Защо трябва да изградите пергола във вашата градина?

Все още не е късно да се построи красива пергола на прага между вътрешните и външните площи за това лято. Но ако решите да го направите, спешно се нуждаете от идеи и съвети, за да можете да продължите по -бързо с планирането си.

Всеки, който строи къща, трябва да има изградена и пергола 

Перголата е завършена и засадена

Затова сега посвещаваме по-дълга, актуална статия на тази тема. Това е втората му част. В първия пост ще намерите съвети за формата на самия покрив, за дизайна на удобна зона за сядане, за избора на материали и защитата на личния живот. Днес продължаваме с някои идеи, които правят района на пергола да изглежда особено оригинален, свеж и уютен, дори екзотичен и екстравагантен.

Някои ентусиасти на пергола се чувстват много удобни 

пергола сграда открит плувен басейн

Не само кът за сядане

Перголата е преди всичко удобна зона за сядане. В никакъв случай няма да се откажем от тази функция или да я променим по някакъв начин. Перголата обаче може да поеме друга роля в обзавеждането на дома. Може да служи като продължение на трапезарията или кухнята. Перголата все още може да се разглежда като продължение на градината. Тук можете да засадите още няколко любящи сенките растения. Така че имате още повече от желаното зелено пространство навън.

Засадената пергола предпазва от слънцето и разкрасява живота ви 

пергола изграждане на идеи засаждане

Катерещи растения Нека се върнем накратко към темата за покрива на перголата. Казахме, че можете да избирате от различни материали и форми, за да направите това. Също така имате възможност да не направите покрива напълно херметичен, т.е. Х. Можете само да изградите скеле и да го запечатате с катерещи растения. С този подход ще ви трябва малко повече време, за да приведете перголата в желаната от вас форма. Романтиката и престижният стил, който носи, очевидно си заслужават усилията.

Покриването на предния двор има само предимства 

пергола изграждане скица cad конструкция

Седенето в градината под дървения покрив е просто прекрасно 

пергола изграждане скица чертеж cad чертеж

Изграждането на пергола изисква много прецизност 

Точност на скицата за изграждане на пергола

Украсете вашата пергола със страхотни материи

Материалите и растенията са най -добрата декорация за перголата. Но можете да направите външния вид още по -очарователен, като използвате удобен и пъстър текстил. Те са особено подходящи, когато искате да придадете на външната зона битов характер.

Дървената конструкция също изглежда добре през зимата 

пергола изграждане скица сняг

Кафето е най -вкусно на терасата 

пергола сграда скица мини пергола люлка

Интересен архитектурен вид

Можете да направите малко повече от перголата, като я украсите с интересни архитектурни детайли. Самият сенник също може да има много оригинална и дори фантастична форма. По този начин перголата придава на целия ви дизайн на къща повече люлка и оригиналност. Този архитектурен елемент може да служи като акцент. Този подход е особено подходящ за съвременните концепции за къщи.

Преместете хола навън 

пергола изграждане скица завеси снежна камина

Време за размисъл 

пергола изграждане скица завеси снежна камина сянка

Укрепете конструкцията на вашия дом

Ако някога имате проблеми с изграждането на пергола, използвайте възможността да подсилите с нея конструкцията на вашия дом. Това е възможно по много различни начини. Перголата може да служи като допълнителна защита срещу вятър, дъжд или буря. В допълнение, това допълнение към фасадата осигурява по -добра изолация на интериора през по -студените сезони.

Люлка Holywood с красив балдахин 

пергола сграда скица мини пергола люлка

Перголата може да бъде много полезна и извън летния сезон 

пергола изграждане скица сняг

За да го изградите сами, имате нужда от план 

скица за изграждане на пергола

Скица за изграждане на пергола

пергола изграждане скица чертеж cad план за изграждане

пергола изграждане на скица чертеж cad

В следващото видео ще научите подробно как е настроена перголата

снимките казват повече от думи 

Съберете вашата пергола от готови модули