Zuurheid is een zeer onaangenaam gevoel, meestal veroorzaakt door indigestie. Wanneer het maagzuur of de gal terugstroomt in de slokdarm, irriteert het de bekleding van de slokdarm. Dit veroorzaakt zuurgraad of zure reflux. Het kan na het eten een licht tot ernstig branderig gevoel in de borstholte veroorzaken; liggen maakt het meestal erger. Het is belangrijk om voedsel te consumeren dat dit zuur kan opnemen en het probleem kan helpen oplossen. Er zijn veel manieren om dit probleem gemakkelijk te behandelen en er is zelden professionele hulp voor nodig. Huismiddeltjes zijn de beste manieren om zuurgraad te genezen en zijn de beste eerste hulpverlening.

Huismiddeltjes voor zuurgraad die echt werken

Oorzaken van zuurgraad:

Er zijn veel redenen die zuurgraad, indigestie, brandend maagzuur of zure reflux veroorzaken. Hier zijn er een paar:

 • Te snel eten
 • Grote en zware maaltijden eten
 • zwaarlijvig zijn
 • Eten net voor het slapen gaan
 • Eten in liggende positie
 • Overmaat van sommige voedingsmiddelen die zuurder van aard zijn, zoals citrusvruchten, chocolaatjes, gefrituurd voedsel, snoep, kruiden enz. Kan zuurgraad veroorzaken.
 • Roken en alcohol
 • Te veel koffie, koolzuurhoudende dranken of zelfs thee
 • Het is gebruikelijk dat een zwangere vrouw zure reflux ervaart, omdat het hormoon progesteron ervoor zorgt dat de klep tussen maag en slokdarm ontspant, wat op zijn beurt zure reflux veroorzaakt. Progesteron is ook verantwoordelijk voor het ontspannen van de baarmoederspieren om ruimte te maken voor de baby.
 • Hiatal Hernia – In dit geval, als gevolg van de hernia, beweegt het zuur van het diafragma naar de slokdarm, waardoor irritatie in de voedselpijp ontstaat. Dit zou medische hulp vereisen.

Symptomen van zuurgraad:

1. Hartverbranding: brandend maagzuur is niets anders dan een branderig gevoel dat optreedt in de borstholte. Brandend maagzuur heeft in wezen niets te maken met het hart, het wordt alleen zo genoemd omdat zuurgraad pijn op de borst veroorzaakt.

2. Regurgitatie: Dit is een sensatie waarbij het zuur bijna tot aan de keel of mond komt en een back-up maakt. Het kan een sterke onaangename zure of bittere smaak produceren. Het kan in veel gevallen ook braken veroorzaken.

3. Boeren: Het is een veel voorkomend symptoom van zuurgraad. Het kan een gewone droge boer zijn of een natte boer met een zure of bittere smaak.

4. Opgeblazen gevoel in de maag.

5. Misselijkheid.

6. Buikpijn.

Preventie van zuurgraad:

Hier zijn enkele van de beste manieren om zuurgraad te voorkomen –

1. Aangezien zwaarlijvigheid een belangrijke risicofactor is voor zuurgraad, is het een verstandig idee om te werken aan afvallen.

2. Gezond eten en gefrituurd voedsel vermijden

3. Het consumeren van zeer gekruid voedsel kan ook leiden tot zuurgraad en kan soms ook leiden tot maagzweren.

4. Het is beter om met regelmatige tussenpozen kleinere maaltijden te eten in plaats van zware maaltijden.

5. Eet minstens twee uur voor het slapengaan. Dit zal de zuurgraad aanzienlijk verminderen.

6. Sommige medicijnen kunnen zuurgraad veroorzaken. Het is een goed idee om ze te controleren en een alternatief te zoeken.

