Een van de meest voorkomende problemen die miljoenen mensen over de hele wereld ervaren, is artritis. Bij deze aandoening krijg je gewrichtsontsteking, stijfheid en hevige pijn. Lijden aan artritis is een leven vol ellende leiden. Je staat ‘s ochtends alleen op om pijnlijke en kreunende gewrichten te ervaren. Word niet depressief! Er zijn veel natuurlijke huismiddeltjes voor artritispijnen, die je gewrichten kunnen kalmeren en je weer op het goede spoor kunnen krijgen! Lees verder om meer te weten te komen over deze prachtige methoden.

Huismiddeltjes voor artritis

Oorzaken van artritis:

Artritis is een degeneratieve ziekte die de gewrichten aantast. Terwijl artrose wordt veroorzaakt door leeftijdsgebonden factoren of regelmatige slijtage van weefsels, is reumatoïde artritis een auto-immuunziekte. In deze toestand neemt het immuunsysteem van het lichaam aan dat de eigen gewrichten van het lichaam vreemde lichamen zijn en valt het deze aan. Het leidt tot ontsteking van gewrichten en uiteindelijk hun vernietiging.

Symptomen van artritis:

Als u aan artritis lijdt, heeft u de meeste kans op de volgende symptomen:

 • Gewrichtspijn.
 • Stijfheid in gewrichten.
 • Ontsteking.
 • Roodheid in gewrichten.
 • Verminderde mobiliteit.

Preventie van artritis:

Het ongelukkige nieuws voor velen is dat artritis niet kan worden voorkomen. Factoren zoals genen, levensstijl dragen bij aan een groter risico op artritis. U kunt de kans echter verkleinen door deze eenvoudige tips te volgen:

 • Eet een uitgebalanceerd dieet, dat rijk is aan calcium en omega-vetzuren.
 • Breng minstens 20-30 minuten door onder de zonnestralen in de vroege ochtend om wat vitamine D te krijgen.
 • Houd uw gewicht onder controle om de druk in uw gewrichten te verminderen.
 • Voorkom verwondingen of trauma door aandacht te besteden aan uw bewegingen.
 • Voer regelmatig oefeningen uit om uw gewrichten te versterken.
 • Krijg regelmatig medische controles om vroege tekenen van artritis op te sporen.

Beste huismiddeltjes voor artritis:

1. Knoflook:

Knoflook

Knoflook is een natuurlijke remedie voor artritis. De ontstekingsremmende eigenschappen van knoflook helpen bij de behandeling van artritis en het verminderen van pijn en zwelling. Het enige wat u hoeft te doen is elke dag 3-4 teentjes knoflook ‘s morgens vroeg te consumeren. Dit geeft u de gewenste resultaten op de crisis.

2. Krijg een massage voor artritis:

massage huismiddeltjes voor artritis

Elke dag een zachte massage van de gewrichten is een perfecte manier om de bloedcirculatie in de gewrichten te verbeteren en de spierstijfheid te verminderen. Dit helpt bij het verminderen van de pijn en zwelling. Krijg elke dag 15-20 minuten om te masseren voor het comfort dat u wenst. Messaging is een zeer eenvoudige natuurlijke remedie voor de behandeling van artritis in het kniegewricht.

3. Kurkuma:

Kurkuma

Kurkuma is de beste remedie voor artritis thuis. De curcumine-enzymen en de ontstekingsremmende voordelen van kurkuma maken het een perfect huismiddel voor de behandeling van artritis (1). Je kunt kurkumasupplementen en capsules nemen die op de markt verkrijgbaar zijn of anders een beetje kurkuma in een glas lauw water mengen en elke avond consumeren. Kurkuma kan ook in de gerechten voor het voordeel.

