Maak je je zorgen over je gele tanden? Maak je geen zorgen, want er zijn meer manieren om je parelwitte tanden terug te krijgen. De redenen voor tandverkleuring zijn talrijk en komen om verschillende redenen voor. Hoewel mondhygiëne een van de belangrijkste redenen kan zijn die het uiterlijk van uw tanden beïnvloeden, zijn er toch factoren zoals voeding, gezondheidsproblemen, genetica en het ouder worden die ook een cruciale rol spelen. Soms is de kleurverandering in de tanden heel subtiel naarmate je ouder wordt. Het glazuur heeft de neiging te verslijten en het dentine eronder wordt zichtbaar. Gelukkig is het niet nodig om naar je tandarts te gaan of op chemicaliën te vertrouwen, want er zijn eenvoudige huismiddeltjes om de gele tanden witter te maken, waardoor ze in een mum van tijd allemaal glinsteren en stralen.!

Redenen voor gele tanden:

1. Roken:

Verschillende factoren kunnen verkleurde tanden veroorzaken, en nicotine is een van de redenen waarom tanden na verloop van tijd kunnen verkleuren. Roken maakt je tanden geel. Roken kan ertoe leiden dat het glazuur van de tanden gaat verkleuren. Als je eenmaal begint met roken, duurt het niet lang voordat je tanden een gelig uiterlijk krijgen. (1)

2. Koffie/thee:

Er gaat niets boven een dag beginnen met koffie of thee, maar niet veel mensen weten wat het met je tanden doet. Koffie/thee laat een vlek op je tanden achter omdat het een ingrediënt bevat dat tannines worden genoemd. (2) Het is een type polyfenol dat ook in wijn en thee voorkomt. Tannines hebben de neiging om aan je tanden te kleven en een gele vlek achter te laten.

3. Overtollige suiker:

Suiker is een van de redenen voor gele tanden, waardoor snoep een van de belangrijkste boosdoeners is. Snoepjes beschadigen en vlekken op de tanden. Suikerresten op tanden nodigen bacteriën uit en worden er voedsel voor in onze mond. Deze eindigen in het donker worden of vergelen van tanden. Ze veroorzaken uiteindelijk ook gaatjes in onze tanden.

4. Vitaminetekort:

Parodontitis is een aandoening waarbij er sprake is van een ontsteking van het weefsel rond de tanden, wat vaak resulteert in krimp van het tandvlees en losraken van de tanden. Vitamine C-tekort kan leiden tot verergering van parodontitis, waarbij bacteriën zich ophopen op het tandvlees en de tanden. Deze opbouw leidt tot verkleuring van de tanden. Er wordt aangenomen dat het bijvullen van vitamine C verkleuring kan verminderen, maar hier is meer onderzoek naar nodig. (3)

5. Veroudering:

Het donker worden van tanden door ouderdom is een natuurlijk gevolg van ouderdom en veroudering. Naarmate we ouder worden of ouder worden, raakt de buitenste laag van de tanden, glazuur genaamd, versleten. Verkleuring van de tanden door veroudering legt het donkere oppervlak eronder bloot dat het dentine wordt genoemd. Dit leidt ertoe dat de tanden er meer geel of grijs uitzien dan wit. (4)

6. Genetica:

Naast veroudering speelt ook genetica een rol bij het hebben van verkleurde tanden. Er zijn twee erfelijke aandoeningen die dentinogenesis imperfecta en amelogenesis imperfecta veroorzaken. Ze zorgen ervoor dat de tanden zich niet goed ontwikkelen en kunnen ook leiden tot verkleuring. Er zijn gevallen waarin iemand gewoon met gele tanden wordt geboren in vergelijking met anderen met witte tanden.

7. Ziekten:

Bepaalde ziektetoestanden leiden tot vergeelde tanden. Patiënten die chemotherapie ondergaan voor nek-/hoofdkanker kunnen verkleurde of geel verkleurde tanden hebben. Boulimia Nervosa zorgt er ook voor dat tanden van uiterlijk veranderen en er geel uitzien. Er zijn bepaalde erfelijke ziekten die ook gele of verkleurde tanden veroorzaken.

8. Medicijnen:

Sommige medicijnen die gele tanden veroorzaken, zijn medicijnen die zijn voorgeschreven voor bloeddruk en astma. Tetracycline en doxycycline zijn twee antibiotica waarvan bekend is dat ze tanden verkleuren, vooral wanneer ze worden toegediend aan kinderen met ontwikkelende tanden, vóór de leeftijd van 8. Bepaalde mondspoelingen en wasbeurten die chloorhexidine en cetylpyridiniumchloride bevatten, kunnen ook vlekken op de tanden veroorzaken. (5)

Natuurlijke huismiddeltjes voor het bleken van gele tanden:

De onderstaande lijst bevat enkele natuurlijke manieren om u te helpen uw tanden op te fleuren. Bekijk ze en kies degene die het beste bij je past.

