Hoe kom je snel van een kater af? Wat is het laatste als je een avondfeest organiseert? Het plannen van het feest en het regelen van een drankje zoals wodka, bier of een ander drankje en een drankje zonder kater is de toptaak ​​op de lijst als het gaat om het organiseren van een bijeenkomst. Velen vergeten het latere effect van drinken, namelijk de kater en de verlichting van de kater. Na het opstaan ​​’s ochtends met hoofdpijn en braken is een veel voorkomend symptoom van hoofdpijn. In die situatie kun je het beste voorbereid zijn om de katersituatie aan te pakken in plaats van naar de medicijnwinkel of naar het ziekenhuis te rennen met eenvoudige huismiddeltjes en anti-katerpillen die je thuis hebt liggen.

kater huismiddeltjes

Wat is een kater??

Een kater is een term die wordt gebruikt om uit te leggen wanneer je last hebt van katersymptomen zoals hoofdpijn, braken door een kater, enz., na een periode van sterke drank, overconsumptie van sterke drank of zelfs continu drinken van milde drank. Een dergelijke situatie kan zich ‘s ochtends of’ s avonds voordoen, afhankelijk van wanneer en hoeveel u drinkt, wat een weerspiegeling is van de ernst van de kater en de herstelduur van de kater.

Kater symptomen:

Alcoholkater wordt veroorzaakt na continue consumptie van onverdunde drank of grote kwaliteit van de verdunde drank. De belangrijkste opvallende symptomen en tekenen die vaak worden ervaren na zwaar drinken, kunnen na een paar uur worden gevoeld of wanneer u ‘s morgens opstaat.

Enkele van de belangrijkste symptomen zijn:

 • Het belangrijkste symptoom is hoofdpijn, je kunt soms ook een tollend hoofd voelen.
 • Braken
 • Diarree
 • Slechte adem ook wel halitose genoemd.
 • De verwarde gemoedstoestand
 • Wazig zien
 • Dorst, die wordt veroorzaakt door frequent braken.
 • Gevoeligheid voor licht
 • Vermoeidheid en zich zwak voelen
 • Buikkrampen
 • trillende handen

In ernstige gevallen, als alcoholvergiftiging optreedt, zijn de symptomen:

 • Moeite met ademhalen
 • verlamde aanval
 • Lichaamstemperatuur daalt tot onder
 • Bleekheid is van de huid

Wat veroorzaakt een kater??

De oorzaken van het krijgen van een kater zijn afhankelijk van verschillende externe en interne factoren. De belangrijkste externe factor is het type drank dat wordt gebruikt, waaronder wodkakater, bierkater of kater veroorzaakt door andere sterke alcohol die moeilijk te assimileren is en gemakkelijk uit het lichaam kan worden verwijderd. Zo blijft het alcoholgehalte in het lichaam langer aanwezig en veroorzaakt kater braken, hoofdpijn en andere symptomen.

De interne factor is niets anders dan de reactie van het lichaam op de alcoholinname en de reactie ervan door de lever. Een persoon met een laag metabolisme of een slechte leverconditie, een kater wordt veroorzaakt omdat het metabolisme van het lichaam traag is om het alcoholgehalte uit het bloed te verwijderen.

Hoe lang duurt een kater??

Een kater na het drinken duurt meestal 24 uur, ongeveer als je besluit om te stoppen met het nemen van nog meer glas alcohol. De tijdsduur is niet precies bekend, omdat elke lichaamsreactie om de alcohol te verdelen in aceetaldehyde en vervolgens in acetaat anders is.

Er zijn verschillende factoren zoals de hoeveelheid alcohol, het soort alcohol, het lichaamsgewicht, de leeftijd en vooral de conditie van de lever. Het alcoholgehalte zal uit het bloed afnemen in een gemiddelde duur van 24 uur, wat een hele dag is. Zo zal de bloedalcoholconcentratie (BAC) naar nul moeten dalen om het lichaam vrij te maken van het alcoholgehalte.

Beste huismiddeltjes tegen kater:

Hier hebben we de top 8 katerremedies ingeroepen die het beste werken. Laten we ze eens bekijken.

natuurlijke remedies voor kater

1. Citroenen kater remedie:

Een hard rockend feest vol sterke dranken en een cocktail kan ertoe leiden dat je de volgende ochtend wakker wordt met een kater. Een kater is een veelvoorkomende situatie wanneer u meer dan één of twee glazen van een soort alcoholische drank drinkt. Hoe om te gaan met een kater?

