De acht beste manieren om uw huid natuurlijk lichter te maken in plaats van een chemische huidbleekbehandeling

Tegenwoordig kun je veel producten voor het bleken van de huid op de markt vinden. Het probleem is dat meer dan de helft ervan is gemaakt met chemicaliën die ook je huid beschadigen. Maar als u een blekere tint wilt bereiken, kunt u dit doen met natuurlijke huidverlichtingsproducten. En je kunt een paar tinten lichter krijgen zonder de harde bijwerkingen die gepaard gaan met chemische behandelingen.

Verlicht uw huid in plaats van een chemische huidbleekbehandeling

Wat is er zo mis met commerciële behandelingen voor het bleken van de huid??

Het belangrijkste actieve ingrediënt in de meeste chemisch geproduceerde behandelingen voor het bleken van de huid is hydrochinon. Dit ingrediënt is in eerste instantie niet schadelijk. Het heeft de potentie om de productie van melanine te remmen, de chemische stof die je huidskleur geeft. Bij langdurig gebruik kan dit ingrediënt uw huid echter donkerder maken. Erger nog, het kan vroegtijdige veroudering en andere symptomen van huidbeschadiging veroorzaken.

Het goede nieuws is dat de natuur veel andere ingrediënten heeft die je kunt gebruiken om de huid te bleken. Ze werken op dezelfde manier, door de productie van melanine, de chemische stof die donkere pigmentatie veroorzaakt, te remmen en door de schadelijke UV-stralen van de zon te absorberen. Hier zijn enkele van de beste natuurlijke ingrediënten.

Citrus-extracten:

Citroensap en sinaasappelschillen zijn de beste natuurlijke bleekmiddelen die je kunt vinden. Beide ingrediënten zijn rijk aan vitamine C en helpen je huid stevig te houden en gezond te houden. Vitamine C speelt een rol bij de aanmaak van collageenvezels die je huid ondersteunen. Bij lokale toepassing kunnen citroen en sinaasappel hyperactieve melanocyten vertragen, de cellen die melanine produceren.

Eerlijke mededeling: als je een gevoelige huid hebt, verdun dan het citroensap, want het kan irriterend zijn voor je huid.

Koji-zuur:

Kijk naar het etiket van bijna elke huidverlichtende crème, en je vindt kojiczuur op de ingrediëntenlijst. Dit witte kristallijne poeder is afkomstig van een schimmel in Azië en wordt al vele jaren gebruikt als natuurlijk alternatief voor hydrochinon. Net als hydrochinon kan het huidverkleuring, hyperpigmentatie en nog veel meer helpen verminderen. Kojiczuur werkt door de functie van tyrosinase te remmen, een eiwit dat verantwoordelijk is voor de productie van melanine. Tegelijkertijd biedt het antioxiderende voordelen voor de huid en beschermt het tegen de zon.

Beredruifextract:

Sommige natuurlijke oplichtende ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden, terwijl andere moeilijker te vinden zijn. Deze valt in de laatste categorie. Het berendruifextract is afkomstig van de bladeren van de plant. In veel cosmetische producten wordt berendruifextract gebruikt als een samentrekkend middel. Het extract bevat ook alfa-arbutine, een chemische stof die je kan helpen de huid snel lichter te maken. Dit ingrediënt kan ook helpen bij sproeten, donkere vlekken en andere soorten en vormen van huidverkleuring.

Bonuspunten: berendruifextract bevat zonbeschermingsfilters die de hoeveelheid bruining die u ervaart na blootstelling aan de zon verminderen.

Zoethoutextract:

Het sap dat uit de zoethoutwortel wordt gewonnen, is al vele jaren een hoofdbestanddeel van de Chinese geneeskunde. Maar in termen van huidverlichting was het pas in het begin van de jaren negentig. Destijds identificeerden Japanse wetenschappers een verbinding in zoethout, glabridine genaamd, die UVA- en UVB-stralen kan absorberen en een effectief huidbleekmiddel kan zijn..

Deze verbinding werkt door melanine-producerende enzymen met maar liefst 50% te remmen. En dat doet het zonder enige schade aan de huidcellen.

Vitamine B3:

Wanneer het plaatselijk wordt aangebracht, kan vitamine B uw huid helpen vocht vast te houden. Je huid zal zachter en gladder aanvoelen. Daarnaast helpt vitamine B3 bij het verminderen van fijne lijntjes. En voor het bleken van de huid kan de vitamine de productie van melanine verminderen. Daarom wordt B3 vaak toegevoegd aan huidcrèmes.

Phyllanthus Emblica (Indiase kruisbes):

We zeiden eerder dat er enkele exotische en moeilijk te vinden ingrediënten op de lijst staan. Indiase kruisbes is een ander voorbeeld. Het extract van deze plant heeft antioxiderende eigenschappen, antimicrobiële eigenschappen en levert een ton vitamine C.

Combineer al die drie en het ingrediënt kan je huid beschermen tegen schade door de zon en hyperpigmentatie verminderen.

Witte moerbei-extract:

Deze boom komt oorspronkelijk uit China. Het extract van de witte moerbeiboom bevat veel gezondheidsvoordelen, zoals het voorkomen van hartaandoeningen, het verlagen van cholesterol en het voorkomen van diabetes. Maar het kan ook helpen bij het bleken van uw huid.

Net als andere natuurlijke ingrediënten op deze lijst, remt het het enzym tyrosinase, waarvan we weten dat het verantwoordelijk is voor de productie van melanine. Slechts een druppel van dit extract kan de melanineproductie met 50% verminderen.

Gigawit:

Gigawhite is een huidverlichter die is samengesteld uit 7 Alpenplanten. De huidverlichter is gebruikt als een primair actief ingrediënt in huidproducten die kunnen helpen de huid witter te maken. Het helpt ook bij het verschijnen van ouderdomsvlekken.

De oplichter is tot stand gekomen dankzij een specifieke selectie. Er werden oorspronkelijk meer dan 100 alpenplanten geselecteerd. Ze waren allemaal in staat om tyrosinase te remmen, het enzym dat de melanineproductie op gang brengt. Daarvan werden er zeven gebruikt. Die zeven vertoonden de hoogste remmende activiteit. Het resultaat is een natuurlijk huidbleekmiddel dat nu wordt gebruikt als alternatief voor hydrochinon.

Hoe een commercieel natuurlijk product te kiezen??

Hoewel je veel van de natuurlijke ingrediënten hier niet als rauw kunt vinden, kun je ze wel zoeken in commerciële producten. Als u op zoek bent naar een goede bleekcrème, controleer dan of deze een van de ingrediënten bevat die hier worden vermeld.