Понякога два стила са по -добри от един. Japandi, една от най -яките тенденции в живота на 2020 г., е абсолютно доказателство за това. Тази хибридна естетика съчетава модерната, рустик атмосфера на скандинавския или скандинавския дизайн с традиционната елегантност, свързана с японския стил. Заедно и двата стила на обзавеждане са новият микс, който изглежда е завладял света на дизайнерите.

Japandi style- Смес от японска естетика и Scandi външен вид

Тенденции в живота на Japandi 2020 Японски дизайн модерни идеи за интериорен дизайн

Ако сте толкова заинтригувани от Japandi, колкото и ние, прочетете нататък. Ще обясним по -подробно какво е Japandi, защо работи толкова добре и как да го използваме у дома. Доверете ни се, когато казваме, че тази тенденция е всичко, което сте чакали.

Новата жизнена тенденция за 2020 г. се нарича Japandi

Japandi Японска жилищна площ Тенденции на живот 2020 Идеи за интериорен дизайн

Думата Japandi е смес между двете думи японски и скандинавски, т.е. японски и скандинавски стил. И това е името на възникваща дизайнерска тенденция и философия, която съчетава и двата стила. Експертите казват, че това е годината на тенденцията на живот на японците и не е трудно да се разбере защо: интериорът на японди е чист и минималистичен, но в същото време топъл и уютен и абсолютно красив.

Как да обзаведете апартамента си в японско-скандинавски стил

Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн за спалня

Japandi е нещо повече от стил на обзавеждане, Japandi е философия. Всъщност новата тенденция съчетава скандинавския минимализъм с японския етос на Wabi Sabi, който намира съвършенство в несъвършенството.

Нека да видим заедно как да създадем перфектен интериор на Japandi.

Ключови думи: прости и минималистични 

Идеи за интериорно обзавеждане на мебели за диван Japandi 2020 2020

Цветова палитра

Подобно на белия цвят на фона в скандинавския стил, топлата и неутрална цветова палитра е фон на всеки интериор в японски стил. Така че приглушените цветове и естествените тонове като кафяво и бежово са ярост. Сивото и черното също са добри в създаването на по -драматично настроение, но не по преувеличен начин.

Неутралните цветове гарантират хармония и баланс

Идеи за интериорна декорация за дизайн на мебели от дърво в Japandi 2020

Бяла и ярка

Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн в неутрални цветове

Japandi е перфектната комбинация от светла и студена цветова схема на скандинавския стил и топлото и естествено на японския. Можете също да намерите по-хладни тонове на приглушено розово, синьо и зелено, затоплени от земни детайли и дървени елементи. Разбира се, можете да използвате цветни акценти, но не е нужно да прекалявате, за да не нарушите минималистичната хармония на дизайна.

Фините цветни акценти подправят атмосферата

Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн на бетонни стени

Минимализмът и Japandi вървят ръка за ръка

Интериорът на Japandi е прост, функционален и ефективен. Къщите Japandi са прости и всеки обект има свое собствено предназначение. Няма място за излишни украси и безполезна украса.

Мебелите са внимателно подбрани и сами по себе си са изявление и смел аксесоар. Те имат ясни и минималистични линии и често са разположени ниско и малко по -дълбоко. Това напълно се вписва в японската философия, която насърчава връзката между хората и земята.

Дори декорът и аксесоарите са минималистични. Това са предимно растения, стъклени изделия, книги и ръчно изработена керамика. Стенното изкуство е сведено до няколко изявления. Голямо абстрактно произведение на изкуството в рамка е достатъчно, за да украси хармонично стаята.

Простотата и минимализмът са на фокус

Тенденции в живота на Japandi 2020 цвят на стената бял идеи за интериорен дизайн

материали

Етиката на японската Wabi Sabi се основава на любовта към естествените и ръчно изработени материали, които също могат да бъдат донякъде несъвършени.

Изберете мебели, изработени от прости и естествени материали, но с високо качество, като дърво с открити гранули в средни тонове. Комбинирайте мебелите с естествени и текстурирани материи, като бельо. Можете също така да си поиграете с него, като добавите някои традиционни японски мебели, като ръчно изработени лакирани тапети „уруши“, платове Шибори, както и ръчно изработена керамика и лампи, изработени от текстурирана хартия.

