Een verstuikte enkel is een van de gezondheidsproblemen die zich richten op de spieren en de weefsels van de enkel en de ernstigste kunnen zelfs tot 4-5 maanden aanhouden. In extreme gevallen kunnen mensen niet eens lopen of bewegen. Volledige bedrust wordt in de meeste gevallen alleen aangeraden om de aandoening niet verder te verergeren.

Het is echter een veelvoorkomend probleem en kan optreden als gevolg van een heleboel redenen, waaronder onbalans en te veel belasting van de enkel. Wat de oorzaak ook is, het beste is om te kijken naar remedies voor thuis die u kunnen helpen het herstel van de verstuiking te versnellen. Deze huismiddeltjes moeten veilig en effectief zijn voor de enkel.

Huismiddeltjes voor verstuikte enkel

De onderstaande lijst bevat enkele van de beste die u regelmatig kunt gebruiken voor de beste resultaten.

Uitstekende huismiddeltjes voor verstuikte enkel:

1. Gebruik van ijszakken:

Een van de beste behandelingen voor de ontsteking van de enkel is om meerdere keren per dag gedurende 10-15 minuten in één sessie een ijszak op het getroffen gebied te gebruiken. Zorg ervoor dat je tussendoor een handdoek gebruikt. Dit zal ook helpen bij het verminderen van pijn die gepaard gaat met de verstuikte enkel. Het is een van de beste remedies om op te vallen.

2. Geef het rust:

Probeer overbelasting van de enkel te vermijden. Het wordt aanbevolen om alle activiteiten te vermijden die het ongemak en de pijn vergroten. Dit betekent echter niet dat u geen eenvoudige activiteiten uitvoert. Door rust te nemen, kun je de verstuiking de tijd geven om goed te genezen. Het is een van de effectieve dingen om te doen.

3. Houd de enkel omhoog:

Slaap terwijl u de enkel omhoog houdt tot een positie die zich boven het hart bevindt en is een van de bekende huismiddeltjes voor de verstuiking. Het helpt bij het verminderen van zwelling door het overtollige vocht in de regio te verwijderen. Elevation doet wonderen tijdens de crisis.

4. Toepassing verwarmingskussen:

Op de verstuikte enkel kan een verwarmingskussen worden gebruikt om de pijn te verlichten en de bloedcirculatie in het gebied te verbeteren. Dit helpt bij een goede genezing van de verstuiking. Het enige dat u hoeft te doen, is het meerdere keren per dag 10-15 minuten gebruiken totdat het probleem is verdwenen.

5. Koel water laten weken:

Neem wat koud water in een bad en laat de enkels er een tijdje in weken om wat verlichting te krijgen van de symptomen van de verstuiking. Dit moet 1-2 keer per dag worden gedaan om de resultaten te krijgen. Voor hetzelfde doel kan men ook een lauwwarm waterbad gebruiken. Een warmtebehandeling helpt evengoed.

6. Beschermende beugels:

Er zijn verschillende beschermende beugels op de markt die kunnen worden gebruikt om de enkel vrij te houden van nog meer ongelukken. Deze hebben een kussenachtig effect op de enkel en geven een goede ondersteuning aan de benen. Elastisch ACE-verband is een andere goede optie om te gebruiken bij een verstuikte enkel. Het helpt zeker om de enkel in een positie te houden waarin deze vanzelf kan genezen zonder enige hinder van buitenaf.

7. Doe wat oefening:

Om de mobiliteit van de enkel te verbeteren, is het belangrijk om elke dag bepaalde oefeningen uit te voeren. Dit helpt ook bij het verbeteren van de bloedstroom en voorkomt stijfheid in de regio. Zorg ervoor dat u zich hiervoor alleen aan eenvoudige oefeningen en bewegingen houdt.

8. Uitrekken:

Licht rekken is een van de effectieve methoden die een huisremedie is. Dit moet elke dag worden geraadpleegd met een professional voordat u met de procedure begint. Het helpt weer om te voorkomen dat de enkel stijf wordt.

9. Fysiotherapie:

In extreme gevallen is het belangrijk om te weten dat fysiotherapie kan helpen om de enkel weer gezond en fit te maken. Men moet hiervoor een fysiotherapeut inhuren en kan dit voor hun comfort in het huis doen.

huismiddeltjes voor verstuikte enkel