Voel je je kortademig? Welke remedies heb je ervoor gebruikt, afgezien van de Engelse medicijnen? Welnu, hier zijn enkele huismiddeltjes voor kortademigheid die u zeker moet proberen. Ze geven enige verlichting en je hoeft niet in paniek te raken de volgende keer dat je er een ervaart.

Wat is kortademigheid??

Om het in eenvoudige bewoordingen uit te leggen, kortademigheid is een aandoening waarbij een persoon ernstige moeite zal hebben met ademhalen of ademhalen. De medische term voor een dergelijke aandoening wordt dyspnoe genoemd. De intensiteit hiervan kan variëren van acute kortademigheid tot chronische kortademigheid.

Kortademigheid (kortademigheid) Huismiddeltjes

Oorzaken van kortademigheid?

Dus vraag je je af wat de redenen voor kortademigheid zijn? Hier zijn er een paar die voor u zijn aangeworven.

 1. Enkele veelvoorkomende oorzaken van kortademigheid komen voort uit overgewicht.
 2. Als u een kettingroker bent, kan kortademigheid altijd uw kant zijn.
 3. Veelvoorkomende redenen voor kortademigheid zijn angst, verontreinigende stoffen in de lucht, zware lichamelijke inspanning.
 4. Sommige onderliggende aandoeningen kunnen ook kortademigheid veroorzaken. Astma, bloedarmoede, longkanker en andere longziekten zoals tuberculose kunnen bijvoorbeeld kortademigheid veroorzaken.
 5. Als u chronische kortademigheid ervaart, komt dat door astma, een longaandoening of een abnormale werking van het hart.

Symptomen van kortademigheid: tekenen en symptomen van dyspnoe

Wanneer uw lichaam iets begint te ervaren dat niet normaal is, zijn hier enkele symptomen waar u op moet letten als u zeker wilt weten dat het kortademigheid is. U moet uw arts bezoeken als u vaak kortademig wordt gevolgd door een van de volgende symptomen:.

 1. Lippen en vingertoppen kunnen blauw van kleur worden.
 2. Meestal ervaren sommige mensen moeite met ademhalen als ze plat liggen.
 3. Een hoog geluid, stridor genaamd, wordt duidelijk tijdens het ademen.
 4. Zwelling in de enkels en voeten.
 5. Hoesten en hoge koorts kunnen ook een symptoom zijn van kortademigheid.

Hoe kortademigheid te behandelen??

Meestal hangt de behandeling van dyspneu af van de onderliggende oorzaak van het probleem.

Overbelasting is een oorzaak van kortademigheid. Dit stopt vanzelf als de persoon voldoende rust neemt. Constante kortademigheid of ernstige kortademigheid worden behandeld met extra zuurstof. Astmapatiënten worden indien nodig behandeld met luchtwegverwijders.

Wanneer kortademigheid verband houdt met astma, reageren luchtwegverwijders en steroïden zeer goed op de aandoening. Antibiotica komen te hulp wanneer kortademigheid het gevolg is van een infectie.

Hoe zich te ontdoen van kortademigheid??

Snelle verlichting voor kortademigheid komt uit een reeks van bronnen. Huismiddeltjes voor kortademigheid zijn erg nuttig.

1. Zwarte koffie

Cafeïne en kortademigheid hebben een verband. Koffie helpt vermoeidheid in de spieren in de luchtwegen te verminderen. Onderzoek (1) heeft ook aangetoond dat het effect van cafeïne de werking van de luchtwegen in het lichaam kan verbeteren. Cafeïne kan de luchtwegen van de longen openen en helpt ook de symptomen van astma te verlichten. Let wel op uw inname van koffie. Anders kan overconsumptie een verhoogde hartslag veroorzaken.

