Rugpijn! Het is een van de meest gewone redenen voor ziektedagen op school, op het werk en voor het bezoeken van een dokter. Deze gewone pijn kan door veel dingen worden veroorzaakt, vergelijkbaar met spierspanning, een uitpuilende schijf, spinale onregelmatigheden, artritis, anders osteoporose. In veel gevallen zal het waarschijnlijk de rugpijn verminderen, uiteraard zonder operatie, anders medicatie.

Voor sommigen wordt de blessure veroorzaakt door een vermoeiende activiteit, die lijkt op tuinieren, anders gewichtheffen. Anderen buigen zich gewoon om een ​​​​potlood te impulsief en bovendien geeft hun rug het uit.

Hoe rugpijn natuurlijk thuis te verminderen?

Voor sommigen wordt de blessure veroorzaakt door een vermoeiende activiteit, die lijkt op tuinieren, anders gewichtheffen. Anderen buigen zich gewoon om een ​​​​potlood te impulsief en bovendien geeft hun rug het uit.

Wat is rugpijn??

Rugpijn is de veel voorkomende pijn die je ervaart in je onderrug, dat is het onderste deel van de wervelkolom. De pijn in deze regio kan worden gekoppeld aan meerdere delen van het lichaam, zoals lumbale wervelkolom, buik, tussenwervelschijven, inwendige organen, ligamenten rond de tussenwervelschijven en wervelkolom, ruggenmerg, bekkenorganen, spieren in de onderrug, enz. Rugpijn is verder ingedeeld voor pijn in de onderrug en pijn in de bovenrug, waaronder aandoeningen die verband houden met de borst, tumoren of huid, enz..

Rugpijn is een veel voorkomende aandoening en zou binnen een paar dagen moeten verdwijnen. Als de pijn echter aanhoudt, moet u eenmaal een arts raadplegen. In verschillende gevallen is de pijn niet erg ernstig en verdwijnt deze na een paar dagen. Als u echter de pijn in uw rug verwaarloost en de pijn aanhoudt, kan dit invaliditeit veroorzaken. Fysiotherapie, oefeningen, rust- en houdingscorrecties zijn effectief gebleken, in zeer zeldzame gevallen is een operatie nodig.

De beste manieren om rugpijn op natuurlijke wijze te verminderen:

U moet de onderstaande tips en manieren volgen om een ​​oplossing te vinden voor het op natuurlijke wijze verminderen van rugpijn thuis.

1. Bescherm uw rug terwijl u werkt:

Zorg voor een juiste houding. Ga rechtop zitten en vermijd vooroverbuigen door uw schouders te laten hangen. Gebruik een ergonomische stoel terwijl u werkt. Dit zorgt ervoor dat je lichaam rechtop staat en de juiste houding aanneemt. Als je bijna de hele dag zit, sta dan vaker op en loop rond.

2. Laat de kilo’s vallen:

Extra gewicht betekent extra belasting van uw lichaam die leidt tot rugpijn. Voor degenen die gewicht in de maagstreek dragen, neemt de belasting van de rug alleen maar toe. Vind een eetplan dat voor u werkt, en zorg dat u uw BMI onder controle krijgt.

3. Probeer acupunctuur:

rugpijn verminderen

Acupunctuur is gebruikt om pijn, fibromyalgie, misselijkheid en andere aandoeningen te behandelen. Er is aangetoond dat het een effectieve behandeling is voor chronische lage rugpijn.

4. Smeer het kompres uit:

Probeer het kompres koud op kamertemperatuur te gebruiken om te zien of dat het beste voor u werkt. Wikkel het kompres met een handdoek om het op zijn plaats te houden. Houd het kompres 30 minuten per keer aan; blijf controleren om te bevestigen dat de klei niet is opgedroogd. Verwijder het kompres voordat de klei droog is om te voorkomen dat je huid uitdroogt. U kunt deze procedure opnieuw proberen door het kompres in totaal 2 uur opnieuw aan te brengen.