Een eenvoudig huismiddeltje om van een kater af te komen, kan binnen een minuut worden gedaan door citroenfruit zoals citroen te gebruiken. Citroen is gemakkelijk verkrijgbaar en wordt vaak bij iedereen thuis gezien. Verwerking Alcohol in het lichaam remt de glucoseproductie tijdens het leiden tot hypoglykemie, om dit te voorkomen in een glas citroensap met suiker in te nemen en een kater te overwinnen.

2. Eieren Kater Huismiddeltje:

Ei - beste huismiddeltje voor kater

Katerbehandeling thuis kan gedaan worden met eieren, een wit en geel gekleurd voedsel dat gemakkelijk verkrijgbaar is en voor iedereen gemakkelijk te maken is. Twee eieren breken en een omelet maken of roerei en eten met een sneetje toast is een gemakkelijke remedie voor een kater.

De eieren bevatten een element dat cysteïne wordt genoemd en dat de essentiële factor is die verantwoordelijk is voor het tegengaan van aldehyde, een alcoholgehalte dat zich in het lichaam ophoopt na het nuttigen van alcohol. Dus een goede start ‘s ochtends na het ontbijt is een gekookt of roerei pakken en teruggaan naar de normale routine van de weekdag.

3. Een kopje koffie drinken Kater Cure Home Remedy:

Een goede katerdrank is zeker koffie en gemakkelijk thuis te drinken. Het bekende chemische gehalte van cafeïne in koffie, dat verantwoordelijk is voor het stimuleren van het centrale zenuwstelsel, waardoor je je energieker en enthousiaster voelt. Dat is de geschiedenis van hoe koffie een essentieel ochtenddrankje werd. Dezelfde ideologie kan worden toegepast voor het verlichten van een kater.

Hoofdpijn veroorzaakt door een kater is te wijten aan de chemische stof adenosine. Het tegengif voor deze chemische stof is cafeïne, dus het nemen van een kopje koffie tegen een kater kan de adenosine in het lichaam verwijderen en de hoofdpijn en een andere bijwerking zoals vermoeidheid en luiheid helpen verminderen. Daardoor wordt de kater verminderd en gezakt.

4. Huismiddeltje voor gemberkater:

snelle remedie voor kater

Kater genezend drankje thuis kan gemakkelijk worden gemaakt door gewoon in de keuken te zoeken en Ginger van de plank te pakken. Gember is een anti-misselijkheidselement dat helpt om een ​​kater te behandelen na het drinken van sterke alcohol in de voorgaande dag. Het vermindert het gevoel van braken en zorgt voor snelle verlichting van een kater.

Gember helpt ook bij het stabiliseren van het spijsverteringsstelsel en kalmeert het maagslijmvlies. Probeer een eenvoudige warme gemberthee te maken met of zonder melk, zo niet, snijd dan twee tot drie plakjes verse gember en kauw erop. Het gembersap kan worden gecombineerd met honing om het suikergehalte gemakkelijk op te krikken.

5. Antioxidant Voedsel Kater Huismiddeltje:

Alcoholgebruik kan ertoe leiden dat vrije radicalen in het lichaam vrijkomen die worden veroorzaakt door oxidatieve stress. Om deze vrije radicalen te bestrijden, is het consumeren van voedsel dat vol zit met antioxidanten, een katervoedsel essentieel.

Enkele van de algemeen beschikbare antioxidanten zijn zoals bessen, druiven, granaatappels, wortelen pure chocolade, alle soorten noten en zaden zoals walnoten, amandelen en zaden zoals pompoenpitten, pijnboompitten, zonnebloempitten, enz. Anti-katerdrank met een antioxidant element omvatte theesoorten zoals groene thee en fruitthee. Consumeer een van de hierboven genoemde voedingsmiddelen samen met het ontbijt en verminder gemakkelijk de katersymptomen.

6. Drinkwater Kater Cure Huismiddeltje:

Een eenvoudig en gemakkelijk verkrijgbaar huismiddeltje tegen een kater is gewoon drinkwater. Het drinken van alcohol, een natuurlijk diureticum, kan ervoor zorgen dat u vaker dan normaal moet plassen. Dit leidt tot uitdroging, vermoeidheid, lethargie kan ook leiden tot diarree.

Uitdroging veroorzaakt verlies van essentiële elektrolyten uit het lichaam, wat leidt tot zwakte. Om het verlies van elektrolyten tegen te gaan, helpt het drinken van veel water het ijzergehalte in het lichaam te verhogen en de symptomen van een kater te verminderen. Men kan ook uit voorzorg een glas water drinken tussen de drankjes door om een ​​kater te voorkomen.

