Витрината е мебел, която не бива да липсва във всеки модерен дом. Като цяло това е шкаф с рафтове със стъклени врати, понякога стъклени страни и задна стена. Тази конструкция ви позволява да показвате ценна декорация там и да я предпазвате от прах или падане и счупване. В миналото витрините са били използвани изключително за излагане на порцеланови съдове, кристални чаши, сребърни прибори за хранене и други ценни декорации. През повечето време мебелите след това бяха позиционирани в кухнята или в трапезарията, като изложените съдове бяха извадени и използвани само при много специални случаи. Днес витрината се използва и в други части на къщата. Знаете ли как да украсите витрина? В днешната статия бихме искали да ви запознаем с някои от любимите ни идеи и да ви дадем полезни съвети.

Витрините са стилни, практични и визуално привлекателни мебели

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешно обзавеждане на голяма витрина, доста елегантна

Селски мебели от остаряло дърво в типичен стил на селска къща

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешно обзавеждане на селска къща деко дърво

Декорирайте витрините според пространството и функцията

Витрините са едновременно функционални и елегантни мебели. В зависимост от декорацията и позицията у дома, показани в тях, те могат да изпълняват редица практически и декоративни функции. Витрините се предлагат във всякакви форми и размери на пазара, така че бързо можете да намерите модел, който е идеален за вашия дом. Тесните ъглови шкафове обикновено са най -подходящи за по -малки апартаменти, докато просторните къщи се възползват по -добре от голяма стена на шкафа.

Големите стаи изглеждат наистина добре с витрини или стени на рафтове

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешна обзавеждаща организация домашен офис домашен офис

Тесни и високи модели като този са по -подходящи за малки стаи и бани

Декориране на витрина - идеи и съвети за успешен интериорен дизайн високо, тясно стелажно шкафче

Преди всичко тези мебели предотвратяват изпадането на ценни и крехки неща, прашаване или докосване от любопитни гости и особено малки деца. В същото време експонираните предмети могат да се разглеждат през стъклото като в музей или галерия. Освен стъклените врати, рядко се налага да почиствате декорацията.

Тези предимства са особено важни за различни уникални колекционерски предмети, спомени, семейни наследства, антики, мини скулптури или бижута. Такава луксозна и скъпа, но деликатна декорация изглежда прекрасно в хола, но е по -добре просто да застанете зад стъкло и да бъдете наблюдавана. Той придава характер на всяка стая и ви дава възможност да изразите своята индивидуалност. Витрина веднага разкрива предпочитанията ви към стил, естетика и дори хобита.

Това съоръжение веднага разкрива предпочитанията ви към Scandi Chic

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешен интериор ретро рустик деко селска къща

Тук, от друга страна, доминира морският стил с типични морски мотиви

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешно интериорно огледало деко морски изтъркан шик

В хола обаче вашата витрина може да изпълнява много други функции. Можете да съхранявате любимите си книги и списания в него например и бързо да превърнете стъкления шкаф в библиотека. Поставете удобно кресло до него и превърнете зоната в красив малък ъгъл за четене.

В кухнята можете лесно да получите достъп до любимите си съдове, прибори, поставки за торта, тенджери за кафе, кошници с плодове и т.н., докато готвите, гарнирате или сервирате. Една витрина може дори да намери място в банята. Там можете да показвате кърпи, тоалетна хартия, козметика и други аксесоари и да имате лесен достъп до тях.

Асиметрията и единичните акценти добавят визуален интерес

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешна мебелировка асиметрия царствен визуален интерес

Малки саксийни растения не трябва да липсват в нито един дом

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешен интериор модерни идеи съвременни

Оживете декорацията си

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешен интериор засаждане на рафтове с книги

Проектирайте витрината според останалата част от интериора

Това е основно правило, което често се пренебрегва и затова наистина никога не се повтаря твърде много пъти. При всяка нова декорация останалото обзавеждане в стаята винаги трябва да се взема предвид. Самата витрина и нещата, които показвате в нея, трябва да се слеят безпроблемно с околната среда, да я подправят и да подчертаят най -красивите й страни. В същото време те не трябва да привличат твърде много внимание. Всичко е за баланс.

Най -лесният начин да постигнете този ефект е да разгледате цветовата схема в стаята и да я копирате. Обърнете внимание на цветовете и моделите на стените, мебелите, завесите и други декорации. Напълнете витрината си с предмети и декорации, чиито цветове съответстват на останалата част от стаята.

Позлатените рамки на тази витрина я издигат от тъмната стена

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешно обзавеждане на врата със златна рамка

Ако искате да придадете на витрината си допълнителен цвят, можете да залепите тапета или да нарисувате задната стена. Особено тъмните цветове ще разкрият вашата декорация. Прохладна и елегантна алтернатива на това са огледалните задни стени. Те създават уникална оптична илюзия, която удвоява изложените елементи. Неслучайно технологията се използва от много бизнеси. Ще намерите стикери с огледало или Метални ефекти в много хоби магазини или онлайн магазини.

В допълнение към цветовете, помислете дали да изберете тема за вашата декорация. Можете да променяте декорацията на витрината си редовно и в зависимост от сезона или повода. Отново помислете кои цветове и мотиви вървят най -добре с темата и как ще се впишете в останалата част от обзавеждането.

Огледалата придават повече размери и правят стаите да изглеждат по -големи

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешен интериор красиви модерни идеи

Така че можете също да си позволите да показвате по -малко декорации

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешно обзавеждане на ретро врата за рафт деко

Украсете витрините, като използвате прости техники за организация

Начинът, по който декорирате и подреждате нещата във вашата витрина, оказва огромно влияние върху начина, по който вие, вашето семейство и гостите ги възприемате. Така че не само декорацията е от значение, но и как я подреждате.

Правилото на 3 преобладава тук. Това означава, че винаги групирате декорации с различни размери в групи от по три. Поставете най-големите предмети близо до задната стена на шкафа, след това подредете средни и малки декорации на преден план около тях. Припокривайте малки парчета, като същевременно се уверите, че всичко е видимо отпред. Оставете малки празнини между групите по три, така че подредбата на витрината ви да изглежда по -малко затрупана.

Друг важен момент е да подредите най -големите и тежки предмети на най -ниските рафтове, за да стабилизирате витрината си. Всички най-тежки мебели рискуват да се преобърнат, ако случайно бъдат ударени. Това също подобрява баланса визуално.

Създайте функционален и визуално привлекателен домашен офис

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешен домашен офис идеи за домашен офис

Селска витрина на колела от минали години

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешно обзавеждане на кухненски деко ястия

Как ще декорирате собствената си витрина? Бъдете смели и експериментирайте с различни аранжименти. Има многобройни идеи и възможности, които могат да подправят дома ви по различни творчески начини.

Вашето съоръжение никога не трябва да изглежда претрупано

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешно обзавеждане на голямо рафтово стъклено дърво

Запълнете разумно стените с витрина

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешно обзавеждане на ъгъл за четене

Мини витрините могат чудесно да изпълнят функцията на кутия за бижута в спалнята

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешен интериорен дизайн мини царствени бижута

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешен монтаж на мини рафтова маса

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешен интериор стилни ретро идеи деко

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешно обзавеждане на стъклена врата за стенен рафт

Декориране на витрината - идеи и съвети за успешно обзавеждане на хол коридор deko regal