Allergieën kunnen van vele soorten zijn en verschillen ook van persoon tot persoon, afhankelijk van het seizoen dat gevoeligheid in hun lichaam veroorzaakt. Sommige mensen ervaren de allergieën in het voorjaar, terwijl anderen in de winter. Afgezien hiervan kunnen allergieën voorkomen in alle leeftijdsgroepen, van kinderen tot jonge volwassenen en zelfs ouderen. De symptomen van de meeste allergieën zijn bijna hetzelfde, wat leidt tot ongemak, congestie, verkoudheid en hoesten in de meeste gevallen. Als u echter zeker bent van het optreden van een allergie, zijn er enkele uitstekende manieren om de allergie thuis aan te pakken en te laten behandelen.

Beste en effectieve huismiddeltjes voor allergie

Hier hebben we hieronder huismiddeltjes genoemd die kunnen worden gebruikt voor het genezen van allergieën als sommige ervan regelmatig worden gevolgd.

Beste natuurlijke huismiddeltjes voor allergie:

1. Gebruik Neti Pot:

Home remedies voor allergie Neti pot

Neti-pot lijkt meer op apparatuur die wordt gebruikt tijdens congestie van de neusholte, of het nu gaat om sinusinfecties of allergieën. Men moet de neti-pot vullen met zout water en vervolgens het hoofd zo optillen dat het water uit de neti-pot door het ene neusgat naar het andere gaat en dan in het bassin valt. Hetzelfde moet worden herhaald met het andere neusgat. Zorg ervoor dat u het hoofd niet naar achteren tilt, omdat het zoute water de doorgang zal binnendringen en meer irritatie zal veroorzaken. Het is een van de eenvoudige en beste natuurlijke remedies voor allergie.

2. Zoute waterdruppels:

Home remedies voor allergie zoutoplossing neusdruppels

Een andere eenvoudige remedie voor allergie die zowel zout water als neusdruppels gebruikt. Probeer 2-3 druppels zout water in elk van de neusgaten te doen en kijk hoe goed het de neusholtes opent en je verlichting geeft van blokkades, wat een veelvoorkomend symptoom is van allergieën.

3. Honingwonderen:

huismiddeltjes voor allergie honing

Voor mensen met pollenallergieën zorgt elke dag een beetje honing voor een goede genezing van de crisis. Je kunt 1-2 theelepels lokale honing gebruiken of het in thee doen. Het geeft zeker verlichting van de symptomen van allergieën en leidt tot een geleidelijke genezing.

4. Eet kippensoep:

Kippensoep

Kippensoep is een wonder als het gaat om verstopte neusgangen, keelpijn en hoesten. De eigenschappen van kippensoep zijn zodanig dat het je onmiddellijk verlichting geeft en leidt tot een goede behandeling van de allergieën. Probeer het een keer op te lopen in de dagelijkse maaltijden voor de resultaten.

5. Luchtbevochtiger werkt voor allergie:

Gebruik een luchtbevochtiger

Veel mensen hebben allergieën vanwege de droge lucht in de koude seizoenen. In dit geval, als u een luchtbevochtiger in de kamer plaatst waar u veel tijd doorbrengt, zal het helpen bij het toevoegen van vochtigheid en vocht aan de lucht en u helpen bij de allergiebehandeling.

6. Voordelen van kruiden:

Kruiden voor huismiddeltjes voor allergie

Er zijn een aantal specifieke kruiden zoals goldenseal, spirulina en ogentroost die echt goed kunnen werken op de allergieën en je de ideale behandeling kunnen geven. De dosis moet echter worden geraadpleegd met een professional voordat deze wordt gebruikt. De kruiden zijn perfecte huismiddeltjes voor allergieën, die ook geen bijwerkingen hebben.

7. Visoliesupplement:

Visolie voor huismiddeltjes voor allergie

KOOP HET HIER

Het nemen van een visoliesupplement is een van de ideale dingen om te doen als het gaat om een ​​remedie voor thuisbehandeling voor allergieën. Visolie bevat veel vetzuren en Omega 3-bronnen die zeer nuttig zijn om de huid te hydrateren en te voorkomen tegen allerlei allergieën en infecties. Het is ook een zeer hoge bron van vitamine D en helpt dus ook bij een goede bloedcirculatie en spieropbouw. Visolietabletten zijn ook op de markt verkrijgbaar, maar bij allergieën blijkt het toepassen van visolie direct nuttiger. Probeer elke dag een van de capsules te openen om uitstekende resultaten op het probleem te krijgen.