1. Zuiveringszout en citroen voor het bleken van tanden:

combinatie van zuiveringszout met citroensap is goed voor je tanden. Zuiveringszout verbetert de mondgezondheid door de pH-waarde van de mondholte in evenwicht te brengen. De natuurlijke blekende eigenschappen van citroen helpen bij het bereiken van witte tanden en bij het verwijderen van de geelheid. Je kunt de mond gorgelen met citroensap verdund in water of je tanden inwrijven met citroenschil. Dit moet 2-3 keer per dag worden gedaan. Citroensap is een van de meest effectieve huismiddeltjes om gele tanden witter te maken.

Vereiste ingrediënten:

 • Natriumcarbonaat.
 • Citroensap.

Voorbereiding:

 • Neem een ​​kom.
 • Meng de benodigde hoeveelheid zuiveringszout met citroensap.
 • De pasta moet dik van consistentie zijn.

Hoe te gebruiken:

 • Neem een ​​beetje hiervan op je tandenborstel en schrob voorzichtig de vlekken op de tanden.
 • Laat de pasta een minuutje staan ​​en spoel af.

Hoe het nuttig is:

 • Dit algemene huishoudelijke product dat bij iedereen bekend is, is een effectieve vlekverwijderaar en doet ook goed werk op uw glazuur! Het laat de tanden glanzen en is een prachtige tandplak- en tandsteenverwijderaar. Zuiveringszout en citroen zijn een van de populaire behandelingen die worden gebruikt om tanden witter te maken.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

 • Het moet voorzichtig worden gebruikt en mag niet langer dan 2 minuten op de tanden blijven zitten. Gebruik dit maar een paar keer per week en niet dagelijks.

2. Fruitschillen:

Sommige mensen beweren dat het wrijven van een bananenschil over tanden, citroen- of sinaasappelschillen op je tanden ze witter zal maken. Banaan is rijk aan mineralen, en deze omvatten mineralen zoals ijzer en mangaan, die op hun beurt helpen bij het herwinnen van de witheid. Men kan tanden wrijven met de binnenkant van de bananen- of sinaasappelschil. Fruitschil helpt de gele tint te verminderen. Dit zijn de beste huismiddeltjes voor gele tanden.

Ingrediënten:

 • Fruitschillen (bananen- of sinaasappel- of citroenschillen).

Voorbereiding:

 • Neem ofwel banaan of sinaasappel.
 • Verwijder de schil van het fruit.

Hoe te gebruiken:

 • Wrijf de schillen tegen de tanden.
 • Goed uitspoelen.

Hoe het nuttig is:

 • Citroen heeft natuurlijke bleekmiddelen en men gelooft dat de verbinding d-limoneen, citroenzuur, die wordt aangetroffen in de schillen van citrusvruchten, helpt om de tanden witter te maken.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

 • De zure aard van de vrucht kan soms het glazuur aantasten en wegslijten. Op het moment dat je merkt dat tanden gevoeliger worden, moet deze remedie worden gestopt.

3. Olie trekken:

Oilpulling is een traditionele remedie. Aangezien bepaalde moderne behandelingen bijwerkingen hebben, zijn er nog steeds mensen die hierin geloven en de oil pulling methode gebruiken. Oilpulling is gunstig voor het handhaven van mondhygiëne en gezondheid.

Ingrediënten:

 • Oilpulling kan worden gedaan met kokosolie of een andere eetbare olie naar keuze.

Hoe te bereiden en te gebruiken:

 • Swish kokosolie rond de mond.
 • De olie wordt dun en melkachtig wit.
 • Spuug uit en was de mond grondig met warm water.

Hoe het nuttig is:

 • Het laurinezuur in kokosolie werkt tegen schadelijke bacteriën die een slechte adem, tandbederf en tandvleesaandoeningen kunnen veroorzaken. Het laat het tandoppervlak schoon en wit achter.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

 • Dit moet ‘s morgens vroeg voor het ontbijt op een lege maag worden gedaan gedurende ongeveer 20 minuten (6) Vermijd een half uur na het uitspugen van de olie iets te eten en doe dit dagelijks om gebitsproblemen op afstand te houden.
 • Gebruik altijd vierge kokosolie voor het bleken van tanden.

