Haryana is een populaire en uitgestrekte staat in het noorden van India en is dichtbevolkt, waaronder een aantal historische bezienswaardigheden, tempels, hotels, enz. Het is een van de best ontwikkelde staten van het land en de schoonheid en moderne sfeer van dit staat trekken mensen uit het hele land en van buiten India een bron aan. Haryana heeft een aantal geweldige huwelijksreisbestemmingen die je bezig zullen houden. Men kan gemakkelijk veel historische bezienswaardigheden en goede hotels en huwelijksreisplekken in Haryana vinden. Dit artikel geeft je de 9 beste en prachtige huwelijksreisbestemmingen in Haryana, samen met foto’s.

Beste huwelijksreisbestemmingen in Haryana met afbeeldingen:

1. Gurgaon:

Gurgaon is een van de best ontwikkelde steden in Haryana en heeft bezoekers heel veel te bieden. Er zijn prachtige sites die u zullen verbazen. Daarnaast zijn er veel toeristische bestemmingen die een fantastisch uitzicht bieden over de hele stad en de historisch rijke plaatsen in Gurgaon. De stad is dichtbevolkt en het verkeer is vaak een groot probleem als het gaat om reizen. Toch zul je een geweldige tijd hebben in deze stad. Het is tenslotte een van de beste huwelijksreisbestemmingen in Haryana.

Gurgaon

 • Romantische dingen om te doen: Een stel heeft zoveel mooie opties om samen te bezoeken en herinneringen te creëren, Kingdom of Dreams en het Damdama-meer. Ga ook shoppen bij Ambiance Mall.
 • Hoe te bereiken: Gurgaon heeft geen luchthaven. De dichtstbijzijnde luchthaven is de internationale luchthaven Indira Gandhi. Die ligt op 28 km afstand van Gurgaon en u kunt gemakkelijk aan boord gaan van elke trein vanuit de grote steden.
 • Beste tijd om te bezoeken voor huwelijksreis: September tot december is de beste tijd omdat de temperatuur gematigd is.
 • Waar te verblijven: Hayat Regency, Hilton Garden Inn zijn enkele van de luxe hotels om uw huwelijksreis nog specialer te maken.
 • Andere attracties: Kingdom of Dream, Damdama Lake, Cyber ​​Hub, Ambiance Mall zijn enkele van de speciale plekken die je nooit mag missen in Gurgaon

2. Kurukshetra:

Hier hebben we een prachtige historische plek in India die ook populair is over de hele wereld. Het is een van de meest populaire pelgrimsbestemmingen ter wereld en staat bekend om de beelden en de prachtig beschreven verhalen over de beroemde veldslag die op dit land plaatsvond. Mensen zijn gefascineerd door de historische feiten over dit land en dit is een van de redenen achter de allure van deze plek. Het is een van de vele geweldige huwelijksreisplekken in Haryana.

Kurukshetra

 • Romantische dingen om te doen: Stel dat gelooft dat hun huwelijksreis ook een heilig bezoek moet hebben, dan zijn Brahma Sarovar en Sannihit Sarovar een goed gezicht om te bezoeken voor vrede.
 • Hoe te bereiken: Kurukshetra heeft geen luchthaven. De dichtstbijzijnde luchthaven is de luchthaven van Chandigarh, op 83 km afstand. Net als Gurgaon kun je gemakkelijk een trein nemen vanuit alle grote steden van het land.
 • Beste tijd om te bezoeken voor huwelijksreis: September tot maart wordt beschouwd als de beste tijd om door te brengen in Kurukshetra.
 • Waar te verblijven: Sommige hotels zoals Grace, Sky, Mayur zijn goed om een ​​dag of twee door te brengen?.
 • Andere attracties: Andere attracties zijn Kalpana Chawla Planetarium, Science Center en nog veel meer.

3. Panipat – Een plek voor huwelijksreis in Haryana:

Haryana staat vol met historisch rijke locaties. Maar er zijn hier ook enkele zware economische sites. Je hebt vast wel eens gehoord van de Panipat-raffinaderij. Het woord Panipat dateert uit de verhalen van Mahabharata waarin een veldslag plaatsvond met onder andere de vijf broers, Pandavas. De plaats is van enorm belang voor de lokale bevolking en sommigen van hen beschouwen het ook als een aanbiddingsplaats. De plaats is ook gevuld met vele mooie winkelcentra en hotels, waardoor het een van de beste huwelijksreisplekken in Haryana is?.