4. Aardappelsap:

Aardappelsap

Als je je afvraagt ​​hoe je artritis op natuurlijke wijze kunt behandelen, probeer dan Aardappelsap! Een eenvoudige manier om de problemen van artritis op een veilige en natuurlijke manier te verminderen, is door ‘s morgens vroeg voor het ontbijt een kopje vers aardappelsap te nemen. Het zal u ongetwijfeld verlichting geven van de pijn, ontsteking en zwelling van artritis (2). Dit zijn de beste huismiddeltjes voor artritis

5. Sesamzaad:

Sesam zaden

Sesamzaad is de veilige en natuurlijke substantie die effectief wordt gebruikt als een huismiddeltje voor artritis. Dit zou een van de goede en meest effectieve manieren zijn om de botten en gewrichten te versterken en artritis te behandelen. Een studie zegt dat sesamzaad gunstig is voor patiënten met artrose in de knie door 40 gram per dag te nemen (3). Week ‘s avonds een handvol sesamzaadjes in water en drink dit water ‘s morgens vroeg samen met de zaden.

6. Fysieke activiteit:

wandelen

Het is een must om vast te houden aan een actieve fysieke activiteitsroutine. Dit kan iets eenvoudigs zijn als 30 minuten wandelen of zelfs iets professioneels zoals fysiotherapie. Dit zal de spieren helpen sterk te worden en zorgen voor een betere bloedtoevoer naar de gewrichten, waardoor de druk en zwelling en de behandeling van pijn worden verlicht..

7. Pas alternatieve warme/koude therapie toe:

Home remedies voor artritis IJszak

Het aanbrengen van een ijszak op het getroffen gebied met behulp van een handdoek, gevolgd door het aanbrengen van een warmwaterzak, is een van de juiste methoden om te gebruiken als het gaat om de behandeling van artritis. Dit moet elke dag worden gedaan om de beste resultaten te krijgen.

8. Acupunctuur voor artritis:

Huismiddeltjes voor artritis Acupunctuur

Acupunctuur is de kunst om theelepelpunten van het lichaam onder druk te zetten. Deze helpen op veel manieren en voor veel gezondheidsproblemen. Hetzelfde geldt voor artritis en is een van de bekende huismiddeltjes om aan vast te houden. Huur elke dag een professional in voor acupunctuur om de resultaten te krijgen.

Preventieve maatregelen: Als u een zwangere vrouw bent, is acupunctuur mogelijk geen veilige methode, omdat het de lichaamsfuncties kan veranderen.

9. Kaneelwonderen:

Kaneel

De ontstekingsremmende eigenschappen en het hoge gehalte aan antioxidanten in kaneel maken het een perfect huismiddeltje voor veel gezondheidsproblemen, waaronder artritis (4). Een pasta gemaakt van honing en kaneelpoeder kan op het getroffen gebied van artritis worden aangebracht of anders kan men honing, kaneelpoeder en lauw water mengen en elke dag drinken. Beide methoden zijn gunstig voor het probleem.

10. Gemberthee:

Gember thee wortel

Gember is altijd een goede remedie om ontstekingen en pijn te verminderen, omdat de natuurlijke ontstekingsremmende eigenschap je in staat stelt je hardnekkige pijn onder controle te houden. Ook zal gember effectief nuttig zijn voor de behandeling van artrose van de knie (5). Je kunt er thee van maken door het met water aan de kook te brengen of er gewoon een pasta van te maken en het te gebruiken in je dagelijkse voedselbereidingen. Je kunt ook een pasta van gember en honing maken en deze aanbrengen op het aangetaste jichtige gebied.

11. Pepermuntolie:

Pepermunt olie

Munt houdt je adem fris en je zintuigen gekoeld en doet precies hetzelfde voor je ontstoken gebied, hier kan pepermuntolie worden gebruikt als een etherische olieproduct. Wrijf het zachtjes op het artritische gebied en masseer het goed. De muntolie bevat ontstekingsremmende eigenschappen die de zwelling, pijn en roodheid in dat getroffen gebied zouden tegengaan. In plaats van pepermuntolie kun je ook kiezen voor pepermuntthee.

12. Visoliesupplementen:

visolie supplement

Artritis gebieden zoals gewrichten of meestal knieën zwellen op en veroorzaken pijn en stijfheid. Huismiddeltjes voor artritis omvatten visolie die kan worden verkregen in vloeibare vorm of gewoon in de vorm van capsules. Visolie bevat omega 3-vetzuren, een constante bron van ontstekingsremmers die de pijn en zwelling van binnenuit onmiddellijk zou verminderen.

