Hoe zich te ontdoen van dode huidcellen van het lichaam?

We hebben allemaal last van dode huidcellen en blijven ons afvragen hoe we dode huidcellen van het lichaam kunnen verwijderen! Onze huid is het belangrijkste orgaan in het lichaam dat het lichaam beschermt tegen verschillende omgevingsfactoren. Zoals elk orgaan dat in het lichaam aanwezig is, regenereert ook de huid met regelmatige tussenpozen. Na ongeveer 30 dagen sterven oude huidcellen af ​​en worden vervangen door nieuwe huidcellen. Ons lichaam stoot deze dode huidcellen voortdurend af, maar sommige stapelen zich op en verstoppen de poriën en zweetklieren. Het is erg belangrijk om te weten hoe je dode huidcellen verwijdert, omdat verstopping van de poriën van dode huidcellen het een broedplaats maakt voor verschillende bacteriën die acne, mee-eters, haarproblemen en andere huidproblemen veroorzaken. We moeten dus regelmatig dode huidcellen afschrapen en meer weten over het verwijderen van dode huidcellen hier.

Hoe zich te ontdoen van dode huidcellen van het lichaam?

Wat is exfoliatie en wat is het belang ervan??

Vraagt ​​u zich af hoe u dode cellen verwijdert? Afschilfering is het proces waarbij dode huidcellen van het huidoppervlak worden verwijderd met verschillende natuurlijke en chemische methoden die dode huidcellen gemakkelijk verwijderen. Het opnemen van exfoliëren in uw normale huidverzorgingsroutine heeft veel voordelen. Dode huidcellen beschadigen de huid en versnellen huidveroudering. Afschilfering verbetert de bloedcirculatie en houdt de huid gezond. Het is ook van vitaal belang om uw huidtype te kennen voordat u de methode van exfoliëren probeert, zodat u de balans van essentiële natuurlijke oliën in de huid niet verliest. Een goede reiniging van dode huidcellen zorgt er ook voor dat de huid er stralend en jeugdig uitziet. Het helpt de huid te hydrateren en de elasticiteit van de huid te bevorderen. Blijf deze handleiding lezen om meer te weten te komen over het reinigen en gemakkelijk verwijderen van dode huidcellen.

Voordelen van exfoliëren:

Afschilfering helpt om dode huidcellen gemakkelijk te verwijderen en te verwijderen. Als je je afvraagt ​​hoe je dode huidcellen van het gezicht kunt verwijderen, dan zijn hier de voordelen die je niet mag missen.

1. Ontstopt huidporiën: Ophoping van dode huidcellen in de poriën geeft aanleiding tot vuil en bacteriën die natuurlijke huidoliën vasthouden. Door dode huidcellen te verwijderen, blijft de huid schoon van ongewenst vuil.

2. Verbetert de bloedcirculatie: Vraagt ​​u zich af wat de beste methode is om dode huidcellen van gezicht en lichaam te verwijderen, dit helpt bij een betere circulatie van zuurstofrijk bloed naar de huid en een betere afvoer van lymfatisch afval.

3. Stopt acne: Afschilfering helpt bij het verwijderen van de dode huid van het gezicht met acne. Dit geneest de huid van acne, puistjes, pigmentvlekken, enz. die worden veroorzaakt door vuil en bacteriën die zich op de dode huid nestelen.

4. Verbetert het uiterlijk van de huid: Het reinigen van de dode huid van het gezicht en het toelaten van nieuwe huidcellen stimuleert de celvernieuwing en verbetert de textuur, uitstraling en frisheid.

5. Verbetert de algemene gezondheid: Afschilfering helpt niet alleen de dode huid van het gezicht te verwijderen, maar voorkomt ook aandoeningen zoals ingegroeide haartjes. Het stimuleert de collageensynthese en celvernieuwing, vertraagt ​​veroudering en verbetert de gezondheid van de huid.

Hoe dode huid van gezicht en lichaam te verwijderen??

Er zijn verschillende natuurlijke en chemische methoden om dode huidcellen van lichaam en gezicht te verwijderen. Hoewel er veel chemische producten op de markt zijn, blijken natuurlijke processen het meest effectief en zonder bijwerkingen. Omdat exfoliëren de gezondheid van de huid verbetert, moet dit voor het hele lichaam worden gedaan en niet alleen voor het gezicht. Laten we eens kijken naar enkele uitstekende remedies die ons helpen dode huidcellen op het lichaam te verwijderen. Dit zijn eenvoudige methoden om dode huidcellen thuis van het gezicht te verwijderen.