8. Warme douche:

Vrouw douchen

Voor degenen die een verstopte neus hebben en problemen hebben met congestie in de neusholte en de borstkas, kan een warme douche nemen voor onmiddellijke verlichting van de tekenen van allergie. Dit zorgt voor een geleidelijke behandeling, samen met andere ideeën voor huisverbetering.

9. Neem stoom:

Stoom voor huismiddeltjes voor allergie

Stoom op het gezicht nemen met behulp van een bubbelbad met water dat het hoofd bedekt met een handdoek, is een van de dingen om de problemen van allergie te behandelen. Stoom helpt op een ideale manier de tekenen van allergie te verlichten. Het is een heel eenvoudig natuurlijk huismiddeltje om te volgen en geeft een snelle verlichting van allergieën.

10. Aloë Vera voor allergie:

aloevera 1

Aloë Vera is zo’n ingrediënt dat helpt bij het genezen van allergieën die net zo gevaarlijk zijn als psoriasis. De gel van Aloë Vera is een van de huismiddeltjes voor allergie en is buitengewoon goed in het genezen van huiduitslag die het gevolg is van allergieën. Om de beste resultaten te krijgen, moet u Aloë Vera minstens 3-4 keer per dag aanbrengen en mag u ook niet hard over de gel wrijven.

11. Banaan:

biologische bananen huismiddeltjes voor allergie

Het staat altijd bekend als een zeer goed ingrediënt voor huidbehandelingen en elk deel van een banaan heeft essentiële eigenschappen, wat ook goed is voor de behandeling van huidallergieën. Bananenschillen staan ​​bekend als een van de beste huismiddeltjes voor allergieën en zijn uiterst effectief bij elk type allergie. Wat je moet doen is de bananenschil nemen en dan het witte deel aan de onderkant leggen en mooi blijven wrijven op de aangetaste plekken.

12. Appelciderazijn:

appelciderazijn 123

Dit type azijn is erg handig voor de behandeling van huidallergieën en u kunt het op twee verschillende manieren gebruiken, afhankelijk van uw comfort. Allereerst, als een van de huismiddeltjes voor huidallergie, kan deze azijn worden verdund in water en op het aangetaste gebied worden aangebracht en vervolgens voorzichtig worden ingewreven en afgespoeld. Je kunt ook een beetje azijn aan het badwater toevoegen en het op dezelfde manier gebruiken.

13. Kamille:

kamille

Deze prachtige bloem staat ook bekend als ingrediënt om gezonde thee van te maken en wordt over de hele wereld veel gebruikt. Nu we het specifiek over Europa hebben Kamille wordt veel gebruikt als een huismiddeltje voor huidallergie en wordt daar in alle vormen gebruikt. Het wordt nu ook populair in andere delen van de wereld.

14. Cayennepeper voor allergie:

Cayene Pepper huismiddeltjes voor allergie

Het zal je misschien verbazen dat zelfs paprika’s kunnen worden gebruikt om allergieën te behandelen en het verbrandt zeker niet. Cayennepeper is een van de huismiddeltjes voor allergie en wordt veel gebruikt als ontstekingsremmend product. Het is beter om de crèmevorm van cayennepeper te gebruiken, die ook verkrijgbaar is in medische winkels. Zorg ervoor dat u het niet op een beschadigde huid aanbrengt.

15. Cashewnotenolie:

Cashewnotenolie huismiddeltjes voor allergie

Dit maakt zeker geen deel uit van aromatherapiestudies, maar is een zeer populaire essentiële olie die vooral nodig is bij huidinfecties, allergieën en psoriasis. Deze olie kan worden gebruikt om de met allergie aangetaste delen te masseren om de gedroogde en schilferige huid te verwijderen en om het gebied glad te maken en te voorkomen dat het gebied uitdroogt.

16. Ricinusolie:

wonderolie

Dit is een zeer belangrijk type olie en ook een van de beste huismiddeltjes voor allergieën. U moet een dikke brij maken met ricinusolie en bakpoeder en deze vervolgens dagelijks op de aangetaste plekken aanbrengen voordat u naar bed gaat. Zorg ervoor dat dit niet wordt aangebracht op een beschadigde huid. Je zult zeker binnen een week of twee resultaten krijgen.

