ретро вид в хола кардинален червен диван и подова лампа

Съвети за ретро визия в хола

Ретро визията е стилът от 1950 -те до 1970 -те години, който се характеризира преди всичко с дръзки форми, геометрични шарки и ярки цветови комбинации. Дизайнът от рождените години на Pop Art се използва отново и отново за модни тенденции.

Ретро видът се превърна в основен елемент в дизайна на хола.

Стилът не се използва като чисто копие, а в комбинация с класическия дизайн на жилищното пространство. Стая, обзаведена само с ретро елементи, би изглеждала само като пъстър музей. По -добре е да зададете ефектни акценти със стила. Това работи толкова добре, защото ретро видът като отправна точка за съвременната ни среда на живот може да осигури на всички съвременни мебели непознат тоалет.

Нотка на колониален стил

ретро вид в хола мек тапициран дизайнерски диван

Ретро елегантност

ретро визия в часовника на хола в колониален стил

Познат от стари времена

ретро вид в хола с тапети с цветен модел

Основен съвет е: ретро елементите трябва да се срещат на няколко нива в дизайна на жилищното пространство, но винаги да се използват само като „цитат“.

Носталгия със стил

ретро визия в хола тапети с кръгли шарки

4 съвета за фокусни точки

Съвет 1

Фокусните точки могат да бъдат създадени особено лаконично чрез декорации на стени. Поп Арт със сигурност не липсва страхотни картини, но една Акцент за галерията у дома определено е Диптихът на Монро на Анди Уорхол. Тук се съчетават три характеристики: ситопечат, необичайни цветови комбинации и икона на историята на филма.

Вечен и горд

ретро визия в хола дама с шапка

Съвет 2

Плакатът на стената може да се използва и за ефективно представяне на носталгични мотиви в черно и бяло.

Носталгия със стил

ретро вид в хола майка и дете

Съвет 3

Завесите с геометрични отпечатъци на прозореца веднага създават усещането, че сте излъчени назад няколко десетилетия.

Съвет 4

Най -забележителният ефект разкрива стена, която е изцяло покрита с ретро тапети.

Цветно и уютно

ретро вид в хола кръгъл модел

Мебели в ретро стил

Що се отнася до мебелите, масите с форма на бъбрек от 50-те години на миналия век и пластмасовите седалки от следващите десетилетия са първият избор за ретро обзавеждане. Всеки, който иска да комбинира разнообразието от форми на това време в един обзавеждащ обект, се препоръчва да използва пейка за цветя (за предпочитане с бамбуков плот).

Винтидж стенен часовник като привличащ погледа

ретро визия в хола дървени подови дъски и ретро стенен часовник

Наклонените, конични опорни части, керамичните плочи и контрастът между извити форми и прави линии осигуряват моделен образ на времето. Друг култов обект е надуваемото кресло „Blow“, което вече се предлага отново в редизайн. Тъмно дърво, кожа и хром допълват ретроспективното пространствено впечатление.

ретро вид във витрината на хола от светло дърво