4. Zaden en noten:

Zaden en noten zijn een ander populair huismiddeltje voor gele tanden. Deze werken structureel aan verkleurde tanden en maken ze op een natuurlijke manier witter. Amandelen, cashewnoten, zonnebloempitten en walnoten hebben een schurend karakter als ze worden gegeten en helpen om als exfolianten op onze tanden te werken.

Vereiste ingrediënten:

 • Walnoten/amandelen/cashewnoten/zonnebloempitten.

Voorbereiding:

 • Neem gewoon de noten naar keuze.
 • Plet en maak er een grof poeder van.

Hoe te gebruiken:

 • Voorzichtig schrobben van de tanden met gemalen poeder zal de tanden goed exfoliëren. Dit houdt de bacteriën onder controle in de mond.

Hoe het nuttig is:

 • Noten zijn natuurlijke reinigingsmiddelen. Ze kunnen de vlekken van ons email verwijderen en het tandoppervlak witter maken.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

 • Overmatig wrijven moet worden vermeden, omdat dit het glazuur van de tanden kan aantasten.

5. Kurkuma en kokosolie:

Maak gebruik van deze doe-het-zelf-remedie om vlekken te verwijderen en je tanden witter te maken. Kurkuma en kokosolie is een van de eeuwenoude en Indiase huismiddeltjes om gele tanden te behandelen met zijn antiseptische en whitening eigenschappen.

Vereiste ingrediënten:

 • Biologische kokosolie – 1 theelepel.
 • Kurkumapoeder – 2 snuifjes.
 • Zuiveringszout – 1/2 theelepel.

Hoe voor te bereiden:

 • Combineer alle drie de ingrediënten tot een pasta.

Hoe te gebruiken:

 • Gebruik een tandenborstel om een ​​kleine hoeveelheid tandpasta een minuut lang op de tanden te poetsen.
 • Laat het 2 minuten staan ​​en spoel af met koud water.

Hoe het nuttig is:

 • Kokosolie bevat antioxidanten samen met een hoge concentratie laurinezuur, dit helpt de bacteriën op tanden te doden.
 • Kurkuma helpt de gevoeligheid en ontsteking van het tandvlees te verminderen.
 • Zuiveringszout helpt bij het verwijderen van tandplak en verkleuringen.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

 • Gebruik deze remedie slechts één keer per week en stop ermee zodra de tanden zijn gebleekt.
 • Vermijd overmatig gebruik van deze remedie.

6. Zout:

Zout is een van de beste remedies voor het bleken van gele tanden. De meest populaire is die waarbij sprake is van een pasta gemaakt met zout en mosterdolie/bakpoeder. Meng elke dag een kleine hoeveelheid zout in de tandpasta voor het poetsen om de gewenste witheid op de geelgekleurde tanden te krijgen. Het vult het mineraalgehalte van de tanden aan dat een van de oorzaken van gele tanden kan zijn. Zout kan ook helpen bij het verminderen van de geurveroorzakende bacteriën in je mond en het verfrist je adem.

Vereiste ingrediënten:

 • Zout.
 • Mosterdolie(OF)zout.
 • Natriumcarbonaat.

Hoe voor te bereiden:

 • Kies de combinatie van uw keuze.
 • Meng zout en mosterdolie en doe dit op een neemtakje.

Hoe te gebruiken:

 • Wrijf het takje over de tanden om tandplak te verwijderen.

Hoe het nuttig is:

 • Dit helpt het mineraalgehalte van de tanden aan te vullen en helpt het om zijn witheid terug te krijgen.
 • Je kunt ook zout en citroen gebruiken om je tanden te bleken.

Tip en voorzorgsmaatregelen:

 • Keukenzout kan ook samen met zuiveringszout worden gebruikt als gewoon tandpoeder in plaats van tandpasta.
 • Zorg ervoor dat u het niet ruw over de tanden wrijft, zodat het glazuur of het tandvlees niet beschadigd raakt.

7. Zuivelproducten:

Het melkzuur in zuivelproducten zoals kaas, melk en yoghurt beschermt de tanden tegen tandbederf en maakt tanden witter. Dit maakt het een lekkere remedie en een van de natuurlijke manieren om tanden witter te maken. Dit maakt het een van de gemakkelijke huismiddeltjes voor het bleken van tanden.

Vereiste ingrediënten:

 • Kaas/yoghurt/melk.

Hoe te gebruiken:

 • Je moet na elke maaltijd minstens een klein stukje kaas consumeren als huismiddeltje voor gele tanden.

