Hoe zich te ontdoen van bruine vlekken op de huid?

Een van de veel voorkomende huidproblemen die bij veel mensen worden gezien, is die van bruine vlekken. De kleur kan variëren van lichtbruin tot donkerbruin en in veel gevallen zelfs rood. Er zijn talloze redenen waarom een ​​persoon dit probleem in het gezicht zou kunnen tegenkomen, maar een van de meest voorkomende is blootstelling aan de zon.

Het is ook bekend als ouderdomsvlekken, alleen omdat het probleem begint op middelbare leeftijd. Het belangrijkste gebied van voorkomen is het gezicht, hoewel het ook op de handen, benen, armen en schouders kan voorkomen. Het maakt het gezicht dof en onaantrekkelijk en heeft een goede en snelle behandeling nodig.

Hoe zich te ontdoen van bruine vlekken op de huid?

Om u hiermee te helpen, heeft de onderstaande lijst enkele van de beste tips, suggesties en behandelideeën die regelmatig kunnen worden gebruikt.

1. Yoghurttoepassing:

Breng elke dag ongeveer 20 minuten magere yoghurt op de bruine vlekken aan. Het kan worden afgewassen met koud water zodra het is opgedroogd. Je kunt ook de yoghurt aanbrengen en een hele nacht laten staan ​​om de resultaten te krijgen.

2. Aloë Vera Gebruik:

Neem wat van de vers geëxtraheerde gel van de Aloë Vera en breng dit goed aan op de bruine vlekken. Dit moet zachtjes op de huid worden gemasseerd en een half uur worden bewaard voordat u het afspoelt met koud water. Dit moet twee keer per dag worden gedaan gedurende ten minste 1-2 maanden om zichtbare resultaten te krijgen bij de behandeling van bruine vlekken.

3. Citroensap:

De natuurlijke blekende eigenschappen van citroensap zijn een perfecte manier om de lelijke bruine vlekken op de huid te verwijderen. Breng gedurende 30 minuten citroensap aan op het aangetaste gebied voordat u het afspoelt met water. Dit moet twee keer per dag worden gedaan. Zorg ervoor dat je het citroensap verdunt met water als je een gevoelige huid hebt.

4. Voordelen van castorolie:

Voordelen van castorolie

De helende eigenschappen van ricinusolie maken het een perfecte vloeistof om het probleem van bruine vlekken op de huid te genezen. Neem wat van de olie op een schoon watje en breng het aan op de plekken. Masseer het een tijdje zachtjes. Het moet één keer ‘s ochtends en één keer’ s avonds worden gedaan voordat je gaat slapen.

5. Gebruik sandelhout:

De antiseptische en anti-aging eigenschappen die sandelhout heeft, maken het een ideaal natuurlijk product om bruine vlekken op de huid te verwijderen. Het enige wat u hoeft te doen is een verse pasta maken met sandelhout en water of met sandelhout, rozenwater en glycerine en deze op de aangetaste plekken aanbrengen. Dit moet worden overgelaten om te drogen. Spoelen met koud water moet daarna volgen en dit proces moet twee keer per dag worden gedaan totdat het probleem verdwijnt.

6. Karnemelk:

Karnemelk is een drankje dat niet alleen grote voordelen heeft voor het lichaam wanneer het wordt geconsumeerd, maar ook voor de behandeling van bruine vlekken als het wordt aangebracht. Dit kan met een watje op de plekken worden aangebracht en na een paar minuten worden afgewassen. Binnen een paar weken zul je zichtbaar verschil vinden.

7. Papaja:

De enzymen in papaya kunnen worden gebruikt voor de behandeling van bruine vlekken door geraspte papaya ongeveer 20 minuten op de huid te gebruiken, gevolgd door afspoelen met lauw water. Dit moet 2 keer per dag worden gedaan.

8. Uiensap:

Extraheer vers sap uit uien en breng 3 keer per dag op de bruine vlekken aan. De zure en blekende eigenschappen helpen bij de geleidelijke maar effectieve behandeling van bruine vlekken in een paar weken.

9. Rode aalbessen:

Neem onrijpe en gepureerde rode aalbessen met honing en masseer het langzaam op de bruine vlekken. Dit moet 30 minuten worden bewaard voordat u het afspoelt met warm water en een beetje citroensap. Dit moet één keer per dag worden gedaan.

Hoe zich te ontdoen van bruine vlekken op de huid?