Естественият камък като устойчив строителен материал, който не само е полезен за „зелената съвест“, но и ви приканва към разнообразни, стилни дизайнерски възможности. Тук показваме 22 страхотни идеи, които могат да бъдат реализирани на закрито и на открито с шикозен камък.

Съвременни дизайнерски идеи: по -малко е повече!

Напрежение: естественият материал отговаря на пуристичния дизайн. Приятен контраст!

Тук по-малкото е очевидно повече: Подът от естествен камък формира затоплящата основа в тази стая, която ви приканва да поставите добре акцентите: дивани LeCorbusier с тъмна кожа, хром и бяла стена от открит бетон създават атрактивен контраст.

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен камък-хол-подови плочки

Симфония на естественост, която изглежда наистина модерна: Тъмни плочки като основа за кухненски дизайн в бяло. Масивната дървена маса и индивидуалните цветни акценти придават на тази кухня / всекидневна очарователна, естествена нотка.

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен камък-настилка-кухня

Пуризмът е особено важен за широкоформатните плочки от шисти! Изтънченият антрацит подготвя пода за дизайн на жилищно пространство, който гали окото и ви приканва да се чувствате добре. Стенните облицовки от естествен камък и умело интегрирани дървени елементи придават на тази стая последния щрих.

дизайнерски идеи за живеене с подови настилки от естествен камък

Чист оазис на благополучие: поразителната плоча обича ярките цветове! Тази вана ви кара да искате да прекарате релаксиращи часове във вътрешната уелнес зона. Типичната повърхност от шисти не само се чувства добре, но и осигурява приятно топло усещане, особено в комбинация с подово отопление, дори при по -ниски температури.

дизайнерски идеи за живеене с плочки за баня от естествен камък

Вашата собствена кухня е творческа гореща точка и комуникационен център в едно. Гланцовата бяла кухненска предна част и много чистият жив ансамбъл имат естествен двойник благодарение на хомогенното оцветяване на тези плочи от шисти.

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен камък-модерна-кухня

Вечнозеленото сред дизайнерските опции, което е толкова просто, колкото и гениално: черно -белият контраст. В допълнение към този минималистичен дизайнерски трик, тази баня живее от контрастната повърхностна структура на равномерния, много кадифен варовик и силно структурираната шисти. Това прави стаята да изглежда по -голяма и по -просторна.

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен камък-модерна-баня

Чарът на привидно недовършения: индустриален стил

С ясно предпочитание към САЩ и пространствена щедрост, това проучване е проектирано с широкоформатни тъмни плочки от шисти. Естествените тонове съответстват тук с перфектно несъвършения индустриален стил, който напомня за таванско помещение или фабрично хале.

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен камък-бетон-плочки-под

Скандинавска природа: живот като в Скандинавия

Тази кухня може да дойде от каталога на обзавеждането на голям скандинавски магазин за мебели: скандинавският стил на живот живее от ясни форми и перфектно овладява гамата от дизайн с естествени материали. Този силно разделен под от шисти е идеалното допълнение към северния стил.

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен камък-външна-кухня

Делукс и екстравагантен: класически живот

Безвременен, особено висококачествен и благороден: класическият стил на живот превъзхожда краткотрайните тенденции благодарение на вечния си вид. Екстравагантните живи мечти се сбъдват, особено в комбинация с мътната структура на мраморни плочки.

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен камък-подови плочки

Dolce Vita: приятна средиземноморска атмосфера?

Ваканцията в собствените ви четири стени стана лесна! Всеки, който е загубил сърцето си от средиземноморския стил на живот, ще намери идеалния „строителен материал на юг“ с леки, кремообразни травертинови плочки: Добавете още няколко слънчеви цветови акцента, южни растения и мебели от ратан – готово:

Травертинови плочки (Finca Mallorca)

Чувство, подобно на Италия, разбира се, може да бъде създадено и на собствената ви тераса: моделът на полагане на Римската асоциация е особено популярен за външен дизайн, базиран на примера от Южна Европа. Гениалното подреждане на различни формати на панелите създава вълнуващ модел, който предава свобода и радост:

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен камък-създаване-външна-зона

Нещо екзотично, моля!

Естествено красивият под може да бъде атмосферна основа за много личен любим стил на живот и индивидуални акценти.