7. Maak een korte wandeling of blijf rechtop staan ​​na de maaltijd. Liggen kan zuurgraad veroorzaken.

Natuurlijke huismiddeltjes voor zuurgraad:

1. Basilicumbladeren:

huismiddeltjes om de zuurgraad te verminderen

Het medicinale voordeel van basilicumblaadjes helpt niet alleen bij het genezen van zuurgraad, maar ook bij het gevoel van misselijkheid en gas. Het is een van de beste dingen om te gebruiken als het gaat om deze gezondheidscrisis. Basilicum heeft windafdrijvende eigenschappen die helpen de maag te kalmeren en onmiddellijke verlichting van zuurgraad te geven. Dit is een van de beste huismiddeltjes voor zuurgraad.

Bereidingsinstructies:

 • Je kunt op wat verse basilicumblaadjes kauwen of een kopje basilicumthee bereiden door het in water te koken en te drinken met een beetje honing.

Gebruiksrichtlijn:

 • Zoals gezegd in de hindoeïstische religie, is het niet goed om tulsi-bladeren na de avond te trekken. Dus probeer het in de ochtend zelf of in de middag te hebben.

2. Jaggery voor zuurgraad:

huismiddeltjes om zuurgraad te genezen

Door na elke maaltijd een stukje rietsuiker in de mond te houden, wordt zowel de behandeling als de preventie van zuurgraad op een van de eenvoudige en gemakkelijke manieren gegarandeerd. Dit is zeer efficiënt en betaalbaar op de zak. Dit is een van de beste huismiddeltjes voor zuurgraad die zo vroeg mogelijk genezen. Jaggery is rijk aan magnesium wat erg goed is voor de spijsvertering. Het is een krachtig ingrediënt en heeft veel voedingswaarden die goed zijn voor de spijsvertering en andere kwalen.

 • Om het smakelijker en presentabeler te maken, kun je er sesamzaadjes en rietsuiker aan toevoegen. Maak dan vierkante repen en eet wanneer je maar wilt.

3. Kaneel:

zelfgemaakte remedies voor zuurgraad

De antacidum-eigenschappen in het natuurlijke product dat we kennen als kaneel helpen echt bij het genezen van zuurgraad. Kaneelthee kan worden bereid door wat kaneelpoeder een tijdje in water te koken en het vervolgens te consumeren in het geval van zuurgraad. Dit zal de aandoening behandelen. Het kan ook helpen bij het verminderen van andere maaggerelateerde problemen, zoals een opgeblazen gevoel, maagkrampen, gas en oprispingen.

Dit ingrediënt moet echter met de nodige voorzichtigheid worden geprobeerd, omdat het niet voor iedereen geschikt is. In sommige gevallen verergert het de zuurgraad. Alle gezondheidsbevorderende eigenschappen zijn aanwezig in kaneel. Het heeft ook veel andere voedingsstoffen.

4. Voordelen van venkelzaad:

beste huismiddeltje voor zuurgraad

Neem een ​​kopje warm water en week er een hele nacht ongeveer 1 theelepel venkelzaad in. Zeef de vloeistof ‘s morgens, meng er een beetje honing door en drink het op om de zuurgraad op een effectieve manier op afstand te houden. Dit moet drie keer per dag worden ingenomen. Venkelzaden hebben krampstillende eigenschappen die maaggerelateerde problemen helpen genezen.

Venkelzaad moet in gematigde hoeveelheden worden ingenomen, vooral door zwangere vrouwen om een ​​miskraam te voorkomen.

 • Je kunt ook rauw venkelzaad consumeren na je maaltijd, omdat het goed smaakt en zuurgraad voorkomt.
 • Venkelthee kan ook worden gemaakt omdat het helpt bij een opgeblazen gevoel en indigestie.

5. Gember:

zuurgraad probleem huis remedie

De ontstekingsremmende eigenschappen van gember zijn goed voor de behandeling van zuurgraad. Gember neutraliseert ook de niveaus van maagzuur. De belangrijkste oorzaak van zuurgraad is een ontsteking in de slokdarm; de ontstekingsremmende eigenschap komt te hulp om de zuurgraad te genezen. Het heeft verschillende gezondheidsvoordelen en helpt vooral maaggerelateerde problemen te verminderen.