2. Gember

Het volgende waar je naartoe kunt rennen is gember. Kortademigheid genezen is gemakkelijk met gember. Voeg gemalen gember toe aan je kopje thee of heet water. Een van de oorzaken van luchtwegaandoeningen is het RSV-virus en gember heeft de eigenschap om het te bestrijden. Gember kan het slijm afbreken en dit kan helpen de lucht uit het lichaam te verdrijven. Deze geneeskrachtige wortel wordt al sinds de oudheid gebruikt. Gember helpt daarom bij het verbeteren van de bloedsomloop naar de longen en kan ook helpen ontstekingen te verminderen. (2)

3. Slaappositie

Het vinden van de juiste slaaphouding is uiterst belangrijk om kortademigheid te behandelen, vooral als de kortademigheid wordt veroorzaakt door overmatige inspanning of angst. Op je zij liggen kan een beetje helpen. Til bovendien je hoofd op terwijl je een kussen tussen je benen hebt geplaatst.

4. Ondersteuningspositie:

Ook is het belangrijk dat je weet hoe je moet zitten. Hier is een korte handleiding.

 • Ondersteun je hoofd op een tafel en ga naar voren in de stoel zitten.
 • Leun zo dat de rug wordt ondersteund als je zit.
 • Haal uw gewicht van de vloer door uw handen op een tafel te steunen.

5. Adem stoom in

Kortademigheid kan worden verlicht door de neusholte vrij te maken. Adem stoom in om de neusholte te ontstoppen. Hier is hoe het te doen.

 • Vul een bad met warm water.
 • Voeg er druppels etherische olie aan toe.
 • De kom moet naar je gezicht gericht zijn, zodat de stoom naar je gezicht gaat. Bedek je hoofd met een handdoek terwijl je de stoom op je gezicht richt.
 • Adem de stoom in.

De beste oefening voor kortademigheid

Hier zijn enkele snelle oefeningen die je thuis kunt proberen.

1. Getuite lipademhaling:

 • Ga hiervoor eerst rechtop in een stoel zitten. Ontspan je schouder.
 • Druk nu je lippen op elkaar, door een opening ertussen te houden. Adem in door je neus gedurende ongeveer 2 seconden.
 • Adem nu langzaam uit voor de telling van 4.
 • Ga hier elke dag 10 minuten mee door.

Ademhalingsoefeningen voor kortademigheid moeten elke dag worden gedaan voor het beste resultaat. Deze zal nuttig zijn als je angst ervaart en wanneer dit kortademigheid veroorzaakt.

2. Diepe ademhaling:

Diepe ademhalingsoefeningen moeten ook dagelijks worden beoefend.

 • Begin door je handen op de buik te leggen terwijl je gaat liggen.
 • Adem diep in door de neus. Breid de buik uit terwijl je inademt en laat nu los.
 • Houd uw adem ongeveer 2 seconden vast en adem uit door de mond. Herhaal dit gedurende 10 minuten om goede resultaten te zien.

Voordeel:

Diep ademhalen helpt voorkomen dat het lichaam de lucht in de longen vasthoudt. Lucht die vastzit in de longen is een andere belangrijke reden waarom kortademigheid vaak wordt ervaren.

3. Diafragmatische ademhaling

Kortademigheid tijdens het slapen kan ook voorkomen. Hier is iets om te proberen.

 • Ga op een stoel zitten in een ontspannen modus van je schouders. Je knieën zullen nu in de gebogen positie zijn.
 • Je hand moet op de buik worden gelegd en langzaam door de neus inademen. En je buik zal nu bewegen als je inademt.
 • Span je spieren aan als je uitademt. Je buik zal nu naar binnen bewegen. Adem uit door de mond en getuite lippen.
 • Herhaal dit gedurende 5 minuten. Besteed meer aandacht aan uitademen.

Voordeel:

Diafragmatische ademhaling werkt om de koepelvormige spier aan het einde van de longen te oefenen. Wanneer middenrifademhaling wordt uitgevoerd, is er voldoende ruimte beschikbaar voor de longen om uit te zetten tijdens het inademen. Het tegenovergestelde hiervan gebeurt tijdens het uitademen, waardoor een evenwicht ontstaat.

4. Vooruit zitten

Het volgende dat u moet proberen, is uw zitpositie te veranderen.

