Добро възпитание и английски аристократичен стил в интериорния дизайн

Когато говорим за етнически стилове в интериорния дизайн, често разбираме нещо екзотично. Всъщност тук могат да се броят и националните стилове, като английския.

Подобно на британската култура, тя е разпространена по целия свят. Английският стил се формира от собствената си традиция на острова, но също така носи черти от всички култури, с които е влязъл в контакт по време на колонизацията. Що се отнася до формата, тя носи и чертите на много историко-исторически епохи. Но английският стил показва всичко това по свой собствен начин. Той е много престижен, понякога арогантен и в същото време сдържан.

Типичен интериор в английския селски стил

Описанието дотук е доста общо и не искаме да ви бъркаме с това. С всички обширни влияния и интерфейси на английския стил с други, това е напълно възможно. Ето описанието на типична стая, направена в английски стил. Разполагаме с диван Честърфийлд, камина, библиотека с книги, богати нюанси по стените, мебели от тъмно дърво, тъкани и тапети с флорален дизайн. Вие сте в перфектно настроение да се оттеглите и да разсъждавате върху интелектуални теми като история, култура и философия.

Английският стил на къща просто означава чист уют

Трапезария в английски селски стил обзавеждаща камина кръгла маса за хранене скрин

Комфорт в английски селски стил

Английският стил е удобен, но по свой начин. Това се придържа към нормите за добро възпитание, уважение и консерватизъм. Не трябва да има абсолютно никакво съмнение относно добрия вкус.

Цветовете в английски стил

В английския стил се използват главно много тъмни цветове и доминират естествените нюанси.

Характерни са кафяво, охра, червено, теракота, тъмно зелено, злато, изумруд. Пастелните и приглушени нюанси все още са подходящи: бежово, млечно, бяло. Важно е да комбинирате светъл фон с тъмни мебели. Това се случва често, но е възможна и грешна комбинация. Шаблони за проверка, линии и флорални шарки също са подходящи.

Материали в английски селски стил

Както при повечето луксозни стилове, ценното дърво също играе водеща роля в обзавеждането. Изработени са от дъб, тъмен орех и червено дърво. За стенен дизайн можете да използвате дървени панели, а на пода в идеалния случай да изберете керамични плочки с имитация на естествени материали. С тях можете да проектирате всички стаи, включително банята и тоалетната. Това е от голямо предимство, ако искате да постигнете еднакъв вид.

Направете банята си по -домашна, по английски

Обзавеждане за баня в английски селски стил, вградена вана от мраморно дърво

Английският стил е невъобразим без тапета с прекрасната му повърхност в червено или зелено. Под тях стените се обработват с дърво. Кадифе, коприна, вълна, памук и лен са сред благородните текстилни изделия, които се използват за декорация. Естествена кожа се използва за облицовка на мебели.

Английски мебели в селски стил

Мебелите трябва да изглеждат много резервирани и класически. Те са меки и удобни, изработени са от скъпи материали. За прикриването им се използва качествена кожа и други висококачествени материали. Броят на мебелите, включително малките, като табуретки и странични маси, трябва да бъде по -голям. По -добре е да се въздържате от типичната минималистична тенденция при проектирането. Горе -долу трябва да почувствате, че стаята е заключена.

Безкраен комфорт точно навреме за чай

Хол в английски селски стил обзавеждане дървени мебели мека мебел диван масичка за кафе

Осветлението

Осветлението е доста приглушено в английски стил. Завесите и други бариери пречат на светлината да влияе твърде много в интериора. Изкуственото осветление е много важно. Идва от полилеи и няколко странични и стенни лампи. Те имат както декоративна, така и функционална стойност.

Украса в английски селски стил

Основният декоративен елемент в английския стил е камината. Той е богато облечен, като естествен камък се използва предимно по отношение на материалите. Свързаните атрибути играят важна роля тук – те трябва да бъдат видими и да имат декоративна стойност. За индивидуализация на стаята, а също и за продължаване на семейната традиция, семейни снимки, порцеланови и кристални скулптури, други малки неща се използват в декорацията.

Картините по стените са предимно акварелни и маслени.

Има много строго правило за използването на гоблени. Скъпите могат да бъдат намерени в прости, а по-евтините са в позлатени рамки. Текстилната декорация е от особено значение за английския стил. Подовете са покрити с богато оцветени килими. На мебелите за сядане ще намерите възглавници от кадифе. Завесите са богато украсени с пискюли. За декорацията са важни и обектите, които са характерни за лов.

Метални мебели с извити елементи и кристални полилеи

обзавеждане за спалня в английски селски стил метален диван гардероб подова лампа

Защо английският стил е толкова актуален и до днес??

Законен въпрос би бил защо такъв сложен, исторически и, от днешна гледна точка, толкова непрактичен стил все още остава актуален?

Английският стил е особено популярен в луксозния сектор и сред хора, които ценят историята и традициите. Ето как искате да се откроите от „тълпата“. Някои елементи и идеи за интериорен дизайн също са много полезни, когато се преместваме в историческа къща, като нейния интериорен дизайн и бихме искали да я запазим.

Това, което можем да научим от английския стил за всеки интериорен дизайн, е как да направим една стая елегантна и сдържана.

Модерен поглед върху английския интериорен стил

английски селски стил честърфийлд дивани бяла кожа килим с дълги купчини сив полилей

Тапетите с шарки са много важни за този стил

обзавеждане за спалня в английски селски стил дървени мебели модел тапет нощно шкафче скрин

По -специално мъжете са склонни да обзаведат кабинета си в английски стил

Английски кънтри стил проучване домашен офис бюро дърво фотьойл дълбок купчина килим

Банята в английски стил, интерпретирана

Обзавеждане за баня в английски стил в селски стил мебели за баня дървени подови плочки

Обзавеждане на баня в английски селски стил луксозна баня за стена златни плочки

обзавеждане за баня в английски селски стил ивици стенни плочки вана

английски кънтри стил баня идеи за живеене стенни плочки кристал полилей суета нокът крак вана

Дори коридорът и стълбището са много по -престижни

Английски селски стил коридор обзавеждане дървени стълби дърво дърворезба

английски селски стил коридор стълбище дърво метален полилей

Пастелни цветове и бяло за детската стая

Скрин за килими в английски селски стил, обзавеждане на кошара

Селска кухня стимулира апетита

английски селски стил трапезария торта декор дървени столове маса за хранене

английски селски стил торта декор селски живот стил кръгла маса за хранене мъдри столове

Шаби шик и английски кънтри стил често вървят ръка за ръка

селски стил метално легло дантела спално бельо маса за хранене селски столове полилей

идеи за хол в английски селски стил фотьойл ратанен шкаф нощна конзола

Разбира се, не бива да липсват и кристал и ковано желязо

английски селски стил сервиране на маса реколта посуда за стена огледало кристал полилей  Идеи за хол в английски кънтри стил от ковано желязо бял диван масичка за кафе