Hoe het nuttig is:

 • Van melkproducten is bekend dat ze zuur en alkali uit de mond houden.
 • Melk, kaas en yoghurt zijn goede reinigingsmiddelen voor gele tanden en helpen de slechte bacteriën uit de mond te houden. Dit komt omdat de kaas de pH-waarde van het lichaam verhoogt en het zuur dat na een maaltijd wordt afgezet, naar beneden haalt.
 • Zuivelproducten voorkomen erosie van glazuur en verkleuring van tanden.
 • Het kauwen van kaas helpt om te kwijlen, en dit spoelt deeltjes weg die de tanden verkleuren.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

 • Zuivelproducten moeten met mate worden ingenomen, omdat te veel van alles zelfs een goed product slecht kan maken.

8. Aardbeien:

Aardbeien zijn een van de populaire huismiddeltjes om gele tanden witter te maken. En aardbeien zijn de natuurlijke tandenbleekmiddelen. Door aardbeien op de tanden te wrijven, worden de vlekveroorzakende deeltjes van de tanden verwijderd, en ze zijn een natuurlijk samentrekkend middel.

Vereiste ingrediënten:

 • Aardbeien.

Voorbereiding:

 • Pureer een paar aardbeien.

Hoe te gebruiken:

 • Gebruik een tandenborstel om het bovenstaande mengsel op de tanden te poetsen.

Hoe het nuttig is:

 • Het appelzuur en vitamine C in aardbeien helpen bij het bleken van tanden.
 • Het appelzuur werkt als een samentrekkend middel dat helpt bij het verwijderen van oppervlaktevlekken, en vitamine C helpt bij het wegwassen van tandplak..

9. Waterstofperoxide voor het bleken van tanden:

Waterstofperoxide is een nuttige remedie omdat peroxide het vermogen heeft om door de tandlagen heen te dringen en verbindingen te verwijderen die verkleuring veroorzaken. De combinatie van water, waterstofperoxide en bakpoeder is een geweldig huismiddeltje voor gele tanden.

Vereiste ingrediënten:

 • Waterstof peroxide.
 • Natriumcarbonaat.
 • Water.

Hoe voor te bereiden:

 • Maak een pasta met een eetlepel waterstofperoxide en twee eetlepels zuiveringszout.
 • Meng dit met je tandpasta en borstel.

Hoe te gebruiken:

 • Boen je tanden twee minuten met dit mengsel en je kunt zien hoe gemakkelijk het is om tandvlekken te verwijderen met waterstofperoxide.

Hoe het nuttig is:

 • Zuiveringszout, dat schurend van aard is, helpt de vlekken weg te poetsen, terwijl waterstofperoxide ze lichter maakt met zijn blekende eigenschappen.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

 • Zorg ervoor dat u niet overdrijft als schurend, dit kan het glazuur beschadigen.
 • Gevoeligheid van tanden is een van de meest bekende bijwerkingen van het gebruik van waterstofperoxide.
 • U moet er echter voor zorgen dat er geen irritatie ontstaat door de waterstofperoxide.
 • Hoewel het een van de zelfgemaakte remedies is om tanden snel witter te maken, is voorzichtigheid geboden.

10. Neem:

Men kan gebruik maken van neemtakjes zoals een tandenborstel om ‘s ochtends je tanden schoon te maken. Het voorkomt dat de tanden geel worden. Neem is de beste kruidenremedie die gemakkelijk thuis verkrijgbaar is.

Ingrediënten:

 • Neem takje.

Hoe te gebruiken:

 • Men kan op neembladeren of twijgen kauwen om te voorkomen dat de tanden geel worden.
 • Kauw op het ene uiteinde van een neemstok totdat er borstelharen ontstaan ​​aan het uiteinde van de stok.
 • Wrijf nu met de borstelharen over je tanden terwijl je een tandenborstel gebruikt en laat zien hoe heilzaam neem is voor het bleken van tanden.

Hoe het nuttig is:

 • Neem heeft antibacteriële eigenschappen. Neem is nuttig gebleken tegen gingivitis (7).

Tips en voorzorgsmaatregelen:

 • Het wordt als onveilig beschouwd om neemolie of neemschors te gebruiken tijdens de zwangerschap.

11. Uien:

Het voordeel van het eten van rauwe uien werkt goed voor het bleken van tanden en het verwijderen van vlekken. Dit is een anti-plaque groente die wonderen kan doen voor je tanden. Het is ook een van de gemakkelijkste huismiddeltjes voor gele tanden.

Ingrediënten:

 • Rauwe uien.

Hoe te gebruiken:

 • Eet rauwe uien in salades of als garnering voor andere recepten.