 • Gemberthee kan voor het voordeel worden bereid of anders kan men op wat gember kauwen met zout.
 • Een andere manier is om gembersap te extraheren en het met een beetje honing te nemen.
 • Je kunt gember gebruiken als garnering in salades en linzen.

6. Drink water:

instant huismiddeltje voor zuurgraad

Een eenvoudige manier om zuurgraad thuis te behandelen, is door voldoende water te hebben dat de zuren en gifstoffen die het probleem veroorzaken, wegspoelt. In dit scenario worden ongeveer 10-12 glazen gedurende de dag aanbevolen voor zichtbare resultaten en andere toegevoegde voordelen. Een glas lauw water zal ook helpen in onmiddellijke resultaten. Het drinken van voldoende water is uiterst belangrijk om maagzuur te genezen. Dit is het beste huismiddeltje voor zuurgraad en heeft absoluut geen bijwerkingen.

 • Water is een zeer essentieel onderdeel in het leven van iedereen, door veel water te drinken kun je veel voordelen behalen, zowel intern als extern in je lichaam.

7. Karnemelk geneest zuurgraad:

Karnemelk

Het hebben van een glas vers bereide karnemelk helpt zowel bij de zuurgraad als bij maagproblemen. Het melkzuur in de vloeistof helpt om het maagzuur onder controle te krijgen. Een beetje zwarte peper en korianderblaadjes zullen het resultaat alleen maar verbeteren. Karnemelk kalmeert de maag en geeft een verkoelend effect. Dit zal onmiddellijk alle maagzuren wegspoelen omdat het de maagzuren neutraliseert en herbeleeft van enig ongemak veroorzaakt door zuurgraad.

Bereidingsinstructies:

 • Karnemelk wordt bereid uit wrongel, door er water aan toe te voegen. Je kunt ook wat pudhina en zout en komijnzaadpoeder toevoegen voor de smaak.

Gebruiksrichtlijn:

 • Het kan op elk moment van de dag worden gebruikt, er zijn geen beperkingen om het op elk moment te hebben!.

8. Kruidnagel en kardemom:

Kruidnagel en kardemom

Poeder een kruidnagel en een kardemom samen en neem dit poeder na elke maaltijd om de zuurgraad niet alleen te behandelen, maar ook om het goed te voorkomen. Dit is een van de veilige remedies die zonder enige twijfel kunnen worden gebruikt. Dit is een van de beste en effectieve huismiddeltjes voor zuurgraadproblemen voor zowel mannen als vrouwen. Kruidnagel is een natuurlijk windafdrijvend middel; het verhoogt de peristaltiek, verhoogt de productie van speeksel in de mond en is zeer goed voor de spijsvertering.

 • Kruidnagel eten is ook een ayurvedische remedie tegen brandend maagzuur.

9. Appelciderazijn:

Het azijnzuur in appelciderazijn is wat wonderen doet bij zuurgraadproblemen. Voor de behandeling kunnen ongeveer twee theelepels appelciderazijn in water worden geconsumeerd. Men kan ook witte azijn gebruiken als appelcider voor hetzelfde doel niet beschikbaar is. Appelciderazijn helpt de ph-factor in de maag in evenwicht te brengen en helpt zo bij het neutraliseren van de maagzuren.

Het moet echter met voorzichtigheid in gematigde hoeveelheden worden ingenomen. Het kan wel of niet voor iedereen geschikt zijn. Verder is het belangrijk om het te verdunnen met water.

10. Komijnzaad:

karwij komijnzaad

Dit wordt beschouwd als een van de beste natuurlijke huismiddeltjes voor zuurgraad. Komijnzaad is een geschenk van de natuur dat als zuurneutraliserend middel werkt. Ze kunnen spijsverteringsproblemen oplossen en kunnen u ook verlichten van de maagpijn. De volgende keer dat je maagpijn ervaart vanwege de zuurgraad, probeer dan het komijnzaadhuismiddeltje. Komijnzaad is het beste en gemakkelijkst verkrijgbare ingrediënt. Ze zijn het beste voor de spijsvertering en kunnen in elk recept worden toegevoegd en het is een van de beste huismiddeltjes voor zuurgraad.

