Hoe de huid te exfoliëren?

Wat bedoelen we eigenlijk met exfoliëren? Afschilfering in gewone taal is het verwijderen van dode huidcellen van de bovenste laag van de huid of de opperhuid. Hoe exfoliëren we? Het grootste deel van de exfoliatie wordt gedaan door middel van het cosmetische proces. Natuurlijk begrijpen we nu dat exfoliëren ons zal helpen om een ​​gladdere huid te krijgen en ook om acne en puistjesachtige problemen te verminderen. Dus als je een goede huid wilt, moet je er ook een paar wegdoen!

De huid exfolieert op zijn natuurlijke manier of vervelt zichzelf in misschien een maand en we hebben een nieuwe huid. Een deel ervan blijft echter achter en laat onze huid er dof, ruw en droog uitzien en vermijdt het vrijkomen van olie uit de poriën. Daarom ontstaat de behoefte om deze dode huid op cosmetische wijze te verwijderen.

Hoe de huid te exfoliëren?

Hoe de huid te exfoliëren:

Regelmatig exfoliëren helpt de poriën en de huid te reinigen en verbetert ook de bloedcirculatie. Hierdoor ziet de huid er van binnenuit stralend en fris uit. Dus als we eenmaal regelmatig exfoliëren, zorgt het er ook voor dat onze huid helpt om vochtinbrengende crème en andere huidverzorgingsproducten effectief te absorberen.

Deze exfoliatie kan worden gedaan door middel van scrubs, huidverzorgingsproducten, zelfgemaakte producten of door naar een salon te gaan om de huid af te werpen. Enkele van de natuurlijke manieren om de huid thuis te exfoliëren, kunnen zijn door het volgende te gebruiken. Breng al deze op het gezicht aan, gewoon rauw of door te mengen met andere huishoudelijke producten zoals besan, citroensap, tarwebloem enz. En masseer goed in een cirkelvormige beweging:

1. Honing:

Onbewerkte en rauwe honing is een antisepticum, bevat schimmeldodende eigenschappen en is ook een zeer goede anti-oxidant. Het regelmatig masseren van je huid met honing zorgt voor herstel van de huid en zorgt ook voor hydratatie, waardoor het er niet droog uitziet. Het heeft hydraterende eigenschappen en helpt zo bij de verjonging van de huid.

2. Baking soda:

Welnu, we hebben allemaal een doos zuiveringszout in onze keukenroutes staan ​​en zijn misschien niet echt nuttig. Hier is een manier om er het beste van te maken. Zuiveringszout of natriumbicarbonaat is aanwezig in veel van onze huidverzorgingsproducten die we anders gebruiken. Daarom kan het toevoegen van een theelepel of twee frisdrank aan je gezichtsmasker of reinigingsmiddel je ook helpen bij het exfoliëren van de huid, waardoor deze schoon en helder wordt en je zakknijpen bij dure spa’s bespaart!

3. Yoghurt:

Naast een rijke smaakbron in onze keuken, is yoghurt ook rijk aan hydroxyzuur. Ook al onze huidverzorgingsproducten zullen dit bevatten. Yoghurt is een natuurlijke reiniger en huidverzachter. Het is een zeer goede exfoliator en kan gewoon als gezichtsbehandeling worden gebruikt, niet alleen op het gezicht, maar ook op het hele lichaam. Laat het daarna 10 tot 15 minuten intrekken en u zult merken dat uw lichaam licht, gehydrateerd en gereinigd is. Het kan worden aangebracht door een paar druppels citroensap te mengen. Yoghurt is ook een zeer goede vochtinbrengende crème en reiniger voor het haar.

4. Citroensap:

Citroensap is een rijke bron van vitamine C. Het is een citrusvrucht die rijk is aan alfahydroxyzuur en ook een ingrediënt is in de meeste huidverzorgingsproducten. Het dringt ook door in de huid en helpt de dode huid van de opperhuid te verwijderen en reinigt en kalmeert de huid. Het citroensap wordt ook gemengd met honing of yoghurt en kan als gezichtsmasker worden aangebracht.