Is mosterdolie gunstig voor de huid? 10+ indrukwekkende voordelen!

Mosterdolie voor de huid

We hebben allemaal gehoord over de heilzame eigenschappen van mosterdzaad en de olie die eruit wordt gewonnen. Mosterd, beter bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen, werd voor het eerst verbouwd in India rond 3000 voor Christus. De ontstekingsremmende eigenschappen en enkelvoudig onverzadigde vetzuren in mosterdolie maken ze ideaal om in veel Indiase keukens te koken. Mosterdolie biedt ook tal van gezondheidsvoordelen, omdat het boordevol antioxidanten, omega 3- en omega 6-vetzuren en andere mineralen zit.

De wetenschappelijke naam van mosterd is Brassica juncea, en enkele van de gebruikelijke namen van mosterdolie zijn Sarsay tel in het Bengaals, Kadugu ennai in Tamil, Ava nune in Telugu, Sarson ka tel in Hindi, Rainu tel in Gujarati, Kaaadugenna in Malayalam, Sorisha tela in Oriya en Mohariche in Marathi.

Laten we dit artikel doornemen om meer te weten te komen over de gunstige effecten van mosterdolie.

Voordelen van mosterdolie voor de huid:

Verschillende gezondheidsvoordelen worden geassocieerd met de goedheid van mosterdolie die ook helpt bij het op natuurlijke wijze omgaan met veel huidproblemen. Laat ons de gezondheidsvoordelen in detail weten:

1. Kan antibacteriële, schimmelwerende en ontstekingsremmende eigenschappen hebben:

Mosterdolie bevat in grote hoeveelheden mineralen, selenium en magnesium genaamd, die de olie zijn ontstekingsremmende eigenschappen geven. Het helpt de lichaamstemperatuur te verlagen door de zweetklieren te stimuleren. Mosterdolie wordt gebruikt in pijnstillers die verband houden met spierverstuikingen, verrekkingen en artritis in traditionele medicijnen.

Mosterdolie werkt antibacterieel tegen E.coli, blijkt uit recente studies (1). Het voorkomt ook de groei van ongewenste bacteriën en andere microben vanwege de aanwezigheid van glucosinolaat in mosterdolie.

Mosterdolie helpt bij de behandeling van huiduitslag en infecties veroorzaakt door schimmels, omdat het krachtige schimmelwerende eigenschappen heeft. Volgens een onderzoek bevat mosterdolie een stof genaamd allylisothiocyanaat die het meest effectief blijkt te zijn bij schimmelinfecties in vergelijking met andere oliën (2).

2. Kan zweten stimuleren:

Wanneer je mosterdolie op je huid masseert, stimuleert het de zweetklieren en de bloedsomloop. Dit vergroot de huidporiën en verbetert de bloedcirculatie door het hele lichaam.

Het zweetdrijvend vermogen van mosterdolie helpt gifstoffen uit je lichaam te verwijderen door de lichaamstemperatuur te verlagen. Maar om het voordeel verder te begrijpen, is meer onderzoek nodig.

3. Kan de bloedcirculatie verbeteren:

Veel landen volgen massage op pasgeborenen met mosterdolie. Het verbetert de algehele gezondheid en lichaamskracht van pasgeborenen, waardoor ze een van de meest voorkomende redenen zijn voor mosterdolie (3).

Een simpele lichaamsmassage met mosterdolie helpt niet alleen bij het beter functioneren van de organen, maar kan ook je lichaam verfrist houden. Hoewel er in dit opzicht meer concreet onderzoek nodig is, verbetert mosterdoliemassage de bloedcirculatie van uw lichaamsdelen.

4. Kan donkere vlekken en bruine vlekken verminderen:

U kunt bruin worden, donkere vlekken en huidpigmentatie verminderen door regelmatig mosterdolie op uw gezicht te masseren. Het enige dat u hoeft te doen, is de eenvoudige voorbereiding van de volgende remedie volgen. Maar er is niet genoeg bewijs om de bewering te bewijzen.

