Необходимостта от повече природа в дома е повече от очевидна тенденция в момента. В резултат на това въпроси като правилния подбор, поддръжка и подходяща интеграция в съвременния интериорен дизайн стават все по -актуални. Всичко това не е толкова сложно, ако се придържате към няколко основни правила и спазвате основните принципи на съвременната декорация. Ето седем стратегии за модерно декориране и декориране с растения. Освен това, както винаги, ние сме ви подготвили някои конкретни идеи за обзавеждане за вас в снимки.

Разнообразието в текстурите например е модерно

дизайн на дърво с бели цветя идеи за дома

Идеи за обзавеждане с лесни за грижи растения

Бъдете стратегически и направете по -дълъг списък от растения, за които е лесно да се грижите. Някои почти не се нуждаят от вода и могат без много светлина. Всичко това улеснява живота ви, ако сте далеч от дома често за бизнес пътувания или други поводи.

Растенията, от друга страна, които се справят без много слънце, ви дават свобода в дизайна. Можете да излезете с идеи за обзавеждане на мрачните ъгли на вашия апартамент и по този начин да ги направите по -привлекателни. В следващата стъпка трябва да изберете тези видове растения, които се вписват добре във вашия интериорен дизайн и могат лесно да се комбинират помежду си.

Селски усет с лалета

индустриални идеи за домашни саксии

Използвайте Instagram!

От една страна, социалните мрежи могат да бъдат много вредни за нас. Ако обаче ги използвате за добра кауза, те често са полезни. Намерете няколко страници и профили в Instagram с модерни идеи за интериорен дизайн и декорация с растения. Нека това работи върху вас и след известно време ще развиете много естествено чувство за това, което в момента е модерно. В коментарите обикновено ще намерите най-важната информация за грижите и там са записани и имената на различните видове. Научавате нещо ново, отпускате се с красиви снимки и генерирате идеи за интериорен дизайн за вашия собствен дом!

Ето идеи за всички, които обичат стила бохо шик

живи идеи за екзотичен интериор

Подарете си сетивата си с различни аромати

Естествените есенции с различни миризми на растения и цветя са много модерни. Те разпространяват усещане за свежа природа у дома и са много здрави в много отношения. За модерен дом би било идеално, ако използвате само няколко растения в интериора и ги комбинирате със страхотни, естествени аромати. С няколко малки изкуствени източника на вода ще имате истински Дзен атмосфера създавам.

Идея за луксозно обзавеждане, в която растенията подчертават симетрията

луксозни идеи за всекидневна

Направете малка ботаническа изложба!

Някои хора са истински таланти да унищожават растенията. Дори най-лесните за грижи сортове не успяват да оцелеят върху тях. Това преживяване може да бъде много травмиращо в дългосрочен план и затова трябва да се избягва. Добра алтернатива на истинските растения са сухите. Можете да използвате това и да поставите малка ботаническа колекция на стената. Освен всичко друго, това е страхотна идея за дизайн на стени. Препоръчваме ги специално за стаята за гости и детската стая.

Харесва ли ви този ултрамодерен ефект? 

зелено -бели контрастни идеи за дома

Малко растения и много нюанси на зелено

През последните няколко години видяхме много нюанси на зелено в Pantone. Те изглеждат ултрамодерни и също имат много положителен ефект върху атмосферата у дома. Кара те да се чувстваш по-жив и пълен с енергия. След като сте направили своя избор на растения, можете да разпространите въздействието им из стаята, като нанесете широко зелени нюанси.

Ето как можете елегантно да комбинирате различни форми на листа

малки идеи за декорация на дома

Сукуленти и бонсай

Сукулентите са чудесен съвет за тези, които искат лесни за грижа растения у дома. През последните години обаче бонсаите станаха модерни. Експертите в градината твърдят, че те са също толкова лесни за грижи, но в същото време носят по -голяма добавена стойност на интериора. Всъщност не е нужно да избирате между двете! Можете да развиете толкова много страхотни идеи за комбинирано обзавеждане със сукуленти и бонсай.

Сукулентите също са модерна идея за интериорен дизайн

малки идеи за сочни дома

Подчертайте предимствата на вашия интериорен дизайн

В съвременния интериорен дизайн много често е важно да превърнете недостатъците в предимство. Хитрите етажни планове могат да бъдат трансформирани във вълнуващ сценарий за обзавеждане на дома. Те се превръщат в място на работна или трапезна маса. Интересни, но донякъде досадни архитектурни дизайни като колони стават акценти. Прекалено широките первази се превръщат в места за съхранение или места за сядане. Във всички тези и много други случаи растенията могат да направят такива места у дома още по-очарователни от преди! Това ви позволява да скриете ръбове и не толкова красиви детайли и да създадете особено приятна атмосфера. Той превръща вашия интериорен дизайн в мистично, очарователно и естествено място.

Хитрините ъгли и елементи също могат да изглеждат като акцент в стаята

катерещи растения и други страхотни живи идеи

Зеленият цвят може да разпространи ефекта на растенията

рафт с растения - страхотни живи идеи

Растенията могат да изглеждат нещо като колекция

червено-зелени акценти като живи идеи

щанд с растения - страхотни живи идеи

страхотни скулптурни листа като живи идеи

Пищният стенен дизайн с растения е перфектна идея за дизайн на хол

буйни растения в трапезарията живи идеи

живи идеи - фини растителни акценти

живи идеи - малки палмови дървета в стаята

живи идеи - рафт за съхранение с растения

Дори едно супер малко растение може да служи като много силен акцент

живи идеи - стол с малко растение

живи идеи - страхотни растителни идеи за банята

живи идеи - страхотна бяла зона за сядане

живи идеи старинно обзаведена стая

Модерно растение за спалня

идеи за дома цвете с широки растения

живи идеи дизайн на зелена стена

домашни идеи украсени сочни саксии

Винтидж интериорни идеи с растения

идеи за дома няколко идеи за растения

живи идеи с бетонни стени и растения

живи идеи с няколко растителни акцента

живи идеи с растения за дизайн на кухня

живи идеи с растения в неутрална атмосфера

Големите растения създават тропическа атмосфера

живи идеи с чудесен тропически вид

живи идеи с извънгабаритни растения

живи идеи плетени мебели за сядане

живи идеи страхотни цветни мебели

Огледалата също могат да засилят ефекта на растенията 

живи идеи страхотни съвременни идеи

идеи за дома страхотни растения с фотьойл

живи идеи страхотен интериорен дизайн

живи идеи страхотна антична стая