 • Leun je borst naar voren als je in de stoel zit. Je voeten moeten plat op de grond staan, rustend.
 • Laat je ellebogen op straat rusten en ondersteun je kin met je hand. Je nek- en schouderspier op dit punt moeten ontspannen zijn.

Voordeel:

Als je voorover buigt, beweegt ook de taille mee, waardoor het middenrif gemakkelijk meebeweegt. Hierdoor kan de lucht zich gemakkelijk in uw longen vullen, waardoor een beter ademhalingspatroon wordt vergemakkelijkt.

5. Ondersteund Terug

 • Laat je heupen op de muur rusten en ga bij een muur staan, van je af gericht.
 • Je voeten moeten een beetje uit elkaar staan. Laat je handen op de dijen rusten.
 • Leun een beetje naar voren en bungel de armen naar voren.

Voordeel:

Wanneer mensen langere tijd zitten, wordt het gebied rond de borstkas strakker, waardoor ademhalen moeilijk wordt. Dus wanneer u uw houding verschuift naar de ondersteunde rugpositie, ontspannen uw lichaam en luchtwegen om gemakkelijk ademen te vergemakkelijken.

Verandering van levensstijl:

Het veranderen of veranderen van uw levensstijl kan ook helpen als een oplossing voor ademhalingsproblemen.

 • Stop met roken, kortademigheid zal aanzienlijk verminderen.
 • Probeer uw blootstelling aan allergenen en verontreinigende stoffen te beperken. Er zijn veel huismiddeltjes voor kortademigheid als gevolg van allergieën. Probeer onze voorgestelde oefeningen.
 • Vermijd inspanning op grote hoogte.
 • Kortademigheid en vermoeidheid hebben een verband. Ze kunnen uw lichaam en de spieren belasten, waardoor het moeilijk wordt om te ademen. Probeer voldoende rustige slaap te krijgen.
 • Gezond eten is een andere manier om van kortademigheid af te komen.

Wanneer een arts raadplegen??

U moet een arts raadplegen wanneer u het voor de eerste keer ervaart. Uw arts zal de deskundige zijn om u te vertellen hoe mild of ernstig het is. Wanneer een persoon echter plotselinge en ernstige kortademigheid ervaart en een beklemmende pijn op de borst ervaart, is het in het beste geval om onmiddellijk medische hulp in te roepen.

Frequente kortademigheid is geen goed teken en is een indicatie dat u mogelijk onmiddellijk medische hulp nodig heeft. Soms is de enige redder een onmiddellijke medicatie. Praat met uw arts en begrijp waar u staat qua intensiteit.

Veel Gestelde Vragen

1. Komt kortademigheid tijdens de vroege zwangerschap vaak voor??

Milde symptomen van kortademigheid komen vaak voor tijdens de zwangerschap. Dit gebeurt omdat een zwangere vrouw de neiging heeft haar ademhalingsvermogen te veranderen. Het neemt toe tijdens de zwangerschap met een afname van het longvolume.

2. Wat is paroxismale nachtelijke dyspneu??

Dit staat algemeen bekend als kortademigheid tijdens het slapen. Meestal wordt de persoon wakker met het plotselinge verlies van adem, waardoor het moeilijk wordt om te ademen. Dit moet ter kennis van de arts worden gebracht.

3. Zijn er kruiden voor kortademigheid??

Gedroogd klimopblad is iets om te proberen. Sommige druppels klimopblad hebben mensen geholpen die kortademigheid hebben in verband met astma. Ginkgo biloba is een ander extract dat kan worden geprobeerd. Gingko bevat PFA of plaatjesactiverende factor. Het speelt een belangrijke rol bij het aanzetten tot astma. 3 ml astma, drie keer per dag, kan kortademigheid genezen.

Vrijwaring: Denk eraan om ook de suggestie van uw arts op te volgen. Beschouw kortademigheid niet als vanzelfsprekend en praat met uw arts om de complexiteit van het probleem te begrijpen. Huismiddeltjes zijn niet de enige remedie. De aandoening heeft in sommige gevallen ook een serieuze medische behandeling nodig.