Ingrediënten:

 • Twee eetlepels kikkererwtenmeel.
 • Een eetlepel yoghurt.
 • Paar druppels citroensap.

Sollicitatie:

 • Combineer de ingrediënten in een kom en meng ze grondig.
 • Breng het mengsel aan op je gezicht en hals en laat het daar ongeveer 15 minuten intrekken.
 • Gebruik koud water om je gezicht te wassen.
 • Als je deze remedie een paar maanden drie keer per week gebruikt, krijg je geweldige resultaten.

5. Kan de toon van uw huid verbeteren:

De grote hoeveelheden vitamine B-complex in mosterdolie bevorderen het gezonde onderhoud van uw huid (4).

Neem een ​​kom, voeg gelijke hoeveelheden kokos- en mosterdolie toe en masseer het mengsel op je gezicht. Laat het daar ongeveer 15 minuten liggen en gebruik een milde gezichtswas om je gezicht te wassen.

U kunt een verbetering van uw huidskleur opmerken als u deze regelmatig gebruikt.

6. Kan fungeren als natuurlijk zonnescherm:

Zonnebrandcrème is een essentiële aanvulling op de huidverzorgingsroutine, ongeacht het seizoen. Breng voordat je naar buiten gaat een kleine hoeveelheid mosterdolie in je huid. De grote hoeveelheden vitamine E die aanwezig zijn in mosterdolie beschermen uw huid tegen schadelijke UV-stralen en giftige stoffen uit de omgeving die als een natuurlijke zonnebrandcrème werken (5).

Overmatig gebruik van mosterdolie kan stof en vervuiling op uw huid aantrekken; gebruik het daarom in kleine hoeveelheden.

7. Kan huiduitslag behandelen:

De schimmeldodende, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen van mosterdolie helpen bij het genezen van veel allergieën, infecties en huiduitslag (6). Hoewel er niet voldoende gegevens zijn om hetzelfde te bewijzen, kan het ook de jeuk verminderen die gepaard gaat met een droge huid. Mosterdolie reinigt en verjongt de huid grondig en geeft het een mooie glans.

8. Kan anti-verouderingseigenschappen hebben:

De grote hoeveelheden vitamine E die aanwezig zijn in mosterdolie spelen een essentiële rol bij het verminderen van de voortijdige tekenen van veroudering en verminderen rimpels in grote mate (7).

Breng daarom kleine hoeveelheden mosterdolie aan op je gezicht en huid om de vruchten te plukken.

9. Kan uw droge huid hydrateren:

Hydratatie is een essentiële stap in de huidverzorgingsroutine, ongeacht het huidtype. Dit geldt vooral als je een droge en vlekkerige huid hebt. De goedheid van vitamine E in mosterdolie houdt je droge huid overvloedig gehydrateerd.

Om de gezondheid van je huid te verbeteren, breng je een paar druppels mosterdolie aan in cirkelvormige bewegingen.

10. Kan acne verwijderen:

Mosterdolie heeft schimmeldodende en antibacteriële eigenschappen die helpen om acne en de daarmee verbonden littekens op natuurlijke wijze aan te pakken (8). Breng mosterdolie aan op je huid en laat het elke dag 10 tot 15 minuten intrekken. Dit zal niet alleen je teint ophelderen, maar ook de acnelittekens aanzienlijk verminderen.

11. Kan u een gladde en soepele huid geven:

Mosterdolie heeft grote hoeveelheden vitamine E die je een jeugdige huid geven door de vrije radicalen uit je lichaam te blokkeren. Het vermindert ook de fijne lijntjes, rimpels en vlekken door op natuurlijke wijze in uw huid te dringen. Dit proces verbetert niet alleen de teint, maar maakt je huid ook glad en soepel.

12. Kan als een reiniger werken:

Mosterdolie werkt als een natuurlijke reiniger door de poriën te ontstoppen en ook als make-up remover. Binnen enkele minuten kunt u uw huid op natuurlijke wijze reinigen. mosterdolie in combinatie met een paar druppels citroensap reinigt niet alleen je tanden, maar maakt ze ook sterker.