13. Epsom-zout voor artritis:

Zout epsom

Epsom-zout, rijk aan magnesiumsulfaat, is nog een ander huismiddeltje voor artritis, maar deze keer heb je het meest nodig om goed te weken. Magnesiumsulfaat is een mineraal deeltje dat al eeuwen wordt gebruikt om pijn, roodheid en zwelling te genezen. Voeg in een kom met lauw water een half theekopje Epsom-zout toe en nadat je het mengsel een paar keer hebt geroerd, dompel je een handdoek onder, wring het uit en houd het aangebracht op het getroffen gebied.

14. Verminder het gewicht:

huismiddeltjes voor artritis

Obesitas en artritis gaan niet hand in hand. Artritis is vooral een slachtoffer van de gewrichten en de botstructuur en tijdens artritis is het normaal dat je botten zwak en onstabiel worden. Zwaargewicht verhoogt de druk in het bot en kan de situatie voor u verergeren, inclusief botkloven of blijvende buiging van het bot. Verminder obesitas en probeer jezelf fit te houden.

15. Druivensap:

huismiddeltjes voor artritis

Druivensap staat bekend om zijn ontstekingsremmende verlichting en vindt daarom opnieuw zijn weg terug naar dit artikel met huismiddeltjes voor kniepijn bij artritis. druivensap kan in een voorverpakte fles worden gehaald uit de plaatselijke kruidenierswinkel in een voorverpakte fles of kan gewoon thuis worden gemaakt. Als het sap geen optie is, kun je altijd gewone druiven nemen en de zwelling van de gewrichten weghouden.

16. Appelciderazijn:

Appelcider azijn

Een cocktail van essentiële mineralen en voedingsstoffen, appelciderazijn bevat magnesium, calcium en kalium, alle noodzakelijke items die je nodig hebt om je artritispijn te genezen. appelciderazijn helpt ook bij de wederopbouw van uw bindweefsel en stelt u in staat uw gewrichten te versterken.

17. Alfalfa voor artritis:

Luzerne

Alfalfa is meer dan alleen een remedie voor artritispijn. Afgezien van zijn kruideneigenschappen, is alfalfa doordrenkt met essentiële mineralen en kan het u helpen de weefsels en pezen te versterken die de gewrichten en de botvezels bij elkaar houden. Alfalfa versterkt de botten vanuit de kern, waardoor je verlichting krijgt van stijve, pijnlijke gewrichten. Kook alfalfazaden in water, zeef ze en drink het op.

18. Kruidenolie:

Kruidenolie

Kruidenolie is een van de beste huismiddeltjes voor artritis in handen en voeten. Je kunt kruidenoliën kopen die al zijn gemaakt en verpakt uit een commerciële bron of je kunt eenvoudig zelf een oplossing maken met kruiden en specerijen zoals Bhringraj, lavendel, kruidnagel, fenegriek en dergelijke. De essentiële eigenschappen van deze kruidenolie kalmeren ontstoken rode gebieden met artritische eigenschappen en zouden onmiddellijke verlichting van uw pijn bieden.

19. Fysiotherapie:

Fysiotherapie

Natuurlijke remedies voor artritis omvatten ook fysiotherapie. Hiervoor kunt u enkele van de beste fysiotherapie-bewegingen van een vaste bron leren of gewoon hulp krijgen van een professional die u kan helpen uw gewrichten te oefenen en te bewegen.

20. Jeneverbessenthee:

Jeneverbes Thee

Jeneverbes bevat een inhoud die we herkennen als een terpeen. Dit deeltje wordt meestal gebruikt om bepaalde witte bloedcellen en bloedplaatjes te onderdrukken, die gewoonlijk reageren en reageren op pijn en ontsteking. Jeneverbessen kunnen worden gezeefd en in een thee worden gekookt. Voeg een theelepel honing toe en laat ze voor je ontstoken gewrichten zorgen.

