Оптималната акустика на помещението определено е част от перфектния дизайн на стаята. Това не само свежда до минимум досадните фонови шумове, но преди всичко неприятната реверберация в стаята. Резултатът: по -спокойно, повече концентрация и подобрена разбираемост на речта. За щастие на пазара вече има няколко експерти по акустика, като напр акустика на свободното пространство от Хайделберг, който определено може да ви помогне с това. Те предлагат много висококачествени и ефективни продукти като звукопоглъщащи акустични панели-акустични картини, платна на тавана, разделители на стаи и бюро абсорбери. В резултат на това определено ще успеете в оптималното акустично планиране въз основа на експертни съвети. Днес ние сме специално загрижени за акустичните изображения и на кои важни аспекти трябва да обърнете внимание.

Акустична картина суна

Акустични абсорбери с персонализирани цветове за индивидуален дизайн на стаята (източник: Tr1sha / shutterstock.com, дизайн: freiraumakustik.de)

Оптималната акустика на помещението също може "красив" бъда

Акустичните картини са не само звукопоглъщащи, но преди всичко и декоративни. Те придават на помещението индивидуална нотка и осигуряват подходяща доза естетика. Можете не само да избирате от различни размери и формати, но и да изберете дизайна или мотива, който ви харесва най -много. Това може дори да бъде произведение на изкуството от определен художник или снимка по ваш избор. Продуктите с добро качество са в състояние да абсорбират над 90 процента от звуковите вълни. В резултат на това те са подходящи не само за частни стаи, но преди всичко за бизнес и обществени зони, както и за кол центрове. И как всъщност работят акустичните картини? Много лесно. Накратко обяснено: специален изолационен материал е поставен в алуминиева рамка и е снабден с разширяващо се и сменяемо текстилно покритие отпред.

Akustikbilder_MG_U0287

Всичко зависи от правилното акустично планиране

Едно от най -големите предимства на акустичните картини е, че те могат да изолират всяка стая, дори и след това. Не е необходимо да представяте допълнителни структурни мерки. Но трябва да знаете къде и колко от звукопоглъщащите снимки трябва да бъдат окачени в конкретната стая. Затова висококачествените дилъри и производители винаги ви предлагат такъв безплатна оценка на нуждите преди евентуалната ви поръчка. Всичко, което трябва да направите, е да им изпратите достатъчно информация за етажните планове, размера на стаята и използването, както и за мебели и подови настилки. След като сте получили изчислението на вашите индивидуални нужди, можете да преминете към следващата стъпка: изберете дизайни и мотиви.

Akustikbilder_MG_U5935

Какво друго трябва да имате предвид при избора на вашите акустични снимки??

В допълнение към оптималната, абсорбираща звука функция и естетика, разбира се, не бива да се подценяват аспектите за здравето и околната среда. Когато поръчвате, обърнете внимание на екологичните изолационни материали (като висококачествен полиестерен руно, например), които също могат да се рециклират и са екологично чисти. Химическите разтворители и добавки нямат място във вашите акустични снимки и текстилното покритие в идеалния случай трябва да бъде устойчиво на UV лъчи и сертифицирано с Oeko-Tex® Standard 100. Перфектните материи за това също са огнеупорни, устойчиви на почистване и благоприятни за кожата, както и дишащи и напълно алергични. Мухълът и акарите просто нямат шанс тук. Съветваме ви да разчитате на висококачествени продукти Made in Germany, които гарантират перфектен печат и гарантират справедливи условия на работа, както и оптимално съотношение цена-качество.

Akustikbilder_MG_U0600

Звукопоглъщащата картина в слънчеви цветове успокоява и озарява всяка стая (източник: ImageFlow/shutterstook.com, изкуство: Matthias Groessl)

Заключение

Намерете вашето ефективно акустично решение чрез висококачествени акустични изображения. Можете също така да ги комбинирате с други звукоизолиращи продукти и да постигнете съгласувана цялостна концепция. Доверете се на опитни, висококачествени доставчици, които са на ваша страна със съвети и действия по всяко време и могат да ви кажат кои точно абсорбиращи повърхности имате нужда и как трябва да бъдат поставени вашите акустични панели. Осигурете акустично и визуално за повече комфорт в личните си стаи и за повече спокойствие и концентрация във вашата бизнес зона.

акустична картинна панорама

Акустични снимки в панорамен формат с изкуство от Кевен Ериксън (Източник: Марко Поплашен/shutterstook.com)

Akustikbilder_AG_6043

Акустично изображение в стилен бохо дизайн (източник: DotExe/shutterstock.com, дизайн: Къдрава Пат)

акустична картина изкуство

Изключително фото изкуство върху акустични изображения за стаи от всякакъв вид (източник: ImageFlow/shutterstock.com, изкуство: Бернхард Едмайер)