Тази баня е проектирана с леки травертинови плочки в източен стил. Златните елементи и дървените елементи усъвършенстват естествения вид, а яркият сигнален цвят на стената се превръща в ефектен цвят:

дизайнерски идеи за живеене с плочки за баня от естествен камък

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен камък-хол-дизайн

Селска любов: вид на селска къща

Концепция, която вдъхновява: Рустикалните плочки и фината стара дървесина на тавана и просторната мивка вървят ръка за ръка по цвят и подчертават селския усет на тази баня. Специално привличащо вниманието: свободно стоящите мивки, изработени от масив естествен камък. Тук (почти) всичко е чиста природа!

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен камък-дървена-шапка-под

Не винаги трябва да е високопланински поход! Чиста хижа романтика е възможна и на открито във вашата собствена градина. Почти естествени травертинови панели и мебели от масивна дървесина за външната зона дават ясна гледка към австрийските Алпи. Специален елемент на дизайна: сивите фуги придават на този много естествен цветен образ фино модерно докосване.

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен-камък-градина-идеи

Разбира се, „катери се на покрива“: покривни тераси с естествен камък

Феновете на градината и любителите на природата не трябва да се справят без собствено частно убежище в градските райони. Тенденцията е към покривната тераса. Защото дори на високи височини можете да живеете чудесно близо до природата.

Тези, които харесват финото, ще харесат гранитогрес в модерния сив цвят! Тази покривна тераса впечатлява с дискретно подово покритие, което само разгръща характера си в комбинация с дискретни външни мебели и добре поставени цветни акценти:

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен-камък-тераса-дизайн

Доброто усещане, което тази покривна тераса пренася, може не само да се види, но и буквално да се усети: плочките от шисти в характерен тъмен антрацитен контраст с бялата фасада на къщата и предлагат стилна и естествена обстановка за шикозно легло с растения и дискретни мебели за вътрешен двор. Тук можете да издържите добре под тентата:

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен камък-бетон-плочки

Направете корт: вътрешен двор и зимна градина с обрат

Всеки път, когато вътре и отвън се замъгляват, се появяват напълно нови живи концепции и вълнуващи идеи. В рамка от Рейнски чакъл, селски травертинови плочи рамкират тази зимна градина, която игриво съчетава природата и модерната архитектура. Стъкло, камък и ясни линии образуват хармонична единица тук.

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен камък-чакъл-естествени камъни

Вътрешният двор може да бъде проектиран толкова красиво: травертин с повърхност, която е много близка до природата, буйни цъфтящи цветя в саксии и модерен воден елемент, изработен от бетон и лъскава стомана, създават привлекателна цялостна обстановка, която ви кара да си направите малко почивка.

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен камък-градина-източник на вода

Потопете се: басейни, за които да мечтаете

Слънчево жълти и меки, леки летни тонове като рамка за малък, изискан басейн с мечти: С естествения си характер и светлата игра на цветове в светли пастелни тонове, тези плочи от пясъчник извеждат басейна и градината в средиземноморска светлина:

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен камък-градина-басейн-плочки

Твоята собствена малка финка на Майорка? Защо тогава, когато лесно можете да внесете тази специална атмосфера в собствената си градина у дома? Тези леки травертинови плочи хармонично свързват басейна и къщата в стил финка и разпалват апетита за дълги, меки летни вечери или парти в басейна в градината:

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен камък-външни мебели

Охладете се на открито с фантастична гледка: безкрайният басейн прави това възможно! Усещането за простор е обхванато от леки травертинови плочи, ненатрапчив градински дизайн с Рейнски чакъл и основни геометрични форми на терасата, градината и покривите. Шик!

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен камък-външна зона

Уютно: усещане за камина с камък

Прохладните дни и лошото време могат да бъдат толкова приятни: гушнете се с добра чаша чай пред камината. Щедрите плочки от шисти в цвят антрацит подкрепят тази камина в намален дизайн. Практично: Рафтът на камината също е изработен от естествен камък и съхранява топлината на камината, както и плочките от естествен камък. Топлината е гарантирана навсякъде!

дизайн-идеи-за-живеене-с-естествен камък-хол-камина

Както можете да видите: В комбинация с други естествени материали, промишлени строителни материали и много творчество, естественият камък предлага (почти) неограничено разнообразие от дизайни, което оставя място за феновете на дизайна, пуристите и творческите умове.

Снимките са предоставени от: www.jonastone.de