Hoe het nuttig is:

 • De zwavelverbindingen in rauwe uien zorgen ervoor dat er geen tandplak ontstaat.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

 • Vermijd het eten van gefrituurde uien of gebakken, want dat helpt niet.

12. Kruidnagel:

Kruidnagelolie en fluoride zijn goede wonderdoeners als het gaat om mondhygiëne. Deze twee spelen een essentiële rol bij de verzorging van tanden en tandvlees. Kruidnagel helpt bij het wegwerken van gaatjes, en versterkt en beschermt tegen schadelijke bacteriën. Ze dragen in belangrijke mate bij aan de algehele mondzorg. Velen zijn zich ervan bewust dat kruidnagel als pijnstiller wordt gebruikt en dat het ook natuurlijke tandenbleekmiddelen zijn.

Ingrediënten:

 • Kruidnagel etherische olie.

Hoe te gebruiken:

 • Om kruidnagelolie voor tanden te gebruiken, gebruik je een druppel essentiële olie van kruidnagel op tandpasta.
 • Wanneer je hiermee tanden poetst, is er een licht tintelend gevoel, maar het laat de tanden er witter uitzien.

Hoe het nuttig is:

 • Deze essentiële kruidnagelolie heeft geneeskrachtige eigenschappen.
 • Het is antibacterieel en gericht op natuurlijke tandverzorging.
 • Het werkt door gele vlekken te verwijderen en zorgt tegelijkertijd voor een wittere uitstraling.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

 • Zorg ervoor dat u kruidnagelolie van farmaceutische kwaliteit gebruikt. Het is niet giftig en veilig!.

13. Houtskool:

Actieve kool kan worden gebruikt om vlekken van de tanden te verwijderen. Het is tegenwoordig een van de grootste trends om houtskool te gebruiken. De op kristallen gebaseerde chemische stof in houtskool maakt het perfect voor het bleken van tanden en bij de behandeling van geelheid. Het is een eeuwenoud middel, dat bekend staat om zijn absorberende eigenschappen.

Ingrediënten:

 • Tandpasta of mondwater met actieve kool.

Hoe voor te bereiden:

 • Het houtskoolpoeder kan elke dag worden gemengd met de gewone tandpasta voor gewenst en onmiddellijk resultaat.
 • Dit is een van de handige huismiddeltjes voor het reinigen van tanden om tanden wit en glanzend te maken.
 • Afgezien van de tandpasta, kun je een mondspoeling maken door deze te verdunnen met water.

Hoe te gebruiken:

 • Gebruik kleine cirkels en poets je tanden gedurende 2 minuten.
 • Wees voorzichtig in het gebied rond het tandvlees, omdat dit schaafwonden op de tanden kan veroorzaken, spuug het uit.
 • Als uw tand gevoelig is of als u de abrasiviteit van de houtskool wilt beperken, kunt u deze op uw tanden deppen. Laat het 2 minuten intrekken.
 • Als u een mondspoeling gebruikt, spoel deze dan twee minuten in de mond voordat u hem uitspuugt.

Hoe het nuttig is:

 • Er wordt aangenomen dat houtskool vlekken en pigmenten van de tanden kan verwijderen omdat het absorberend is, en het verwijdert ook bacteriën en gifstoffen in de mond.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

 • Niet te agressief poetsen.
 • Wees voorzichtig bij het gebruik van houtskool, vooral vanwege het gebrek aan bewijs om de effectiviteit en veiligheid te bewijzen. Onderzoek heeft aangetoond dat het schurend kan zijn en de tandstructuur kan aantasten. (8)

14. Appelciderazijn:

Appelciderazijn is zuur van aard, helpt bij het afbreken van opgehoopte tandplak en helpt bij het bleken van tanden. Het is een van de snelste remedies voor het bleken van tanden. Het heeft bepaalde eigenschappen, die tanden goed reinigt en een van de populaire huismiddeltjes om gele tanden kwijt te raken.

Ingrediënten:

 • appelcider azijn,
 • water

Hoe voor te bereiden:

 • Maak een verdunde oplossing van water en appelciderazijn.

Hoe te gebruiken:

 • Wrijf een beetje appelciderazijn rechtstreeks op de tanden.
 • Terwijl tandenpoetsen met appelciderazijn niet te moeilijk is, omdat het je glazuur kan verslijten en uiteindelijk meer schade aanricht dan goed.
 • Poets daarna voorzichtig met gewone tandpasta. Anders kunt u de verdunde oplossing rond de mond spoelen om gebruik te maken van de blekende eigenschappen.