Bereidingsinstructies:

 • Je kunt wat komijnzaad roosteren en ze een beetje malen en er dan wat water aan toevoegen.

Gebruiksrichtlijn:

 • Je kunt dit mengsel na elke maaltijd eten.

11. Koude melk:

snel huismiddeltje voor zuurgraad

Afgezien van karnemelk, zal eenvoudige koude melk je helpen met een aantal zuurgraadsymptomen. Het kan de maag kalmeren en kan het lichaam in deze periode ook van essentiële behoeften voorzien. Melk heeft het vermogen om de aanwezige maagzuren in de maag te stabiliseren en de zuurgraad binnen de kortste keren kwijt te raken. De verzachtende eigenschappen van melk kunnen je ook een beter gevoel geven.

Het is de beste remedie voor zwangere vrouwen om zuurgraad en indigestie onmiddellijk te genezen.

 • Je kunt ook wat vanille-ijs toevoegen aan de koude melk.
 • Je kunt het ‘s avonds drinken voordat je gaat slapen.

12. Jeera Home Remedy voor zuurgraad:

Jeera

Jeera bevat het vermogen om de zuurgraad onmiddellijk te verlichten. Dit is een van de beste natuurlijke remedies voor zuurgraad. Jeera kan speeksel produceren dat helpt bij een betere spijsvertering. Als je een goede speekselproductie hebt, zul je nooit spijsverteringsproblemen hebben. Jeera kan je ook een betere stofwisseling geven en kan je ook helpen bij maagproblemen.

 • Neem wat jeera en kook in water en drink de oplossing nadat deze is afgekoeld. Het verwijdert het concept van zuurgraad uit je maag en zorgt ervoor dat je je meteen ontspannen en opgelucht voelt.

13. Elaichi:

Elaichi

Elaichi is nog een ander geschenk van Moeder Natuur dat volgens de ayurvedische geneeskrachtige theorieën vele voordelen heeft. Het kan de spijsvertering stimuleren en alle sporen van zuurgraad in de maag verwijderen. Dit is een van de beste en gemakkelijke manieren om zuurgraad te behandelen. Het is volkomen natuurlijk. Het is zo puur dat deze remedie is geclaimd als een van de beste natuurlijke remedies voor zuurgraad. Elaichi kalmeert de maag en houdt hem ook schoon.

 • Je kunt de elaichi-smaak ook aan je koude melk toevoegen voor een goede smaak.

14. Pudina:

Pudina

Hier is nog een ander kruid dat je zal helpen bij zuurgraadproblemen. Pudina kan de verspreiding van zuurgraad in de maag voorkomen. Volgens ayurvedische teksten helpt pudina bij de spijsvertering en wordt het al eeuwen gebruikt. De voordelen van dit kruid mogen zeker niet worden onderschat.

 • Samen met het verbeteren van de spijsvertering, kan het de maag afkoelen en de pijn en het branderig gevoel verminderen dat we over het algemeen ervaren tijdens zuurgraad.
 • Pudina of pepermunt wordt ook in veel populaire recepten gebruikt. De pudina-chutney die in India verkrijgbaar is, is behoorlijk populair en kan ook zuurgraad verwijderen.
 • Je kunt het ook toevoegen aan een saladedressing met zure room of andere dipsauzen.

15. Amla:

Amla

Amla heeft tal van gezondheidsvoordelen. Het werkt ook geweldig voor het verwijderen van zuurgraad. Amla wordt geleverd met goede hoeveelheden vitamine C die ook door het lichaam nodig zijn. Het is goed voor het kalmeren van de gewonde maag en het verwijderen van alle soorten sporen en effecten van zuurgraad uit de maag. Een theelepel amla-poeder kan een van de beste huismiddeltjes voor zuurgraad blijken te zijn. Als je de volgende keer wordt overvallen door zuurgraad, vertrouw dan op amla en bel om hulp.