Осезаемо чувство за устойчивост

Тенденции в живота на Japandi 2020 светлини висящи идеи за интериорна декорация

Идеи за декориране на интериора на мебелите за трапезария на Japandi 2020

Стайни растения

Украсата на Japandi се основава най -вече на използването на стайни растения. Сливането на вътрешно и външно е една от основите на този стил. Внасянето на растения вътре е най -добрият начин да се постигне това.

Живите акценти играят значителна роля в Japandi

Живите тенденции на Japandi 2020 детилират идеи за интериорна декорация на зелени растения Japandi life trends 2020 декоративни елементи и аксесоари за дома, идеи за интериорен дизайн

Поради силното влияние на дзен в тази тенденция, стайните растения са от голямо значение, но не количеството им, а качеството им. Това означава, че не е нужно да създавате джунгла при никакви обстоятелства, но няколко растения (може би само едно) са достатъчни, за да създадете дзен атмосфера. Изберете високи растения с тънки и елегантни листа и проста форма. Трябва също да изберете правилната саксия за растения.

Създайте дзен атмосфера у дома!

Kit Haselden Photography - www.kithaselden.com

Идеи за интериорно декориране на стайни растения в Япония 2020

баланс

Намирането на перфектния баланс между подредено, минималистично и привлекателно пространство не е лесно. Но това е ключът към перфектен японски интериор.

Можете да комбинирате скандинавския и японския декор по различни начини. Можете да комбинирате дървени маси със столове и дивани, след което да добавите елементи, изработени от естествени материали като корк и дърво. Дръжте мебелите ниски. Но експериментирайте с асиметрична височина на мебелите, за да нарушите монотонността на етажния план. Поставете дървен под и използвайте по -студени пастелни тонове за стените, които също можете да комбинирате с неутрални цветове.

Природата е неограничен източник на вдъхновение 

ОЛИМПУС ДИГИТАЛНА КАМЕРА

Всяка хармонична атмосфера е много привлекателна

Тенденциите в живота на Japandi 2020 пастелни цветове акцентират върху идеите за интериорен дизайн

След това направете стаята по -уютна, като добавите някои домашни аксесоари като ленени възглавници и пухкави килими в монохромно покритие. Изберете изящно изкуство за стена в неутрални тонове и хубаво растение, за да го поставите в центъра на вниманието. Така че можете да създадете модерен интериор Japandi за нула време!

Japandi е добре балансираната смес от скандинавски уют и японска простота 

Жилищни тенденции за обзавеждане с дърво Japandi 2020 идеи за интериорно обзавеждане

Насладете се на следните примери в стил Japandi и се вдъхновете!

Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн на хол за трапезария 2020 Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн в ярка атмосфераЖиви тенденции в дизайна на банята Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн Жилищни тенденции в трапезария Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн Японски неутрални цветове живи тенденции 2020 идеи за интериорно декориране Жилищни тенденции за мебели за спалня Japandi 2020 идеи за интериорно декориране Жилищни тенденции в стил Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн мебели Тенденции за живот в стил Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорна декорация на диван за подаИдеи за интериорен дизайн на ъгъла за релаксация на Japandi 2020 Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн на трапезария Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн на дървени пейки Жилищни тенденции на Japandi 2020 дървен под, подканващи идеи за интериорен декорТенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн на дървени стени, дървени подове Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн за непряко осветление Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн дизайн трапезария Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за устойчиви мебели в интериорния дизайн Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн на съвременното жилищно пространство Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорно декориране на устойчиви мебели Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн за устойчивост Тенденции в живота на Japandi 2020 естествени акценти идеи за интериорен дизайн Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн с ниско легло Идеи за интериорен дизайн на отворено жилищно пространство Japandi trends 2020 Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорно декориране на спалня Тенденции в живота на Japandi 2020 Скандинавски японски идеи за интериорен дизайн Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за стенен дървен интериор за дърво Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн за домашни аксесоари Идеи за интериорен дизайн на всекидневна за 2020 г Тенденции в живота на Japandi 2020 идеи за интериорен дизайн на мебели за хол Идеи за дизайн на всекидневна Japandi за 2020 г Japandi Zen Atmosphere Living Trends 2020 Идеи за интериорен дизайн