5. Slaappatroon:

U zult snel merken dat dit voordelen heeft die moeilijk te evenaren zijn. Je slaappatroon is bepalend voor hoe fris je wakker wordt. Uw rugpijn kan het gevolg zijn van een verkeerde houding waaraan u zich hebt aangepast. Op je rug slapen is het beste. Breng een paar nachten op de grond door met een kussen onder je voeten, want dit kan je rug echt helpen, ook al is het misschien wat lastiger om in slaap te blijven. Als je een zijslaper bent, kan het plaatsen van een kussen tussen je knieën helpen door je spieren meer te laten gaan. Als je een buikslaper bent, stop er dan mee.

6. Breng Ice Plus Heat aan:

Verwarmingskussens en koude kompressen kunnen gevoelige stammen kalmeren. De meeste artsen pleiten voor het gebruik van ijs gedurende de eerste 48 uur na een blessure – als er zwelling is, probeer dan over te schakelen naar warmte. Het is echter moeilijk te zeggen wat extra voordelig is: ijs of warmte.

7. Yoga om rugpijn te verminderen:

Wil je yoga proberen om rugpijn snel te verminderen? Hier zijn een paar yoga-asana’s die je op een natuurlijke manier vrij zullen maken van rugpijn thuis.

rugpijn verminderen

a) Kindhouding:

Ga op je hielen zitten. Leg je hoofd voor je op de grond. Je handen moeten achter je rug zijn. Adem langzaam in gedurende 2 minuten. Je kunt de spier strekken door je buikspieren naar je ruggengraat te trekken. Deze oefening speelt een grote rol bij het op natuurlijke wijze verminderen van uw rugpijn. Het werkt op het verlengen van je ruggenmerg en dus je onderrug. Het strekt je onderlichaam voorgoed uit, waardoor alle pijn wordt omgedraaid.

b) Neerwaartse hond:

Deze houding zal helpen bij spinale tractie plus lage rugpijn. Ga op de grond liggen met je gezicht naar de grond en plaats je handen voor je. Plet je handpalmen op de grond. Hef je heupen van de grond door jezelf te balanceren op je voeten en handen. Til je heupen zo veel mogelijk op, ploeg je voelt een rustgevende rek in je rug. Haal 5 tot 10 ademhalingen op deze plek.

c) Verlenging van de wervelkolom:

Draag nu je armen van het gezicht naar de top. Vergroot ze zo veel als je kunt. Vermijd overbelasting van uw spieren. Zorg ervoor dat uw ellebogen gestrekt zijn en dat uw biceps over uw oren strijken. Houd deze positie 20 seconden vast (indien mogelijk 3 tot 4 lange diepe ademhalingen). Voor een diepere strekking van de rug, kunt u uw buik naar binnen trekken, dicht bij de wervelkolom.

8. Verkrijg een professionele massage:

Probeer jezelf geen massage aan te bieden. U kunt nog meer letsel oplopen. Ontdek in plaats daarvan een getrainde en erkende massagetherapeut. Tijdens massagetherapie zal de psychoanalyticus een reeks van drukgraden gebruiken op gebieden met spierpijn en spasmen. Deze druk van vingers, handen, knokkels, voor de elleboog, geeft je spieren een signaal om te ontspannen.

Massagetherapie kan lage rugpijn verminderen en het bewegingsbereik en flexibiliteit vergroten. Het biedt bovendien pijnverlichting, ontspannende spieren, door de bloedsomloop te vergroten, plus toenemende niveaus van natuurlijke pijnstillers. Deze therapie is een van de meest beproefde en vertrouwde manieren en kan geweldige resultaten opleveren als ze goed worden uitgevoerd; anders zou je uiteindelijk je geld kunnen verliezen. Dus zoek eerst een gekwalificeerde masseuse, in plaats van abrupt in het hele idee te springen.

Hoe rugpijn te verminderen

9. Probeer fysiotherapie:

Dit kan uw lage rugpijn verminderen door uw mobiliteit te vergroten. Als alternatief kunnen bekwame professionele fysiotherapeuten uw rug beïnvloeden, u specifieke bewegingen aanbieden om uw rug te versterken, u tips geven om rugpijn te voorkomen, plus specifieke training om rugpijn te stoppen.

10. Geloof in chirurgie:

Chirurgie kan worden gebruikt als een “laatste redmiddel” voor hevige pijn. Deze benaderingen zijn niet altijd succesvol, kunnen lang duren om beter te worden en lopen het gevaar van blijvende invaliditeit. Talloze duidelijk invasieve operaties kunnen echter fysieke problemen van de wervelkolom verhelpen.

