интериорен дизайн голямо пространство стъклена преградна стена екран за поверителност

Необикновени дизайнерски идеи

Спомняте ли си хартиените снежинки, които сте правили като дете? Сгънахте лист хартия на квадрат и изрязахте назъбени форми от него. Когато го отворихте, пред вас се появи изненадващо красива форма.

Съпоставянето на положително и отрицателно пространство създаде драматично взаимодействие между твърдо и прозрачно, отворено и затворено. Докато хартиените снежинки разкрасиха вашата класна стая, такава форма за възрастни може да се използва в архитектурата на вашия дом. Стълбище, външна обвивка, тавани и врати са само няколко елемента, в които тези изрязани форми могат да бъдат вписани чудесно.

Смели или непокорни, големи или малки, готови или направени по мярка, изборът на модели е много голям.

Металът и дървото могат да се използват навсякъде в интериорния дизайн

дизайн на метал и дърво

Метал и дърво са сред най -широко използваните материали и моделите са включени в тях чрез различни методи.

Можете да пробиете дупки в металните релси, като използвате готови модели в стандартни размери. Това е известно като пробиване. Водното струйно и лазерно рязане са други възможни методи, които също работят много различно. Цените варират, защото зависите от материала, чиято дебелина, дизайн и адаптивност могат да бъдат различни.

Външен лист

Съвременната външна ламарина, показана тук, е създадена от компанията Cor-Ten. Това е износена сплав от неръждаема стомана, която допринася за ръждясал външен вид при излагане на външни условия. Игривите кръгли шарки, изрязани с водна струя, бяха прикрепени към панели, които от своя страна бяха прикрепени към тръби, изработени от мека неръждаема стомана. Нивата на порьозност и частната промяна напълно промениха къщата, фокусирайки се върху нуждите на хората.

Външен лист

Украсете прозорците с метал и дърво

Тук имаме друг пример за външна ламарина, създадена от Aamodt / Plumb архитекти. Състои се от тънки алуминиеви плочи, които придават на тази плажна къща изключително фигуративен вид.

За да създадат шаблони за изрязване с водна струя, архитектите са работили с международни графични дизайнери TwoPoints и Канзас Сити, Мисури, и производителите A. Zahner & Компанията работеше.

Plumb казва, че алуминият е влязъл, защото върви добре с крайбрежната атмосфера. Този материал също е доста евтин.

Стълбище

Стените Mashrabiya са известни от Централна Азия и се използват там от Средновековието. Тук имаме работа с силно декоративна решетка, от която възникват много геометрични форми. Традиционно те са изработени от дърво или ковано желязо и са монтирани на прозорци, така че да филтрират светлината и да защитават личната зона едновременно.

Стълбище, вдъхновено от Машрабия

дизайн на стълбище метал и дърво

Тук виждаме вдъхновено от машрабия стълбище. Той отделя стълбите от останалата част на къщата. В същото време той служи като визуална бариера и все пак до известна степен гарантира откритост. Сложният геометричен модел е опорна точка на иначе ограниченото пространство.

Стълбище с флорален модел

спирално стълбище интериорен дизайн метално дърво

За разлика от парапетите от предходния пример, флоралният модел с водоразрязване е показан тук в свободно стоящата зона на това оживено стълбище.

Прозрачни стълби с метал и дърво

модерни стълби с метал и дърво

Този прозрачен елемент от интериорния дизайн тук затваря сглобяеми оградни конструкции от неръждаема стомана и осигурява възвишен външен вид. Джон ДеФорест от DeForest Architects казва, че най-голямото предизвикателство е да се определи правилното количество плитка.

Дизайн на врати

идеи за дизайн на преградни стени дърво и метал

Врати

Според мен тези плъзгащи се врати на Richard Ziegler Architects са по -интересни и по -конструктивни от стандартните дървени врати. Те са създадени от сглобяеми лазерно изрязани панели от Richelieu Hardware.

Дизайн на гаражни врати от метал и дърво

дизайнерски идеи къща изграждане на гараж

Линейният перфориран дизайн на гаражната врата от неръждаема стомана прави тази къща забележителност на квартала. Дупките в гаража насочват светлината и по този начин правят анимирано театрално представяне.

Стенен екран, изработен от метал и дърво

идеи за интериорен дизайн метал и дърво

Стенни паравани

Отворените етажни планове понякога могат да бъдат празни и безсмислени. Можете да отделите различните области, като се биете. Плавният преход между тях е запазен.

В този пример Saniee Architects са използвали сглобяема конструкция от неръждаема стомана. Най-вече архитектът Mahdad Saniee харесва лесния за грижа характер на неръждаемата стомана. Но бъдете внимателни, защото мрежестите панели могат да станат твърде вълнообразни, ако площта е твърде голяма.

 Идеи за дизайн на огради

идеи за ограда растения градина

За разлика от типичната верижна връзка на дървената ограда, тази ограда е създадена от нисковъглеродна стомана. Той показва странни перфорирани изрези във формата на птици.

Идеи за дизайн на камини

идеи за дизайн на камина дърво и метал

Пожарни ями с метал и дърво

Тук виждаме дизайн на Антонио Мартинс Интериорен дизайн. Талантът на Profab Metal Designs е използван за това и са използвани продукти от горещо валцувана стомана. Три реда линейни перфорации в предната част на мястото на тържеството служат като дребна украса.

Железни плитки под стъклото

декоративни идеи за обзавеждане дървени подови настилки стъкло

етаж

Не забравяйте земята! Peace Design монтира тънки стъклени панели и големи железни мрежи в тази къща в Монтана. Те служат като селски небесни светлини, които осветяват винарската изба отдолу.

Бар решетка

интересни таван дървени греди метални елементи

В същото време тази преустроена плевня показва преработени решетки, които служат като мост към следващия етаж. Много се повтаря, шарките не изглеждат преувеличени, но са в хармония с дървените конструкции.

Проектирайте декоративен таван

създайте таван на няколко нива с орнаменти

Покрийте

Този окачен таван се състои от поредица от кутии, изработени от дърво Koto. Случайната перфорация на дървените панели осигурява акустично и разсеяно осветление, което отговаря на нуждите на цялата стая.