die onmiddellijke behandeling nodig hebben. Een van de beste natuurlijke remedies bij de behandeling van acne is olijfolie. Gewoon door een paar druppels olijfolie op je huid aan te brengen en dit 15 minuten zo te houden. Dit proces deblokkeert je poriën en absorbeert alle ongewenste onzuiverheden, waardoor het optreden van acne verder wordt verminderd.

5. Natuurlijke vochtinbrengende crème:

Olijfolie bestaat uit enkelvoudig onverzadigde vetten zoals omega-3 en omega-6 vetzuren die werken als een natuurlijke vochtinbrengende crème. Je gezicht reinigen met olijfolie is een methode die in de volksmond wordt gebruikt om overtollig vet te verwijderen, maar de hoeveelheid vast te houden die nodig is om te voorkomen dat je huid uitdroogt. Daarom geeft het regelmatig gebruik van deze olie je huid de glans die het nodig heeft. Dit is een perfecte remedie tijdens de winter, omdat olijfolie voor de droge huid perfect werkt. De elasticiteit van uw huid kan worden behouden en u krijgt een gladde en soepele huid met olijfolie (4).

6. Afschilfering:

Naast salades en koken heeft olijfolie ook exfoliërende eigenschappen. Veel mensen geven er de voorkeur aan om extra vierge olijfolie te gebruiken vanwege de echte eigenschappen. Je kunt een scrub maken door olijfolie en suiker te mengen of met zeezout. Breng het mengsel aan op de delen van de huid die extra droog zijn, zodat het de verontreinigende stoffen kan verwijderen en je gezichtshuid kan exfoliëren en ook op de rest van je lichaam, olijfolie werkt ook om de huid lichter te maken.

7. Beschermt je huid & Smetvrij:

Oleuropeïne en squaleen zijn van nature overvloedig aanwezig in olijfolie die als een beschermende laag op je huid werkt, waardoor deze zacht wordt. Olijfolie voor acnelittekens helpt je huid ook bij het bestrijden van huidbeschadiging veroorzaakt door omgevingsbronnen, omdat het vol antioxidanten zit. Een goedkope manier om de wonden te behandelen is door olijfolie te gebruiken die wordt veroorzaakt door acne of mee-eters, waardoor je huid vlekvrij wordt. Olijfolie bestaat uit flavonoïden, polyfenolen en vitamine E die je huid gezond maken(5).

8. Vitamine-rijk:

Olijfolie is een rijke bron van vitamines zoals vitamine A, D, K en E die bewezen voordelen voor de huid hebben. Het bestaat ook uit mineralen zoals ijzer, kalium, magnesium en calcium. Alle vitamines en mineralen die overvloedig aanwezig zijn in olijfolie, helpen uw immuunsysteem te versterken, waardoor u beter in staat bent om ziekten te bestrijden (6).

9. Beschermt uw huid tegen UV-stralen:

Hoewel de zon een uitstekende bron van natuurlijke vitamine D is, is dit alleen mogelijk tijdens de vroege ochtenden. Naarmate de dag vordert, bevat het zonlicht schadelijke UV-stralen die uw huid kunnen beschadigen als u geen voorzorgsmaatregelen neemt. Olijfolie speelt een essentiële rol bij het beschermen van je huid tegen de schadelijke zonnestralen omdat het vol zit met antioxidanten. Er wordt ook gezegd dat het kankerverwekkende cellen bestrijdt door louter olijfolie toe te dienen (7).

Beste olijfolie voor je huid:

Er zijn verschillende soorten olijfolie verkrijgbaar die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Laten we de lijst doornemen:

  • Pure (standaard) Vierge Olijfolie: Een eenvoudig proces van koude persing extraheert pure olijfolie van eerste persing of standaard olijfolie van eerste persing. Koken is de plaats waar het het meest wordt gebruikt en het wordt als gezond beschouwd.
  • Virgin olijfolie: De olie met een zuurgraad van minder dan 2% wordt Virgin olijfolie genoemd. Het verschil zit alleen in de zuurgraad van het oliegehalte.
  • Extra vergine olijfolie: De olie met superieure smaak en met een zuurgraad van 0,8% wordt Extra vergine olijfolie genoemd. Veel mensen gebruiken deze olie in salades of op plaatsen waar niet veel verwarmd wordt.
  • Pomac Olijfolie: Na het extraheren van olie uit de olijven, bevatten de zaden nog steeds 5 tot 8 procent olie en de resterende pulp staat bekend als afvallen. En daarom wordt de olie die uit de resterende zaden wordt gewonnen, persolie genoemd.

Hoewel al deze soorten oliën een vooraf gedefinieerd doel hebben, wordt door velen de voorkeur gegeven aan Extra Vierge Olijfolie voor toepassing op uw huid.

Zijn eventuele bijwerkingen van olijfolie voor de huid:

  • Het is altijd beter om een ​​pleistertest te doen om te bevestigen of u allergisch bent voor olijfolie gedurende een periode van twee tot drie dagen om de allergie te bevestigen en zo niet, dan kunt u het blijven gebruiken.
  • Veel producten op de markt hebben een balans van olijfolie met een combinatie van andere ingrediënten, zodat het zonder bijwerking kan worden gebruikt en als veiliger wordt beschouwd dan pure olijfolie.
  • Het dagelijks aanbrengen van olijfolie kan uw poriën verstoppen en uw huid irriteren, aangezien u natuurlijke oliën van uw huid verliest.
  • Het is aan te raden om een ​​arts te raadplegen als je iets nieuws wilt gaan gebruiken, vooral als je zwanger bent.

Laatste gedachten:

Met de voordelen die in dit artikel worden genoemd, zijn de voordelen van olijfolie voor je huid echt, en het kan je alle dingen geven die je nodig hebt om je huid te laten stralen. Hoewel het consumeren van olijfolie zowel inwendig als uitwendig op je huid positieve effecten kan hebben op je lichaam. Gebruik de olijfolie in het comfort van uw huis en profiteer van alle voordelen die het te bieden heeft. Laat ons weten hoe dit artikel je heeft geholpen!