Hoe het nuttig is:

 • Tanden bleken met appelciderazijn werkt goed omdat het een natuurlijk antibioticum is.
 • Het helpt de groei van slechte bacteriën onder controle te houden.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

 • Vermijd het dagelijks gebruik van appelciderazijn, omdat dit het glazuur kan aantasten.

15. Beperk het suikerdieet:

Suiker op zichzelf veroorzaakt geen verkleuring of geelgekleurde tanden. De suikerresten die op de tanden achterblijven, worden verwend door bacteriën. Het eet ook het glazuur op, en dit leidt tot de verkleurde look wanneer het gele dentine eronder wordt blootgesteld. Het toepassen van de juiste poetstechnieken en flossen helpt gele tanden te voorkomen. Religieus poetsen en flossen helpt vlekken op de tanden te voorkomen. Mondhygiëne zal een grote bijdrage leveren om de tanden er gezond, schoon en wit uit te laten zien. Overmatige suikerconsumptie kan ervoor zorgen dat de tanden van kinderen geel worden, dus je moet voorzichtig zijn met hoeveel suiker de kinderen consumeren. Zorg er tijdens het flossen voor dat u het op de juiste manier doet, omdat het het tandvlees kan beschadigen.

16. Poetsen en flossen:

Er is geen alternatieve oplossing voor poetsen en flossen. Het eerste actieplan moet zijn om de tanden op de juiste manier te poetsen. Het is erg belangrijk dat de tanden worden gepoetst na het nuttigen van eten en drinken, omdat dit tot gele tanden kan leiden. Sla het flossen niet over, omdat het helpt om deeltjes die door de tandenborstel zijn gemist, los te maken. Onjuist poetsen en flossen kan leiden tot gele tanden bij volwassenen. Poets de tanden minstens twee keer per dag en gedurende 2 minuten per keer. Zorg ervoor dat je in alle spleten reikt. Gebruik een cirkelvormige beweging om uw tanden te poetsen en uw tandvlees te beschermen. Soms is het geel worden van tanden te wijten aan verkeerd poetsen of flossen, dus zorg ervoor dat de juiste techniek wordt gevolgd.

17. Gebruik Straw tijdens koude of warme dranken:

Het gebruik van staw kan helpen om vlekken weg te houden. Wanneer men sap drinkt, of ijskoffie of thee, zal in ieder geval het voorste deel van de tanden worden gespaard van vlekken. Het drinken van donkergekleurde frisdrank kan ook een van de oorzaken zijn van gele tanden. Houd rietjes bij de hand. Er zijn roestvrijstalen rietjes beschikbaar, die niet alleen herbruikbaar zijn, maar ook geen milieuproblemen veroorzaken met het afval in de vorm van plastic rietjes. Probeer waar en wanneer mogelijk een rietje te gebruiken bij het nuttigen van warme of koude dranken. Deze eenvoudige methode voorkomt dat het glazuur verslechtert en voorkomt gaatjes in de tand. Zorg ervoor dat u de rietjes zorgvuldig weggooit en ga voor rietjes die opnieuw kunnen worden gebruikt.

18. Bloemkool:

Bloemkool en broccoli zijn grove groenten die witter maken, vooral als je ze rauw eet. Dit zijn de uitstekende natuurlijke vlekkenverwijderaars voor tanden. De ruwe textuur van de groenten die bij het kauwen zorgt voor een schrobbende werking, helpt bij het verwijderen van vlekken op tanden.

Vereiste ingrediënten:

Voor de salade:
 • Twee kopjes geraspte bloemkool
 • Een kopje gekookte mungbonen
 • Een rode paprika, in blokjes gesneden
 • Kwart kopje verkruimelde walnoot
 • Een half kopje groene uien, gesnipperd
 • Een halve kop peterselie, gehakt
Voor de dressing:
 • Een halve kop citroensap
 • Twee eetlepels azijn
 • Drie eetlepels granaatappelmelasse
 • Een theelepel gedroogde munt
 • Anderhalve theelepel zout

Hoe voor te bereiden:

 • Neem een ​​kom en combineer alle salade-ingrediënten samen.
 • Meng in een andere kom alle ingrediënten voor de dressing.
 • Giet dit over de salade en roer goed door.

Hoe te gebruiken:

 • Wanneer deze groenten rauw worden gegeten, is het moeilijk om op te kauwen, en terwijl

Hoe het nuttig is:

 • Door op deze groenten te kauwen, verwijdert het de vlekken die oppervlakkig op het oppervlak van de tanden worden gevonden.
 • Hoe langer je op deze groenten kauwt, hoe meer speeksel er wordt uitgescheiden, en dit helpt om vlekken tegen te gaan en de tanden wit te maken.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

 • Rauwe bloemkool is beter voor de algehele gezondheid dan ze in waterroosjes te koken en omdat het een veelzijdige groente is, kan het gemakkelijk aan ons dieet worden toegevoegd.

