Kruiden kunnen griep niet echt genezen, maar ze kunnen de symptomen van griep en de duur ervan zeker verlichten. Naast het bieden van substantiële verlichting, zijn er kruiden die ook griep kunnen voorkomen. Sommige griep kan je ernstig ziek maken, terwijl andere mild zijn en niet echt een bedreiging vormen.

Wat is griep en wat zijn de soorten??

Griep is een besmettelijke luchtweginfectie die meestal wordt veroorzaakt door griepvirussen. Sommige hiervan vormen een ernstige bedreiging voor het lichaam, terwijl andere het lichaam ongedeerd verlaten. Het griepvirus komt je lichaam binnen via de neus, ogen of mondvliezen, dit betekent dat je elke keer dat je deze gebieden aanraakt, jezelf besmet met het virus. Hier zijn enkele van de soorten griep die u moet kennen:.

Er zijn drie soorten griepvirussen die veel voorkomen. Ze zijn van het A-, B- en C-type. Type A en B zijn verantwoordelijk voor de jaarlijkse griepepidemieën waarbij tot 20% van de bevolking snuift, pijn doet, hoest en hoge koorts heeft. Type C veroorzaakt ook griep; griepsymptomen van type C zijn echter niet erg ernstig.

Effectieve kruiden om griep natuurlijk te behandelen

Type A-virussen zijn verantwoordelijk voor de grote griepepidemieën en kunnen dieren besmetten. Type B-griepvirus komt alleen bij mensen voor. Het is ernstiger dan Type A, maar we kunnen niet altijd uitsluiten dat Type B minder schadelijk is. Type C-virussen komen ook voor bij mensen. Ze zijn echter milder dan type A of B. Mensen worden over het algemeen niet ernstig ziek van Type C. Van type C-griepvirussen is niet bekend dat ze epidemieën veroorzaken.

Beste natuurlijke kruiden om griep te behandelen:

Hier zijn enkele effectieve kruiden voor griep.

1. Gember:

Gember is een populaire kruidenremedie voor griep die is gebruikt om misselijkheid, maagproblemen, spijsverteringsproblemen, ontstekingen, hoofdpijn, verkoudheid, menstruatiekrampen en griepsymptomen te genezen.

De gemberwortels hebben verwarmende eigenschappen, waardoor het lichaam kan transpireren en de ziekteverwekkers in het lichaam vrijkomen. Van gember is ook bekend dat het het immuunsysteem van het lichaam verbetert.

In geval van griep kan gember worden geconsumeerd in de vorm van thee of supplementen, om het lichaam van het griepvirus te ontdoen.

Hier is hoe het te maken:

 • Breng water, gember en kaneelpoeder aan de kook en laat het sudderen.
 • Kook gember en kaneel in water. Giet 1 kopje water in een pan.
 • Zeef het en meng de honing erdoor.

Drink het 3 of 4 keer per dag voor effectieve resultaten.

2. Boneset:

Boneset

Van dit kruid is bekend dat het wordt gebruikt tegen koorts en griep. De functie van dit kruid is het stimuleren van het immuunsysteem van het lichaam.

Naast het behandelen van ernstige koorts, kan Boneset ook worden gebruikt om gebroken botten te genezen en lichaamspijn te genezen.

Wanneer u onder invloed bent van koorts, consumeer dit kruid dan dagelijks in de vorm van 4-5 kopjes thee, wanneer u in bed ligt. Dit zal helpen om transpiratie in het lichaam op te wekken, waardoor de koorts daalt.

Zo maak je de drank:

 • Bewaar de gedroogde bottenset in een pot en giet er genoeg kokend water over om de pot te vullen.
 • Laat deze infusie vier uur trekken.
 • Zeef en drink er dagelijks 4-5 kopjes van.

De thee smaakt erg bitter en kan na het persen beter worden opgewarmd.

3. Vlierbes:

vlierbes

Dit is een bekende tonic die al heel lang wordt gebruikt tegen griep, verkoudheid en zelfs sinusitis.

De vlierbes wordt veel gebruikt in de vorm van thee. Van dit kruid is ook bekend dat het viburninezuur bevat, dat werkt door de transpiratie te verhogen en daardoor de lichaamsweefsels te ontgiften..

Het is vanwege deze eigenschappen dat dit kruid helpt bij het verminderen van koorts, het opruimen van ziekteverwekkers uit de cellen in het lichaam en het zuiveren van het bloed in het algemeen.