7. Bananen Kater Huismiddeltje:

katerbehandeling thuis

Goed eten na het drinken van sterke alcohol is belangrijk om katerbraken tijdens het opstaan ​​de volgende ochtend te voorkomen. Eenvoudig zelfgemaakt voedsel tegen een kater dat bij iedereen thuis verkrijgbaar is, zijn bananen. De lange gele schilvruchten zitten boordevol vitamine B6, evenals magnesium, een belangrijk mineraal dat helpt het bloedvat te ontspannen en katerhoofdpijn te voorkomen.

De twee tot drie bananen voor het naar bed gaan, wat helpt om de bloedsuikerspiegel op peil te houden en het spijsverteringsstelsel te stimuleren tegen zuurgraad en brandend maagzuur. Als de katersymptomen ‘s ochtends opkomen, meng dan twee bananen samen met amandelmelk en drink het als ochtendontbijt.

8. Haver kater huismiddeltje:

Als u ‘s ochtends een groot deel van de maaltijd eet nadat u de vorige avond een sterke drank hebt gedronken, zal dit helpen de symptomen van een kater te verminderen en de dag soepel en stabiel te laten verlopen. Een van die zelfgemaakte beste katervoedsel dat gemakkelijk te maken is en het is de haver.

Super-Hot, direct gekookte haver met melk of water bevat veel voedingsstoffen zoals vitamine B, mineralen zoals magnesium, calcium en magnesium. Haver neutraliseert ook het zure niveau van het spijsverteringsstelsel en reguleert de afscheiding van maagsap. Het mengen van een theelepel suiker met haver zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel meteen weer op peil komt en ook het energiepeil omhoog gaat.

Beste kater genezen drankje:

Sinaasappelsap werkt als de beste remedie tegen een kater. Laten we ze eens bekijken.

1. Orange Juice Hangover Cure Drink:

onmiddellijke verlichting van een kater

Fruit is een van de veelgebruikte remedies tegen een kater en kan zo worden geconsumeerd of tot sap worden verwerkt. De algemeen verkrijgbare en gemakkelijk te maken anti-katerdrank is sinaasappelsap, ook wel PB genoemd. Sinaasappelsap bevat vitamine C, een essentiële vitamine die verantwoordelijk is voor het stimuleren van het metabolisme en daardoor voor het vasten van het lichaamsmetabolisme.

Het alcoholgehalte in het lichaam wordt sneller opgenomen dan normaal. Sinaasappelsap helpt je ook om gehydrateerd te blijven, je beter te voelen en duizeligheid te voorkomen. Fructose is het suikergehalte in het sinaasappelfruit dat essentieel is om het lichaam energie en uithoudingsvermogen te laten herwinnen na een zware kater.

Beste kater medicijnen of pillen:

Hier hebben we 2 beste katermedicijnen of katerpillen ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

1. Antacida-pillen voor kater:

anti kater pil onmiddellijke verlichting van kater

Remedie voor kater met behulp van katergeneeskunde geeft direct resultaat in vergelijking met natuurlijke zelfgemaakte recepten. Dit is een voordeel, maar het is het beste om de medicatie niet dagelijks te gebruiken om een ​​kater te verminderen. Een anti-katerpil die gemakkelijk thuis verkrijgbaar is, zijn de maagzuurremmers.

Alcoholgebruik leidt tot maagsapstoornissen in het spijsverteringsstelsel, wat leidt tot zuurgraad en maagproblemen zoals zuurgraad en een opgeblazen gevoel. Een gevoelig spijsverteringsstelsel kan ook leiden tot diarree als regelmatig alcohol wordt gebruikt. Door zuur te nemen neutraliseert het de maagsappen en geneest het zuurgraad en maagklachten.

2. Ontstekingsremmende medicatie voor kater:

beste katerbehandeling thuis

Het ruige deel na het nuttigen van een grote hoeveelheid drank is zeker de kater. Een kater kan ervoor zorgen dat je energie verliest en je moe voelt. Hoe zich te ontdoen van een katersymptoom, de eenvoudig te gebruiken katerbehandeling is anti-katerpillen.

