Повечето са склонни да избягват намокрянето при дъжд – но има едно изключение: приятният, топъл летен дъжд. По негов модел са и дъждовните душове, които са последният акцент в банята. Ако копнеете за специално усещане за душ, трябва да изберете луксозен дъждовен душ.

Луксозен дъждовен душ – © stefanocapra – Fotolia.com

капещ душ дъждовни душове модерни бани

Уелнес в банята: предимствата на дъждовните душове

Ако някога сте изпитвали дъждовен душ през лятото, ще знаете колко мека е водата на кожата ви. Дъждовен дъжд обещава точно това усещане. Не оставяте водата от душа да издърпа силно и бързо, а водата капе по -леко и равномерно.

По -меката вода сякаш масажира кожата и ви кани да се отпуснете под душа. Водата от душа достига тялото като постоянно и доста бавно течащи дъждовни капки. Това е свързано с изграждането на дъждовен душ. Има плоска, широка, голяма душ глава, често квадратна форма. Благодарение на стотици или хиляди дюзи, чистата вода се разпределя на голяма площ и без досадно пръскане или силно въздействие. Това има предимството, че не само една част от тялото е намокрена, но има усещането, че цялото тяло е обгърнато от тропически дъжд. Възможно е естествено усещане за душ, както и почистване по нежен и релаксиращ начин.

Душове като на открито – тези производители правят това възможно

Тропическият душ за първи път се утвърди в хотелиерската индустрия, но дъждовни душ кабини вече се предлагат в магазините. Както при конвенционалните душове, има и широка гама от опции за дъждовен душ. При някои модели се добавя въздух, при други дъждовни гори има вградена LED светлина. Някои версии са вградени директно в тавана на банята, докато други горни душове са инсталирани възможно най -високо и по желание можете да си купите нормален ръчен душ. Изключителните дъждовни душове в XXL дизайн могат дори да се комбинират с модули на високоговорители за атмосферен звук в уелнес душа.

Сред известните производители и марки за дъждовни душове принадлежат

Модерно обзавеждане за баня – © Andrey Volokhatiuk – Fotolia.com

Главен душ модерни бани дъждовни душове

Какво да търсите при покупка?

Ориентирайте се към вашите дизайнерски предпочитания, стила на обзавеждането на банята и вашите изисквания. Въпреки че продуктите от известни компании убеждават с високо качество и много комфорт, човек трябва да избира внимателно. Разбира се, трябва да се вземе предвид факторът на разходите. Той също играе роля независимо дали имате малка душ кабина, вана или дори просторен душ кабина. Размерът на душовата глава определя дали цялото тяло или само областта на главата и раменете е намокрено. От диаметър от 50 до 60 см наистина се чувствате като летен или тропически дъжд. Особено висококачествените дъждовни душове с въздух са полезни за клиенти с високи изисквания. Важно е да не правите изчисления без увеличения разход на вода. Що се отнася до приставката, тя варира в зависимост от модела и банята. Независимо дали на стената, на тавана, като скрита или повърхностно монтирана версия, експерт знае какво е важно – нека специалистите ви помогнат да планирате вашия душ, като например BadDepot Съвети на експерти, така че дъждовният душ да е цялостно удоволствие!