1. Scrub met bruine suiker en kokosolie:

Bruine suiker is een van de beste natuurlijke exfolianten om de dode huid van gezicht en lichaam te verwijderen. Door grove suiker op de huid te wrijven, worden de poriën grondig gereinigd. Deze scrub activeert de bloedvaten en verhoogt de bloedcirculatie, waardoor je huid gezond, zacht en stralend wordt. Kokosolie wordt hoog aangeschreven als een van de beste natuurlijke moisturizers. Het heeft ook hoge antibacteriële eigenschappen die de huid helpen gezond te blijven. Ruwe suiker is ook erg goed in het verwijderen van dode huidcellen van de lippen.

Ingrediënten:

 • Een eetlepel bruine suiker en een theelepel kokosolie (verhoog de ingrediënten afhankelijk van de massa van het lichaam).

Voorbereidingstijd: 10 minuten.

Proces van toepassing:

 • Meng een eetlepel bruine suiker en een theelepel kokosolie.
 •  Breng dit mengsel aan op het gezicht en andere gewenste lichaamsdelen.
 •  Scrub je huid langzaam en voorzichtig in cirkelvormige bewegingen met je vingers.
 •  Als je je lippen scrubt, masseer dan zachtjes je lippen met dit mengsel met je natte vingers.
 •  Laat het minstens 10-15 minuten intrekken om dode huidcellen van gezicht en huid te verwijderen en was het met warm water.

Frequentie van toepassing: Twee keer per week.

Preventieve maatregelen: Scrub de huid niet te veel, omdat dit de balans van natuurlijke huidoliën kan beschadigen. Dit is goed om dode huidcellen op handen te verwijderen.

2. Rijstmeel en wrongel scrub:

Het rijstmeel is een eeuwenoud middel van de traditionele Indiase geneeskunde om dode huidcellen van gezicht en lichaam te verwijderen. Rijst en wrongel voeden de huid ook met de benodigde vitamines en mineralen. De verkoelende eigenschap van rijst maakt de huid soepel en lichter. Rijstscrub is een van de beste exfolianten om dode huidcellen van handen en benen te verwijderen.

Ingrediënten:

 • Een eetlepel grof rijstmeel.
 • Halve eetlepel kwark of yoghurt (verhoog de ingrediënten afhankelijk van de massa van het lichaam).

Voorbereidingstijd:10 minuten.

Proces van toepassing:

 • Meng een eetlepel rijstmeel met een halve eetlepel kwark of yoghurt.
 • Breng dit mengsel aan op het gezicht en andere gewenste lichaamsdelen.
 • Scrub je huid langzaam en voorzichtig in cirkelvormige bewegingen met je vingers.
 • Laat het 30-40 minuten intrekken om dode huidcellen van gezicht en lichaam te verwijderen en was het met warm water.

Frequentie van toepassing:: Twee keer per week.

Preventieve maatregelen:

 • Scrub de huid niet te veel, omdat dit de balans van natuurlijke huidoliën kan beschadigen.
 • Als je een vette huid hebt, vervang dan yoghurt of kwark door karnemelk.

3. Havermout scrub:

Havermout schraapt de dode huid heel goed van het gezicht. De havermout heeft de eigenschap om de droge dode cellen te verzachten en de dode huid van het gezicht te verwijderen. Het vermindert ook eventuele ontstekingen en voedt de huid en maakt de huid glad en zacht. Het blijkt ook een geweldige vochtinbrengende crème te zijn en zeer effectief bij het beheersen van olie. Dit is een geweldige truc om dode huidcellen van het lichaam te verwijderen.

Ingrediënten:

 • Twee eetlepels havermout en water naar behoefte (verhoog de ingrediënten afhankelijk van de massa van het lichaam).

Voorbereidingstijd:10 minuten.

Proces van toepassing:

 • Meng havermout en water tot een gladde pasta.
 • Breng dit mengsel aan op het gezicht en lichaam.
 • Scrub je huid langzaam en voorzichtig in cirkelvormige bewegingen met je vingers.
 • Laat het 20 minuten op je huid en was het met warm water.

Frequentie van toepassing: Twee keer per week.

4. Grammeel en melkscrub:

Grammeel is een van de beste huismiddeltjes om dode huidcellen van gezicht en lichaam te verwijderen. Dit Gram-meel voedt de huid en verlicht deze ook. Het is een uitstekend middel om dode huidcellen van handen, benen, vingers en knieën te verwijderen. Het is ook zeer effectief bij het verwijderen van acne en mee-eters.

Ingrediënten:

 • Twee eetlepels grammeel en een el. melk (verhoog de ingrediënten afhankelijk van de massa van het lichaam).

Voorbereidingstijd: 10 minuten.

Proces van toepassing:

 • Meng grammeel en melk in een kom.
 • Breng dit mengsel aan op het gezicht en lichaam.
 • Scrub de huid zachtjes in cirkelvormige bewegingen met de vingers.
 • Laat het 30 minuten op je huid en was het met warm water.