17. Kokosolie:

Huismiddeltjes met kokosolie voor allergie

Simpele kokosolie is als een magische remedie voor het ontelbare aantal problemen en kwalen. Een beetje warme kokosolie is een geweldige manier om de huid gehydrateerd te houden en dit gaat over een met allergie geïnfecteerde huid, die de neiging heeft om heel gemakkelijk op te drogen. Het is helemaal niet hard en geneest dus allerlei brandende en jeukende gevoelens. Het is ook een geweldige manier om de huid te hydrateren. Een ander geweldig huismiddeltje voor allergie is kokosolie.

18. Knoflookolie voor allergie:

Knoflook olie

De ontstekingsremmende eigenschappen van knoflook en de geneeskrachtige eigenschappen ervan zijn nuttig bij de behandeling van huidinfecties en allergieën. Om dit te gebruiken, moet je gelijke hoeveelheden Aloë Vera en knoflookolie mengen en vervolgens een mooie oplossing maken. Je moet dit aanbrengen op de geïnfecteerde en allergische gebieden en ze elke dag minstens twee keer heel zachtjes masseren.

19. Zuiveringszout:

Zuiveringszout voor allergie

Een prachtige remedie tegen allergieën is de combinatie van zuiveringszout en water. Hiervoor moet je zuiveringszout en water mengen in een verhouding van respectievelijk 1:4 en zo een oplossing maken en geen pasta. Nu moet je elke avond hetzelfde aanbrengen op de met allergie geïnfecteerde gebieden voordat je gaat slapen en dan het verschil zien dat het maakt.

20. Plantaardige olie voor allergie:

Huismiddeltjes voor plantaardige olie voor allergie

Plantaardige olie is een product dat we vaak over het hoofd zien als het gaat om huidbehandelingen, vooral bij infecties, allergieën, steenpuisten en dergelijke. Dit komt omdat de olie dik en weinig plakkerig is en het helpt om het vocht in de huid intact te houden nadat je ermee hebt gemasseerd. Het is niet nodig dat u de olie alleen op de geïnfecteerde gebieden aanbrengt, omdat u de olie ook rond het gebied kunt aanbrengen.

21. Keuze uit zeep:

zeep

De keuze van zeep die voor uw dagelijks gebruik is, is erg belangrijk. Het is nog belangrijker om te weten dat de zeep die je hebt uitgekozen om elke dag te gebruiken een hoog vochtgehalte moet hebben. Omdat zonder het vocht de zeep de volledig droge en enige chemische stof is, wat een heel slechte zaak is. Wanneer u dergelijke zepen gebruikt, zult u merken dat u huidziekten krijgt.

22. Zonlicht:

zonsopkomst

Er is zelfs vitamine aanwezig in de vroege zonnestralen. Ja, dit is waar dat zonlicht rijkelijk gevuld is met de goedheid van vitamine D. En dus kan elke allergie, behalve zonneallergie, zelfs als dat psoriasis is, goede effecten krijgen van de zonnestralen. Zorg er wel voor dat dit vroeg in de ochtend is. Ook het gebruik van een sunblock-lotion is een must op elk moment na de hittesessie in de vroege ochtend.

23. Regelmatig baden:

heet bad

Er zijn veel mensen die niet in bad gaan als ze geen zin hebben. Dit is iets wat je niet moet doen. Een bad is regelmatig nodig, niet omdat het heet is; het is eerder omdat je jezelf schoon en op de been moet houden. Het bad verwijdert alle soorten dode huidcellen en vlekkerige huidjes en geeft je een gehydrateerde huid. Zorg ervoor dat je milde zepen kiest in plaats van de harde.

24. Eet gezond:

Eet gezond eten

Allereerst mag u de artikelen waarvoor u mogelijk allergisch bent niet eens aanraken, omdat allergieën veel nadelige gevolgen kunnen hebben. Ook groene groenten en producten met een verscheidenheid aan mineralen en vitamines zijn erg belangrijk. Toevoeging van groene groenten, goede vis, vlees en ook melk en zuivelproducten zijn allemaal hard nodig om gezond te blijven.