 • Je kunt amla in kleine stukjes snijden en er wat zout en kurkuma aan toevoegen. Het is gezond en zal je maag snel ontspannen.

16. Banaan Verwijder zuurgraad probleem:

Banaan

Banaan heeft bepaalde buitengewone voordelen en is gunstig voor de behandeling van zuurgraad. Het is eigenlijk een van de beste huismiddeltjes voor zuurgraad. Deze vrucht wordt geleverd met de waardevolle aanraking van de natuur en de gunstige eigenschappen van deze vrucht kunnen je helpen in de strijd tegen kanker. Van bananen wordt gezegd dat ze rijk zijn aan kalium en de productie van zuur in de maag in de gaten kunnen houden. Het wordt ook geleverd met enkele verbindingen die de productie van slijm in de maag kunnen stimuleren. Slijm beschermt de maag tegen allerlei interne schadelijke effecten.

Bananen zijn overal gemakkelijk verkrijgbaar en zijn erg goed voor kinderen en zwangere vrouwen, ook omdat het vol calcium zit, en tijdens de zwangerschap heb je calciumrijk voedsel nodig.

17. Aloë Vera-sap:

aloë vera sap

Aloë vera-sap kan een van de beste, meest succesvolle huismiddeltjes voor zuurgraad blijken te zijn. Het kan de irritatie in de buik verminderen die is veroorzaakt door de zuurgraad. Het is ontstekingsremmend en kan ontstekingen binnen de kortste keren verminderen.

 • Een glas aloë vera-sap in de ochtend zorgt ervoor dat je je levendiger voelt.
 • Dit is een van de meest effectieve natuurlijke remedies voor zuurgraad. Zeg vaarwel tegen zuur met aloë vera sap.

18. Gom:

gom

Ja. Kauwgom kan de zuurgraad wegwerken en dat is bewezen. Een tandheelkundige vereniging heeft een tijdschrift gepubliceerd waarin staat dat mensen met zuurgraad en maagproblemen kauwgom moeten kauwen. Een tandvlees dat goed is voor de tanden, zorgt niet alleen voor de tanden, maar zorgt ook voor herbeleven van de zuurgraad.

 • Omdat kauwgom de productie van speeksel stimuleert, wat de spijsvertering verder helpt en minder zuurgraadproblemen.
 • Een goede spijsvertering zal de maag- en zuurgraadproblemen verminderen.

19. Appel:

appel

Naast het verbeteren van uw dagelijkse voeding, moet u er ook rekening mee houden dat uw lichaam de vereiste voordelen van fruit krijgt. Apple wordt geleverd met de goedheid van de natuur en vanwege het wijdverbreide gebruik ervan wordt het beschouwd als een van de beste vruchten ooit. Een appel per dag kan de dokter weghouden. U heeft er duidelijk van gehoord. Snijd een appel in plakjes en eet deze op zonder smaakstoffen toe te voegen. Elke ochtend een appel eten is misschien wel een van de beste gezondheidspraktijken die je ooit kunt toepassen. Dit is een van de beste huismiddeltjes voor zuurgraad.

 • Je kunt zelfs appelpompoen maken door er waterzout en wat meer kruiden aan toe te voegen en het als sap te drinken.

20. Vermijd strakke kleding:

Vermijd strakke kleding

Als je te maken hebt met zuurgraadproblemen, probeer dan losse en minder getailleerde kleding te dragen. Dit zorgt voor minder druk op de maag en helpt bij de zuurgraad. Het is een van de beste manieren om gezond te blijven tijdens een zuuraanval in de maag. Mensen die vaker nauwsluitende kleding dragen, moeten goed op dit punt letten. Dit is een van de beste natuurlijke remedies voor zuurgraad. Het dragen van strakke kleding zorgt niet alleen voor meer druk op de maag, het drukt ook op de darmen en veroorzaakt indigestie.