11. Gebruik kruiden:

Veel kruiden hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Gebruik de volgende kruiden in als thee, koken, anders als aanvulling. Volg bovendien de instructies van de fabrikant.

Probeer deze kruiden:

Basilicum, Wilgenschors, Calendula, Kaneel, Kardemom, Kruidnagel, Kurkuma: 400-600 mg driemaal daags Gember: 500-600 mg tweemaal daags.

12. Stoppen met roken:

Oplichten beschadigt niet alleen je longen; het kan ook pijn doen aan je rug. Gebleken is dat huidige en voormalige rokers meer kans hebben om eenmaal rugpijn te hebben in vergelijking met mensen die nooit hebben gerookt. “Nicotine zorgt ervoor dat de kleine bloedvaten samentrekken en vermindert de toevoer van bloed naar de hersenen.

13. Gebruik een lumbaal kussen:

Gebruik een houten kussen dat op de natuurlijke ronding van uw rug rust terwijl u in een stoel zit. Het helpt om je wervelkolom in goede uitlijning te houden. Als u veel tijd in uw auto doorbrengt, is het een goed idee om overal waar u rijdt een lendenkussen te gebruiken.

14. Til op met je knieën:

Zet je voeten ongeveer schouderbreedte uit elkaar. Buig dicht naast het object en pak het vast bij een stevige greep. Houd je rug zo recht mogelijk en til langzaam op door de spieren van je benen, buik en billen. Zorg ervoor dat u het voorwerp tussen uw schouder en uw lichaam houdt. Draai niet om je middel.

15. K-lasertherapie:

Als u op zoek bent naar manieren om van rugpijn af te komen, is K-laserbehandeling een beproefde methode. Het helpt bij veel pijnklachten. Dus de techniek hier is om de ontsteking eerst intern te verminderen, tot aan de botten. De volgende focus is om te leiden naar de genezing van het weefsel. Het eindresultaat hiervan is een verbeterde bloedsomloop, waardoor de pijn vermindert en voorkomt dat deze terugkomt.

Hoe rugpijn te verminderen

16. Aquatische therapie:

Hier is een andere methode om rugpijn te verminderen, die op een zachte manier zeer effectief is. In principe wordt een therapie in het water uitgevoerd en deze methode is vooral nuttig voor zwangere vrouwen en mensen die vanwege hun overmatige pijn verdoofd moeten worden. Het houdt in dat heet water op de weefsels werkt, waardoor de pijn langzaam en gestaag wordt verlicht.

17. Cognitieve gedragstherapie:

Vaak kan dat ene gesprek met je therapeut veel problemen oplossen. Deze techniek werkt precies zo. Uw therapeut zal proberen uw gedachten ergens anders te concentreren, zodat u denkt dat er vanaf het begin helemaal geen probleem met uw rug was. Hoewel het misschien niet de beste methode is, werkt het voor velen. Bijna 60% is immers niet zomaar een bedrag. Er zijn echter veel sessies nodig om dingen uit te werken.

18. Tai-Chi:

Dit is een van de oudste Chinese vechtsporten en zal je vraag beantwoorden over hoe je op natuurlijke wijze verlichting kunt krijgen van rugpijn. Het gaat om het terugbrengen van de balans in je lichaam. Het lijkt meer op een bewegende meditatie en is daarom anders dan yoga. Door je te concentreren op het verbeteren van je beweging, stroomt je lichaamsenergie door de bewegingen en verbetert het vanzelf de flexibiliteit. Deze methode is, indien aanhoudend gevolgd, zeer effectief.

19. Osteopathische manipulatie:

Er zijn veel voordelen voor deze. Het is vooral gunstig voor gevallen waarin uw gewrichten ontwricht zijn en de oorzaak van pijn zijn. Masseren helpt misschien niet altijd, maar deze procedure zal zeker werken. De zachte weefsels kunnen worden gemanipuleerd en terug op hun plaats worden gebracht, waardoor ontsteking en pijn tegelijkertijd worden verminderd. Op die manier kun je misschien ook therapie en operaties overslaan, wat een behoorlijk fortuin kost. Dit proces is nog steeds laagdrempelig, maar werkt als een tierelier.

