В нашия динамично развиващ се и силно дигитализиран свят има много стрес и напрежение за всички нас. Всеки нов ден все още изглежда е богат и по-забързаното от вчера. При тези обстоятелства е разбираемо, че все повече хора изпитват нужда да се отпуснат, да се отпуснат и да се насладят на малките неща в живота. Това желание за комфорт и благополучие никога не е било толкова широко разпространена, както е сега. Социологическите проучвания показват, че нивата на стрес непрекъснато се увеличават в много страни по света. Но има едно изключение – датчаните. Те наистина оценяват момента на просто щастие и празнуват радостта от уютните срещи.

Създайте уютен ъгъл в апартамента

обзавеждането в стил hygge създава уютен кът за релакс

Датчаните се утвърдиха като любители на спокойствието и новите социологически проучвания постоянно показват, че те са най -щастливите хора на земята. Редовно печелите титлата на най -щастливата нация в света, според „Световния доклад за щастието“ на ООН. Само тази година, 2017, те бяха изпреварени от Норвегия. Без да се замислям, датчаните остават абсолютните фаворити в “Glücklich Leben”.

Често се спори, че всичко това се дължи на начина на живот на тази нация. Концепцията на Hygge се основава на начина на живот на този скандинавски народ и отразява техните чувства и настроения. Най-горещата тенденция от студения север е на устните на всички днес и новините и новините за hygge стила правят заглавия навсякъде.

Датският начин на живот също е много популярен в Германия. Той се разпространи бързо през последните години, преминавайки все повече национални граници и набира нови почитатели. Hygge се разпространява навсякъде, където неговата концепция засяга хората. И това се случва все по -често по света!

Някои текстилни изделия могат да помогнат за създаването на уютна и спокойна атмосфера

създайте hygge стил в хола

Какво е hygge?

Произнесена „hoo-ga“ или „hue-gah“, думата е поне разпознаваема, първоначално идва от стар норвежки термин за благополучие. Думата се споменава за първи път в стари скандинавски писмености от 18 век и съответства на думата „Gemütlichkeit“ на немски. Няма шкафове за време или пространство за hygge. Можете да живеете според тази концепция за живот както през зимата, така и през лятото и да се чувствате наистина добре. Добре известно е, че в Скандинавия лятото е най -краткият сезон и зимата винаги е дълга и студено студена. Но точно тези сурови климатични условия доразвиха идеите за хигията. В студените зимни вечери обичате да седнете с добри приятели на топъл чай или чаша вино и да се насладите на атмосфера. Датчаните са намерили баланса между работата и живота и са разработили философията на Hygge от това. Те ценят най-малките неща в обкръжението си и се обграждат с уютни неща. Благодарение на това мислене, хората в Дания, където през повечето време е студено и неудобно и има много малко дневна светлина, остават най -щастливите хора в света.

Чували ли сте за hygge преди?

внесете стил hygge в хола

Често описван като „Gemütlichkeit“ или „Заедно“ на немски език, терминът няма буквален превод, така че би било почти невъзможно да се определи точно какво означава hygge. До голяма степен дефиниран като чувство или настроение, hygge е нещо повече от конкретна дума. Концепцията може да се тълкува като психическо състояние, а не като физическо. Отделни прости думи като утеха или съвместност не биха могли да отговарят правилно или изобщо точно на безбройните моменти на чисто удоволствие, като например да се потопите в гореща вана или бавно да се насладите на сутрешното кафе и да наблюдавате пламъка на горяща свещ наблизо. Това са само два от многото примери за Hygge Feelings. Можете да седнете на удобен диван с добра книга в ръка или да прекарате часове тихо в чат с приятели около огъня или масата. Дори местата могат да бъдат подобни на hygge и да покажат докъде е стигнала идеята.

Този стил на обзавеждане става все по -популярен

идеи за обзавеждане в хола в стил hygge

Hygge е изкуство да живееш, за да създаваш интимност във всеки един момент. Обикновено това е възможност за позитивно настроени хора да се срещнат, за да изпитат приятелството си, да се насладят на топлината и уюта да бъдат заедно. Можете също така да усетите усещане за самота, например да се гушкате в топъл дом и да пиете чай. Това отпуска тялото и успокоява сетивата. Hygge е идея, която не само се бори с лошото време и прескача сезонните бариери, но и социалните. Това е начинът на живот в Дания и всеки аспект от скандинавския живот се взема предвид от всички хора там. Ето защо социолозите твърдят, че hygge се е превърнал в част от националното им съзнание. Датчаните са откривали малките радости в живота през всички сезони и това е техният източник на ежедневно щастие. Ето как се изправят пред останалия свят. В крайна сметка hygge може да се разбира като противодействие на непрекъснато развиващото се технологично общество и неговата дигитализация.

Пиенето на топъл чай и четенето на вълнуваща книга в уюта на вашия дом е голямо удоволствие

hygge living скандинавска философия на живота

hygge стил създаде уютен кът у дома

hygge стил донесе съвети и идеи във вашия дом

hygge в обзавеждането на хола и деко идеи в този модерен стил

стил hygge създава уют и спокойствие в спалнята

hygge всекидневните с възглавници и одеяла създават уют

hygge лайфстайл цяла житейска философия

hygge style - създайте уютен дом с камина