21. Zuivelfabrieken:

Zuivelproducten huismiddeltjes voor artritis

Zuivelproducten zijn een constante bron van calcium, een mineraal dat veel nodig heeft om botten te versterken en flexibel te maken. Elke ochtend een glas melk of wat kaas bij het ochtendontbijt helpt. Dit is een van de beste huismiddeltjes voor artrose.

22. Kersen voor artritis:

Kersen

Kersen zijn ook een goede bron van huismiddeltjes voor de behandeling van artritispijn. verrijkt met kalium en magnesium, worden kersen beschouwd als de pijnstillers van de natuur. Het kalium werkt hard om de zwelling te verminderen, terwijl het magnesium aan de binnenkant werkt om de pijn te verminderen.

23. Paardebloembladeren:

Paardebloembladeren: huismiddeltje voor artritis

Van paardenbloemthee wordt gezegd dat het een van de effectieve huismiddeltjes is voor reumatoïde artritis. Week paardenbloembladeren in warm water en maak er een dampende kop thee van als paardenbloembladeren om je zintuigen te kalmeren, samen met het ontstoken gebied en laat je gewrichten flexibeler worden.

Voorzorgsmaatregel: Paardebloembladthee is een diureticum en kan overmatig urineren veroorzaken. Drink het met uiterste voorzichtigheid.

24. Eucalyptusolie:

Eucalyptus olie

Eucalyptusolie zorgt niet uit de eerste hand voor uw artritis, maar tijdens een pijnlijke dag kan dit kruidengeneesmiddel u van pas komen. eucalyptus is een essentiële olie met meerdere voedingsstoffen, waarvan er één kan worden herkend als pijnstillend of pijnstillend.

25. Cayennepasta:

huismiddeltje voor artritis Cayene Pepper

Het is heet en wordt vaak in gerechten gebruikt om er smaak en kruiden aan toe te voegen. Cayenne kan echter ook worden gebruikt om uw gewrichten weg te houden van brandende pijn en roodheid. Het is een van de beste natuurlijke huismiddeltjes voor een artritisprobleem in de knieën.

Nu je deze natuurlijke remedies voor artritispijn hebt geleerd, is het tijd om ze thuis uit te proberen. De meeste ingrediënten zijn gemakkelijk van de lokale markten te krijgen. U moet echter onthouden dat deze methoden niet mogen worden gebruikt als vervangingsgeneesmiddel voor de behandeling van artritis. Ze moeten hand in hand gaan met uw reguliere medicatie. Het is ook raadzaam om deskundig advies van een arts in te winnen voordat u ze thuis probeert.

Veel Gestelde Vragen:

1. Kunnen kinderen vatbaar zijn voor artritis??

Ja! Artritis kan zelfs kinderen aanvallen, een aandoening die Juvenile Idiopathische Artritis (JIA) wordt genoemd. Deze kinderen ervaren dezelfde symptomen als die van volwassenen, zoals gewrichtspijn, ontsteking, stijfheid, zwelling en zelfs koorts. Dit type artritis is gevaarlijker, omdat het kan leiden tot permanente beschadiging van de weefsels in de gewrichten en deze uiteindelijk kan vervormen.

2. Hoe artritis te diagnosticeren??

Artritis is een symptomatische ziekte, die kan worden geïdentificeerd door een reeks symptomen die door de patiënt worden ervaren. Naast een grondig lichamelijk onderzoek houdt een arts ook rekening met de familieanamnese, röntgenfoto’s en bloedonderzoek. Met behulp van deze gegevens zal het gemakkelijk zijn om te begrijpen welk type artritis u heeft om de juiste behandelingskuur voor u voor te stellen.

3. Is het oké om te sporten als ik artritis heb??

Ja! In feite wordt lichaamsbeweging sterk aanbevolen voor artritispatiënten. Het uitvoeren van warming-ups, rekoefeningen, zwemmen of andere lichamelijke oefeningen kan uw gewrichtsbewegingen vergemakkelijken en stijfheid verminderen. Deze activiteiten kunnen uw weefsels versterken en uw toestand onder controle houden. U kunt een rustgevend gevoel ervaren na een trainingsroutine.