Panipat

 • Romantische dingen om te doen: Enkele van de bezienswaardigheden die een echtpaar in Panipat kan bezoeken, zijn de Kabuli Bagh-moskee, het graf van Bu-Ali Shah Kalandar.
 • Hoe te bereiken: Panipat heeft geen luchthaven. De dichtstbijzijnde luchthaven is de internationale luchthaven Indira Gandhi, op 86 km afstand. Nogmaals, je kunt een trein nemen vanuit alle grote steden.
 • Beste tijd om te bezoeken voor huwelijksreis: De beste tijd om Panipat te bezoeken zijn de winters en moessons.
 • Waar te verblijven: Hotel BR Inn, Shagun Residency, D’Olives zijn enkele van de prachtige hotels om te verblijven.
 • Andere attracties: Devi-tempel, Kala Amba, Salar Gunj-poort zijn enkele van de prachtige bezienswaardigheden in Panipat.

4. Ambala:

Van alle oude steden in Haryana is Ambala de belangrijkste. Het werd zelfs in het paleolithische tijdperk bewoond door mensen en was een van de belangrijkste plaatsen tijdens de Britse overheersing in India. Veel toeristen komen hier om meer te weten te komen over de belangrijke en opwindende geschiedenis van deze stad. Ambala is een van de meest populaire plekken in India en staat in de top 3 van alle huwelijksreisplekken in India.

Ambala

 • Romantische dingen om te doen: Een stel kan de Gurudwara Manji Sahib en Gurudwara Panjokh bezoeken om de zegeningen te krijgen en prachtige bezienswaardigheden te bekijken.
 • Hoe te bereiken: Ambala City heeft geen luchthaven. De dichtstbijzijnde luchthaven is de luchthaven van Chandigarh, op 37 km afstand. Alle grote steden zijn verbonden met Ambala met de Indiase spoorweg, dus je kunt gemakkelijk een trein nemen.
 • Beste tijd om te bezoeken voor huwelijksreis: Oktober en november zijn de ideale maanden om Ambala . te bezoeken.
 • Waar te verblijven: Hotel Mohan Tulip en Hotel Amar Palace zijn goed om een ​​huwelijksreis door te brengen.
 • Andere attracties: Andere attracties zijn Jaggi City Center, Jain Mandir, Sis Ganj Gurudwara en Holy Redeemer Church zijn enkele van de attracties van Ambala.

5. Hisar:

Als je Haryana bezoekt, vergeet dan niet om Hisar te bezoeken. Van alle sites in Haryana die dateren uit of betrekking hebben op de rijke geschiedenis van dit land, is Hisar er een van. De plaats heeft geweldige monumenten en wordt beoordeeld als een van de beste huwelijksreisplekken in Haryana.

Hisar

 • Romantische dingen om te doen: Stellen kunnen een bezoek brengen aan Agroha, het winkelcentrum The Sun City voor wat stemmingswisselingen tijdens hun huwelijksreis.
 • Hoe te bereiken: De luchtafstand van New Delhi naar Hisar is 154 km, terwijl de wegafstand tussen New Delhi en Hisar 170 km is. Met de trein is het 162 Km.
 • Beste tijd om te bezoeken voor huwelijksreis: Het moessonweer is het beste om hisar te bezoeken, dat is in de maand juli tot september.
 • Waar te verblijven: Welkom Heritag Sheikhpurkthi, Lazeez Restaurant & Hotel en Imperium resort zijn enkele van de beste hotels voor huwelijksreizen
 • Andere attracties: Enkele van dergelijke attracties van Hissar zijn Firozz Shah Palace, Gujari Mahal, Dargah Qutub.

6. Karnal:

Karnal-fort, Karnal-meer, enz. Zijn de beroemde attracties van Karnal, wat nog een andere opname is in deze lijst van de beste 9 huwelijksreisbestemmingen in Haryana.

Karnal

 • Romantische dingen om te doen: Het Karnal-meer en het Karan Tal-park zijn de beste romantische plek voor een stel.
 • Hoe te bereiken: Er zijn geen reguliere vluchten vanuit andere grote steden van het land naar Karnal. De dichtstbijzijnde luchthaven is Chandigarh Airport, op 115 km afstand.
 • Beste tijd om te bezoeken voor huwelijksreis: De winter is de beste tijd om Karnal te bezoeken, de maand oktober tot maart is het beste.
 • Waar te verblijven: Noormahal Karnal, Hotel Jewel, Hotel Dreamz en Hotel Karnal Inn zijn geweldig voor een huwelijksreis.
 • Andere attracties: Kalander Shah’s Tomb, Chhachhraui Fort, Cantonment Church Tower zijn enkele van de attracties in Karnal.

