melasma huismiddeltjes

Melasma is een van de huidaandoeningen die gewoonlijk de natuurlijke teint van de huid aantasten. Er zijn bruine vlekken op de huid, vooral het deel van het gezicht waardoor de huid er dof en onaantrekkelijk uitziet. Het is een vorm van de aandoening die meestal vrij zichtbaar is en zeker moet worden behandeld. Naast het nemen van professionele hulp, is het belangrijk dat je een aantal veilige en effectieve huismiddeltjes gebruikt om de littekens te verminderen en weer een vlekkeloze huid te krijgen. Het beste van deze gids is dat het je enkele van de beste huismiddeltjes in de hand geeft die regelmatig kunnen worden gebruikt om de gewenste resultaten te krijgen. Het enige wat u hoeft te doen is degene te kiezen die voor u toegankelijk en handig is.

Meest effectieve huismiddeltjes voor Melasma:

1. Voordelen van azijn:

azijn voor melasma

Het verdunnen van azijn in water is de beste manier om het gezicht elke dag te reinigen om melasma te behandelen. Dit moet elke dag worden gedaan voor zichtbare resultaten. Het is een van de beste manieren om huidaandoeningen te genezen. Eenmaal aangebracht, moet de huid een tijdje drogen. Het werkt ook als bleekmiddel en geeft een heldere en stralende huid.

2. Gebruik zonnebrandcrème:

gebruik zonnebrandcrème voor melasma

Gewoonlijk zijn UV-stralen van de zon een van de belangrijkste redenen voor het probleem van melasma. Het beste wat u kunt doen, is een goede zonnebrandcrème met SPF-gehalte op de huid gebruiken voordat u naar buiten gaat. dit is een van de huismiddeltjes voor de crisis.

3. Drink water:

drink water

Water hydrateert de huid en spoelt de dode huidcellen en pigmentvlekken weg. Het is ook een van de juiste manieren om de gifstoffen uit de huid te spoelen. Het beste wat u kunt doen is 10-12 glazen gewoon en gefilterd water in het dieet opnemen voor de geleidelijke maar effectieve behandeling van melasma.

4. Citroensap:

citroensap

Breng wat citroensap aan met een watje op de huid waar de melasma is aangetast. Dit dient regelmatig te gebeuren. Men moet weten dat citroen natuurlijke blekende eigenschappen heeft. Het helpt bij het verlichten van de huid en behandelt zo de bruine vlekken op de juiste manier.

5. Antioxidanten Rijke voedingsmiddelen:

Rijk aan antioxidanten

Het opnemen van voedsel dat rijk is aan antioxidanten, zoals bessen en veel kleurrijke groenten en fruit, is een van de juiste manieren om zowel de huid als het lichaam een ​​goede gezondheid te geven. Het maakt de huid stevig en vernietigt de vrije radicalen die schade en aandoeningen aan de huid veroorzaken zoals melasma. Door bessen en antioxidantrijk voedsel toe te voegen, kunt u het probleem behandelen.

6. Grammeelpakket:

Gram Meelpakket

Neem ongeveer 2 theelepels gram bloem met kurkuma en citroensap en maak er een gladde pasta van. Dit moet ongeveer 20-25 minuten op de getroffen gebieden worden aangebracht. Volg deze remedie ongeveer 5 keer per week om de bruine vlekken lichter te maken.

7. Afschilfering:

Scrub de huid 2-3 keer per week om ervoor te zorgen dat de dode huid wordt verwijderd en er nieuwe celvorming ontstaat. Dit zal op een langzame maar gemakkelijke manier leiden tot het lichter worden van de huid en de behandeling van bruine vlekken. Het is een van de juiste huismiddeltjes.

8. Ui:

ui voor melasma

Neem wat plakjes ui en dompel deze in azijn. Dit moet elke dag op de bruine plekken worden aangebracht als een thuiskuur voor melasma. Zorg ervoor dat je je ogen sluit om de tranen te vermijden.

9. Aloë Vera-toepassing:

Aloë vera

Aloë Vera is geweldig voor de gezondheid van de huid en samen met het kalmeren van de huid helpt het ook bij de behandeling van huidproblemen, waaronder de bruine vlekken van melasma. Het enige wat u hoeft te doen is de gel elke dag op de huid aan te brengen en te masseren om de resultaten te krijgen.