живи идеи ярка светлина съвети хол

Следвайте тези живи идеи и ще имате светъл и уютен апартамент

Често ли се чувствате уморени, болни, стресирани или просто в лошо настроение у дома и не знаете защо? Погледнете отблизо къщата си и помислете: Има ли достатъчно естествена светлина, която навлиза??

Това може да означава много.

Доказано е, че хората реагират, действат и се чувстват по -добре, когато в дома има много естествена светлина. Този ефект може да се постигне и чрез декорация, вдъхновена от яркостта. Дори в най -тъмното оборудване няколко прости съвета могат да създадат илюзията за обратното.

1. Разходете се из къщата си и внимателно проверете за тъмни зони

Ако сте живели в тази къща дълго време, вероятно сте свикнали с тъмни зони. Гардеробните, дневните и семейните стаи много често нямат достатъчно естествена светлина. Възможно е също така настоящата цветова палитра и мрачните мебели да направят интериора да изглежда тъмен като дупка. За да можете да осветявате стаите, трябва предварително да разберете какви всъщност са факторите за потъмняване. Понякога имате нужда от по-подходящи прозорци или по-светли нюанси по стените. В други случаи по -малко обемисти и не толкова тъмни мебели в стаята ви могат да изглеждат добре.

 Съвети за озаряване на тъмни помещения

живи идеи озаряват светлината съвети хол

2. Смесете и съчетайте изобилни неутрални и бели във вашата декорация

живите идеи озаряват светлинните съвети кухненски интериорен дизайн

Ако къщата ви се нуждае от повече топлина, изберете неутралните цветове на човешката кожа, като еспресо кафяво, карамел, гъбено сиво и топли нюанси на ръжда. Тези „семейства“ от нюанси са супер разнообразни и изглеждат страхотно, когато се поставят до подове от тъмно дърво, врати и мебели от тежко дърво.

3. Отворете тъмен таван чрез вградено осветление

За много къщи тъмните или дървени тавани са много характерни. Те създават драма в стаята, но в същото време могат да накарат стаята да се чувства като пещера. Вградените светлини могат да осветяват стаята, без да се натрапват на очите. Помислете за инсталиране на превключвател за здрач, за да можете да осигурите повече разнообразие в стаята чрез контрола на светлината.

4. Комбинирайте по-светлите повърхности с мебелите във вашата кухня

Обичате ли тъмните и изобилни дървени повърхности във вашата кухня, но те я карат да се чувства твърде мрачна? След това ги комбинирайте с бели повърхности и шкафове. Там те ще ви мотивират, докато готвите, защото атмосферата ще се почувства по -отворена и свободна. Ако в момента избирате довършителните работи, не забравяйте да разгледате тези опции.

5. Отидете на висулки с двойно предназначение

живи идеи озаряват светлинните съвети кухненски остров дървен интериорен дизайн

Ако кухнята ви е тъмна само в определена зона, помислете за окачени светлини, които създават WOW ефект в останалата част от стаята. Производителите на осветителни тела имат изобилие от дизайнерско стъкло, неръждаема стомана, мозаечни плочки и изкусно издухано стъкло. Имате толкова много възможности за избор.

6. Внесете повече светлина във вашата драматична спалня

живи идеи озаряват светли съвети спалнята изцяло черна

Трябва да се каже нещо за тъмните и луксозни спални. Когато стените, спалното бельо, подът и аксесоарите са много тъмни, тук можете наистина да се отпуснете след натоварения ден. Ако искате да добавите драматично настроение към това преживяване, помислете за добавяне на драматични светлини на стратегически места. Потърсете креативни решения, като светлини под мебелите или акценти. Висулките и настолните лампи с мек блясък също са много популярни.

7. Създайте баланс между тъмно и светло в спалнята си

живи идеи озаряват светли съвети спалнята изцяло черно и бяло

Спалнята е едно от онези места в къщата, които наистина принадлежат само на вас. Никой не трябва да се чувства комфортно тук, освен вас. Следователно е наложително да постигнете баланс. Ако имате тъмни стени, защо не компенсирате със светло, маслено жълто спално бельо. Помислете и за счупените нюанси на бялото, възглавници и декорации за спалня. По този начин можете да създадете балансирана и релаксираща атмосфера.

8. Вземете решение за правилните тъмни цветове за следващия си проект

живи идеи озаряват светли съвети гардероб гардероб

Има ли стая, която искате да нарисувате възможно най -скоро, но все още нямате представа какви цветове да изберете. Не се страхувайте да използвате тъмни цветове. Те са чудесен начин да добавите драматична естетика към вашето пространство и да добавите индивидуалност към него. Първо потърсете естествени източници на светлина в стаята. Колкото повече прозорци и врати имате, толкова по -тъмни цветове можете да си позволите. Ако имате малко или твърде малки прозорци, изберете по -светли нюанси, за да направите стаята по -светла и просторна.

9. Внесете повече естествена светлина в гардероба си

живи идеи озаряват светли съвети гардеробна съблекалня

Един от най -тъмните ъгли на стаята ви е гардеробната, където събирате дрехите си. Понякога това е така, защото гардеробът е във вътрешността на спалнята ви, или може би защото нямате прозорци, или защото това е пресъздадена стая. Във всички тези сложни случаи обаче може да се намери решение. Има много начини, по които можете да осветявате стаите. Висящите или вградените светлини осигуряват повече яркост в гардероба и в други стаи с този характер. Можете да включите огледало, което отразява светлината и прави стаята да изглежда по-светла.

Вместо да мислите, че сте обречени на потъмнен гардероб, инсталирайте прозорци, които ще пропускат повече светлина. Ако стаята е в съседство с външна стена, помислете за прозорци. От друга страна, ако е на вътрешна стена, може да си помислите за слънчева тръба.

Всички описани по -горе методи са много икономични и отговарят на правилата за енергийна ефективност.