Всички любители на цветята знаят много добре, че цветята имат смисъл и символика. Винаги е полезно да знаете тези малки тайни и така да подредите цветята у дома по възможно най -добрия начин. В днешната статия се опитваме да надникнем по-задълбочено в значението на цветята, да обясним тяхната символика и да разкрием някои тайни. Правим това според добре познатите правила на Фън Шуй, така че буквално да не сбъркате с популярните си стайни растения. Всички обичаме цветята, но или знаем достатъчно за силата им по Фън Шуй, или изобщо нищо. Към коя група принадлежите?

 Всяка орхидея излъчва естествена грация.

Цветя, които означават ярко лилава орхидея

На нашата планета има хиляди невероятни видове цветя и можете спокойно да използвате всяко красиво цвете като декорация, за да внесете добра енергия по Фън Шуй в дома си. Причината, поради която искаме само да разгледаме по -отблизо някои, е, че сме прекарали години, изследвайки значението и символиката на техните цветя според правилата на Фън Шуй.

Ето защо сме готови да споделим умни съвети за тяхното използване.

Според Фън Шуй божурите излъчват силна положителна енергия, която може да се сравни само с тази на розите.

Фън шуй цветя, означаващи божури, цветни в стъклен буркан

Накратко! Така че, нека да преминем направо към същността на фън шуй на значението и символиката на цветята. Големият въпрос тук е какво е специално за цветята и защо всички ги обичаме толкова много?

Според философията на Фън Шуй цветята носят със себе си енергията на цъфтежа, отварянето на сърцето, радостта и уязвимостта. Това са универсални ценности, от които ние като човешки същества спешно се нуждаем за нашето благосъстояние. Цветята ни показват своята уникална грация и в много случаи неописуемата им красота и, както всичко в природата, са верни на същността си. Те също ни учат да живеем в момента и ни показват всеки ден, че невероятната красота на едно цвете е крехка и не може да продължи вечно.

 Цъфналата черешова клонка внася в къщата усещане за надежда и щастие. \

Цветя Значение Фън Шуй

За днешната публикация сме подбрали 4 популярни цветя, чийто смисъл и символика са обвити в много тайни. Преди всичко това са тайни, които се използват от векове за генериране и запазване на определени енергии в живота. Нека сега разгледаме тези грациозни красавици заедно една по една.

 Орхидеи за повече вътрешна хармония в семейния живот.Цветя по фън шуй, което означава орхидеи в саксии

  • Значението на цветята и символиката на орхидеите

За щастие, тези екзотични красавици можем да намерим в почти всеки магазин за цветя в наши дни. В света има над 26 000 вида орхидеи. Орхидеята без съмнение е нашият любим символ на цветя в списъка на Фън Шуй!

Най -старите цветя по фън шуй, което означава, че орхидеята е плодородие, вярвате или не. Орхидеи  също символизират енергията на чистота и съвършенство. В зависимост от цвета си, екзотичната красота внася допълнителна енергия на радост, креативност и страст в къщата.

 Според Фън Шуй орхидеите внасят радост, креативност и страст в къщата.

Цветя в смисъл на фън шуй орхидеи

Ако според Фън Шуй искате да имате прочистваща сила за дома си, първо трябва да се ориентирате към цвета на орхидеите. Например, светло розова или коралова оранжева орхидея носи енергията на страст и креативност в къщата. Така че може да бъде отличен лек за вашата любов и брак, както и за укрепване на зоната на багуа.

Бяла орхидея украсява стаята с усещане за яснота, спокойствие, съвършенство и мир и може да бъде чудесно допълнение за вашите близки, както и да укрепи зоната на багуа за вашата кариера.

 В зависимост от Фън Шуй, божурите излъчват деликатна енергия, която насърчава собствената чувственост.

Божурите по фън шуй излъчват деликатна енергия и насърчават собствената ви чувственост

  • Фън Шуй цветя означава божури

Няма жена на света (поне аз още не съм срещала!), която да не обича божури. Има нещо невероятно чувствено и лечебно в тези уникални цветя, от изтръпващия им аромат до пищната им форма на цвете. По-добре е да мълчите за безкрайното разнообразие от розови и бели нюанси.

Божурите носят много искрена и открита енергия, непоклатима чистота и нежна радост. Всички тези характеристики на божурите имат лечебен ефект върху душите ни. Цъфтящ божур излъчва деликатна енергия, която насърчава обожанието и оценяването на собствената чувственост. Той е чист, безвреден и се разгръща чудесно.

 Според Фън Шуй божурите са символ на любовта и брака.

Божури Фън Шуй символ любов брак цветя значение

Горното прави значението и символиката на цветята особено интересни. Очевидно, според Фън Шуй, това е символ на любовта и брака. Тъй като цъфналите божури са много съблазнителни, класическата философия на Фън Шуй не препоръчва тези прекрасни цветя да се поставят в спалнята на по -възрастна двойка. Въпреки това ще трябва да използвате собствената си преценка, за да отделите енергията на определен обект от неговите културни стереотипи или прогнози, основани на страх.