Frequentie van toepassing: Twee keer per week.

5. Droog poetsen:

De Dry brushing is een effectieve manier om dode huidcellen van het lichaam te verwijderen. Droog borstelen is de gemakkelijkste methode om de huid van het hele lichaam te exfoliëren. Het is erg goed in het verbeteren van de bloedcirculatie en het strakker maken van de huid. Dit is ook goed om dode huidcellen uit handen te nemen.

Ingrediënten: Een lichaamsborstel met zachte haren.

Voorbereidingstijd: Geen.

Proces van toepassing:

 • Bevochtig je hele lichaam en borstel de huid met zachte, cirkelvormige bewegingen.
 • Borstel een enkel gebied niet langer dan 30 seconden.
 • Borstel het hele lichaam en bedek alle gebieden.
 • Was je lichaam met een zachte zeep om dode cellen van het lichaam te verwijderen en dep droog.
 • Breng een vochtinbrengende crème aan op het lichaam.

Frequentie van toepassing: Driemaal per week.

Preventieve maatregelen:

 • Scrub de huid niet te veel, omdat dit de balans van natuurlijke huidoliën kan beschadigen.
 • Vermijd droog poetsen als u huidaandoeningen, snijwonden, brandwonden of andere huidproblemen heeft.

6. Koffiescrub:

Scrub met gemalen koffiekorrels is een van de beste methoden om thuis dode huidcellen van het gezicht te verwijderen. Koffie bevat cafeïne, wat zeer effectief is in het verbeteren van de bloedcirculatie en het voorkomen van de ophoping van vet onder de huid. Koffiescrub verwijdert dode huidcellen zeer effectief van handen. De koffie blijkt ook zeer effectief te zijn in het verwijderen van cellulitis uit het lichaam.

Ingrediënten:

 • Drie eetlepels gemalen koffiekorrels en een eetlepel kokosolie (verhoog de ingrediënten afhankelijk van de massa van het lichaam).

Voorbereidingstijd:10 minuten.

Proces van toepassing:

 • Meng koffie en kokosolie om een ​​dikke korrelige pasta te maken.
 • Breng dit mengsel aan op gezicht, hals en andere noodzakelijke lichaamsdelen.
 • Scrub de huid zachtjes in cirkelvormige bewegingen gedurende minimaal 4-5 minuten.
 • Afwassen met gewoon water.

Frequentie van toepassing: Een keer per week.

Preventieve maatregelen: Scrub de huid niet te veel, omdat dit de balans van natuurlijke huidoliën kan beschadigen.

7. Zuiveringszout:

Zuiveringszout of natriumbicarbonaat vormt, wanneer gemengd met water, een sterk alkalische oplossing. Het helpt bij het effectief verwijderen van de droge dode cellen uit de poriën. Dit is de beste remedie om ‘s nachts van dode huidcellen af ​​te komen. Het verhoogt ook de pH-balans van de huid, waardoor acne, uitdroging en andere huidproblemen worden voorkomen.

Ingrediënten:

 • Een eetlepel zuiveringszout.
 • Eén vitamine E-capsule.
 • Water.
 • (Verhoog de ingrediënten afhankelijk van de massa van het lichaam).

Voorbereidingstijd: 10 minuten.

Proces van toepassing:

 • Meng de baking soda met de olie die aanwezig is in de vitamine E-capsule. Voeg water toe aan dit mengsel om een ​​gladde pasta te vormen.
 • Breng dit mengsel aan op een nat gezicht, hals en andere gewenste lichaamsdelen.
 • Je kunt het ook toepassen om dode huidcellen van de lippen te verwijderen.
 • Scrub de huid zachtjes in cirkelvormige bewegingen gedurende minimaal 3 minuten.
 • Afwassen met gewoon water.

Frequentie van toepassing:: Een keer per week.

Preventieve maatregelen: Scrub de huid niet te veel, omdat dit de balans van natuurlijke huidoliën kan beschadigen.

8. Sinaasappelschil en Yoghurt Scrub:

Sinaasappelschilpoeder is een eeuwenoud huismiddeltje om dode huidcellen in het gezicht te verminderen. Sinaasappelschilpoeder maak je gemakkelijk thuis door de sinaasappelschillen in de zon te drogen en tot poeder te malen. Sinaasappelschil zorgt er ook voor dat de huid er stralend en helder uitziet. Het is zeer effectief om dode huidcellen van neus en nek te verwijderen.

Ingrediënten:

 • Een eetlepel sinaasappelschilpoeder, een eetlepel yoghurt (verhoog de ingrediënten afhankelijk van de massa van het lichaam).

Voorbereidingstijd: 10 minuten.

