Een huwelijksreis is een van de meest essentiële gebeurtenissen in je leven, en als je er een plant, wat is er dan beter dan een reis naar de meest centrale staat van India, Madhya Pradesh. Vol met vele toeristische attracties, heeft het ook een zeer rijk cultureel erfgoed en bijbehorende geschiedenis. Bovendien heeft de urbanisatie een unieke mix van oud en nieuw gecreëerd die bijdraagt ​​aan de smaak. Madhya Pradesh is een veilige plek voor pasgetrouwde stellen om te bezoeken, omdat het veel verrassingen en geweldige arrangementen biedt. Of het nu een romantisch diner bij kaarslicht op een heuveltop is, of een avondwandeling in het fort, Madhya Pradesh heeft alles wat u zoekt. Dit zijn enkele van de beste plekken die je kunt bezoeken terwijl je geniet van je huwelijksreis met je geliefde in het hart van India!

Beste huwelijksreisplaatsen in Madhya Pradesh:

1. Bhopal:

Bhopal

De juiste mix van geschiedenis en verstedelijking, Bhopal is een van de beste huwelijksreisplekken in Madhya Pradesh. Het is sterk beïnvloed door de 19e-eeuwse moslimheersers. De stad is in twee delen verdeeld door echt prachtige meren te slepen. Stellen kunnen de historische monumenten zoals Jama Masjid bezoeken of de bootclub MP Tourism bezoeken. Bovendien mag men de op speelgoedtrein lijkende bus Bhopal op wielen niet missen.

2. Mandu:

Mandu

Mandu, de perfecte plek voor geschiedenisliefhebbers, staat ook bekend als Hampi van Centraal-India. Het is omgeven door architectonische grootsheid uit verschillende tijdperken, gebouwd door verschillende heersers. Afgezien hiervan mogen stellen de zonsondergang niet missen vanaf Rupmati’s Pavilion, dat een ultiem adembenemend uitzicht biedt.

3. Indore:

Indore

Gelegen aan de zuidelijke rand van het Malwa-plateau, staat Indore bekend om de commerciële sfeer die het aan de toeristen geeft. Van paleizen tot musea en van tempels zoals Omkareshwar tot prachtige geplande parken, Indore heeft het allemaal! Een beetje druk, maar als het gaat om winkelen tijdens je huwelijksreis, kun je Indore niet missen!

4. Jabalpur:

Jabalpur

Met een ongeëvenaard landschap en talloze toeristische plekken, is Jabalpur een van de beste huwelijksreisbestemmingen in Madhya Pradesh. Het wordt omgeven door heuvels van graniet en zandsteen en staat bekend om zijn marmer en de nabijheid van het Kanha National Park bij de stad. Versierd door de rivier de Narmada, dit mag je niet missen!

5. Chhatarpur:

Chhatarpur

Een andere geweldige plek om te bezoeken in MP, Chhatarpur is een prachtige historische stad. Stellen die op zoek zijn naar zowel rust als schoonheid, samen met een grote interesse in geschiedenis, moeten Chhatarpur zeker bezoeken. De prachtige natuurlijke landschappen zorgen voor gemoedsrust, weg van alle stedelijke drukte. De majestueuze Pandav-watervallen zijn een must om te bezoeken.

6. Pachmarhi:

Pachmarhi

Een van de meest populaire huwelijksreisplaatsen in Madhya Pradesh, dit prachtige heuvelstation staat bekend om zijn grotschilderingen in het bos, uitkijkpunten, watervallen en een meer. De zonsondergang vanaf het Sunset Point, het orkest in Cantonment en het betoverende meer samen, maken deze plek tot een onvergetelijk bezoek voor koppels.

7. Rewa:

Rewa

Grote dingen komen in kleine verpakkingen. Er is geen betere beschrijving voor het kleine stadje Rewain Madhya Pradesh. Beroemd om zijn museum, watervallen en historische viallages, is dit een van de beste plekken om te genieten van de schoonheid van de natuur. De paleizen en forten versterken de schoonheid van deze plek nog meer. Een bezoek aan de Keonti-watervallen, Rewa en Govindgarh Fort en verkenning van Venkat Bhavan zijn enkele van de must-do’s in Rewa.

8. Amarkantak:

Amarkantak

Amarkantak, gelegen aan de samenvloeiing van de Vindhya- en Satpura-bossen, is een van de beste huwelijksreisbestemmingen in Madhya Pradesh. De stroming in verschillende richtingen van Narmada en Sone, maakt het des te aantrekkelijker. De meren, watervallen en de prachtige bronnen, ook bekend als bedevaartsoord, maken het een perfecte bestemming voor een huwelijksreis.

9. Kanha Nationaal Park:

Nationaal Park Kanha

Dit moet de beste toeristische attractie in Madhya Pradesh zijn, dankzij de zeer gevarieerde flora en fauna. Het beslaat een uitgestrekt gebied van 1.940 vierkante kilometer en is het meest bekend om het uitsterven van de soort Barasinga (moerashert) in India. De dichte flora bestaat uit Sal, Bamboo en beruchte Mahua-bomen, en een flora die pronkt met dieren zoals Tiger, Blackbuck en Peacock. Deze plek is ook een paradijs voor vogelaars. Kanha National Park is de natuur op zijn best.

Het artikel zegt het al en je hoeft niet te twijfelen aan het bezoeken van deze prachtige staat voor je huwelijksreis! Er zijn veel geweldige tourpakketten en aanbiedingen die pas getrouwde stellen welkom heten in Madhya Pradesh. Of het nu een avontuurlijke rit door het Nationaal Park is of een romantisch, knus toevluchtsoord in het heuvelstation, Madhya Pradesh verwelkomt met al zijn warmte en liefde. Als u andere locaties dan deze kent, deel dan uw suggesties en feedback met ons.