Vitamine E-olie voor de huid: 6 schoonheidsvoordelen die u niet kunt negeren!

Als je een bewuste shopper bent, moet je vitamine E hebben opgemerkt in de meeste van je make-up- en huidverzorgingsproducten! Dus, wat is de ophef over dit ingrediënt? Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine, die sterke antioxiderende eigenschappen heeft. Van het hydrateren van je huid tot het beschermen tegen UV-straling en het zelfs verlichten van je teint, vitamine E is een waar schoonheidselixer.Voordelen van vitamine E-olie voor de huid

Vitamine E is afkomstig van veel plantaardig voedsel zoals fruit, groenten, noten en zaden. Pure vitamine E is in amberkleur en wordt commercieel verkocht in flessen en capsulevormen. Van de verschillende soorten vitamine E wordt alfa-tocoferol als veilig beschouwd en geschikt voor cosmetische en voedingsdoeleinden.

Dit artikel gaat in op de vele voordelen van vitamine E voor de huid, ondersteund door wetenschappelijke studies.

6 beste voordelen van vitamine E-olie voor gezicht:

Hieronder vindt u de belangrijkste schoonheidsvoordelen van het aanbrengen van vitamine E-olie op huid en gezicht:

1. Vermindert droogheid en jeuk:

Vitamine E is een dikke olie die gemakkelijk door de huid wordt opgenomen en extra voeding biedt. Een plaatselijke toepassing van vitamine E op een droge huid kan het verlies van lipiden in de diepere huidlagen aanpakken en soepelheid toevoegen. Een onderzoek toont aan dat zelfs orale consumptie van vitamine E gunstig kan zijn voor patiënten met huidaandoeningen zoals atopische dermatitis door jeuk, roodheid en huidverdikking te verminderen (1). Experts zijn van mening dat vitamine E een veiliger alternatief kan zijn voor steroïden en andere behandelingen om deze problemen aan te pakken.

2. Bevordert snellere wondgenezing:

Vitamine E wordt geprezen als een wondermiddel voor snellere wondgenezing en het voorkomen van huidlittekens. Een studie suggereert dat vitamine E een hoge antioxidantactiviteit vertoont die celmembranen beschermt tegen oxidatieve stress veroorzaakt door overmatige vrije radicalen (2). Het is ook bekend dat alfa-tocoferol in vitamine E de snelheid van wondgenezing en sluiting van beschadigde weefsels verhoogde. Dit kan ook leiden tot een verminderd risico op infecties en littekens op de huid.

3. Kan huidkanker voorkomen:

Volgens een onderzoek uit 2013 uitgevoerd door een groep wetenschappers van de Ohio State University, VS, kan vitamine E het risico op huidkanker als gevolg van langdurige blootstelling aan de zon verminderen (3). Dit onderzoek werd uitgevoerd op laboratoriummuizen met door UV-B geïnduceerde kankergezwellen op de huid door ze gedurende 15 weken een plaatselijke toediening van vitamine E te geven. De resultaten toonden een afname van 50% in tumorgroei als gevolg van de antioxidantactiviteit van vitamine E.

4. Kan tekenen van veroudering verminderen:

Hoewel studies beperkt zijn tot het verband tussen vitamine E en huidveroudering, wordt aangenomen dat plaatselijke toepassing van dit ingrediënt rimpels vertraagt ​​door een droge huid te behandelen. Een studie toont ook aan dat orale consumptie van vitamine E verlies van elasticiteit en afbraak van lipiden in de huidlagen kan voorkomen (4). Veel anti-aging huidproducten van drogisterijen gebruiken ook vitamine E als verstevigend ingrediënt om fijne lijntjes en huidplooien aan te pakken.

5. Kan uw huid beschermen tegen zonnestralen:

Vitamine E wordt beschouwd als een natuurlijke zonnebrandcrème die je huid kan beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Volgens een Amerikaans onderzoek uit 2012 blijkt plaatselijke toepassing van vitamine E een fotobeschermend effect op de huid te hebben (5). Bovendien kunnen de ontstekingsremmende eigenschappen van dit middel de huidontsteking als gevolg van UV-schade minimaliseren.

6. Laat je huid gloeien:

Vitamine E is een uitstekende vochtinbrengende crème die je huid kan verzachten en beschermen tegen uitdroging. Een goede massage met deze olie over je hele gezicht en hals kan de bloedcirculatie naar je huid verbeteren en een gezonde glans geven.

Hoe vitamine E-olie op de huid te gebruiken??