Proces van toepassing:

 • Meng het sinaasappelschilpoeder en de yoghurt tot een gladde pasta.
 • Breng dit mengsel aan op gezicht, hals en andere gewenste lichaamsdelen.
 • Laat het 15-20 minuten intrekken tot het uitdroogt.
 • Schrob zachtjes met natte vingers in cirkelvormige bewegingen gedurende minstens 3 minuten.
 • Afwassen met gewoon water.

Frequentie van toepassing: Een keer per week.

Preventieve maatregelen: Scrub de huid niet te veel, omdat dit de balans van natuurlijke huidoliën kan beschadigen.

9. Amandel- en honingscrub:

Amandelen zijn uitstekend geschikt om dode huidcellen te verwijderen. De Amandelen zijn rijk aan vitamines en eiwitten die de huid er gezond en jong uit laten zien. Amandelen zijn ook zeer effectief in het verwijderen van dode huidcellen.

Ingrediënten:

 • Tien amandelen, twee theelepels honing, melk (verhoog de ingrediënten afhankelijk van de massa van het lichaam).

Voorbereidingstijd:15 minuten.

Proces van toepassing:

 • Week amandelen een nacht in melk.
 • Maal geweekte amandelen met de melk tot een gladde pasta en voeg honing toe aan dit mengsel.
 • Breng dit mengsel aan op het gezicht en andere lichaamsdelen en laat het 15-20 minuten intrekken.
 • Schrob zachtjes met natte vingers in cirkelvormige bewegingen gedurende minstens 3 minuten.
 • Afwassen met gewoon water om de dode huid van het gezicht te schrapen.

Frequentie van toepassing: Driemaal per week.

Preventieve maatregelen: De huid niet te veel scrubben, omdat dit de balans van natuurlijke huidoliën kan beschadigen.

10. Puimsteen:

Dit is verbazingwekkend en staat erom bekend dat het de dode huid van het huismiddeltje voor het gezicht verwijdert. De bescheiden puimsteen wordt al eeuwen gebruikt in schoonheidsbehandelingen. Puimsteen is een vulkanisch gesteente, dat een uitstekende exfoliator is om dode huidcellen van knieën en voeten te verwijderen. Dit is een uitstekende keuze met zachtere steen om dode huidcellen van het gezicht te verwijderen.

Ingrediënten: Puimsteen.

Voorbereidingstijd: Geen.

Proces van toepassing:

 • Dompel de voeten in het water totdat ze een beetje zacht worden.
 • Schrob de natte voeten zachtjes in cirkelvormige bewegingen met een puimsteen gedurende minstens 3 minuten.
 • Was de voeten met gewoon water, dep ze droog en hydrateer.

Frequentie van toepassing: Driemaal per week.

Preventieve maatregelen: Scrub de huid niet te veel, omdat dit de balans van natuurlijke huidoliën kan beschadigen.

Aanvullende tips:

Hier zijn aanvullende tips van onze kant om dode huidcellen te verwijderen.

 1. Niet alle methoden zijn geschikt voor alle huidtypes. Zorg ervoor dat u uw huidtype en gevoeligheid begrijpt voordat u een methode kiest.
 2.  Het is altijd een goede gewoonte om je huid te hydrateren na het exfoliëren.
 3.  Blijf uit de buurt van chemische exfoliatoren die te hard voor uw huid kunnen zijn, waardoor uw huid beschadigd raakt.
 4.  Scrub uw huid nooit als er snijwonden, brandwonden en andere problemen zijn, omdat de huid kan scheuren als gevolg van schrobben.
 5. Vermijd frequente exfoliatie en te veel scrubben, omdat dit de huid kan beschadigen en droog kan maken.
 6. Wees heel zachtaardig en voorzichtig als je acne hebt.
 7. Het is altijd veiliger om een ​​pleistertest uit te voeren voordat u een methode gebruikt, omdat u nooit weet hoe deze met uw huid kan reageren.
 8.  Schrob liever met je vingers dan iets anders te gebruiken.
 9. Als je een droge huid hebt, geef dan de voorkeur aan scrubs op oliebasis en minimaliseer de frequentie van exfoliatie.
 10.  Als uw huidtype vettig is, vermijd dan op olie gebaseerde scrubs, omdat deze de huid nog vetter maken.

Nu je hebt begrepen hoe essentieel het is om dode huidcellen uit het lichaam te verwijderen, moet je geen tijd verliezen en het opnemen in je huidverzorgingsroutine. Afschilfering maakt de huid niet alleen zacht, glad en soepel, maar bereidt uw huid ook voor om vochtinbrengende crèmes en andere schoonheidslotions en -producten beter op te nemen. Het is altijd beter om eenvoudige maar effectieve huismiddeltjes te gebruiken in plaats van dure chemicaliën te gebruiken die bijwerkingen kunnen hebben.