Een voorbeeld van zo’n gemakkelijk verkrijgbaar en altijd in voorraad thuis is de niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) zoals aspirine, Ibuprofen. Ontstekingsremmers verminderen de symptomen van een kater. Maar voor regelmatig drinken en opduiken worden NSAID-pillen niet aanbevolen, omdat deze pillen bijwerkingen hebben, waaronder beschadiging van de lever en verstoring van de voering van het spijsverteringskanaal.

Beste tips voor het genezen van een kater:

Enkele van de meest prangende vragen die u in gedachten moet houden als u een kater ervaart, is hoe u een kater kunt verminderen of hoe u uit een kater kunt komen en hoe u een kater kunt verlichten. Katergerelateerde symptomen die vaak worden ervaren zijn: regelmatig last hebben van ernstige hoofdpijn, duizeligheid en andere bijbehorende katersymptomen na het nuttigen van alcoholische dranken. Er is een goede tactiek nodig om met deze problemen om te gaan en slim genoeg te zijn om ze te kennen en aan deze katersymptomen te ontsnappen. Probeer deze onderstaande do’s en don’ts katertips en ervaar de verandering die voelbaar is na een feestje met sterke alcoholische dranken met vrienden.

Do’s:

Voordat u alcohol gebruikt:

 • Denk er in de eerste plaats aan om te beseffen hoeveel u alcoholische dranken kunt consumeren, zoals cocktails of gewone wijn of zelfs harde dranken. De capaciteit kennen, het innameniveau beperken en een zware kater voorkomen.
 • Laat altijd een levertest doen als u regelmatig alcohol drinkt.
 • Wegblijven van allergische dranken.

Tijdens het drinken van alcohol:

 • Probeer alcohol te drinken die minder congeneren bevat. Congeneren zijn een chemisch toxisch bijproduct dat ontstaat bij de verwerking van alcohol. Sommige van de dranken die minder soortgenoten bevatten, zijn wodka, rum en gin.
 • Alleen niet-kroezige dranken drinken.
 • Mengen van alcohol alleen met sappen.

Naar bed gaan na alcohol:

 • Ga naar bed met een fles water, want water is een goed hydraterend middel.
 • Een goede en goede nachtrust krijgen is ook belangrijk om door iedereen in overweging te nemen.

Volgende dag ochtend:

 • Een goed ontbijt als je ‘s ochtends opstaat is belangrijk, samen met koffie. Met koolhydraten geladen voedsel kan het suikerniveau gemakkelijk verhogen.
 • Door multivitaminetabletten in te nemen, krijgt u een boost van uw foliumzuur, vitamine B12 en magnesium.
 • Een goedemorgenwandeling maken en de frisse lucht inademen. Op deze manier kun je je energieker voelen door spieren te strekken en te zweten.

Niet doen:

 • Vermijd drankjes op een uitgehongerde maag, pak wat eten en neem dan twee tot drie glazen drinken. Op deze manier zul je een vol gevoel hebben en zal je het volgende drankje niet consumeren.
 • Vermijd het drinken van koolzuurhoudende dranken tussen het gebruik van alcohol, aangezien kroeshaar de alcoholopname in het bloed versnelt.
 • Vermijd het drinken van dranken met een hoog chemisch gehalte, de congeneren zoals tequila, whisky en cognac. Bourbon whisky heeft een grote hoeveelheid van dit chemische bijproduct.
 • Vermijd het drinken van harde dranken als u een gevoelige maag heeft, een zwakke lever.
 • Blijf weg van het houden van een nachtelijk feest en drinken voor een langere tijd.
 • Vermijd gelijktijdig roken en drinken. Als u beide doet, kunnen de symptomen van een kater erger worden.
 • Met het leverprobleem moet de consumptie van drinken worden beperkt tot slechts één glas per maand.
 • Vermijd het drinken van een combinatie van alcoholische dranken.

Kateroplossing is een interessant onderwerp, dat op veel manieren kan worden besproken over hoe je onmiddellijke katerbehandeling kunt krijgen of zijn er huismiddeltjes voor katers. Maar de sleutel tot het overwinnen van een kater is het vinden van de triggerende factor wanneer je voor de eerste keer een kater ervaart en een conclusie trekken die helpt om het optreden van een kater te voorkomen. De beste remedie tegen een kater is het behandelen van het katersymptoom op dat moment en het behandelen van de oorzaak. Hoe om te gaan met een kater, is ook een vraag die nu zeker duidelijk zou zijn na het kennen van de eenvoudige katerbehandeling thuis. Kies de alcoholische drank die bij je past en geniet van het feest en word de volgende dag wakker zonder hoofdpijn in plaats van met een glimlach!