6 полезни съвета

Ето как извличате повече от малката си всекидневна

Всекидневната е основата на всяка къща или апартамент. Не е задължително да прекарваме по -голямата част от времето си тук, но определено е най -ценното. Когато имаме време, се оттегляме в хола и тук приемаме гости. Ето защо стаята трябва да изглежда особено красива. С няколко полезни съвета и трика можете визуално да увеличите дори малки жилищни помещения и да ги почистите добре.

Малките дневни могат да изглеждат големи, ако следвате няколко основни съвета и трика.

Малките дневни могат да изглеждат големи, ако следвате няколко основни съвета и трика. Има много начини да ги увеличите визуално и да ги настроите функционално. Източник на изображението: robinimages2013 – 140124130 / Shutterstock.com

  1. Ярки цветове

Има няколко неща, които трябва да имате предвид при ремонта на хола. Малките стаи често са и тъмни стаи. Ето защо при избора на цвят е по -добре да използвате светли цветове. Например, ако холът приключи потискащи наклонени тавани или тъмни ъгли, брилянтното бяло осигурява светла и приветлива стая, дори когато през прозорците прониква сравнително малко светлина, например през есента и зимата. Но, разбира се, не винаги трябва да е бяло. Ако не искате да правите без боя за стени, можете просто да изберете деликатен пастелен нюанс. Мебелите с голяма площ, като например дивана, също не трябва да са твърде тъмни. Например, сив нюанс върви добре с бели стени. След това цветът се внася в стаята с помощта на декоративни елементи, които могат да бъдат наситени и да увеличат контраста.

  1. Функционални мебели

Сега има много страхотни мебели, които са едновременно шикозни и функционални. И за разлика от миналото, това са истински дизайнерски произведения. Функционалността понякога не се забелязва на пръв поглед. Така че има смисъл да изберете странична маса, която не само да има рафт за чаена чаша и книгата, но поне още една, обикновено по -ниска. Можете например да подреждате книгите или списанията си на масичката за кафе.

Страхотна мебел с две функции са големи табуретки, които вървят добре с дивана, но също така работят чудесно като масичка за кафе поради своята площ. Просто поставете голяма тава върху него и използвайте двойната функционалност. И хубавото: Ако дойдат повече гости, някои от тях също могат да седнат на удобния стол.

Класиката, която баба вече познава, е, разбира се, разтегателни и сгъваеми маси. Дори дизайнерските модели обикновено имат кука някъде, която предизвиква плот за маса. Ансамблите също са перфектни. Така че можете да плъзнете по -малката масичка за кафе добре под по -голямата. Ако имате нужда от повече пространство за маса, защото има посетител, просто го изваждате отново.

  1. По-малко е повече

Ако поставите всякакви неща в малка всекидневна, тя бързо се чувства депресирана. Добрият дизайн живее от свободата. Вместо обширна морава за слънчеви бани, трябва да изберете малък диван, допълнен от фотьойли или други малки места за сядане. Те също могат лесно да бъдат преместени, ако например имате нужда от място за гости за нощувка. Повече места за сядане увеличава пространството, поне се чувства така. Освен това всекидневната може да се преработва по -често и по -бързо с кресла.

Стенна единица също убива повече от няколко малки мебели. Просто е глупаво, когато сте натрупали толкова много боклуци, че имате нужда от много място за съхранение. Преместването е идеалната възможност да се отървете от стария багаж. След това отново можете да поемете дълбоко въздух в хола!

  1. Създайте място за съхранение

Но, разбира се, не можете да пропуснете всичко. Просто е необходимо много или твърде красиво, за да напуснете къщата. Тогава не остава нищо друго, освен да създадете място за съхранение. Вместо да поставяте рафт до телевизора, би било по -добре да го направите като в Ню Йорк: Изградете! Рафтовете или елементите на шкафа често се предлагат и със съответни приставки, които след това достигат до тавана. Там горе можете да поставите неща, които така или иначе рядко ви трябват. Такива структури не заемат ценно пространство, но така или иначе използват неизползвано пространство. И едва ли оказват негативно влияние върху усещането за пространство. През повечето време разликата дори не се забелязва. Добре обслужени са и тези, които използват мястото за съхранение на дивана. Например, много разтегателни дивани имат кухини за спално бельо. Други дивани вече имат чекмеджета като някои кутии за легло.

  1. огледала

Огледалата са класиката, когато искате да увеличите визуално една стая. Стенно огледало отразява отворените пространства от противоположната страна, като по този начин създава оптична илюзия. И експертите по обзавеждането от lifestyle4living.de има още един ценен съвет: Ако окачите огледалото точно срещу прозореца или под прав ъгъл към вас, то ще насочи светлината отвън навътре и ще озари чудесно малката всекидневна. За да може действително да настъпи ефектът от оптичното уголемяване и изсветляване, едно голямо огледало е по -добро от, например, много малки.

  1. снимки

Не само огледалата, но и снимките помагат стаята да изглежда по -голяма. Разбира се, ако имате малка всекидневна, имате и малко място за изкуство. Но в най -малката хижа има място, особено за изкуството. Когато избирате изображения, трябва да обърнете внимание на формата. Снимките в портретен формат визуално разтягат стаята и я правят да изглежда като цяло по -голяма. А изображенията са фокусни точки за окото. Колкото повече ги има, толкова по-голямо е пространството в окото на гледащия. Ето защо също трябва да украсите малка стая с вкус. За да не развалите предимството на светлия цвят на стената, не бива да измазвате стените с картини. Същото важи и тук: по -малко е повече. Също така се уверете, че самото изкуство не е твърде мрачно.

Източник на изображението: robinimages2013 – 140124130 / Shutterstock.com