Maak dit kruidengeneesmiddel voor griep gemakkelijk thuis.

 • Giet water in middelgrote pan en voeg vlierbessen, gember, kruidnagel en kaneel toe.
 • Goed koken en dan afdekken. Laat ongeveer 45 minuten tot een uur sudderen tot de vloeistof met de helft is verminderd.
 • Haal nu van het vuur en laat voldoende afkoelen om te worden gehanteerd. Pureer de bessen en zeef het in een pot of luchtdichte container.
 • Gooi de vlierbessen weg en laat de vloeistof afkoelen tot lauw. Als het niet meer heet is, voeg dan 1 kopje honing toe en roer goed.
 • Als de honing goed door het vlierbessenmengsel is gemengd, giet je de siroop in een pot.

Je hebt net de vlierbessenjam gemaakt. Bewaar het in de koelkast en gebruik 1 eetlepel voor volwassenen en ½ lepel voor kinderen.

4. Andrografie:

Andrographis

Dit kruid maakt al heel lang deel uit van de Ayurvedische medicatie in India. Het is algemeen bekend om sinus- en andere bovenste luchtweginfecties te behandelen. Andrographis vermindert ook de symptomen van koorts, hoesten, hoofdpijn en keelpijn.

 • Zorg ervoor dat u driemaal daags twee tabletten of capsules van 250-500 mg inneemt.

Ze zijn gemakkelijk verkrijgbaar in winkels en zullen effectief blijken te zijn wanneer ze worden ingenomen bij de eerste start van het symptoom.

Mensen die vatbaar zijn voor infecties van de bovenste luchtwegen, moeten dit kruid tijdens het winterseizoen dagelijks consumeren om de infecties te voorkomen.

5. Echinacea:

Echinacea

Van Echinacea is bekend dat het slangenbeten en wonden, verschillende infecties en al met al een algemene remedie voor het lichaam behandelt. Dit kruid verbetert het immuunsysteem, houdt het sterk, gezond en werkt tegen verschillende ziekteverwekkers.

Er is een enzym genaamd hyaluronidase, dat de afweer van het lichaam tegen kwalen en ziekten vernietigt. Van Echinacea is bekend dat het tegen dit enzym werkt.

Maak deze thee gemakkelijk thuis.

 • Steil een theelepel gedroogd kruid of wortel, in een kopje gekookt water gedurende vijf minuten.
 • Zeef de thee na tien minuten en drink deze op als deze een lauwe temperatuur heeft bereikt.

Neem driemaal 300 mg in de tijd van ziekte.

Behalve dat het werkt tegen verschillende pathogenen en virussen in het lichaam, wordt ook aangenomen dat dit kruid de tumorgroei in het lichaam vertraagt.

6. Ginseng:

Ginseng

Van ginseng is bekend dat het het algehele immuunsysteem van het lichaam verbetert. Dit is de reden waarom dit kruid, wanneer het regelmatig wordt geconsumeerd, voortbouwt op de immuniteit en de griep weghoudt.

Het consumeren van Ginseng voorkomt dat het lichaam verkoudheid en griep krijgt.

Wanneer het echter in hoge doses wordt ingenomen, kan het een hoge bloeddruk of een verhoogde hartslag veroorzaken.

Maak dit Ginseng kruidengeneesmiddel voor griep gemakkelijk thuis. Ginseng-theepoeder is gemakkelijk verkrijgbaar op de markt. Vul je theepoeder aan met wat ginseng-theepoeder en maak je gebruikelijke kopje thee met wat extra effect.

7. Anijs:

Anijs

Van anijs is bekend dat het slijm verwijdert en in grote doses antivirale eigenschappen bevat. De bereiding is vrij eenvoudig en zo maak je je dagelijkse kopje.

 • Neem 1-2 theelepels anijs en kook in een kopje thee om jezelf te beschermen tegen griep en verkoudheidsvirussen.

8. Goudzegel:

Goldenseal

Het is bekend dat dit de bloedtoevoer naar de milt verhoogt, wat in feite een verbeterd en actief immuunsysteem betekent. Afgezien van het stimuleren van het immuunsysteem, is Goldenseal ook een goed antisepticum.

De standaarddosering is driemaal daags 4-6 gram in capsule- of tabletvorm en wordt vaak gebruikt in combinatie met andere kruiden.