21. Een goed gewicht:

Een goed gewicht

Om uit een ziekte te komen, speelt je gewicht een enorme rol. Geloof het of niet, het handhaven van het juiste gewicht (niet te laag en niet te zwaar) zal je helpen sneller te herstellen dan je je zelfs maar kunt voorstellen. Om snel beter te worden, is een gezond gewicht alles wat je nodig hebt. Overgewicht verhoogt onmiddellijk de kans op veel gezondheidsproblemen en de meest voorkomende zijn indigestie en zure oprispingen. Het is belangrijk om een ​​gezond gewicht te behouden zodat alle hormonen normaal kunnen functioneren.

 • Niet altijd waar, maar mensen met overgewicht hebben de neiging om meer te eten en dat kan leiden tot zuurgraad, indigestie en een opgeblazen gevoel.

22. Vermijd alcohol:

Vermijd alcohol

Vermijd alcohol terwijl je te maken hebt met zuurgraad. Dit is een van de beste natuurlijke remedies voor zuurgraad. Zelfs zo weinig als een ons alcohol is genoeg om overtollig zuur in de maag te creëren. Het is erg zuur van aard en moet volledig worden vermeden om de maag goed te laten genezen. Het droogt ook het vocht in het lichaam op, waardoor uitdroging ontstaat. Verder is het essentieel om zoveel mogelijk water te consumeren om het lichaam gehydrateerd te houden. Alcohol veroorzaakt maagpijn en zuurgraad meer dan welke andere oorzaak ook.

 • Als je een paar glazen alcohol drinkt, krijg je honger en eet je ongezond voedsel dat beschikbaar is. Dat zal zeker bijdragen aan meer problemen in de buik.

23. Mosterd regelt de zuurgraad:

Mosterd

Zeg hallo tegen mosterd, want het zal een redder zijn tijdens zuurgraad. Het ingrediënt mosterd kan uw zuurgraadprobleem effectief genezen zonder bijwerkingen. Het is een van de beste en goedkoopste huismiddeltjes voor zuurgraad. Mosterdzaad zit vol mineralen, heeft zeer lichte sporen van zuur in de vorm van azijn. Het is alkalisch van aard, wat belangrijk is om de spijsvertering te bevorderen en de zuurgraad te verminderen. Een kleine theelepel mosterd kan aan elk gerecht worden toegevoegd of slik een theelepel van de zaden voor onmiddellijke verlichting.

 • Je kunt zelfs mosterdolie gebruiken om voedsel te koken, want het voedsel dat met mosterdolie wordt gekookt, is erg gezond. Maar men moet in gedachten houden dat niet alle mensen de smaak ervan lekker vinden.

24. Amandelen:

amandelen

Het is bewezen dat amandelen effectief een grote verlichting kunnen bieden van zuurgraadproblemen. Dit is een van de beste huismiddeltjes voor zuurgraad. Amandelen zijn meer alkalisch van aard en zijn een rijke bron van omega-3-vetzuren die goed zijn voor het spijsverteringsproces. Amandelen en bananen zijn een perfect tegengif om zuurgraad te genezen. Je kunt de twee mengen met koude melk en het drinken als een smoothie. Misschien kan het zelfs helpen om een ​​scheutje honing toe te voegen voor de smaak.

 • Je kunt amandelen ook een nacht laten weken en de schil ‘s ochtends schillen en opeten. In India wordt gezegd dat geweekte amandel voordeliger is.