20. Elimineer granen en suikers:

Vraagt ​​u zich af hoe u rugpijn thuis kunt verminderen? Nou, hier is je beste antwoord. Vermijd suiker. Dit helpt het insulinegehalte te verlagen. Insuline is een van de belangrijkste oorzaken van ontstekingen. Op het moment dat u uw suikerinname vermindert, heeft uw lichaam meer grip op uw pijn en werkt het goed bij het verminderen van de chronische ziekte waar u last van heeft.

Hoe rugpijn te verminderen is verwarrend voor mensen. Dit waren dus de 20 beste manieren om aan je rugpijn te werken en de spierspanning los te laten voor een gezond leven zonder alle pijn en haast naar de kliniek van de dokter.

Hoe u direct en snel van rugpijn afkomt:

In deze tijd waarin we veel tijd nodig hebben, zijn we op zoek naar onmiddellijke verlichting als we geen tijd hebben om naar een dokter te gaan. Hier zijn een paar tips om u te helpen de ‘au’ in uw rug aan te pakken:

1. Strekt zich uit:

In de meeste gevallen veroorzaken spieren in de rug rugpijn. Hier zijn een paar rekoefeningen die je kunt uitproberen.

Stretch 1: Knie tot borst Stretch:

 • Lig plat op je rug.
 • Buig je rechterknie heel langzaam en trek hem naar je borst.
 • Houd je knie of scheenbeen vast en breng het voorzichtig naar de borst.
 • Houd deze pose 15-20 seconden vast.
 • Breng langzaam je knie naar beneden.
 • Herhaal dit stuk 3-4 keer op elk been.

Stretch 2: Knie Twist:

 • Ga op je rug liggen en strek je benen.
 • Buig je rechterknie en steek deze langzaam over naar links.
 • Houd deze positie ongeveer 20 seconden vast totdat je de rek in het onderste deel van je lichaam voelt.
 • Houd je core stevig vast en breng je been langzaam terug in positie.
 • Herhaal aan elke kant.

Stretch 3: Kat en Koe Positie:

 • Plaats je handpalmen en knieën op de grond en zorg ervoor dat je rug recht is. Je schouder moet ter hoogte van je pols en heupen boven je knieën zijn.
 • Til langzaam je rug op naar het plafond en houd adem in.
 • Buig je ruggengraat zodat de borst en het staartbeen naar het plafond wijzen.
 • Houd het een adem in.
 • Wissel deze houdingen 10 keer af.

2. IJspak:

Een ijspak is behoorlijk effectief bij het verlichten van rugpijn. Als er een verwonding is, stroomt het bloed naar het gebied om het te genezen. De ontsteking veroorzaakt hevige pijn. Het snel aanbrengen van een ijspak zorgt ervoor dat de ontsteking wordt verminderd en snel geneest. Zorg ervoor dat je ijs op de juiste manier gebruikt, anders kan het je huid beschadigen.

 • Dompel een doek in warm water en wring overtollig water uit.
 • Doe het ijspak of crushed ice en wikkel het in.
 • Plaats deze doek ongeveer 10-12 minuten op het pijnlijke deel.
 • Herhaal zo vaak als je nodig hebt voor verlichting.

3. Probeer een rub-down:

Je hoeft niet veel geld uit te geven door naar een massagetherapeut te gaan. Probeer deze eenvoudige massage eens thuis.

 • Neem 2 tennisballen en een sok mee.
 • Doe de tennisballen in de sok en knoop de uiteinden vast.
 • Met je rug tegen de muur, plaats de tennisballen tussen de muur en je rug en wrijf tegen het gebied dat pijn doet.
 • Je kunt ook op de grond gaan liggen en hetzelfde proces volgen.

Dit zijn een paar geweldige suggesties om pijn te verlichten. Zoals het gezegde luidt: “voorkomen is beter dan genezen”, zorg ervoor dat u uw vitamines inneemt en de stress verslaat. Verhoogde stemmingsniveaus, goede rust en een gezonde levensstijl gaan een lange weg in het voorkomen van ziekten.

Zorg ervoor dat je te midden van je drukke schema stiekem in je training sluipt, gezond eet en die krijgt. Vermijd gewoonten die uw gezondheid kunnen schaden.

Het is het beste om een ​​arts te raadplegen die de oorzaak van uw rugpijn kan diagnosticeren als u geen verlichting vindt.