Dit kruid activeert bij consumptie de witte bloedcellen in het lichaam die verantwoordelijk zijn voor de vernietiging van tumorcellen, virussen, bacteriën en schimmels

9. Seneca Snakeroot:

Seneca Snake wortel

Van de Seneca Snakeroot is bekend dat het het lichaam beschermt tegen infecties van de sinussen en de bovenste luchtwegen en het slijm van de bovenste luchtwegen vermindert. Het helpt ook bij de behandeling van emfyseem en bronchitis.

Dit kruid kan worden geconsumeerd in de vorm van thee, met 1 theelepel in een kopje thee.

Kruidengeneesmiddelen voor verkoudheid en griep:

Enkele van de beste kruidenremedies voor verkoudheid en griep zijn dingen die gebruik zullen maken van dingen in je keuken. Kijk eens wat je kunt maken.

1. Gember:

De gezondheidsvoordelen van gember worden al eeuwenlang gegarandeerd. De effecten zijn nu wetenschappelijk bewezen en het is een effectieve remedie tegen verkoudheid en griep. Hier leest u hoe u een magisch deel maakt.

 • Snijd wat gember in kokend water. Drink het lauw.

Het is ook bekend om misselijkheid en griep te genezen. Pak vandaag een pakje gemberthee en ga terug naar je normale leven.

2. Honing:

Honing staat bekend om zijn antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen. Een paar druppels honing in je thee zullen je keelpijn genezen, die gepaard gaat met verkoudheid en griep.

 • Kook water en voeg wat theepoeder toe.
 • Breng het aan de kook en pers er wat citroen uit. Voeg een lepel honing toe en voeg de thee toe. Roer goed en drink er minstens 4-5 kopjes van voor het beste resultaat.

Honing-citroenthee helpt hoesten en verkoudheid te verminderen.

3. Knoflook:

Hoewel je misschien de hele dag de geur van rauwe knoflook moet verdragen, bevat knoflook niettemin een stof die bekend staat als allicine en die antimicrobiële eigenschappen heeft. Probeer deze kruidenbehandeling voor griep en verkoudheid eens uit.

 • Plet verse knoflook in een glas melk en drink het als eerste in de ochtend op een lege maag.

Voeg meer knoflook toe aan je dieet. Dit kan u helpen voorkomen dat u in de eerste plaats ziek wordt.

4. Kurkuma- en peperoplossing:

Kurkuma heeft hoge antimicrobiële eigenschappen die goed zijn voor je gezondheid. Een simpel drankje van kurkuma en peper is genoeg om je van verkoudheid en griep te genezen.

 • Kook water en voeg er een verse kurkumawortel aan toe.
 • Zeef het in een kopje en voeg er een snufje peper aan toe.

Gooi de wortel weg als je hem drinkt. Drink dit minstens 5-6 keer per dag om effectieve resultaten te zien.

Als je meer een theemens bent, zijn hier twee beste kruidentheeën die je kunt maken en drinken. Dit zijn de beste kruidenremedies voor verkoudheid en griep.

5. De basisthee:

Hier is een klassieke kruidenremedie voor verkoudheid en griep en die je gemakkelijk thuis kunt maken.

 • Neem 3-4 plakjes gember met schil en een teentje gehakte knoflook. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten sudderen.
 • Gebruik gemberwater om thee te trekken, of het nu zwart, groen of oolong is.
 • Voeg het cayennepoeder toe als het heet is. Voeg wat honing toe voor de smaak.
 • en, Voeg melk of een ander zuivelsupplement toe.

Drink 3-4 kopjes per dag voor het beste resultaat.

6. Knoflooklimonade:

Drink deze mix van knoflooklimonade, een klassieke combinatie van de essentiële dingen die je moet nemen tijdens je ziekte.

 • Combineer in een pot 2-4 teentjes gehakte knoflook en 3-4 plakjes verse gember.
 • Dek af en laat het minstens 20 minuten trekken.
 • Voeg sap van 2-3 citroenen en honing naar smaak toe

Je kunt kruiden zeven of in een mengsel laten. Drink het lauw en niet gekoeld.

Kruidenthee en mix zijn remedies zijn makkelijk te maken recepten. De meeste ingrediënten zijn de meest voorkomende die op elk moment in uw keuken beschikbaar zijn. Zorg ervoor dat je ze regelmatig drinkt om je griep en verkoudheid te genezen, voordat het je tol eist. Ze verwarmen en kalmeren je lichaam en brengen je lichaam in een comfortabele positie. Maak het jezelf deze keer gemakkelijk met onze kruidenremedies voor verkoudheid en griep.