Hoe mosterdolie te gebruiken:

 • Veel landen, waaronder de VS, Canada en Europa, en andere over de hele wereld, mogen geen pure mosterdolie gebruiken, zoals plantaardige olie, omdat dit nadelige effecten kan hebben op de gezondheid van het hart vanwege een verbinding die erucazuur wordt genoemd.
 • Essentiële mosterdolie wordt geëxtraheerd met behulp van een stoomdestillatieproces, dat als een veilige smaakstof wordt beschouwd.
 • Beide oliën hebben dezelfde heilzame verbindingen en worden gewonnen uit mosterdzaad.
 • Om mosterdolie te gebruiken als massageolie of om te mengen in zelfgemaakte huidbehandelingen, is het beter om ze te combineren met een dragerolie.
 • Voer een pleistertest uit en wacht ten minste 24 uur om te controleren op roodheid en irritatie voordat u mosterdolie voor uw huid of gezicht gaat gebruiken.
 • Er is behoefte aan onderzoek naar de effecten van plaatselijke toepassing van mosterdolie en er is geen aanbevolen dosering.
 • Daarom moet u uw tolerantie langzaam beoordelen door te beginnen met een kleine hoeveelheid, ongeveer een eetlepel, en de hoeveelheid geleidelijk te verhogen.

Alle bijwerkingen?

Wanneer het wordt ingenomen in hoeveelheden die groter zijn dan de gemiddelde voedselhoeveelheid, kan mosterdolie bijwerkingen veroorzaken. Enkele van de zorgen zijn:

 • Hoewel er meer onderzoek nodig is, kan mosterdolie bloedarmoede veroorzaken bij gevoelige personen als het te veel wordt ingenomen.
 • Bij sommige personen neemt het risico op longkanker toe wanneer mosterdolie in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd, hoewel er meer onderzoek nodig is.
 • Mosterdolie kan een miskraam veroorzaken na vaginale bloedingen bij zwangere vrouwen.
 • Het risico op hartaandoeningen kan toenemen als mosterdolie in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd.

Laatste gedachten:

De enkelvoudig verzadigde vetzuren en wat meer gezondheidsvoordelen maken mosterdolie tot een van de gezondste oliën. Het kan bepaalde infecties, hart- en vaatziekten voorkomen en is ook geschikt voor de huid. Hoewel veel landen mosterdolie voor het koken hebben verboden, kunt u de vruchten plukken als u het in de juiste hoeveelheden consumeert. Probeer kleine hoeveelheden te gebruiken met de lijst met voordelen van mosterdolie voor huid en gezicht die in dit artikel worden genoemd. Raadpleeg uw arts als u bijwerkingen ervaart.

Veelgestelde vragen:

1. Hoe mosterdolie te bewaren??

Wanneer u mosterdolie koopt, zorg er dan voor dat u deze koopt in hoeveelheden die u binnen zes maanden kunt opgebruiken. Om te voorkomen dat de olie ranzig wordt, bewaart u de mosterdolie in de koelkast in een luchtdichte fles.

2. Is het veilig om mosterdolie op nat haar aan te brengen??

Tenzij je je haar kamt met een scherpe borstel, zal het aanbrengen van mosterdolie op nat haar je haar niet beschadigen. Het kan echter de haarzakjes verstoppen als je de olie langer dan zes uur op je haar laat zitten.

3. Hoe kunnen we een allergische reactie op mosterdolie bepalen??

Het is beter om een ​​pleistertest op uw arm te doen om allergische reacties vast te stellen voordat u het op uw gezicht aanbrengt. Raadpleeg uw arts als u een van de volgende allergische reacties heeft:

 • huiduitslag.
 • Astma.
 • hoesten.
 • jeuk.
 • Misselijkheid.
 • Braken.
 • Moeite met ademhalen.