De wereld is nu een voorbode van vervuiling, verontreinigende stoffen die ons dagelijks leven beheersen, nergens om te verbergen. In zo’n toestand is het niet natuurlijk voor ons om de belichaming van vele ziekten te zijn. Samen met onze innerlijke mechanica, zoals het hart en de longen, worden ook onze externe weefsels blootgesteld aan deze barre omstandigheden.

Het grootste orgaan in ons lichaam, de huid, is een zacht, dun geperforeerd vat in ons lichaam dat bij contact met deze schadelijke verontreinigende stoffen reacties veroorzaakt, waarvan we sommige vaak hebben meegemaakt, dermatitis.

Beste huismiddeltjes voor dermatitis

Ooit last gehad van de blaren op je huid en je afgevraagd hoe je daar een stabiel middel voor kunt krijgen. Dermatitis is een huidaandoening waarbij de huid schilfert of korst en vervolgens breekt en samen met deze kloven in de huid het getroffen gebied rood wordt en huiduitslag die af en toe jeukt. Dit wordt in feite gecategoriseerd onder huidontsteking, waarbij de basissymptomen een rode, vlekkerige huid zijn met een branderig of tintelend gevoel en vaak jeukende en schilferende huid.

Sommige dermatitisreacties kunnen te wijten zijn aan bepaalde producten waarvoor we allergisch zijn. Uit een persoonlijk geval heb ik me gerealiseerd dat geurende parfums, crèmes of deodorants niet geschikt zijn voor een vriend die het al die tijd niet wist en ontdekking vermijdt ze nu en is goed en wel. Hetzelfde kan bij jou het geval zijn. Misschien reageert je huid op een wasmiddel of op een ander textielmateriaal.

Het zal je verbazen dat zelfs sommige sieraden de oorzaak kunnen zijn van je dermatitis. Het kan ook een voedselproduct zijn, iets waarvoor u allergisch bent, zoals noten of wat fruit. Uw huidtype kan ook een sleutel zijn. Een vette of bezwete huid trekt meer vuil aan en dit leidt tot gistvorming in de huid. Deze gist reageert en vormt derma.

Eenvoudige huismiddeltjes voor dermatitis:

1. Kokosolie:

kokosnootolie

Kokosolie is iets dat algemeen bekend is onder Indiase families, hetzij om te koken of als applicator voor de haarhuid. De natuurlijke voedingsstoffen mengen zich met de huid en daarom is dit een goed huismiddeltje om dermatitis te genezen. De antimicrobiële eigenschappen hydrateren en egaliseren de huid en dagelijkse toepassing bleek minder roodheid en ontsteking. Verwarm kokosolie en breng het elke avond voor het slapengaan aan op het aangetaste gebied.

2. Lactocalamine:

Lacto Calamine voor dermatitis

KOOP HET HIER

Weet je nog die roze calaminefles? Lacto calamine is een kalmerende medicinale applicator die ook helpt bij het genezen van de ontsteking. Breng het een paar keer per dag aan en zie direct resultaat.

3. Vitamine E:

Vitamine E huismiddeltjes voor dermatitis

Vitamine E is een effectieve voedingsstof die je onmiddellijk nodig hebt als je last hebt van dermatitis. Deze vitamine-olie verzacht niet alleen het jeukende of branderig gevoel, maar werkt tegelijkertijd om het getroffen gebied te genezen. Vitamine E kan worden gebruikt in de vorm van oliën of crèmes. Zoek naar producten die rijk zijn aan vitamine-olie zoals zonnebloemolie of tarwekiemolie en breng deze feilloos aan. Je kunt vitamine E ook in voedsel gebruiken, zoals het gebruik van mosterdolie tijdens het koken.

4. Cool kompres:

IJspak

KOOP HET HIER

Bij een ontsteking komt veel warmte vrij en een snelle remedie hiervoor is het gebruik van koele kompressen. Medicinale cool jelly-kompressen zijn verkrijgbaar in elke nabijgelegen drogisterij. Als dat niet het geval is, kunt u een dikke doek gebruiken en deze om ijs wikkelen of in gekoeld water dompelen en op het getroffen gebied aanbrengen.

5. Aloë Vera:

aloevera voor dermatitis

Aloë vera is een magische genezer voor alle doeleinden en veroorzaakt dus wonderen bij huidproblemen. Verzamel het heldere sap van het binnenste vruchtvlees van de bladeren en breng het aan op de afbladderende, gebarsten huid. Samen met minder jeuk en een branderig gevoel verlost het ons permanent van deze ziekte. Aloë vera is een van de beste huismiddeltjes voor dermatitis.

6. Bakpoeder:

natriumcarbonaat

Soms kan het nemen van een rustgevend bad door havermout of bakpoeder samen met het water te mengen, uw getroffen gebied afkoelen en u helpen bij dit proces.

7. Kabeljauwleverolie:

Gebruik anders gefermenteerde levertraan die vol zit met vitamine A, D en E.

8.Magnesiumbaden:

Magnesiumbad is nog een andere methode om verlichting te krijgen van dermatitis. Voeg magnesiumpoeder toe aan uw badwater of gebruik magnesiumoliën, wat ook gunstig is. dit is een geweldig detox-bad voor je aangetaste huid dat alle problemen wegneemt.

9. Zout en magnesiumspray:

Wanneer de huidaandoeningen in contact komen met magnesium en mineralen kan dit wonderen doen voor de huid.