Цъфналите божури изглеждат съблазнителни.

Фън шуй цветя, означаващи примамливи цъфтящи божури

Като хора, ние все още сме доста ограничени в разбирането си за това какво всъщност е любовта (и колко е важно да излъчваме своята чувственост). Затова не е чудно, че символиката на цветята на божурите се тълкува по този начин от старите училища по Фън Шуй и че тези цветя имат доста лоша репутация.

Искаме да добавим нещо по-интересно. Прелестният божур се счита за едно от най -старите култивирани цветя и неговата енергия може да се сравни с енергията на розата. Дивото чувство за свобода и чувственост е уникално във флоралното значение на божура. Лечебната енергия на това очарователно цвете е силна. Корените на червения и белия божур дори се използват в китайската медицина и са високо ценени заради лечебните си свойства.

 Можете да видите съвършенството на природата в цъфтящ черешов клон, но само ако се вгледате внимателно.

Цветя, означаващи Фън Шуй цъфтящ черешов клон съвършенство на природата

  • Как трябва да се тълкува вишневият цвят според Фън Шуй??

Не става въпрос само за цветето Фън Шуй, което означава прекрасно цъфтящо и нежно ароматизирано черешово дърво. Това, което е написано по -долу, се отнася и за цъфтящи сливи, ябълки и праскови, както и дрян. Дори е научно доказано, че гледката на цъфтящо овощно дърво предизвиква дълбоко чувство на надежда и щастие в човешкото сърце като никоя друга картина. Излъчената енергия създава този ефект – цъфналите дървета и храсти предвещават края на студения сезон и сигнализират, че скоро идва пролетта. Това може да се разглежда и като обещание за богата плодовитост и изобилие от пресни плодове.

 Този клон е покрит с малки, нежни и красиво ухаещи цветя.

Фън Шуй символ на декларация за любов

Да видиш клони на дървета, покрити с малки, нежни и ароматни цветя, е наистина много лечебна гледка. Това е обещание за вечен живот и вечно младата енергия на сърцето. Според Фън Шуй образът на разцъфнали клони от овощни дървета се тълкува като декларация за любов и се използва и като лек за нашето психично здраве. Въпреки че не винаги можете да имате цъфтящи клони в дома си, съветваме ви да използвате снимки и картини на цъфтящи дървета като декорация на стени. По този начин въвеждате свежа, нова и щастлива енергия, пълна с надежда и жизненост във вашите четири стени.

 Цветето лотос означава чистота, съвършенство и духовно майсторство.

Символ на лотосово цвете Фън Шуй

 – Какво е значението на лотосовото цвете?

Лесно е да се разбере защо лотосовото цвете се счита за символ на чистота, съвършенство и духовно майсторство във Фън Шуй. Всички сме чували за силата на лотосовото цвете. С корените си дълбоко в калта водната лилия се отваря на повърхността на водата. Той ни показва хармоничен цвят, който е уникален с оригиналната си естествена красота.

Водната лилия изразява най -добре оригиналната красота на природата.

Водни лилии фън шуй цветя означава оригинална красота на природата

„Без кал, без лотос“ се превърна в популярна фраза. Това помага на човек смело да премине през житейските трудности. Той също така засилва вярата на човека, че всичко може да доведе до съвършенство на неговото същество. Като символ на духовна дисциплина, вяра и съвършенство, лотосовото цвете често се изобразява в много будистки картини.

 За какво си мислите, когато го гледате?

Цвете на лотос Фън Шуй означава съвършенство в природата

Докато украсявате дома си със свежи цветя, винаги е страхотно да спазвате правилата на Фън Шуй. Разбира се, има и много други начини да използвате определени цветни символи във вашия интериорен дизайн. Можете да отидете за красиви снимки, произведения на изкуството и текстил с флорални щампи. Затова използвайте флорални тапети, вази със свежи нарязани цветя и други декоративни елементи, които подновяват енергията във вашия дом. Ето защо смятаме, че винаги е полезно да знаете флоралното значение на вашите популярни растения, да разгадаете символа на Фън Шуй и да живеете щастливо и в пълна хармония.

 Внесете красотата на природата в собствения си дом!

Естествената красота на орхидеите в дома внася смисъл в цветята по Фън Шуй

 Божури за свеж аромат у дома.

Цветовете по фън шуй означават божури за по -свеж аромат у дома

 Лек за нашето психично здраве!

Цветя по фън шуй

 Цъфналите череши са любимите обекти на фотографите.

 Чиста природа в нейното първоначално съвършенство!

Цвете на лотос, което означава цветя по Фън Шуй

 Живейте в хармония със себе си и природата!

Фън Шуй цветя означава хармония със себе си и природата Орхидея в банята