7. Pinjore Geweldige huwelijksreis in Haryana voor koppels:

Dit is een stad op ongeveer 1900 voet boven de zeespiegel. Het is echt hoog en biedt een prachtig uitzicht over de hele staat en de omliggende steden. Men kan deze plek niet genoeg bewonderen. De schoonheid van deze site trekt jonge stellen aan en deze eigenschap van Pinjore maakt het een van de beste huwelijksreisbestemmingen in Haryana.

Pinjore

 • Romantische dingen om te doen: Wat is er romantischer dan de tuin zelf.
 • Hoe te bereiken: De Pinjore-tuinen liggen op 20 km van Chandigarh, op 5 km van Kalka, dicht bij de weg die naar Shimla leidt. Taxi’s en bussen rijden regelmatig tussen Pinjore, Kalka en Chandigarh.
 • Beste tijd om te bezoeken voor huwelijksreis: De beste tijd is om te bezoeken in april tot juni, aangezien een jaarlijks evenement van het mangofestival speciaal kan zijn voor iemands huwelijksreis tijdens Baisakhi.
 • Waar te verblijven: The Lalit Chandigarh, Ana Clarks Inn en Hotel Rajshree zijn enkele van de beste hotels om te verblijven voor uw huwelijksreis.
 • Andere attracties: Er zijn verschillende historische plaatsen en dierentuinen die u kunt bezoeken. Japanse tuin, kwekerij en een aantal picknickplekken zijn ook aantrekkelijke plekken voor een uitje.

8. Panchkula:

Het is een bekende stad in Haryana en is ook de satellietstad Chandigarh. Er zijn beroemde bezienswaardigheden in de buurt van deze plaats, zoals Kalka, Pinjore, Mohali Stadium, enz.

Panchkula

 • Romantische dingen om te doen: Morni Hills is de beste romantische plek in Panchkula die een stel zou moeten bezoeken. Het is vooral bekend om de stad met 5 grachten, die ook bezocht kan worden.
 • Hoe te bereiken: De afstand tussen New Delhi en Panchkula is 255 km. Panchkula heeft geen treinstation en het dichtstbijzijnde station is Ambala, op een afstand van 36 km van Panchkula.
 • Waar te verblijven: De Oberoi Sukhvilas, JW Marriot, Hayat Regency Chandigharsre enkele van de luxe hotels voor een huwelijksreis.
 • Andere attracties: Cactus Garden en Mansa Devi-tempel zijn andere attracties van Panchkula die je niet mag missen.

9. Sonipat:

De laatste is Sonipat, die ook teruggaat tot de geschiedenis en een van de beste huwelijksreisplekken in Haryana is.

Sonipat

 • Romantische dingen om te doen: Jurasik Park Inn en Spin Monkey zijn een goede plek om te bezoeken in Sonipat voor stellen.
 • Hoe te bereiken: Er zijn geen reguliere vluchten vanuit andere grote steden van het land naar Sonipat. De dichtstbijzijnde luchthaven is Indira Gandhi International Airport, op 43 km afstand.
 • Beste tijd om te bezoeken voor huwelijksreis: Eind oktober tot begin maart is de beste tijd om Sonipat te bezoeken.
 • Waar te verblijven: Fairvacanze Inns & Suites, Hotel The Royal Park, The City Park Hotel in Sonipat zijn enkele van de goede hotels om te verblijven tijdens uw huwelijksreis.
 • Andere attracties: TDI Mall, Tomb of Khwaza Khizr, Mojo Land en Flying Folk zijn enkele van de andere attracties.

Haryana is een van de meest ontwikkelde plaatsen in India en is buitengewoon goed onderhouden. Er zijn talloze huwelijksreisbestemmingen in Haryana, waarvan de 9 beste hierboven zijn besproken. Je zult versteld staan ​​van de verschillende prachtige locaties op deze bestemmingen. Als je van je huwelijksreis een groot succes wilt maken, dan is het aan te raden deze plekken te bezoeken als je naar Haryana gaat. Als u een van de andere plaatsen dan de bovengenoemde lijst heeft bezocht, deel dan uw ervaring met ons. Uw waardevolle suggesties kunnen stellen helpen een goed idee te krijgen van de plaats en ervaring.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

1. Welk seizoen is het meest geschikt voor een huwelijksreis in Haryana?

antw: Het meest geschikte seizoen om te bezoeken is in de winter, want in de zomer is het klimaat te warm en is het ongemakkelijk om rond te dwalen.

2. Wat is de beschikbaarheid van vervoer daar??

antw: Alle soorten transportfaciliteiten zijn daar beschikbaar, zoals bus, trein enz.

3. Wat een ideale plek zou zijn tussen iedereen in Haryana voor de huwelijksreis??

antw: Gurgaon is een ideale plek om daar rond te dwalen. Het heeft veel pubs, cafés en restaurants om rond te hangen?.