25. Droog brood, dunne tarwecrackers:

Droog brood, dunne tarwecrackers

Het is belangrijk om gezond te eten om een ​​gezonde darm te behouden. Tarweverdunning en brood bevatten veel vezels en kunnen mogelijk het zuur in de maag uitdrogen en kunnen helpen bij de zuurgraad. Omdat de crackers droog en basisch van aard zijn, zullen ze helpen de maagzuren op te nemen die maagpijn veroorzaken. Gewoon zoals ze zijn, het is het beste om geen vet of jam toe te voegen voor de smaak. Vettig voedsel en snoep hebben meer tijd nodig om te verteren en zullen daarom het zuurgraadprobleem verergeren.

Dit zijn enkele van de beste huismiddeltjes voor zuurgraad die behoorlijk wat mooie voordelen bieden. Deze remedies hebben voor mensen over de hele wereld gewerkt en er wordt verwacht dat ze ook voor jou zullen werken. Een ding dat je moet handhaven, is continuïteit, want je zult niet in één dag beter zijn. Het is erg belangrijk om een ​​gezonde levensstijl en een gezond gewicht aan te houden om maagaandoeningen te voorkomen. Alle hierboven genoemde huismiddeltjes zijn beproefd en getest en de meeste hebben geen mogelijke bijwerking. Ze zijn allemaal veilig in gebruik en allemaal heel gemakkelijk verkrijgbaar.

Veel Gestelde Vragen:

Q1. Zijn maagzuren goed??

Ans. Ja maagzuren tot een matig niveau zijn goed en essentieel voor de spijsvertering.

1. Maagzuren zorgen voor de eerste verdedigingsronde en beschermen tegen parasieten en andere ziekteverwekkers. Als de ph-factor hoog is, betekent dit dat er minder zuur is, deze parasieten blijven in de dunne darm en veroorzaken andere maagproblemen,

2. Maagzuren zijn ook belangrijk om voedsel af te breken en het spijsverteringsproces te vergemakkelijken. Het afbreken van voedsel is belangrijk voor het lichaam om alle voedingsstoffen op te nemen.

3. Als de maag-ph-factor in het begin erg alkalisch is, is het moeilijker om het voedsel te verteren.

Q2. Is yoga nuttig om zuurgraad te genezen??

Ans. Er zijn veel yogahoudingen die maagpijn als gevolg van zuurgraad helpen verlichten –

1. Kat stelt: Ga gewoon op handen en voeten staan ​​en raak je knie aan op de grond. Adem nu diep in en uit door de rug te buigen en de kat na te bootsen. Deze oefening is zeer goed voor de bloedsomloop en beheert het spijsverteringsstelsel. Dit verlicht onmiddellijk de zuurgraad.

2. Neerwaartse hond pose: ga op handen en voeten staan ​​en haal diep adem. Dit is erg goed om het midden van de maag te verlichten en de buik van zuurstof te voorzien. Dit verlicht een branderig gevoel.

3. Kinderhouding: Dit is de meest comfortabele pose en laat onmiddellijk een opgeblazen gevoel en zuurgraad los.

Q3. Welke voedingsmiddelen veroorzaken zure reflux??

Ans. Er zijn veel voedingsmiddelen die onmiddellijk zuurgraad of zure reflux veroorzaken –

1. Alcohol, vooral rode wijn, veroorzaakt zuurgraad.

2. Citrusvruchten zoals citroenen, sinaasappels bevatten veel zuren en veroorzaken daarom zuurgraad.

3. Gefrituurd voedsel duurt langer om te verteren en kan onmiddellijk zuurgraad en indigestie veroorzaken.

4. Chocolade: Chocolade is zuur van aard en kan daarom zuurgraad veroorzaken

5. Wanneer zwarte peper van hoge kwaliteit wordt ingenomen, kan dit de klep irriteren en zuurgraad veroorzaken

6. Knoflook heeft veel helende eigenschappen, maar moet met mate worden geconsumeerd om zuurgraad te voorkomen

7. Rauwe uien: altijd beter om gekookte uien te gebruiken omdat rauwe uien zuurder zijn.

8. Pittig voedsel, koffie, thee en koolzuurhoudende dranken veroorzaken ook zuurgraad.