19. Ananas:

Ananas is een van de natuurlijke remedies voor het bleken van tanden, die bromelaïne bevat, een enzym dat eiwitten op het glazuuroppervlak verstoort en helpt bij het verwijderen van vlekken en verkleuring. Het is bewezen een natuurlijke vlekverwijderaar te zijn.

Ingrediënten:

 • Ananas 2 kopjes
 • Melk 1-1/4 kopjes (Badam-melk)
 • 4 amandelen (gehakt)
 • Een snufje elaichi of peper is optioneel

Hoe voor te bereiden:

 • Schil de ananas en snij in blokjes
 • Voeg de stukjes toe aan de blender samen met de melk
 • Nu goed mengen en direct serveren.
 • Om badam-melk te maken, laat je een handvol amandelen 3-4 uur weken, schil je de schil en laat je ze door een blender gaan.
 • Voeg nu alles toe om een ​​heerlijke smoothie te maken.

Hoe te gebruiken:

 • Ananas ook gebruikt in smoothies, recepten en fruitsalades.

Hoe het nuttig is:

 • Wanneer de eiwitten worden verstoord door bromelaïne, spoelt het speeksel de vlekken op natuurlijke wijze weg. Dit maakt de tanden glanzender dan voorheen

Tips en voorzorgsmaatregelen:

 • Ananas is van nature zoet; het is niet nodig om suiker toe te voegen.

20. Selderij:

Je tanden krijgen een geweldige training met bleekselderij en het kauwen van bleekselderij reinigt niet alleen de tanden, maar creëert ook voldoende speeksel om bacteriën te neutraliseren. Het kauwen van bleekselderij wast ook voedselresten weg en versterkt het tandvlees. Dit maakt bleekselderij nuttig en een van de natuurlijke manieren om wittere tanden te krijgen.

Ingrediënten:

Voor de salade:
 • Gehakte bleekselderij (een bosje)
Voor de dressing:
 • Twee eetlepels koolzaadolie
 • Een eetlepel ciderazijn
 • Halve theelepel witte suiker
 • Kwart theelepel zout

Hoe voor te bereiden:

 • Doe de gesneden bleekselderij in een kom.
 • Combineer azijn, olie, suiker en zout
 • Goed schudden in een pot met deksel
 • Giet dit over de gesneden bleekselderij
 • Je lekkere salade is klaar.

Hoe te gebruiken:

 • Door hierop te kauwen krijgen de tanden een goede training en wordt het tandvlees gemasseerd.

Hoe is het nuttig:

 • Dit is ook een natuurlijk huismiddeltje dat geelheid in tanden verwijdert en een slechte adem en gingivitis weghoudt. Ze schrobben tanden schoon.

Tips en voorzorgsmaatregelen:

 • Selderij is een veelzijdige groente die zowel gekookt als rauw kan worden gegeten.

Beste en slechtste voedingsmiddelen voor gezonde tanden:

Gezonde voeding voor tanden:

Hieronder vindt u enkele van de meest heilzame voedingsmiddelen voor tanden,

 1. Kaas gaat het zuur dat na een maaltijd achterblijft tegen. Het beschermt tanden tegen zuurerosie.
 2. Vette vis zoals zalm is een essentiële bron van vitamine D. Het zorgt ervoor dat uw tanden en tandvlees optimaal kunnen profiteren van calcium uit het voedsel dat u eet, en vitamine D is van vitaal belang om uw lichaam in staat te stellen calcium op te nemen.
 3. Sinaasappels bevatten vitamine C en dit versterkt de bloedvaten en het bindweefsel. Het vertraagt ​​de progressie van tandvleesaandoeningen door ontstekingen te verminderen.
 4. Groene en zwarte thee onderdrukken de aanwezigheid van zuurproducerende bacteriën in de mond die anders vlekken op de tanden zouden veroorzaken.
 5. Groenten en fruit zijn goed voor de tanden, terwijl groenten zoals wortel, selderij, bloemkool, broccoli helpen bij het wegwassen van vlekken van de tanden, samen met kiwi, aardbeien, enz..
 6. Neem in uw dieet wat calciumrijk voedsel voor uw botten en tanden op, zoals melk, sardines, sojamelk, vijgen, yoghurt, kaas en groene bladgroenten.
 7. Kauwgom voor gezonde tanden is tegenwoordig populair, waar calcium aan kauwgom wordt toegevoegd om remineralisatie van het glazuur te bevorderen.
 8. Spinazie is rijk aan magnesium en kalium. Het is effectief in het versterken van tanden en botten.
 9. Papaya is een andere vrucht die een enzym heeft dat papaïne wordt genoemd, vergelijkbaar met bromelaïne, dat het beste helpt bij het verwijderen van vlekken op tanden.

