Schizofrenie is een soort chronische geestesziekte waarbij een persoon hem/haar in staat vindt om het verschil tussen realiteit en verbeelding te vinden. De symptomen zijn wanen, onsamenhangende spraak en hallucinaties. De oorzaken van het ontstaan ​​van schizofrenie kunnen genetische, chemische onbalans in de hersenen, omgevingsfactoren, virale infecties bij de geboorte of een soort stress tijdens de zwangerschap zijn..

Huismiddeltjes voor schizofrenie

Rekening houdend met de ernst van deze aandoening kan men hulp gebruiken bij enkele huismiddeltjes die de toestand van schizofrenie bij een persoon kunnen verbeteren

Eenvoudige huismiddeltjes voor schizofrenie:

Laten we hier kijken met de genoemde top 9 huismiddeltjes voor schizofrenie.

1. Basilicumbladeren:

Basilicum blaadjes

Het heeft antioxiderende eigenschappen die verschillende ziekten kunnen behandelen, waaronder schizofrenie. Wat je wel kunt doen is de thee drinken die wordt bereid door enkele basilicumblaadjes in water te koken. Suiker en citroen kunnen naar smaak worden toegevoegd.

Deze thee kan helpen bij het verbeteren van de hersenfunctionaliteit en helpt dus bij het beheersen van de symptomen die gepaard gaan met deze psychische stoornis. Deze kruidenthee kan positieve resultaten en verbeteringen laten zien als deze twee keer per dag wordt geconsumeerd.

2. Indiase kruisbes:

Kruisbes

Dit zijn weer natuurlijke antioxidanten. Het bevat een grote hoeveelheid vitamine C en niacine-amide, wat helpt bij het genezen van het probleem van schizofrenie. Wat je wel kunt doen is een maand lang 2 of 3 Indiase kruisbessen eten. Een ander alternatief is om droge bladeren van Indiase kruisbes te nemen en een poeder te maken door het te malen. Neem twee keer per dag een theelepel van dit poeder met heet water. In een periode van een maand zul je zeker weinig veranderingen in de persoon vinden.

3. Koudwatervissen:

Koudwatervissen

Zoals we allemaal weten, biedt vissen hersenfunctionaliteit en de algehele gezondheid van de hersenen. Dus als een persoon lijdt aan de problemen van schizofrenie, moeten ze elke dag vis eten op een regelmatige basis, omdat het erg goed is voor de hersenen. Omega 3-vetzuren die in de vis aanwezig zijn, kunnen helpen bij de behandeling van schizofrenie.

4. Zoethoutpoeder:

Zoethoutpoeder

Het bevat mineralen en verbindingen die helpen bij het verbeteren van slechte hersencondities en het zelfs tot op een bepaald niveau beheersen. Het heeft helende eigenschappen. Men moet een theelepel van dit poeder 10 tot 15 minuten in water koken. Zeef de vloeistof en drink deze op. Voor het beste resultaat moet je het met een lege maag drinken.

5. Groene kardemom:

Cardmom

Van de zaden is bekend dat ze verschillende symptomen van schizofrenie beheersen. Je kunt een glas heet water nemen en het groene kardemompoeder erin mengen. Laat het goed na het roeren. Zeef de vloeistof en drink hem lauw. Drink het twee keer per dag en je kunt zelfs suiker naar smaak toevoegen.

6. Aziatische ginseng:

Aziatische Ginseng

Dit is een kruid met helende eigenschappen. Je kunt thee zetten door het poeder ervan in een glas water ongeveer 10 minuten te koken. Zeef de vloeistof en drink deze op. Deze remedie moet gedurende zes maanden continu worden gevolgd, omdat het verschillende symptomen van schizofrenie kan behandelen

7. Gingko Biloba:

Gingko Biloba

Dit is een kruid dat de hersencirculatie en de functionaliteit van de hersenen kan verbeteren. Het kan het geheugen verbeteren en omgaan met vermoeidheid en stemmingswisselingen. Dit kruid kan worden gebruikt om thee te zetten en minstens twee of drie keer per dag te drinken. Dit kruid is erg beroemd onder de patiënten van schizofrenie omdat het zuurstofgehalte naar de hersenen toeneemt en daarmee de functionaliteit in het algemeen..

8. Wortel:

Vitamine h voedingsmiddelen Wortelen

Gelooft u dat een wortel nuttig kan zijn om schizofrenie te behandelen? Ja het is echt handig. Een persoon die aan schizofrenie lijdt, moet het dagelijks consumeren. Het werkt op hersenzenuwen en de functionaliteit ervan.

9. Kamille:

kamille

Het bevat essentiële mineralen en verbindingen die kalmerende eigenschappen hebben. Het is een stemmingsverbeteraar en bevordert de slaap bij mensen die regelmatig aan schizofrenie lijden.

Deze remedies kunnen de effecten van schizofrenie minimaliseren.