градински дизайн подсилващи камъни декоративни пръти

Изключителен градински дизайн в индустриален стил

Обичам да използвам обикновени елементи по неочаквани начини. Обичам криптираните погледи на лицата на собствениците на фирми, когато им разказвам за последната си идея.

Нека помислим за “арматура”!

Чудите ли се какво е това? Терминът идва от английски език и е съкращение от „усилваща щанга“, което означава подсилваща щанга. За производството се използва неръждаема стомана. Джиг се използва за разтягане на бетонни блокове. Оребрената им повърхност придава интересен вид. Това от своя страна помага за заваряването на излятия бетон заедно.

Ако всичко това е изложено на метеорологичните условия, то ще започне да ръждясва в рамките на няколко седмици. Това придава на “Арматурата” своеобразния чар. Особено очарова хората, които показват иновативен начин на мислене.

Изпитвали ли сте вече арматури в други контексти? Може би беше в строителния отдел на местен супермаркет? Време е да ги използвате в Градински дизайн да се помисли правилно? Това ще придаде на вашата градина чист, свеж и индустриален вид.

Градински идеи с използването на подсилващи стълбове

съвременен градински дизайн каменна стомана

Обикновено арматурата е работна повърхност, подсилена от външния вид. В случая на това отрицание, свободностоящата арматура е използвана като рамка, към която е прикрепена ферма. Бързо ръждясва и създава страхотен контраст с речните скали.

Арматурата показва дълга издръжливост, но може да бъде унищожена по -бързо от соления въздух. Ето защо те трябва да бъдат третирани с подходящи защитни продукти в такава среда. Това обаче ще ограничи образуването на ръжда и това също е част от нейния чар.

На поста

стоманени елементи за промишлен градински дизайн

Тук можете да видите как арматурата може да придаде на общия парапет индустриален характер. Този тип инсталация ще дойде на точното място в селското градинарство. Всъщност той също би могъл да се впише в съвременен външен дизайн.

Интегриран в градината

идеи за модерен външен дизайн на стоманена градина

Фактът, че арматурата е лесна за огъване, я прави логичен избор за вход или ограда. Трябва да имате предвид, че ръждата от такава инсталация може лесно да се пренесе върху дрехите и ръцете. След като входът е ръждясал до желаното ниво, можете да го нарисувате с чист слой боя.

Дизайн на беседката

идеи за пейзажна градина градински мебели

Инсталацията е подобна на габионната, арматурната и селскостопанската тел. Може да се използва като евтина беседка, над която могат да растат лози или дори „водно дърво“. Сега имайте предвид, че ръждата може да замърси всичко.

По принцип ръждата не е вредна за растенията, освен ако рН на почвата не е под 5,0. е. Под това ниво способността на растението да абсорбира по -силни хранителни вещества също ще намалее. Така че ръждата е фактор за здравето на растенията, с който трябва да се работи.

Уникална ограда

модерни идеи за дизайн на градина растения

Тук виждаме арматура, която се удвоява като опора за еднократна ограда по поръчка. Металните ленти са вплетени между лентите. Те добавят дълбочина и текстура. Бързото пътуване до вашия магазин за хранителни стоки ще ви разкрие много различни възможности. Те идват под формата на слоеве от метал и плоски покриви. Те могат да бъдат прикрепени към всеки тип инсталация.

Самостоятелно изкуство

градински чакъл в азиатски стил

Тук арматурата беше използвана като самостоятелна инсталация. Той имитира формата на азиатски бамбук в този азиатски дизайн на индустриална градина.

Огледайте градината за прави или извити линии, които бихте искали да подчертаете. Инсталирането на извити арматурни пръти вероятно ще допълни къдравите лози и в същото време ще създаде контраст с тях. Това би допринесло за много вълнуващ външен вид.

Като основа за контейнери за растения

идеи за пейзажна градина зелени растения декоративни идеи

Три или четири арматурни пръта могат да бъдат увити или завързани с тел. По този начин бихте създали персонализирана основа за вашите любими контейнери за керамични растения. В този случай стълбовете са завъртени, за да се подреди съответно външния вид на лозите.

Бутилки за вино

еклектична декорация цветни бутилки градина

Дърветата, направени от бутилки, вече са станали много модерни. В някои страни се смята, че това може да се използва за улавяне на зли духове. Обикновено металните рамки или решетки са прикрепени към пода и бутилките са поставени върху тях.

В този случай бутилки с вино са прикрепени към арматурата и това е довело до причудлива преградна стена.

Преобразувайте намерени предмети в изкуство по поръчка

еклектична декорация каменна ограда

Арматурата може да се използва за монтиране на общи обекти върху нея. Така че те са получили известност и нов живот в градината. Това просто парче дървесина е пробито и поставено върху пиедестал от арматура. Той беше превърнат в централна гледна точка.