Te vermijden of te verminderen voedingsmiddelen voor gezonde tanden:

Sommige te vermijden voedingsmiddelen zijn:

 1. Thee en koffie bevatten tannines, een van de belangrijkste redenen waarom tanden geel worden. Er wordt aangenomen dat het verhogen van de melk in thee of koffie kan helpen bij het tegengaan van vlekken.
 2. Cola met donkere kleur is vaak een andere reden voor gele tanden
 3. Donkergekleurde vruchtensappen, zoals bosbessen-, cranberry- en druivensap, laten vlekken achter op de tanden en een van de meest voorkomende oorzaken van tandverkleuring.
 4. Sauzen op basis van tomaten hebben een pigment dat de neiging heeft om tanden te verkleuren.
 5. Verschillende curry’s laten soms veelbetekenende tekens achter op tanden en zijn veelvoorkomende oorzaken van voedsel dat gele tanden veroorzaakt.
 6. Balsamico-azijn heeft een diepe pigmentatie, waardoor er soms vlekken op de tanden kunnen ontstaan.
 7. Sojasaus heeft een donkere kleur, waardoor er vlekken op je tanden kunnen ontstaan.
 8. Bessen zoals bramen, bosbessen en kersen kunnen tanden verkleuren.
 9. Rode biet is een andere groente boordevol vitamines, maar kan een vlek op je tanden achterlaten.

Men hoeft niet door het leven te gaan met verkleurde gele tanden, zeker niet als er eenvoudige natuurlijke manieren zijn om wittere tanden te krijgen in de vorm van huismiddeltjes. Er zijn natuurlijke middelen voor het reinigen van tanden die beschikbaar zijn om de vlekken te verwijderen en weg te houden, tanden helderder te maken en witter te maken. Er wordt terecht gezegd dat een glimlach meer zegt dan duizend woorden, dus bereid je voor om te pronken met je parelwitte tanden met de talloze beschikbare remedies om de witheid van je tanden terug te krijgen!

Huismiddeltjes voor gele tanden

Veel Gestelde Vragen:

1. Wat zijn bleekstrips??

Bleekstrips zijn gevormd om op de tanden te passen en hebben een dun laagje peroxidegel op de strips. De strips helpen de tanden twee tinten lichter te maken. Deze producten zijn online beschikbaar en u kunt zien dat er instructies worden gegeven over het gebruik ervan. Sommige strips moeten twee keer per dag gedurende 30 minuten worden aangebracht. De meeste van deze strips zijn veilig te gebruiken voor gelige verkleuring van tanden. Wees voorzichtig bij het gebruik van strips met chloordioxide, omdat dit het glazuur kan beschadigen.

2. Is het duur om een ​​tandenbleekbehandeling te krijgen??

Ja! Behandelingen voor het bleken van tanden door ervaren artsen kunnen een fortuin kosten. Laserbehandelingen voor het bleken van tanden zijn erg duur en zijn de snelste bleekprocedure die beschikbaar is. Deze tandheelkundige ingrepen worden niet gedekt door tandartsverzekeringen. Tegenwoordig kiezen meer mensen voor huismiddeltjes om thuis tanden witter te maken, niet alleen om tijd en moeite te besparen, maar ze zijn ook veiliger in vergelijking met de gebruikte chemicaliën. In ernstige gevallen van tandverkleuring moeten we misschien kiezen voor professionele hulp waar het een of twee zittingen kan vereisen.

3. Wat zijn de voordelen van fluoridetandpasta??

Fluoride is een natuurlijk mineraal en fluoridetandpasta helpt bij het bouwen van sterke tanden. Het voorkomt gaatjes en bestrijdt bacteriën die schadelijk zijn voor tanden en tandvlees. Fluoride is zeer nuttig en nuttig bij het verwijderen van vlekken en het voorkomen van bederf. Het is zeer gunstig voor diegenen die een hoog risico lopen op het ontwikkelen van gaatjes of tandcariës. Er zijn speciale fluoridespoelingen en gels die kunnen worden gebruikt om de gele tanden thuis te bleken. Hoewel fluoride tandbederf niet kan verwijderen, kan het voorkomen dat tanden vergaan en een sterk buitenoppervlak van onze tanden creëren.