U kunt met vitamine E verrijkte producten zoals crèmes, serums, vochtinbrengende crèmes, lotions enz. of pure vitamine E-olie gebruiken. Hier zijn enkele belangrijke punten om te onthouden als u de laatste gebruikt:

 • Pure vitamine E-olie kan bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken. Voer altijd minimaal 24 uur een pleistertest uit op de huid voordat u deze op een groter gebied aanbrengt.
 • Het is altijd veilig om pure vitamine E-olie te mengen met een neutrale dragerolie zoals kokosnoot, olijf enz., om de potentie te verminderen.
 • Neem 2-3 druppels vitamine E-olie op je vingers en breng het aan op een schone en droge huid.
 • Masseer het gebied zachtjes met cirkelvormige bewegingen
 • Je kunt het een nacht laten staan ​​of het na 15-20 minuten afwassen.

Daarnaast kun je vitamine E-olie ook op de volgende manieren gebruiken:

 • Voeg een paar druppels toe aan je moisturizer, meng goed en breng het aan op je huid.
 • Combineer vitamine E-olie met natuurlijke ingrediënten zoals honing, melk enz. om een ​​zelfgemaakt hydraterend masker te maken
 • Je kunt vitamine E aan tea tree olie toevoegen als spotbehandeling voor acne, rosacea en puistjes.

OPMERKING: Vitamine E-olie is erg plakkerig, dus het is beter om 20-30 minuten te wachten voordat je op bed gaat liggen om vlekken op kussens en lakens te voorkomen!

Bijwerkingen van vitamine E-olie:

Vitamine E kan allergische reacties veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid. Ook kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren na orale inname van vitamine E-pillen. Hieronder staan ​​enkele van de nadelen van vitamine E voor je lichaam:

 • Huiduitslag en roodheid (actueel gebruik)
 • Hoofdpijn
 • Wazig zicht
 • Buikkrampen
 • Misselijkheid
 • Diarree
 • Zwakte en vermoeidheid
 • Verhoogde creatine in urine
 • Seksuele disfunctie bij mannen (Gonadale disfunctie)

Voordelen van het oraal innemen van vitamine E-capsules:

Vitamine E-tekort in het lichaam is gekoppeld aan huidproblemen zoals een droge huid, toegenomen rimpels, dofheid, eczeem, psoriasis enz. Afhankelijk van het niveau van het tekort, kunnen artsen vitamine E-supplementen voor een paar dagen voorschrijven.

Hier zijn enkele van de voordelen van het nemen van orale vitamine E-supplementen:

 • Een gladdere, stralende huid
 • Verbeterde energieniveaus
 • Verminderd risico op hartaandoeningen
 • Verlaagd risico op huidkanker
 • Betere gezondheid van de ogen

De orale inname van vitamine E is echter niet voor iedereen geschikt en kan gevaarlijk zijn als de doseringslimieten worden overschreden.

Dus mensen! Na het lezen van dit artikel zijn we er zeker van dat je twijfels over de rol van vitamine E in huidverzorgingsproducten zijn weggenomen. Met zoveel schoonheidsvoordelen die deze olie te bieden heeft, is het moeilijk om dit ingrediënt te negeren. Heb je ooit geprobeerd dit op je huid te gebruiken? Zo ja, heb je een geheim recept??

Veelgestelde vragen

1. Wat is de aanbevolen dosering vitamine E per dag??

Als u vitamine E-supplementen gebruikt, is de veilige dosering per dag voor volwassenen 15 mg. Als u het via natuurlijke voedingsmiddelen koopt, kunt u iets hoger gaan *. Het is beter om een ​​arts te raadplegen voordat u orale vitamine E-pillen of -capsules gebruikt.

*geen generieke en standaardlimiet. Raadpleeg uw arts over de veilige vergoeding voor uw leeftijd en gezondheidstoestand.

2. Welke voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamine E?

Veel natuurlijke voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamine E. Sommige daarvan zijn tarwekiemolie, amandelen, pinda’s, pompoen, zonnebloempitten, rode paprika, mango, avocado, bietengranen, boerenkool, spinazie, sojaolie enz. (6).

3. Kan ik vitamine E onder mijn make-up doen??

Vitamine E is een dikke olie die je gezicht snel in een vette pan kan veranderen. Daarom wordt het niet aanbevolen om deze olie direct onder je make-up aan te brengen. In plaats daarvan kun je een of twee druppels in je voorbereidingscrème doen om de huid te hydrateren zonder vettigheid toe te voegen.